Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 206 fren kızaklama sebebi

Sadık Özyer
14-10-2014, 10:31
Frenin az tutması gibi bir şey yok , ya hiç tutmuyor yada kızaklamaya başlıyor. ABS iptal edilmiş. Arkalar kampana.
Frene basınca kızaklayarak duruyor ama durduğumda 80 km gibi bir hızda etraf leş gibi lastik kokuyor. Kızaklayarak durmak fren mesafesini arttırır mı ? İzmirde gösterebileceğim bir usta var mıdır?

Y.Emre
14-10-2014, 10:50
Ne kadar kızakladığına bağlı. İlk anda kızaklaması daha hızlı yavaşlatıyor, kızaklama mesafesi arttıkça yavaşlatma kabiliyeti azalıyor.

Sadık Özyer
14-10-2014, 11:58
Ne kadar kızakladığına bağlı. İlk anda kızaklaması daha hızlı yavaşlatıyor, kızaklama mesafesi arttıkça yavaşlatma kabiliyeti azalıyor.

Bir video çeksem anlaşılır mı ?

Onur Fatih
14-10-2014, 12:03
Sadik senin ayaginin ayari yok kardesim ya da lastiklerin cok kotu

EREN34
14-10-2014, 12:10
Abs icin eksigi neyse onu hallet bence. Arac muhtemel kampanali abs. muhtemel abs beyni arizalidir. sensor gibi ucuz ariza icin iptal edilmemistir. beyin tamiri yapan yerlerde mevcut.

Sadık Özyer
14-10-2014, 14:28
Sadik senin ayaginin ayari yok kardesim ya da lastiklerin cok kotu
Lastikleri sıfır aldım. 5 km ile bile gitsen frene çöktüğünde arka kızaklıyor.

DOHC
14-10-2014, 14:35
Aracın ağırlık dağılıma göre basıncı dağıtan sistemde sıkıntı olabilir. Arkayı ağır hissedip, fazla fren gücü uyguluyor olabilir.

Maxi
14-10-2014, 14:57
fren limitoru iptal edilmiş gibi gözüküyor
öyle yada böyle mutlaka saçma sapan birşey yapılmış o arabaya belli

Oznsrl
14-10-2014, 15:19
kadranın çalışmıyor km artmıyor belli ki abs beynin hız bilgisini okumuyor bu yüzden arıza lambası yakıyor abs devre dışı yada abs beynin komple coslamış. bu iki durumdada fren sistemin karadüzen bi sistemden bile çok daha kötü durumda en mantıklısı çıkma abs beyni alıp taktırmak

Y.Emre
14-10-2014, 20:33
@Oznsrl Hemen hiç bir arabada kadran ile abs aynı yerden hız okuması yapmazlar. Kadran hız verisini şanzıman/diferansiyel üzerindeki sensörden okur. Abs disklerin kenarındaki oluklu gibi olan yerdeki sensörlerle okur.

Bu kızaklama olayının direkt olarak abs ile bir ilgisi yok bence sorun daha mekanik bir yerlerde gibi. Tabi absnin düzgünce iptal edildiğini varsayıyorum bunu söylerken.

Düzgün yapılmamışsa bi ihtimal sorunun sebebi abs solenoid(ler)i olabilir. Gereksiz yere açık/kapalı kalması bi ihtimal dediğin sorunu yapabilir. Abs beyni de selenoide yanlış sinyal gönderiyor olabilir tabi..

Maxi
14-10-2014, 20:38
bence abs bilerek iptal edilmiştir, bozulduğu için falan değil
çünkü bu şekilde lastikleri kilitlenen araba abs çalışsaydı 100 metrede bile duramaz kaymaya devam ederdi.

Oznsrl
14-10-2014, 20:45
@Oznsrl Hemen hiç bir arabada kadran ile abs aynı yerden hız okuması yapmazlar. Kadran hız verisini şanzıman/diferansiyel üzerindeki sensörden okur. Abs disklerin kenarındaki oluklu gibi olan yerdeki sensörlerle okur.

.

