Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : honda civic 1.4 is 350k hakkında bilgi

nyz_61
14-10-2014, 08:59
Arkadaşlar merhaba bir akrabamızda füme renkte 98 model 1.4 is güvenlik paketli 350binde bir araç var. Kilometrenin çoğunu uzun yolda yapmış istanbul-trabzon-balıkesir arası. Sağ arka kapı saçı değişmiş. Aracın 310binde baskı balatası değişmiş öyle söylüyor sizce bu araç alınırmı motor kilometresi beni biraz korkutuyor açıkcası. ve aracın alt takımının bakıma ihtiyacı varmış. uygun bir paraya bırakırım aracı diyor. sizce bu aracın ederi ne kadar en fazla ne kadar verilir.

nyz_61
14-10-2014, 09:00
Yazmayı unutmuşum araç benzinli hiç tüp takılmamış.

Amazing
14-10-2014, 09:05
Aracın şanzımanında sıkıntı yoksa. güzel bir ustasyada motoru gösterin fiyat uygunsa ben alırdım.

c20let
14-10-2014, 09:12
20-22 bin yapmış oluyor senede. Ortalamanın biraz üstünde. Yolda gördüğümüz 98-99 model arabalar hep 100 binlerde olunca 350.000 fazla gibi geliyor sanırım. Motor kondisyonu yerindeyse km'ye çok takılmamak lazım bence.

nyz_61
14-10-2014, 09:12
Aracı sürdüm sürüşü vites geçişleri çok güzel motor sesi yok gibi birşey fiyatı konusunda konuşmadık ama bana güzel bir akraba indirimi yapacak :)

nyz_61
14-10-2014, 09:14
20-22 bin yapmış oluyor senede. Ortalamanın biraz üstünde. Yolda gördüğümüz 98-99 model arabalar hep 100 binlerde olunca 350.000 fazla gibi geliyor sanırım. Motor kondisyonu yerindeyse km'ye çok takılmamak lazım bence.

zaten beni tek düşünüdüren şeyde motoru iyi bir ustaya göstermem lazım aracı. yada burda çim-art hondaya gösterecem.

sword
14-10-2014, 09:20
14 e kadar alınır motor şanzımana baktırıp

nyz_61
14-10-2014, 09:26
14 e kadar alınır motor şanzımana baktırıp

Teşekkür ederim.. Aklımdaki fiyatta hemen hemen buydu zaten...

onn_dear
14-10-2014, 09:26
doktor bir amcamızda 390 binde 1,6ies vardı kullandım gram ses sıkıntı yoktu, gideri de on numaraydı. Hondaya lpg takılmadığı ve yağsız susuz bırakılmadıgı sürece sıkıntı değil. Zaten ilanlarda hala 98 model araca 150 binde yazanların kaç defa km.si düşürülmüş belli değil. Ben 98 ies imi 185 binde satmıştım, alan adam yetkili servise götürdüğünde motor durumu mükemmeldi, bakan usta alıcıya: "Bu aracın yağını suyunu koy en az bir 185 bin daha bin" demişti.

ersandeniz
14-10-2014, 09:29
araç dediğiniz gibiyse, uygun fiyata neden alınmasın? hayırlı olsun :)

SerkanKurt
14-10-2014, 09:32
Yağı suyu zamanın değiştiyse alınır.

nyz_61
14-10-2014, 09:34
doktor bir amcamızda 390 binde 1,6ies vardı kullandım gram ses sıkıntı yoktu, gideri de on numaraydı. Hondaya lpg takılmadığı ve yağsız susuz bırakılmadıgı sürece sıkıntı değil. Zaten ilanlarda hala 98 model araca 150 binde yazanların kaç defa km.si düşürülmüş belli değil. Ben 98 ies imi 185 binde satmıştım, alan adam yetkili servise götürdüğünde motor durumu mükemmeldi, bakan usta alıcıya: "Bu aracın yağını suyunu koy en az bir 185 bin daha bin" demişti.

