Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Civic 2010 FD6'ı satıp yeni kasa civic FB7 Almak Mantıklımı ?
Merhaba Arkadaşlar,
ilk sahibi olduğum Makyajlı kasa 2010 model 34.000km fd6'ım var.Sizce bu aracı satıp yeni kasa "0"km Honda Civic FB7 almak mantıklımı ? Yeni kasa FB7'lerin kasaları çok güzel değil ama siz ne dersiniz ? Alacagım araçta orijinal LPG var ödeyeceğim fark ise 15.000 civarı bile değil.
Not:Aracımın bakımı+lastik değişimi+lpg kiti+navi-multimedia ekran gibi işleri var bunlar 6.000 civarı tutacak zaten yani şu an eski aracıma 6.000 zaten masraf edeceğim.
Teşekkürler.
Fd6nın tasarımını hiçbir şekilde fb7ye değişmem. Ancak fb7 gözlemlediğim kadarıyla daha sessiz daha ferah daha verimli ve en önemlisi yeni. sizin arabanızda km olarak çok iyi durumdaymış ama 5 yaşına girmek üzere sonuçta. Tht'den tanıyorum sizi baya iyiydi arabanız. Sonuç olarak ben olsam baya zorlanır ama fb7yi seçerdim
zOnstyLe
16-10-2014, 08:33
Body kitli fb7'yi yabana atmayın bence çok tatlı oluyor bence
denizhandinc
16-10-2014, 08:45
fabrika cıkısı tasarım olarak fd6 cok daha agresif duruyor ama bi egzos spoiler ve difuzor ile fb7 harika bir arac oluyor. Aracını iyi fiyata satabilirsen bence yeni olmasının da avantajıyla fb7 alınabilir.
i-vtec07
16-10-2014, 08:48
daha önce 3 farklı fd6 mız oldu şuan da ise fb7 kullanıyoruz fabrikasyon lpg li.
fd6 ya göre çoğu konuda fb7 üstün diyebilirim.tasarım olarak fd6 evet daha güzel ama fb7 nin de önden duruşu hiçte kötü diğil. arkası kötü tabiki :D
özellikle donanım konusunda fb7 çok üstün. fd6 da ayrıntılı yol bilgisiyarı bile yokken fb7 koltuk ısıtma,hıll holder,lastik basınç sensörü,mercekli xenon,standart ı mıd bilgi ekranı,usb-aux girişi,geri görüş kamerası.follow me home vs vs bi sürü donanım mevcut.
yakıt konusunda ise litre bazında fd6 ile hiç bi fark yok.sadece econ tuşu aktifken uzun yolda birazdaha az yakıyo diyebilirim fb7 için. onun sebebide şu econ aktifken gazı çok fazla açmayınca vites düşürmüyo bulunduğu viteste hızlanmaya çalışıyo tabi atmosferik 125ps makinada bu pekte mümkün olmuyo :) şuan benim lpg tüketimim uzun yolda 20-21 kuruş .şehir içi 30-35 cıvarı ki benimki otomatik olduğu için şehir içi tüketimi fazla.
bu arada lpg li model de bazı hızlarda lpg de ufak bi silkeleme olayı var yolda giderken herzaman yapmıyo bunu internete cıvıc eco silkeleme diye aratırsanız baya şikayet var servisin dediğine göre i-vtec ile alakalı bi durummuş sorun teşkil etmiyomuş ?? :) bezen benzindede yaptığı oluyo fakat lpg deki kadar hissedilmiyo..
benim fb7 den tek şikayetci olduğum konu iç malzeme kalitesi.. çok net söyleyebilirim ki b segmenti olan polo ve fiestanın iç malzemesi bariz daha kaliteli.
ahmet_xy
16-10-2014, 08:51
bence artık hondayı bırakıp başka markalara yönelin. mesela Seat Leon FR gibi. ;)
altugkocer
16-10-2014, 08:52
4 yılda 34000 km yapmışsınız yılda 10000 bile değil bence lpg taktırmanıza gerek yok eğer ki bu şekilde kullanmaya devam edecekseniz.