Kardeşim bilmeden bu kadar net yorum yapma istersen. Renolar kadrandaki hız bilgisi abs beyni üzerinden okunuyor 206 da fransız arabası olduğu için aynı sistem olduğunu tahmin ediyorum ki yüksek ihtimalle öyle. Hatta 2013 yada 2014 de çıkan renoların km bilgisini servis abs beynine bağlanıp görebiliyor ekrandakiyle bağımsız olarak yani ekrandaki km düşürülse bile abs beyninde gerçek km okunabiliyor

Y.Emre
14-10-2014, 20:55
Abi şu ifadenin aklıma getirdiği tek fikir gereksiz yere açılıp kapanan bir selenoid.

Durum 1 hiç basınç yok,
Durum 2 allah ne verdiyse..

"Frenin az tutması gibi bir şey yok , ya hiç tutmuyor yada kızaklamaya başlıyor."

levent
14-10-2014, 21:01
Kardeşim bilmeden bu kadar net yorum yapma istersen. Renolar kadrandaki hız bilgisi abs beyni üzerinden okunuyor 206 da fransız arabası olduğu için aynı sistem olduğunu tahmin ediyorum ki yüksek ihtimalle öyle. Hatta 2013 yada 2014 de çıkan renoların km bilgisini servis abs beynine bağlanıp görebiliyor ekrandakiyle bağımsız olarak yani ekrandaki km düşürülse bile abs beyninde gerçek km okunabiliyor

ABS sigortasını çıkarıp fren yapmayı dener misin ? Kızaklarken kadran direk "0" a mı düşücek.. Dediğin gibiyse düşmesi lazım.

Y.Emre
14-10-2014, 21:13

1. Kardeşin değilim.

2. Levo +1 Yada ön düzencide balans yaptırırken, aracın ön tekerlerinden sadece biri döndüğü halde neden kadranda hız bilgisi görüyorsun ? Ya görmemen, kadrana gelen 2 sensor datası olup abuksubuk şeyler görmen gerekirdi.

http://www.youtube.com/watch?v=2pRilRhtR8I

http://my206xr.blogspot.com.au/2011/02/al4-vehicle-speed-sensor.html

Clio'da olmasını diğer araçlarda da bu böyledir diye söyleyemezsin. Bilmeden bu kadar net yorum yapma istersen. Ayrıca 'hemen hemen her araçta' olarak belirtmiştim zaten :)

Oznsrl
14-10-2014, 21:16
ABS sigortasını çıkarıp fren yapmayı dener misin ? Kızaklarken kadran direk "0" a mı düşücek.. Dediğin gibiyse düşmesi lazım.

Gerek yok öyle alengirli işlere levent :) 2012 de arabamın abs beyni yandı kadranım çalışmıyor km artmıyordu abs arıza lambası yanıyordu ama işin *** tarafı araba abs ye giriyordu ve elektrik destekli direksiyon iptal olmuştu karadüzene dönmüştü. Baya kafa s.kti bu durum abs lambası yanıp arabann abs ye girmesi yüzünden kmse net bişey diyemedi neyse uzatmiyim en sonunda beynin hız okuyan devresinin cosladığını anladık bu sebepten lamba yanıor kadran km çalşmıordu direksiyonda hız bilgisini abs beyninden okuduğu için okuyamayınca devredışı kalıyordu.

Frid
14-10-2014, 21:28
abs varsa limitör olma ihtimalide düşük.

levent
14-10-2014, 21:28
Gerek yok öyle alengirli işlere levent :) 2012 de arabamın abs beyni yandı kadranım çalışmıyor km artmıyordu abs arıza lambası yanıyordu ama işin *** tarafı araba abs ye giriyordu ve elektrik destekli direksiyon iptal olmuştu karadüzene dönmüştü. Baya kafa s.kti bu durum abs lambası yanıp arabann abs ye girmesi yüzünden kmse net bişey diyemedi neyse uzatmiyim en sonunda beynin hız okuyan devresinin cosladığını anladık bu sebepten lamba yanıor kadran km çalşmıordu direksiyonda hız bilgisini abs beyninden okuduğu için okuyamayınca devredışı kalıyordu.

