Orijinalini görmek için tıklayınız : ebydan ürün getırtmek
arkadaslar ben ebaydan urun alıorum araba parcası falan ama ufak tefek malemeler en buyugu opel mantanın komple enjeksıyon kıtıydı gıbı ama bu aralar bı araba motorunu komple getırtmek ıstıyorum mesela komple bı motor ve elektrık tesısatı beynı bu ıslem nasıl olur nası bı yol ızlemek gerekır aceba dıgerlerı gıbı buda sorunsuz gelır mı?
arkadaslar ben ebaydan urun alıorum araba parcası falan ama ufak tefek malemeler en buyugu opel mantanın komple enjeksıyon kıtıydı gıbı ama bu aralar bı araba motorunu komple getırtmek ıstıyorum mesela komple bı motor ve elektrık tesısatı beynı bu ıslem nasıl olur nası bı yol ızlemek gerekır aceba dıgerlerı gıbı buda sorunsuz gelır mı?
Gümrük müşaviri bu işi çözer. Komple motoru işletmek için ihtalat ihracat belgesi gerekiyor.
pekı masraf olarak ne gıbı bı masrafımız olbılgınız var mı yanı atıyorum urunun 1000 euro oldugunu varsayarsak vergısı evrak ucretlerı falan ne tutar
gümrük işleri baya sıkıntılı hele birde ordaki arkadaş kılsa tamamen eziyet oluyor. 1000 euro için yaklaşık 1000 euroda vergi ödersin shpping felan hariç. yani aradığın motor türkiyedekilerle aynı fiyata gelir sana. bence bu kadar risk almaya değermi bilmem.
Motorun sıfır olması gerekiyor. Bunu biliyorsunuzdur umarım.
Gunes G.
21-10-2014, 11:52
30 kg alti,
1500euro alti,
kullanilmamis,
yasakli olmayan,
Urunleri adetli olmamak kaydiyla ithalat yapmak zorunda kalmadan, geldigi ulkeye gore vergisini odeyerek getirtebilirsin.
Bunun disindakileri getirmeyi dusunme bile, muhtemelen zarar edersin.
Ayrıca gelen sıfır motor için fatura kesilmesi gerekiyor. Yoksa muayene de sıkıntı çıkar.
http://www.gtip.org/ihracat_prosedur.html
35 TL ile sorunuza tam cevap alabilirsiniz. Eğer ki 2 yıl beklerseniz okulu bitirip tüm forum'a lojistik ve gümrük ile ilgili ÜCRETSİZ bilgi aktarabilirim :D (Tabii okul biterse)
timucintt
21-10-2014, 12:28
gümrük müşaviri bul.. kendi aracına getirdiğini belirtirsen sana aracına özel ikinci el motor sokma şansın var... ama ticari bir ithlatat olmıyacak bu senin için ankaradan özel durumla riin bir belge verecekler uzun bir iş ama oluru var biz yaptık çünkü. aracının özel olduğunu motorunu bulunmadığını türkiyede eski olduğunu belirterek çıkma hurda faturasıyla sokabilirsin.
BugraH4N
24-11-2014, 15:17
kucuk urunler bile buyuk dert yaa