Orijinalini görmek için tıklayınız : Solmuş Boyaya Makine İle Cila ?
SerhatA.
15-10-2014, 14:41
2000 model kırmızı renk Clio kullanıcısıyım, ***** yaştan ve boya olmamasından dolayı kaput , tavan ve bagaj çok belli olmasada solmuş durumda. Özelikle kaputta belli olmasada hafif beyazlıklar çıkmaya başladı. Cila attırmak istiyorum fakat bundan dolayı korkuyorum, makina ile cila attırsam yanık olan yerde herhangi bi sıkıntı olur mu ? Haftada bir defa megiuars boya koruma atıyorum ama el ile bi yere kadar..
Bilgili olan kişilerden bu konu hakkında bilgi almak istiyorum, teşekkürler
foto koyarsan daha iyi olur aslında..renk kendine gelebiliyor ama yanık olan yerler pek düzelmez hatta açılabilir diye biliyordum ama demin şu linki gördüm..
link (http://www.detailturkey.net/showroom/23683-bmw-cizik-giderme-boya-duzeltme-gunes-yanigi-duzeltme-boya-koruma-car-m-garage.html)
Emre Ekrem
15-10-2014, 15:09
Boya yanıklarının geri dönüşümü yok maalesef fakat daha fazla yayılması engellenebilir, boyanın durumuna yani verniğin incelme durumuna göre işlem yapılabilir ve tekrar canlandırılabilir, fotoğraf olsa daha net yorum yapabilirdi.
vernik kalmamış şekilde yanıksa boyan, üstüne atacağın herhangi ürün aynen orada kalacak bilgin olsun.. o yüzden oraları sadece temiz tut. benimde tavan yanık ama bişey yapamıyoruz.. gelişmeler için takipteyim.
SerhatA.
15-10-2014, 17:51
Boyanın eski haline gelmeyeceğini biliyorum ondan yana sorun yok, sadece kullandığım cilayı elle değilde daha kalıcı olsun diye makinayla atmak istiyorum..
Makina daha fazla sürtme yapacağından dolayı boyada acılma olur mu ? Boya yanığının başladığı yerler dahada açılır mı ?
Kalıcılık elle veya makinayla atmana gore değişmez, tamamen kullandığın cilaya bağlıdır. Vernik yanığı olan yerlere pek dokunmamani tavsiye ederim. Boya harici bir çözümü yok maalesef.
mc pherson
16-10-2014, 18:59
Boya veya kaplama harici bir çözümü yok malesef. Marketlerde satılan renkli cilalar var. Kötü görüntüsünü bir miktar azaltır. Ne kadar etki eder derseniz % 10-20 ancak düzelme olur. Makina farketmez. El ile uygulama pedi ile yayıp 10dk civarı kurutup sileceksiniz.