Tip olarak fd6 lar daha çok hoşuma gidiyor benim.
15000 TL az para değil yılda aşağı yukarı 10000 km yapsanız sizin ortalama 2,5-3 yıllık benzin paranız.
Ben olsam değiştirmezdim
wiesmann
16-10-2014, 09:57
4 yılda 34000 km yapmışsınız yılda 10000 bile değil bence lpg taktırmanıza gerek yok eğer ki bu şekilde kullanmaya devam edecekseniz.
15000 TL az para değil yılda aşağı yukarı 10000 km yapsanız sizin ortalama 2,5-3 yıllık benzin paranız.
Ben olsam değiştirmezdim
eski fb7 sahibi olarak kardeşime katılıyorum.
arabanın km'si yüksek değil evet fb7 sorunsuz fd6'ya göre ama cidden malzeme kalitesi düşük arkadaşın dediği gibi.
buda.pest
16-10-2014, 10:52
Konunun doğrultusundan biraz çıkıcak ama gidişleri nasıl iki kasanın Fd6 ve Fb7 sahipleri aydınlatabilirler mi durumu?
i-vtec07
16-10-2014, 10:59
Konunun doğrultusundan biraz çıkıcak ama gidişleri nasıl iki kasanın Fd6 ve Fb7 sahipleri aydınlatabilirler mi durumu?
motorları aynı çok bi fark yok. manuel fena diğil iyi yürüyo ama otomatiğin şanzıman oranları fazla uzun o yüzden performansı vasat :)
http://www.youtube.com/watch?v=-A3D1547dh0
kendi aracım.
Emre Ekrem
16-10-2014, 11:00
Fd6'nın tasarımını hiçbir şekilde fb7'ye değişmezdim.
Erdem K.
16-10-2014, 11:03
6000tl 2010 model kendi aracınıza masraf edeceğinizi belirttiğiniz için, fark olarak 9bin tl daha verip, 4 yas aracı gençleştirip, sıfır km'sini almak bence çok çok mantılıdır ...
15.000 tl farkla servismi alıyor acaba ? fb7 elegance eco mu ?
timucintt
16-10-2014, 12:19
FB7... black edition...
fb7 de son çıkanlar da donanım azaltılmış diye söyleniyor ? Elektrikli ayna bile yokmuş mesela.
Bence de leon fr falan bakın derim.
Bence satın, makyajlı FD6'lar olmuş 45-50bin nasılsa yeni alacağınız arabayla da gezer yine sıfır aldığınız fiyata satarsınız bu gidişle. Kaça sayıyorlar aracınızı?
Benim anlamadığım konu, neden LPG düşünüyorsunuz ki aracınıza? Bence sizin gibi bir kullanıcı için LPG gereksiz.
yakıt konusunda ise litre bazında fd6 ile hiç bi fark yok.sadece econ tuşu aktifken uzun yolda birazdaha az yakıyo diyebilirim fb7 için. onun sebebide şu econ aktifken gazı çok fazla açmayınca vites düşürmüyo bulunduğu viteste hızlanmaya çalışıyo tabi atmosferik 125ps makinada bu pekte mümkün olmuyo :) şuan benim lpg tüketimim uzun yolda 20-21 kuruş .şehir içi 30-35 cıvarı ki benimki otomatik olduğu için şehir içi tüketimi fazla.
Şehiriçi 35 kuruş çok fazla değil mi 1.6 motor için LPG'de?
LPG'li 2.4 Accord'lar bile en fazla o kadar yakıyor. Bir tanıdığımda otomatik fd6 var sonradan LPG takılmıi, şehiriçin 26 kuruş civarı geziyor.
alpbodrum
16-10-2014, 12:41
İkiside çok güzel ancak Fd7 makyaj yapmam derseniz FD6 ile devam edin derim.