Bende onu anlamıyorum zaten araçlar olmuş 16-17 yaşında ama hepsinin kilometresi nedense 100binlerde. Benim dediğim araçta 350binlerde şuan ve çoğu arabadan daha sessiz ve konforlu gidiyor... Ayrıca söyledikleriniz içimi rahatlattı tşkler.

nyz_61
14-10-2014, 09:35
Yağı suyu zamanın değiştiyse alınır.

araç dediğiniz gibiyse, uygun fiyata neden alınmasın? hayırlı olsun :)

Bakımları eksiksiz hep honda yetkili servislerinde yapılmış aracın.

douu
14-10-2014, 09:51
piyasadaki 100-150 bin arası değişen hondaların da genelde 250 bin ve üzerinde oldugunu varsayarsak çok çok rahat alınır. 350 bin düzenli yapıldıysa çok bi km degil 15 yıl için

nyz_61
14-10-2014, 09:55
piyasadaki 100-150 bin arası değişen hondaların da genelde 250 bin ve üzerinde oldugunu varsayarsak çok çok rahat alınır. 350 bin düzenli yapıldıysa çok bi km degil 15 yıl için

Araç bu kilometrenin çoğunu uzun yolda yapmıştır belkide 250binden fazlası hep uzun yoldur..

SerkanKurt
14-10-2014, 10:08
Bakımları eksiksiz hep honda yetkili servislerinde yapılmış aracın.

bence düşünme ozaman, hem akrabamış zaten sıkıntı olacağını düşünmüyorm.

Berkan
14-10-2014, 10:11
hemseri hemseriyi gurbette ....

eger alıcaksanda sahsen ben baktırmadan alma neler goruyoruz duyuyoruz. akraba olsada babanın oglu degil sonucta

nyz_61
14-10-2014, 10:36
bence düşünme ozaman, hem akrabamış zaten sıkıntı olacağını düşünmüyorm.

Bende düşünmüyorum zaten forumdaki bilgi sahibi arkadaşlarında fikirlerini almak istedim bu konuyu açarak..

nyz_61
14-10-2014, 10:37
hemseri hemseriyi gurbette ....

eger alıcaksanda sahsen ben baktırmadan alma neler goruyoruz duyuyoruz. akraba olsada babanın oglu degil sonucta

bu konuda sende haklısın kardeşim zamanında hemşeri kazığı yedim ondan temkinliyim bu konularda :)

sinanbaysal
14-10-2014, 10:47
14 e kadar verırse ben olsam baktırmadan alırdım akraba sonucta :)

nyz_61
14-10-2014, 11:02
14 e kadar verırse ben olsam baktırmadan alırdım akraba sonucta :)

Eğer lafından caymazsa o paralara işi bağlıycaz inşallah :)

vtiaras
14-10-2014, 21:46
İşleyen demir pas tutmaz yatan araba daha problemli olabiliyor.fiyat uygunsa değerlendirebilinir. İçi yeterki temiz olsun ne 100k da içi turşu ne 300k de içi çiçek gibi araçlar gördüm yeterki içi temiz olsun (motor + şanzıman da tabiki )

sword
14-10-2014, 21:51
Teşekkür ederim.. Aklımdaki fiyatta hemen hemen buydu zaten...

aynısı var yeni aldım 266bınde yağ filtre buji... subap ayarı yaptım sıkıntısız bınıyorum... parcaları ucuz zaten...

atituti
14-10-2014, 21:55
sahibindendeki arabaların hepsinin kilometresi aslında 300 350 400 binlerde kilometre düşüre düşüre neredeyse 20 senelik arabaları 100 bin kmye indirdiler , orjinal km düşürülmeden kalınca ooooo yüksekmiş diyoruz halbuki digerleride o kmlerde :) motora baktırın problem yoksa alınır

nyz_61
15-10-2014, 08:12
İşleyen demir pas tutmaz yatan araba daha problemli olabiliyor.fiyat uygunsa değerlendirebilinir. İçi yeterki temiz olsun ne 100k da içi turşu ne 300k de içi çiçek gibi araçlar gördüm yeterki içi temiz olsun (motor + şanzıman da tabiki )

Vallah içi çiçek gibi arabanın.. Tek sıkıntısı boyası yılların verdiği yıpranmalar var boyada (güneş yanığı, ufak çizikler falan) ama ben onları dert etmiyorum.

nyz_61
15-10-2014, 08:14
aynısı var yeni aldım 266bınde yağ filtre buji... subap ayarı yaptım sıkıntısız bınıyorum... parcaları ucuz zaten...

teşekkür ederim böyle olumlu düşünceleri duyunca cesaretleniyorum.