Kadran ABS sensöründen değil beyinden aldığı sinyalle elektronik olarak çalışıyormuş demek ki. Sensörün bozukmuş fakat ABS çalışıyormuş, o nasıl oldu o zaman ben onu anlamadım bu durumda? Bence beyindeki hata elektrikli direksiyon ve abs sensörüne etki edecek şekilde yansımış ki bu 407 lere xenon takınca silecek motorunu yakmaya benzer bir durum oluyor, oysa ki silecek motoru ve far ne alaka :)

Neyse konuya dönersek ben de Yunus Emre gibi düşünüyorum açıkçası, senin dediğini kabul edebilmem için ya yaşamam, ya da dediğim şekilde sigortayı çıkarıp göstermen lazım :D

Oznsrl
14-10-2014, 21:32
1. Kardeşin değilim.

tamam trip atma hemen kardeşin değilim falan gerginlik yaratma :D elektrik destekli olan birçok arabada sistem böyle. Çok alıngan bir arkadaşsın sen nasıl biliyosan öyle olsun senimi kırıcam :) Ben arabadan anlamam zaten bana arabada desen bomba sanar kaçarım :D :D

Oznsrl
14-10-2014, 21:40
Kadran ABS sensöründen değil beyinden aldığı sinyalle elektronik olarak çalışıyormuş demek ki. Sensörün bozukmuş fakat ABS çalışıyormuş, o nasıl oldu o zaman ben onu anlamadım bu durumda? Bence beyindeki hata elektrikli direksiyon ve abs sensörüne etki edecek şekilde yansımış ki bu 407 lere xenon takınca silecek motorunu yakmaya benzer bir durum oluyor, oysa ki silecek motoru ve far ne alaka :)

Neyse konuya dönersek ben de Yunus Emre gibi düşünüyorum açıkçası, senin dediğini kabul edebilmem için ya yaşamam, ya da dediğim şekilde sigortayı çıkarıp göstermen lazım :D

5 tane yetkili servisin cotech i anlamadı senin anlamaman çok normal :)

4 tane tekerde abs sensörü yok mu bu arabanın ordan hızı okumasının neresi saçma geldi onu anlamadım bende :D Tekerden abs beynine ordan kadrana direksiyona daha kime lazımsa oraya gidiyor işte :D bende abs beynini zenondan yakmıştımda neyse konu o değil

Bu arabanın abs beyni çalışmıyor belli kadranı çalışmıyor km si artmıyor abs beyni düzelse arabada düzelir yüksek ihtimal

levent
14-10-2014, 21:44
Ozan abs beyni bozuk arabanın abs si çalışır mı mantık var bu durumda. Gerçi sorunun çözülmüş anladığım kadarıyla abs beyni veya değil.
2008 yılında Clio 3 le refüje patladığımızda sağ ön jant, amortisör, aks, disk kırık, abs sensörü çıkmıştı fakat hareket ettirince kadran çalışıyordu. Benim kafamı bulandıran bu oldu ;) Mercek farlı olan modeldi makyajsız kasa.

Y.Emre
14-10-2014, 21:51
tamam trip atma hemen kardeşin değilim falan gerginlik yaratma :D elektrik destekli olan birçok arabada sistem böyle. Çok alıngan bir arkadaşsın sen nasıl biliyosan öyle olsun senimi kırıcam :) Ben arabadan anlamam zaten bana arabada desen bomba sanar kaçarım :D :D

Ne alıncam la :D Yaşıtım, yada yakın yaşlarımdaki insanlarla 'kardeşim'li konuşmayı sevmiyorum.

5 tane yetkili servisin cotech i anlamadı senin anlamaman çok normal :)

4 tane tekerde abs sensörü yok mu bu arabanın ordan hızı okumasının neresi saçma geldi onu anlamadım bende :D Tekerden abs beynine ordan kadrana direksiyona daha kime lazımsa oraya gidiyor işte :D bende abs beynini zenondan yakmıştımda neyse konu o değil

Bu arabanın abs beyni çalışmıyor belli kadranı çalışmıyor km si artmıyor abs beyni düzelse arabada düzelir yüksek ihtimal

eklediğim linklere baktıysan renodan farklı olarak hız sensörünün diff/şanz üzerinde olduğunu görebilirdin. Bahsettiğinin mümkün olması çok zor yani.

Renonunki pek tuhafmış ayrıca, hangi tekerden aldığını vercek kadrana, tekerlerin hızını o kadar kesin okumanın da ne gereği var ayrıca :D azcık serbestlik tanımak lazım

Oznsrl
14-10-2014, 22:06
Ozan abs beyni bozuk arabanın abs si çalışır mı mantık var bu durumda. Gerçi sorunun çözülmüş anladığım kadarıyla abs beyni veya değil.
2008 yılında Clio 3 le refüje patladığımızda sağ ön jant, amortisör, aks, disk kırık, abs sensörü çıkmıştı fakat hareket ettirince kadran çalışıyordu. Benim kafamı bulandıran bu oldu ;) Mercek farlı olan modeldi makyajsız kasa.