İbrahim Erdem
16-10-2014, 16:18
Bence fd6 yı satmayın kmsi az ve temiz durumda sanırım. Biraz daha binip bütçeyi arttırıp üst segment veya daha donanımlı lüks marka modellere yönelirdim.
fd6 satmayın eğer alacağınız fd7 ise.
Merhaba Öncelikle herkese teşekkür ederim.Çok ayrıntılı yazan arkadaşlarımız olmuş sagolun.Düşüncelerim netleşmiş oldu.Evet yeni yenidir ama yeni kasanın arkasına ve iç malzemesine gözüm hiç alışamadı içime sinmeden bincem araca. Sonuç olarak aradaki fark ne kadar da az olsa biraz daha beklemeye karar verdim.Bazı arkadaşların söyledikleri doğru ya bir üst segment bir araca binmek lazım yada daha gelişmiş bir model çıkarsa onu almak.Hb dizel otomatik gelebilirmiş onu bekleyebilirim veya benzinli HB otomatik.Bir süre daha aracıma Lpg taktırmıcam bu şekilde bincem.Aracımın resminide paylaşayım üzerinde hella marka bosch beyinli bi-xenon var.
http://i57.tinypic.com/2ci91jr.jpg
Teşekkür ederim evet elimden geldiği kadar baktım aracıma ama sanırım aracımı değiştirmeyeceğim,yeni kasa civic'in çıkmasını bekliyeceğim veya bir üst segment alabilene kadar bu araca bincem.
Fd6nın tasarımını hiçbir şekilde fb7ye değişmem. Ancak fb7 gözlemlediğim kadarıyla daha sessiz daha ferah daha verimli ve en önemlisi yeni. sizin arabanızda km olarak çok iyi durumdaymış ama 5 yaşına girmek üzere sonuçta. Tht'den tanıyorum sizi baya iyiydi arabanız. Sonuç olarak ben olsam baya zorlanır ama fb7yi seçerdim
Hocam benim araçta da body kit vs. var. Evet ama bodykitli fb7 önden güzel duruyor.
Body kitli fb7'yi yabana atmayın bence çok tatlı oluyor bence
fabrika cıkısı tasarım olarak fd6 cok daha agresif duruyor ama bi egzos spoiler ve difuzor ile fb7 harika bir arac oluyor. Aracını iyi fiyata satabilirsen bence yeni olmasının da avantajıyla fb7 alınabilir.
Merhaba , ben fd6'da bir çok eksiği tamamladım.O yüzden bazı arkadaşlar satma diyor.Usb aux-follow me home- hella mercekli bosch beyinli bi-xenon(resimde gözüküyor ),otomatik kapanan camlar,geri görüş kamerası ve ekran vs. FB7 önden güzel bodykitli daha da güzel gözüküyor ama aracın içine ve arkasına ısınamadım inan çok zorladım kendimi ama arka stoplar ve içini niye böyle yapmışlar anlayamadım.City'nin içi bile daha güzel.Sanırım ben yeni civic çıkana kadar veya hb dizel otomatik çıkana kadar bu şekilde bincem gibi görünüyor.Yazdıklarınıza çok teşekkür ederim bir fikir sahibi olmamda çok yardımcı oldu.
daha önce 3 farklı fd6 mız oldu şuan da ise fb7 kullanıyoruz fabrikasyon lpg li.
fd6 ya göre çoğu konuda fb7 üstün diyebilirim.tasarım olarak fd6 evet daha güzel ama fb7 nin de önden duruşu hiçte kötü diğil. arkası kötü tabiki :D
özellikle donanım konusunda fb7 çok üstün. fd6 da ayrıntılı yol bilgisiyarı bile yokken fb7 koltuk ısıtma,hıll holder,lastik basınç sensörü,mercekli xenon,standart ı mıd bilgi ekranı,usb-aux girişi,geri görüş kamerası.follow me home vs vs bi sürü donanım mevcut.
bu arada lpg li model de bazı hızlarda lpg de ufak bi silkeleme olayı var yolda giderken herzaman yapmıyo bunu internete cıvıc eco silkeleme diye aratırsanız baya şikayet var servisin dediğine göre i-vtec ile alakalı bi durummuş sorun teşkil etmiyomuş ?? :) bezen benzindede yaptığı oluyo fakat lpg deki kadar hissedilmiyo..
benim fb7 den tek şikayetci olduğum konu iç malzeme kalitesi.. çok net söyleyebilirim ki b segmenti olan polo ve fiestanın iç malzemesi bariz daha kaliteli.