nyz_61
15-10-2014, 08:16
sahibindendeki arabaların hepsinin kilometresi aslında 300 350 400 binlerde kilometre düşüre düşüre neredeyse 20 senelik arabaları 100 bin kmye indirdiler , orjinal km düşürülmeden kalınca ooooo yüksekmiş diyoruz halbuki digerleride o kmlerde :) motora baktırın problem yoksa alınır

Bende aynı düşüncedeyim o yaşta illa düşük kilometreli araç vardır ama araçların hemen hemen hepsi düşük kilometrede olunca insanın inanası gelmiyor düşük kilometreli araçlara hep şüpheyle yaklaşıyor.

stlegal
15-10-2014, 08:19
ben 100 bindeki aracı alıcağıma bu aracı alırım birincisi dürüst adam ikincisi piyazasa olan araçların %80 i 200 bin üzerinde ibnelik ruhta olduğu için halkımızda normal karşılıyor git motoruna baktır gözün kapalı al hayırlı olsun

nyz_61
15-10-2014, 09:21
ben 100 bindeki aracı alıcağıma bu aracı alırım birincisi dürüst adam ikincisi piyazasa olan araçların %80 i 200 bin üzerinde ibnelik ruhta olduğu için halkımızda normal karşılıyor git motoruna baktır gözün kapalı al hayırlı olsun

Bende öyle yapacam zaten teşekkür ederim...

berdoz76
15-10-2014, 10:00
Sevgili kardeşim toprağım, akraban, arkadaşın hiç farketmez en nihayetinde para veriyorsun. Araçtan anlamıyorsan kesinlikle Çimart'ta git, aracın servis kayıtrlarına baktır evveliyatını gör. Özellikle Komprosyon testi yaptır, Su kaçağı( antrifiriz) varmı ölçüm aleti ile ona baktır. Sonrası zaten kaza,değişen, bilgisayara bağlatma, kaporta onlara baktırırsın. Boyaya takılma. Avrupa takılmıyor. Eski boya ustalarının ve teknolojinin yetersizliğinden kaynaklı sıkıntılardan ötürü boyalı araba alınmaz diye anlayamadığım bir kanı oluşmuş. İmrenerek baktığımız antika, koleksiyoncu arabalarının hangisi boyasız bu kadar gösterişli duruyor, bir bilen varsa bana da anlatsın. Araç servis sonuçlarına göre kafana yatarsa aldıktan sonra serviste şanzuman yağı değişimi, antifiriz değişimi ve subap ayarlarını yaptır. Honda kullanıcısı olarak bu konularda kesinlikle servis önerimdir. Araç 300 küsürlerde baskı değişmiş, demekki kullanıcısı tek olmuş. Bu senin adına sevindirici . Km ye fazla takılma. Yeterki önceki sahibi yeterli dikkati ve özeni arabasına göstermiş olsun. Aracın egzozuna da bak motor ısındıktan sonra su dökme varmı. Su dökerse motorun güzel çalıştığına dalalettir. Egzoz sonunda yağlanma varmı bir peçete yaslaş çalışırken gaz pedalına bastır bakki peçete de yağlanma varmı.Bir Honda fanatiği olarak sana tavsiyelerim bunlardan ibaret.

nyz_61
15-10-2014, 12:08
Sevgili kardeşim toprağım, akraban, arkadaşın hiç farketmez en nihayetinde para veriyorsun. Araçtan anlamıyorsan kesinlikle Çimart'ta git, aracın servis kayıtrlarına baktır evveliyatını gör. Özellikle Komprosyon testi yaptır, Su kaçağı( antrifiriz) varmı ölçüm aleti ile ona baktır. Sonrası zaten kaza,değişen, bilgisayara bağlatma, kaporta onlara baktırırsın. Boyaya takılma. Avrupa takılmıyor. Eski boya ustalarının ve teknolojinin yetersizliğinden kaynaklı sıkıntılardan ötürü boyalı araba alınmaz diye anlayamadığım bir kanı oluşmuş. İmrenerek baktığımız antika, koleksiyoncu arabalarının hangisi boyasız bu kadar gösterişli duruyor, bir bilen varsa bana da anlatsın. Araç servis sonuçlarına göre kafana yatarsa aldıktan sonra serviste şanzuman yağı değişimi, antifiriz değişimi ve subap ayarlarını yaptır. Honda kullanıcısı olarak bu konularda kesinlikle servis önerimdir. Araç 300 küsürlerde baskı değişmiş, demekki kullanıcısı tek olmuş. Bu senin adına sevindirici . Km ye fazla takılma. Yeterki önceki sahibi yeterli dikkati ve özeni arabasına göstermiş olsun. Aracın egzozuna da bak motor ısındıktan sonra su dökme varmı. Su dökerse motorun güzel çalıştığına dalalettir. Egzoz sonunda yağlanma varmı bir peçete yaslaş çalışırken gaz pedalına bastır bakki peçete de yağlanma varmı.Bir Honda fanatiği olarak sana tavsiyelerim bunlardan ibaret.

Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim kardeşim.. Dediklerinin çoğunu yapıcam zaten aklımdaydılar zaten sadece egzosun su atmasını ve gaz bazınca yağlanma yapıyormu onları bilmiyordum ama onlarada dikkat edicem. peki gaz basınca egzoza tuttuğum peçetede yağlanma oluyorsa sorunmu vardır ve nedeni nedir acaba.

berdoz76
15-10-2014, 13:39
Tabiki sorun vardır. Yağ kokusu veya yağ zerrecikleri var ise sorun vardır. Motor içerisinde üfleme kontrolünü yağ çubuğunu çıkartıp yapacaksın. Motor sıcak olmuş olacak. Duman var ise uzak dur arabadan. Kontrolü yağ kapağını açarak yapan ustadan da uzak dur. Baktığın araba üsten egzantrik (Sohc) motor. Abin olarak benden bu kadar. Naçizane tavsiyem dikkatli davran, acele etme. Yaşın 28 herhalde. Kanın kaynar, oldu bittiye getirme işi.

nyz_61
15-10-2014, 13:57
Tabiki sorun vardır. Yağ kokusu veya yağ zerrecikleri var ise sorun vardır. Motor içerisinde üfleme kontrolünü yağ çubuğunu çıkartıp yapacaksın. Motor sıcak olmuş olacak. Duman var ise uzak dur arabadan. Kontrolü yağ kapağını açarak yapan ustadan da uzak dur. Baktığın araba üsten egzantrik (Sohc) motor. Abin olarak benden bu kadar. Naçizane tavsiyem dikkatli davran, acele etme. Yaşın 28 herhalde. Kanın kaynar, oldu bittiye getirme işi.

Eyvallah abi çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için... O dediğin şekilde kontrol yapan usta görürsem kaputu kafasına bırakırım :D

exclusive
16-10-2014, 18:20
bal gibi alınır binilir en azından km 110 binde değil onlar daha tehlikeli :)

nyz_61
17-10-2014, 15:56
bal gibi alınır binilir en azından km 110 binde değil onlar daha tehlikeli :)

Aynen öyle kardeşim..

wekoo
17-10-2014, 16:34
honda bu taş gibidir bakımlı araçsa alınır.

fthdrn
17-10-2014, 17:05
Tabi birde işin satma yönü var.. " evladın olur satamazsın, elinde kalır " gibi cümleler duyabilirsin. Türkiye'de insanlar kilometre düşürerek kendilerini kandırıyor. 350 mi vooov alınmaz tepkileriyle karşılaşabilirsin satarken :)

fatihcakin
17-10-2014, 18:13

İçimdekiler dökülmüş :) aynen bende böyle düşünüyorum, piyasadaki araçlar hep 100-200 arasında.Arabanın bırak debraj pedalını fren pedalında demir gözüküyor km 120k :)

nyz_61
20-10-2014, 13:09
Bütün bakımları serviste yapılmış arabanın aksatılmadan. Tüm kayıtları serviste var.

nyz_61
20-10-2014, 13:12
Tabi birde işin satma yönü var.. " evladın olur satamazsın, elinde kalır " gibi cümleler duyabilirsin. Türkiye'de insanlar kilometre düşürerek kendilerini kandırıyor. 350 mi vooov alınmaz tepkileriyle karşılaşabilirsin satarken :)

Satma gibi bir niyetim yok eğer alırsam arabayı.

nyz_61
20-10-2014, 13:13
İçimdekiler dökülmüş :) aynen bende böyle düşünüyorum, piyasadaki araçlar hep 100-200 arasında.Arabanın bırak debraj pedalını fren pedalında demir gözüküyor km 120k :)

:D demiri gözükenlerden ben bitane gördüm araba 100 bin olmamış :D