Orijinalini görmek için tıklayınız : Coilover aşırı sekme sorunu
sinan teker
10-10-2014, 13:21
Merhaba arkadaşlar.
2 gün önce hyundai getz aracıma unıversal coiloverlardan taktırdım. Araç şuan aşırı derece sekiyor. Yollarda yere boya ile çizilen çizgilerde bile araç 7-8 kere sekiyor.. Ufak bi yükseltiden geçiyim yavaşlamadan sekmeyi durduramıyorum.
Etraftakilere sordugumda çözüm için verilen cevaplar;
- Amortisörleri 3 milim kestir,
- Amortisörlerde 4 hava kanalı var, 2 sini kapattır
- Amortisörlere hava bastır.
Sizce na yapmalıyım? Bu şekilde hiçbir yere gidemiyorum, eyüp'ten etilere gittim geldim bütün vücudum ağrıdı :)
İlk iki seçenek bir nebze olsun fayad sağlar ama emin olsun o coil yay ile sekmeden gezmeniz çok zor. Aracınıza özel bir sürü yay var piyasada keşke yay alsaydınız.
sinan teker
10-10-2014, 13:28
Hocam valla çok pişmanım. Şuan bu coilleri geri verme şansım var ama illa deforme olmuştur, geri almayabilirler, bir başka arkadaşta coilleri almak istiyor benden sektiğini bile bile, oda getz'e takıcak, ama şuan nakit durumundan dolayı bekletiyor. Bende çok gezen bi insanım, 1 hafta falan bu şekilde kullansam aracı fizik tedaviye giderim sanırım :)
İlk 2 işlemi yapıo hafif tatlı sekme olsa hiç dert etmem, daha öncede kesik yayla geziyodum seke seke, bu kadar sıkıntılı değildi.
CooLeqenD
10-10-2014, 13:42
Universal Coilover dediğiniz o 100-200 liralık olan şeyler mi Sahibinden de satılanlar ?
sinan teker
10-10-2014, 13:44
Universal Coilover dediğiniz o 100-200 liralık olan şeyler mi Sahibinden de satılanlar ?
maalesef onlardan
CooLeqenD
10-10-2014, 14:16
Ben senin yerinde olsam şu dakika onu çıkartırdım. Onlar nedir ya canına kastın mı var, arabanın amortisörünü çıkartıp onu koyuyorsun. Hadi desen ki Custom Coilover yaptırdım bilindik isimlerden (ANK, NAM, CanTürk, Başaran) okey tamam çok sektiğinde götürüyorsun diyorsun çok sekiyor onu azaltıyor kesiyor yapıyor bir şey şimdi ne yapacaksın giden paran oldu canına zarar gelmesinde.. Bence bir an önce onları çıkartıp orjinallerini taktır canına zarar gelmesin, geçmiş olsun.
SerhatA.
10-10-2014, 14:36
Yayları kısaltman amartisörün işlev görmesini sağlayacağı için bence sekme ortadan kalkar.
coil yaylardan takacağına direk yayı kesseydin keşke :) valla daha sağlıklı kesmek, kaçtane arkadaşın arabası coil yaylar yuzunden pert oldu
Bence hic masraf yapma, direk sat onları.
MaXiGörKy
10-10-2014, 15:39
benim tavsiyem aracın standart amortisörlerini ve 4 tane adam gibi spor yay takarsanız, orta maliyetli bir çözüme ulaşmış olup daha rahat edeceğinizi düşünüyorum.
sinan teker
10-10-2014, 16:23
Tamamdır arkadaşlar, yarın sabah ya orjınal yada spor yay alıp soguk press yaptırıcam, yardımlarınız için teşekkürler.
Harun S.
11-10-2014, 11:34
Soylenilen o 3 çözümü dinlemeden elinden direk çıkar derim. Diken üstünde geziyorsun.
sinan teker
12-10-2014, 13:12
Soylenilen o 3 çözümü dinlemeden elinden direk çıkar derim. Diken üstünde geziyorsun.
Çıkardım ve 4 orjınal yayımı soguk press ile bastırttım. Şuan araçta çamurluk ve lastik arasına parmak bile girmiyor ama konfor çok iyi. Sağolun valla :)
benim için harika bir konu oldu öncelikle konuyu açan arkadaşımız Sinan Teker' e ve tüm bilgi veren arkadaşlara teşekkür ediyorum... Civic EF aracıma komple alt takım yaptırıyorum ve aracımı bir nebze olsun alçaltmak istiyorum 5 cm Eibach en çok istediğim yaydı fakat 3cm' den başkasını bulamadım, ustamla konuştuğumda da ''ben bunu basarım sen sorunsuz sıkıntısız binersin zaten çok istemiyorsun sekme vs olmaz'' dedi ama kesme fikri beni oldukça tedirgin ediyor bu yüzden piyasadaki ***** coil springslere bakar oldum ve çeşitli yorumlardan sonra burayı da gördükten sonra tam anlamıyla bu düşünceyi de çöpe attım. Sinan arkadaşımıza da hayırlı olsun
Harun S.
12-10-2014, 22:19
Çıkardım ve 4 orjınal yayımı soguk press ile bastırttım. Şuan araçta çamurluk ve lastik arasına parmak bile girmiyor ama konfor çok iyi. Sağolun valla :)
Hayırlı olsun :) Soğuk pres bir nebze daha iyidir diğerlerinden.
Powered by vBulletin® Version 4.2.5 Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.