PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ae101 Motor Soğuk Çalıştırmada 5 sn Yağ Işığı Yanma ve Motor Kütürdemesi

MehmetOrkun
13-10-2014, 14:07
Arkadaşlar sorunumuz,

Aracın motoru soğuk ise yada 3 saatten beri çalışmıyorsa, ilk çalıştırmada 5 saniye kadar yağ lambası yanıyor ve kütür kütür çalışıyor motor. Yağ ışığı söndüğünde motorun sesi düzeliyor.

Yağdandır dedim geçen ay yağ değişimi yaptım eneos 10/40 yağ konuldu. Aynı sorun devam etmekte. Sorun galiba yağ pompasında, yağ pompası mı değiştirmeli yoksa katkı atılarak sorun çözülebilir mi ?.

Nazar değdi Rollafx'ime :(

K.Kaan
13-10-2014, 16:16
benden daha kesin fikir verecek kişiler illaki olacaktır da aman kardeşim kontrol etmeden marş basm pompa ile alakalıysa canını yiyosun arabanın bence. yağlama olayı risk gerçektende

anltrkmn
13-10-2014, 20:02
katılıyorum ben de Kaan arkadaşımıza

levent
13-10-2014, 20:10
ilk çalıştırmada hararet göstergesi yerinden kalkana kadar egzozdan duman atma var mı kontrol ettin mi?

daha önce yağsız kaldı mı aracın?

MehmetOrkun
14-10-2014, 07:51
benden daha kesin fikir verecek kişiler illaki olacaktır da aman kardeşim kontrol etmeden marş basm pompa ile alakalıysa canını yiyosun arabanın bence. yağlama olayı risk gerçektende

Sadece soğukken yapıyor, araştırmalarıma görede çoğu araç bunu yapmış 2009 araçlarda bile varmış :). Giderken hiç bir sorun olmuyor zaten giderken yanarsa hemen sağa çekip stop ederim :).

ilk çalıştırmada hararet göstergesi yerinden kalkana kadar egzozdan duman atma var mı kontrol ettin mi?

daha önce yağsız kaldı mı aracın?
Her zaman olduğu gibi buharımsı bir dumanı var.

0M42
14-10-2014, 21:30
Beş saniye uzun bir süre gibi yağ basıncına baktırın araç km si nedir ?

MehmetOrkun
15-10-2014, 14:14
Beş saniye uzun bir süre gibi yağ basıncına baktırın araç km si nedir ?

Tekrar ölçtüm süreyi de abartmışım :) 2.30 saniye civarı sönmekte . Orjinal filtre aldım bugün taktıracağım inşallah.

Araç 336 binde . Söylemeyede çekiniyorum nazar değmesin diye :).

Osman Bahadır
15-10-2014, 14:40
Filtredir büyük ihtimalle. Yağ filtresi önemli.

Pompadan olsa ısındıkça yağın viskozitesi düştükçe düşük rölantide yine yanardı.

MehmetOrkun
15-10-2014, 16:19
Bakalım sonucu buradan yazacağım. orjinal filtre 30 tl keçe ile birlikte :)

Birde yeni konu açmadan şunu sorayım. Linkteki motor kargo bedava diyor sizce alınırmı ?
http://www.ebay.ca/itm/Jdm-4A-Engine-4AGE-20Valve-AE101-Corolla-Engine-Corolla-4age-Engine-swap-4a-/251669408543?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item3a98aa6b1f&_uhb=1

Y.Emre
15-10-2014, 19:31
İkinci el motor ithalatıyla ilgili açılmış konuları incele derim.

MehmetOrkun
16-10-2014, 08:10
İkinci el motor ithalatıyla ilgili açılmış konuları incele derim.
Bi bakayım onlara :) bu fiyata çok mantıklı geldi.

:) Toyota yine her zamanki gibi yanıltmadı bizi, sorun düzeldi teşekkür ederim fikrin için
Sorun orjinal olmayan yağ filtresindenmiş. Orjinal filtreyi taktırdım, bugün sabah arabayı çalıştırdığımda kütür kütür ses yoktu ve 1 saniye içinde söndü yağ lambası çok şükür :).

İlgilenen herkese teşekkürler.

Bu arada orjinal filtrelerde check valve mi neymiş, yani araç çalışmadığı zaman filtre kendi içerisinde yağ bırakıyormuş ki ilk çalıştırmada yağı direk ulaştırabilmek için. Yan sanayilerde bu olay yokmuş ki doğruymuş aracım şuan düzeldi :).

ysnaiwa
16-10-2014, 23:59
Geçmiş olsun sorunun çözüldüğüne sevindim. Yağ bakımında Bosch marka yağ filtresi kullandım. Sizin kullandığınız orjinal filtre markası nedir? Check valve olayı kafama takıldığından sordum acaba bendekinde mevcutmu bilmiyorum.

MehmetOrkun
17-10-2014, 07:59
Ben sadece başka bir yorumdan okudum, ama işe yaradı.

Bugün hava çok soğuktu ve 1.5 saniyede söndü yağ lambası öncede 2 - 3 sn arası değişiyordu.

Toyota Denso yazıyor. made in china ama :)