Yok o yüzden 5 hafta yattı arabam ama yaşadım onun için eminim :D Hatta serviste önce dediler ki abs beyni ozan onun dışında heryere baktık sonra ben frenler ne durumda diye merak edip denedim abs ye girdi aradım sana öyle gelmiştir ddiler gittim arabayı verdim bktılar abs devreye giriyor yanımda 4 ayrı servisi aradı hepsi dediki olamaz :D Ben tanıdığm tanımadğm birçok kişiye sordum hepside olmaz dedi ama oluyodu abs lambasıs yanan arabamda abs çok güzel çalışıyordu :D komple çıkma beyin aldım düzeldi bozuk beyni hala saklıorm :D

Olabilir çünkü 4 tekerdede sensör var :)

Ne alıncam la :D Yaşıtım, yada yakın yaşlarımdaki insanlarla 'kardeşim'li konuşmayı sevmiyorum.

eklediğim linklere baktıysan renodan farklı olarak hız sensörünün diff/şanz üzerinde olduğunu görebilirdin. Bahsettiğinin mümkün olması çok zor yani.

Renonunki pek tuhafmış ayrıca, hangi tekerden aldığını vercek kadrana, tekerlerin hızını o kadar kesin okumanın da ne gereği var ayrıca :D azcık serbestlik tanımak lazım

Bende yaşıtım tanımadığım kişilere kardeşim diyorum :D

Hatta bi kere öne 195 50 15 arkaya 205 45 17 koydum 70 den sonra arıza lambası yanıyordu aradım servisi önder abi var ilk jantları sordu ebatları söyleyince ondandır hızı ordan okuyor çap çok farklı o yüzden arıza yakıyordur dedi akşam orjinal ebat taktırdım bi daha yanmadı.

neyse bu modeller böyle :D :D :D

EREN34
14-10-2014, 22:49
O değilde bu kızaklayan 206nın frenleri ne oldu?

Bu arada absli 206lar hız data bilgisini abs sensörlerinden alır.

Cliosportve
14-10-2014, 23:42
sanzımandan km musurunden hız okuma olayı kalkalı cok oldu
bir cok arac artık hızı absden okur
4 tekerlekteki 3 sensoru sokun gene km yi okur ama abs calısmaz
fransızlarda bu is bole
ayrıca akslarda abs disliside olmaz
bilyanın ustunde manyetik bir bolge olur teker dondukce tur sayısına gore hız okur
hatta esp olan araclarda ayrıyetten bir beyin olmaz
esp li abs beyni olur
hem asr yi hem abs yi hem esp yi hem hızı hepsini aynı beyin yonetir
bunlar birbirinden bagımsızda calısabilir biri bozuldumu illa hepsi bozulcak diye bisey yok
bu aractada abs italinden dolayı panik fren yapıyor buyuk ihitmal
abs sisteminde bir arıza olur ozman karaduzen frene doner araba bir sekilde ole kullanırsınız
ama komple iptal edilmesi farklı tepkiler dograbilir

Y.Emre
14-10-2014, 23:56
Alman-Japona alışınca fransız tuhaf geldi şimdi :)

Bizdeki 04 focustaki abs okuma zımbırtısı

http://ww2.justanswer.com/uploads/ebrock63/2011-05-27_141800_2011-05-28_081952.png

Diğer 01 vtecte de böyle diye hatırlıyorum.
Hız okuma işi 2sinde de şanzımanda diye biliyorum.

abs-asr-esp işi normal de hız okuma km sayma işleri tuhaf geldi. Oldum olası sevmemiştim pug'u hala daha da sevmiyorum :D

Özellikle 206 habire elektronik değişmiş adamlar. Şu varsa şöyle bu yoksa böyle diye yazıyor adamlar. Yerli/yabancı forum karıştırdım kimisi hızı ön abs sensörlerinden km sayma işini arka abs sensörlerinden yapıyor'a kadar getirmiş işi.

