Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : EF Sedan alçaltma isteği ve seçenekler

MAT
12-10-2014, 14:33
Arkadaşlar merhaba, aracımın alt takımını yeniliyorum ve hazır yeri gelmişken aracımı alçaltmak istiyorum eibach 5 cm yay takmak istiyordum lakin benim bulabildiklerim 3 cm, coil yayların ve türevleri olan ***** inşaat demirinden beter olan yaylarında ne derece olumsuz sonuçlar doğurduğunu forumdaki arkadaşlarımız sayesinde gördük ustamla konuştuğumda ise bana ''ben senin aracının yaylarından keserek düşüreyim oriiinal yayların o alacaklarından çok daha iyi olur topu topu 3-4 cm düşsün istiyorsun ki o da sekme yapmaz rahat rahat binersin'' dedi bir usta mantığı ile :D presletme yay ısıtma gibi işlemlerin ne derece kötü sonuçlar doğurduğunu bir çok arkadaşımızda gördük ancak kendimce bu denli bir miktar için yay kesmenin bahsi geçen işlemler kadar sorun çıkarıp çıkarmayacağını düşünmekteyim ve bu konuda tecrübeli arkadaşlarımız tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim...öte yandan yay önerisinde bulunacak veya 5 cm eibach satan bir yer bilen, satan arkadaşımız varsa ve paylaşırsa sevinirim şimdiden teşekkürler.

c20let
12-10-2014, 14:34
Bence kestirmektense soğuk press kötünün iyisidir. Hoş hepsi yapılmaması gereken uygulamalar ama.

MAT
12-10-2014, 17:17
Bence kestirmektense soğuk press kötünün iyisidir. Hoş hepsi yapılmaması gereken uygulamalar ama.

pres kesinlikle düşünmüyorum teşekkürler

Y.Emre
12-10-2014, 17:30
Kaç cm yeterli senin için ?

trgy
12-10-2014, 18:08
En güzeli aracınızın yürüyenini integra kasanınki ile değiştirin ve koni amortisör + marka bir yay ile kombine edin.istediğiniz düşüklüğü elde etmiş olacaksınız.

MAT
12-10-2014, 18:32
parçaları temin ettim yalnızca yay kısmı kaldı, önün 5 cm arkaların ise 3.5-4 cm olması benim için gayet makul olacak

Y.Emre
12-10-2014, 19:44
Ustanlada konuş olur yaparım derse, 3.5luk yay bulabiliyorsan al tak onları.Kaput altında da pay varsa şu zımbırtılardan yaptır normal haldeyken 2cm kadar sıkıştırsın yayı.

https://www.google.com.tr/search?q=extended+top+hat&oq=extended+top+hat&aqs=chrome..69i57j69i60.6112j0j7&sourceid=chrome&es_sm=93&ie=UTF-8

Hem bolt-on olur, istediğinizde orjinal haline çevirirsiniz hem ihtiyacınızı görür. Kaput altında pay yoksa bu zımbırtı yerine mil kısaltmak durumunda kalırsınız yine işiniz görülür :D

elpadre
12-10-2014, 20:25
yerınde olsam gıder coilover alır keyfıme bakarım :)

TEQUILA
12-10-2014, 20:54
yerınde olsam gıder coilover alır keyfıme bakarım :)

Özel yapım Hariç piyasada bu kasaya uygun üretilmiş bir coilover bulamadım ben. Varmı?

elpadre
12-10-2014, 21:15
d2 skunk2 emusa ben crx te d2 kullanıyorum daha oncede emusa kullandım tavsıye ederım

MAT
12-10-2014, 22:13
Ustanlada konuş olur yaparım derse, 3.5luk yay bulabiliyorsan al tak onları.Kaput altında da pay varsa şu zımbırtılardan yaptır normal haldeyken 2cm kadar sıkıştırsın yayı.

https://www.google.com.tr/search?q=extended+top+hat&oq=extended+top+hat&aqs=chrome..69i57j69i60.6112j0j7&sourceid=chrome&es_sm=93&ie=UTF-8

Hem bolt-on olur, istediğinizde orjinal haline çevirirsiniz hem ihtiyacınızı görür. Kaput altında pay yoksa bu zımbırtı yerine mil kısaltmak durumunda kalırsınız yine işiniz görülür :D

EF kasada 3 ve 3.5 lik yaylar bir işe yaramıyor araç yine aynı kalıyor yoksa direk eibach alır takarım zaten.

MAT
12-10-2014, 22:15
d2 skunk2 emusa ben crx te d2 kullanıyorum daha oncede emusa kullandım tavsıye ederım

Nereden temin edebilirim bahsi geçen ürünü?

TEQUILA
12-10-2014, 22:17
Maalesef şuan piyasada bu ürünleri temin edeceğimiz bir yer bulamıyorum. Ebay den getirmek Lazım. Onda da 700 USD üzeri bedeli olan ürünler gümrük vergisi kargosu derken çok tuzlu olur.

TEQUILA
12-10-2014, 22:21
EF kasada 3 ve 3.5 lik yaylar bir işe yaramıyor araç yine aynı kalıyor yoksa direk eibach alır takarım zaten.

5 cm yay almaya niyetlendiğimiz kullanan arkadaşlar aracı 5 cm ilk yayların 7-8 cm düşürdüğünü ve ön Takımı'n kısa sürede zarar göreceğini belirttiler vazgeçtim. 3.5 düşünüyordum sizde alçalmıyor demişsiniz. Hangi marka kullandınız ve memnun kalmadınız?

MAT
13-10-2014, 06:26
5 cm yay almaya niyetlendiğimiz kullanan arkadaşlar aracı 5 cm ilk yayların 7-8 cm düşürdüğünü ve ön Takımı'n kısa sürede zarar göreceğini belirttiler vazgeçtim. 3.5 düşünüyordum sizde alçalmıyor demişsiniz. Hangi marka kullandınız ve memnun kalmadınız?

şahsen ben kullanmadım fakat EF civiclerde kullananlardan edindiğim bilgiler bu yönde bunun yanında bir çok forumda da araştırıyorum dünya çapında ve ya coil yada 5 cm yay takıyor insanlar. sizin konunuzu da görmüştüm ancak 3-3.5 cm spor yaylarda şöyle bir durum var takılan yaylar serte dönük spor yaylar haliyle bu yayların esneme kabiliyeti daha sınırlı aracın oriiinal yayına oranla ve araç ağırlığının bu yaylar üzerindeki etkisi oriinal yaylar kadar fazla olmadığından spor yaya geçilince elde edilen alçalma oriinallerden pekte farklı olmuyor bu yüzden 3-3.5' lik yaylar almak istemiyorum şahsım adına.

mikelazi
14-10-2014, 18:03
3veya 3,5 diye satilan o yaylar.ek veya eg ye takilan 5cm.lik yaylar olabilir.amortisor tablalarindan indiremiyormusun.

MAT
14-10-2014, 18:19
3veya 3,5 diye satilan o yaylar.ek veya eg ye takilan 5cm.lik yaylar olabilir.amortisor tablalarindan indiremiyormusun.

kesmek, presletmek, tabladan düşürmek vs gibi işlemler bana ne olursa olsun mantıklı gelmiyor bu yüzden şu an için aracımı oriinal aylarıyla toplatıyorum öncelikle eibach olmak üzere vogtland vb gibi kaliteli 5 cm.lik bir yay buluncada yay takacağım teşekkür ederim. 5 cm yay satan bilen varsa bilgilendirirse sevinirim