Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kullanılmayan araç için sigorta, çekme belgesi durumu.

ilkerrrrr
09-10-2014, 10:28
Herkese iyi günler dilerim. Kullanmadığım bir aracım var. Sigortası bugün doluyor. Bir yıl daha da kullanmam diye düşünüyorum. Sigorta yaptırmaz isem başıma ne gelebilir. (1 yıl sonra arabayı satabilir, hurda indirimi çıkarsa hurdaya verebilir veya yaptırıp binebilirim. bu konuda ne yapacağıma daha karar vermedim).

Sigorta yaptırma masrafım 250 lira.
Trafikten çeksem, sonradan geri sokma masrafım nedir?
Trafikten çektirmesem 1 yıl sigortasız dursa sonra yaptırırken kaybım ne olur?

douu
09-10-2014, 10:34
çekme belgeli aracı tekrar trafiğe sokmak için muayene yaptırık tekrar sigorta yaptıracaksınız. 250 lirayı çok geçer masrafı.

mr.korhan
09-10-2014, 10:39
trafikten çektiğinizde vergisinden de muaf oluyorsunuz bildiğim kadarıyla, hatta aldığım bir duyumda büyük meblağlı araçları barındıran galeriler, vergi v.s. den kurtulmak için aracı trafikten çekiyor, satışı olduğunda kendileri tekrar trafik işlemlerini halledip kullanıcıya o şekile teslim ediyorlar diye duymuştum. eğer vergi bakımından da yormayacak bir vergisi varsa arabanın, bence çekmeye değmez, ama senelik 1500 v.s. gibi vergi çıkıyorsa bence çekilmeli.

punto_multijet
09-10-2014, 10:46
konuyla belki alakasız olacak ama trafikten çekme alınan araçla polise denk gelsek sonuçları neler olur? Bilenler? yani ceza vs vs