Seat almam hocam ama vw grubu alabilirim ama onların da fiyatları uçtu son zamanlarda.
bence artık hondayı bırakıp başka markalara yönelin. mesela Seat Leon FR gibi. ;)
Hocam LPG taktırdıktan sonra o km. artar otomatik civic'ler 12 lt. benzin yakıyor. :D Ama verdiğimiz mantık doğru,yakıt anlamında.
Ben olsam değiştirmezdim
Evet benimde çekincelerimden bir tanesi o ve arka kısmı.
eski fb7 sahibi olarak kardeşime katılıyorum.
arabanın km'si yüksek değil evet fb7 sorunsuz fd6'ya göre ama cidden malzeme kalitesi düşük arkadaşın dediği gibi.
motorları aynı çok bi fark yok. manuel fena diğil iyi yürüyo ama otomatiğin şanzıman oranları fazla uzun o yüzden performansı vasat :)
http://www.youtube.com/watch?v=-A3D1547dh0
kendi aracım.
Fd6'nın tasarımını hiçbir şekilde fb7'ye değişmezdim.
Evet mantıklı kardeşim ama bakcaz artık.
6000tl 2010 model kendi aracınıza masraf edeceğinizi belirttiğiniz için, fark olarak 9bin tl daha verip, 4 yas aracı gençleştirip, sıfır km'sini almak bence çok çok mantılıdır ...
Hayır Premium ve aracımı onlar almıyor.Başka kişiye satıyorum.Benim araca 47 verdi bir arkadaşın tanıdığı , sonra ***** siteye girdim evet fiyatlar çok artmış millet uçmuş resmen 52-53 isteyen var.
15.000 tl farkla servismi alıyor acaba ? fb7 elegance eco mu ?
FB7... black edition...
Elektrikli ayna var ama kendinden kapanan aynayı donanımdan çıkarttılar.
fb7 de son çıkanlar da donanım azaltılmış diye söyleniyor ? Elektrikli ayna bile yokmuş mesela.
Bence de leon fr falan bakın derim.
civic Fd6 otomatik çok fazla yakıyor.Benzinde şehir içi 12lt. Sizin tanıdığınızdaki fd6 otom. çok iyi yakıyormuş valla.Bana en düşük şehiriçi 30 ortalama 35 kuruş yakar dediler.Daha fazla km. yapcam o yüzden lpg düşünüyorum.
Bence satın, makyajlı FD6'lar olmuş 45-50bin nasılsa yeni alacağınız arabayla da gezer yine sıfır aldığınız fiyata satarsınız bu gidişle. Kaça sayıyorlar aracınızı?
Benim anlamadığım konu, neden LPG düşünüyorsunuz ki aracınıza? Bence sizin gibi bir kullanıcı için LPG gereksiz.
Şehiriçi 35 kuruş çok fazla değil mi 1.6 motor için LPG'de?
LPG'li 2.4 Accord'lar bile en fazla o kadar yakıyor. Bir tanıdığımda otomatik fd6 var sonradan LPG takılmıi, şehiriçin 26 kuruş civarı geziyor.
İkiside çok güzel ancak Fd7 makyaj yapmam derseniz FD6 ile devam edin derim.
Bende aynı şekilde düşüncüm.teşekkür ederim.
Bence fd6 yı satmayın kmsi az ve temiz durumda sanırım. Biraz daha binip bütçeyi arttırıp üst segment veya daha donanımlı lüks marka modellere yönelirdim.
fd6 satmayın eğer alacağınız fd7 ise.