Bence sorun hala absnin hidrolik hattı üzerindeki selenoidlerinden kaynaklanıyor. Ya herro ya merro yapıyor :D

Cliosportve
15-10-2014, 00:04
asr li bir arac için düsün ki cok eski araclar haric su an asr olan araclarda yuksek ihitmal espde oluyor
farzedelim hızı sanzımandan okuyor
bastın gaza bir tekerin digerine gore daha fazla dondugunu nasıl anlıcak araba
bunun için 4 tekerinde ayrı ayrı donus hızlarını okuman lazım saglıklı bir sistem için
yeni tip araclarda o yuzden kadran yanılması cok azdır direk abs sensorunden manyetik olarak olctugu için
renoda yaklasık 10 yıldan beri sanzımandan okuma olayı kalktı

Y.Emre
15-10-2014, 00:35
Konuyu hiç ediyoruz ama, söylediğin gibi olsaydı abs'nin de düzgün çalışmaması gerekirdi ford'ta honda da. Ha gaza basmışım teker hızlarını resimdeki zımbırtıdan okumuş kadran ha frene basmışım teker hızlarını resimdekinden okumuş aynı şey.

Kadran hızı zaten abs-asr-esp yi enterese etmiyor. O sebeple difften okunmasında bi sakınca olmuyor.. Ne ailede ne eş dostta fransız kullanan denk gelmedi şimdiye kadar hep alman japondu onlarda da bu abs sensöründen okuma olayı hiç denk gelmedi

Sadık Özyer
15-10-2014, 01:01
Kilometre sayacı abs ile bağlantılı bu yüzden çalışmıyormuş. Kızaklıyorum fakat corsa gsi ile aynı anda frene bastık ben erken durdum. Leş gibi lastik koktu. Abs ışığı bazen yanıyor bazen yanmıyor. Perşembe bakıtayım biraz onada.

Sadık Özyer
15-10-2014, 01:08
O değilde bu kızaklayan 206nın frenleri ne oldu?

Bu arada absli 206lar hız data bilgisini abs sensörlerinden alır.
Karşıyakanın o parlak asfaltında gsi ile rol yapıyorduk viraja girdiğimde sanki rwd ile yanlıyormuşum gibi yan yan girdim frene dokununca ön kaymıyor allahı var arka nasıl atıyor tatlı tatlı :D

Sert@ç
15-10-2014, 01:19
Konuyu Sadık açınca bi duraksıyorum :D
Sonra arabayı Sadıkın kullandığı geliyo aklıma evet olabilir diyorum :D:D

Sadık Özyer
15-10-2014, 10:55
Konuyu Sadık açınca bi duraksıyorum :D
Sonra arabayı Sadıkın kullandığı geliyo aklıma evet olabilir diyorum :D:D
He daha şanzımandan gelen trim trim sesini sorucam. Bütün modifiye dünyası yandı açık mert korkusuz.

EREN34
15-10-2014, 12:49
Karşıyakanın o parlak asfaltında gsi ile rol yapıyorduk viraja girdiğimde sanki rwd ile yanlıyormuşum gibi yan yan girdim frene dokununca ön kaymıyor allahı var arka nasıl atıyor tatlı tatlı :D

Lastikler kabaklaşınca ne olacak? :D

Hem kullanmasını bildikten sonra normal fren abs den daha kısa mesafede durdurur.:) Abs sadece direksiyon hakimiyeti için fren bAsıncını sürekli değiştiren bir sistem.

Mr.K
15-10-2014, 13:36
akü voltajını ölçtürsen birde,elektronik aksamlı tüm araçlarda voltaj düşünce ya hidrolik yanıyo ya abs/esp.. voltaj düşüklüğü yaşıyosanda yanabilir bilgin olsun.

Sadık Özyer
15-10-2014, 18:20
bu arada benim aracta abs yokmus abs beyni yok ama isigi yaniyor sanzimandan okuyormus arac. beyin degisik olunca sikinti yaratmis. fremleri degistiricem .

deniz
15-10-2014, 21:39
bende gecen 2006 model dızel 206 aldım. abs olmadığını yağmurda sert durunca ogrenmıs oldum : ) bunlarda bıde kızaklarken dönme huyu var o ıyımı kotumu cozemedım :D hemen kıcı geliyor yana : )

Sadık Özyer
15-10-2014, 23:20
Km çalışıyor sorunu çözdüm :)