Orijinalini görmek için tıklayınız : 12 Ay Yatıcak Araba
En geç kasım 5'te teslim olmak üzere askerim.
12 ay boyunca araba yatıcak.
Akü ölür lastik gider bunlar çok umrumda değil gelince sıfır lastik akü yağ su filtre hepsini değiştiririm zaten.
Benim için önemli olan kalıcı sorunlar oluşmaması.
Takoza kaldırmakmı daha iyi yoksa 4 teker üstünde bırakmakmı.
Takoza kaldırırsam jant lastiği söküp ayrı bir yeremi koymalıyım.
Coiloverlar zarar görür mü? Full depo benzinlemi bırakmalıyım yoksa önemli değilmi.
Yağı boşaltılmalımı boşaltılmamalımı?
Kapı aralarına kadar bantla kapatıp dış dünyayla ilişkisini kesmelimiyim yoksa arada bir havalandırılmalımı?
Arada bi motor sağlığı için rolantide çalıştırılsınmı yoksa hiç çalıştırılmasada birşey olmazmı vb. aklımda birsürü soru.
Sitenin kapalı otoparkında kamera önünde 2 kolon arasında durucak. Yani yanına herhangi bir araba vb. yanaşamaz.
Nano koruması var zaten, son yıkamasında nanolex wascoatla yıkayıp brandasını örtücem.
Bence şöyle yapmalısın gibi varsayımlar değilde, şöyle yap en iyisi bu gibi emin olanlar yorum yaparsa sevinirim.
Şimdiden teşekkürler :)
dj_batukaan
15-10-2014, 16:35
Söylediklerinin bir çoğu için birşey diyemeyeceğim, Yağı boşaltmak çok doğru olmaz yağsız kalan metal her zaman pas yapar.. ben bi ara bu durumu bir kaç kişiye sormuştum özellikle, uzun süre kullanılmayacaksa yağı fazla fazla doldur ama o beklemenin ardından yağı değiştirmeden çalıştırma demişlerdi..
Ancak en güzeli arada bir çalıştırıp iyi kötü yerinden hareket ettirecek birileri varsa bunların bir çoğuna gerek bile yok.. yani motorun yağlama yapması yağsız kalan alanların yeniden yağ görmesi kapalı alanda kalan aracın havalandırılması en sağlıklısı
2 haftada bir marş basın, o süreçte 10-15 dk çalışırken kapı açık kalsın havalansın derim.
lastik üzerinde bırakacaksan altına tahta takoz bul onun üzerinde bırak, yoksa direk takoz üzerinde bırak derim ben.
Takoz üzerinde bırak. İmkan varsa Levent'in dediği gibi haftada bir ya da iki haftada bir çalışsın araç.
Araç takozda kalmazsa muhtemelen coiloverların zarar görür (Amortisörler işlevini yitiriyor).
Lastiği önemsememişsin ama eğer bırakırsan da lastiğin yere basan yüzeyi de deforme olur.
SULTANOGLU
15-10-2014, 17:27
Arabam araliksiz 6 7 ay yatti tek yaptigim akuyu baglantisindan sokmekti. Bence kapali bir yerde sadece takoza kaldirilip aku baglantisi sokulse yeterli olur. Devami fantazi gibi geliyor
İçindeki yakıtta fazla olmasın bence, çok uzun vadede özelliğini kaybedebiliyor.
zOnstyLe
15-10-2014, 17:35
Bencede sadece takoza kaldırıp kutup başını çıkartman yeterli olacaktır. Zaten askerden izine geliceksin, o arada illaki araba kullanıcaksın ;)
ben 15 ay yatirdim ne lastiklere bisey oldu,ne amortisorlere.
arada bir calistirdilar arabayi o kadar.
tek sorun farelerdi :) kaput keçesine yuva yapmışlar. ve polen filitresinin önünde ölü bir fare vardi. Allahtan baska bisey yapmamislar. bence en tehlikelisi fareler.bu konuya dikkat et?
İbrahim Erdem
15-10-2014, 17:58
Söylenenlere ek olarak aracın etrafına altına falan fare böcek sinekleri uzak tutacak bir madde dökülebilir.
Bana kalırsa branda sermek de mantıklı kapalı garajı kediler çok seviyor *****.
bayramoglu
15-10-2014, 18:00
kuzenim askere giderken anahtarı bana bırakmıştı haftada bi çalıştır mahalle sonuna kadar götürüp getir demişti. 15 ay hiçbişeyde olmadı sorunda yaşamadık. arabayı çıkartırdım 1-2 km yol yapar geri bırakırdım brandasını çekerdim. izine falan geldiğinde kendisi de uğraşmadı araba da temiz bakıldı. ha ben mi çok dürüstüm bilmiyorum ama öyle bi imkanınız olursa aracınız için de sizin için de daha iyi olur.
aracın yağını değiştir eski yağ bırakma tortu yapmasın
motor suyunu full antifiriz ile değiştir öyle bırak
arac 15 gün aralıklarla çalıştırılsın ve havalandırılsın
araç hiç hareket etmeyeceği için lastikler bastığı noktada iz yapar balon yapar tel kırar takoza almanı tavsiye ederim
benim eski araçta akü kutup başını söküp gidiyordum 6 aylık. ne lastikte ne diğer konularda satana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım. eğer kullanacak biri varsa alsın bi 15 günde bir bi tur atsın gelsin veya takoza bırak. takoz üstünde yürütülse birşey olur mu ki?
bora1311
15-10-2014, 20:02
bende askere giderken 6 ay kapali garajda muhafaza ettim, iki hafta da bir çalıştırıldı. yarım depo yakıt vardı, lastiklerinin durumu iyi olmadığı için takoza almadık, askere dönüşü bir takım lastik aldım, sorun çıkartmadı hiç...
Erdem K.
16-10-2014, 07:52
bence imkan varsa en azından 2 haftada bir 10dk kadar çalıştırsınlar, ayda bir benzinliğe kadar gidilsin gelinsin, başka birşeye ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum...
En mantıklısı çevremdeki arkadaşlarımdan biliyorum , varsa güvendiğin dostun ya da ailenden baban arabayı 2 haftada bir çalıştırıp 10-15 dakika da olsa arabayı ısındırıp gezdirmeleri .
Genelde herkes böyle yapıyor.
serkanokan
16-10-2014, 08:26
ben 15 ay yatirdim ne lastiklere bisey oldu,ne amortisorlere.
arada bir calistirdilar arabayi o kadar.
tek sorun farelerdi :) kaput keçesine yuva yapmışlar. ve polen filitresinin önünde ölü bir fare vardi. Allahtan baska bisey yapmamislar. bence en tehlikelisi fareler.bu konuya dikkat et?
İnce görmüşsün abi aynısı benim de başıam geldi. Kemirilmedik kablo bırakmamıştı fareler. En iyi çözüm arabanın etrafına biraz fare zehiri dökmek heralde.