Orijinalini görmek için tıklayınız : Passat 1.4 TSİ DSG 122hp nasıl bilirsiniz ?
phoenixs
16-10-2014, 22:19
Iyi akşamlar öncelikle kısmetse 1.4 TSİ DSG 122 hp lik 2012 paşsat almak üzereyiz 160 lık olandan pek yok fiyatı uygun bulduk biraz genel mana da kullanan var mı tavsiye eder mi ? Araba highline alacağımız bilgi deneyim tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim
Ben 2013 highline 122 man. kullanıcısıyım, gayet memnunum.Donanım, performans, yakıt her anlamda iyi bir araba.Ama dsg yi iyi kontrol etmek lazım.Sorun çıkarırsa maddi manevi üzer.
Ferhat_V
17-10-2014, 09:35
bende 160 lık var şanzumana bak temizse al gitsin hiçbir eksiği yok..gidişi yakıtı gayetyeterli güzel bir araç.
Bende de var şehir içi kullanıyorum. Gayet güzel.
MaXiGörKy
17-10-2014, 10:24
7 ileri(kuru tip kavrama) dsg ye dikkat ediniz.
2010 dsg var bende.122 bg ye gore gayet tatmin edici performans skintisi yok arac rahat gidiyor. Servis bakimli olsun yeterli cunku dsg 8 sene garantili ama servis bakimli olacak.aracta titreme yoksa kalkislarda skintisi yoktur skintisi varsada 300_400 tl iscilikle kavramasini servis degistiriyor.
Benim de babaya bakındığım modellerden. 122lik düz ve dsg tüketimleri ne durumda kullananlardan yorum alabilir miyim? Alırken dikkat edilmesi gereken kronik problemi vs var mı?
Kronik dsg korkusu:) oda garantisi var artik.dsg nin rahatligi anlatilmaz yasanacak cinsten.yakiti bence gayet iyi bir dizel degil ama bir atmo 1.6 1.4 kadarda yakmiyor.rizeye gittik geldik.araba agzina kadar dolu idi giderken 120 civari ara ara 140 bastik 5.9 yakti.gelirken yuk dahada agirdi 140 tan asa dusmedik 6.8 yaktik.depo 70 lt 1100 km ypabiliyrsun.sehir ici karma ortalamam 7.5 he surekli dur kalk yaparsan her araba gbi bundada 10 lt gormek zor degil.ama ben 8 lt ustune cikmadim henuz.araba dsg olunca sakin kullaniyosun o konforun verdigi rahatlikla.1.9 tdi manuel varken ha gayret su viteste gotureyim arabayi diyip basiyosun manuelde:) dsg sabit giderken 60 ta 7 e atiyor 1200 devir gidiyosun.
Ayrica uzun yolda 90-100 gidebilirseniz 5 5.5 lt gormek zor degil ama araba hizini hissettirmiyor dsg de vitesi hissettirmiyor nekadar gaza bastigini pek anlamiyosun bi bakmissin araba baya hizlanmis:)
@kadyr cevaplar için teşekkürler. Benzinde şehir içi 8-8.5 litreye kadar sorun yok ama fazla yakıyor olsaydı başka seçeneklere daha çok ağırlık verecektim. Bakalım birkaç ay içerisinde seçim yapmış oluruz
Passat Tsi günlük kullanımda memnun edecek bi araç.Yakıtı , gidişi iyi.Yalnız Dsg'ye dikkat ederseniz sorun olmaz..
Konunun yeri değil ama bir konuda yardıma ihtiyacım var.Tsı motorlarda boşta gaz verirken 4000 devirde kesilmesi normal bi durum mudur ?
fatihcakin
17-10-2014, 18:06
200nw tork ile gayet kuvvetli bir araç, yakıtı ise çok makul.
Passat Tsi günlük kullanımda memnun edecek bi araç.Yakıtı , gidişi iyi.Yalnız Dsg'ye dikkat ederseniz sorun olmaz..
Konunun yeri değil ama bir konuda yardıma ihtiyacım var.Tsı motorlarda boşta gaz verirken 4000 devirde kesilmesi normal bi durum mudur ?
motor kesiciye giriyo zarar vermemek için boşta basınca, normal bi durum yani.
4bin devirden daha önce kesiyor diye hatırlıyorum tam bakmamıştım,normal aracın özelliği bu.sadece tsilarda değil başka motorlarda da var vag gurubunda
motor kesiciye giriyo zarar vermemek için boşta basınca, normal bi durum yani.
4bin devirden daha önce kesiyor diye hatırlıyorum tam bakmamıştım,normal aracın özelliği bu.sadece tsilarda değil başka motorlarda da var vag gurubunda
Teşekkür ederim :icon_tup:
Bosta erken kesiyor.biz dsg de yolda kesiciye sokamiyoruz araci hemen vites yukseltiyor:)
Tsi ve dsg guzel bir secenek tavsiye ederim.dsg dende korkmayin yeterki servis bakimli alin zaten cogu aracin kavramasi degismistir.guncel kavramalar daha dyanikli imis.gerci bozulsada umrumda degil iki sene para vermem hallederler garantiden. sadece arabasiz kalmis olurum.kavrama bir gunde degisiyor. He birde aracta yazilim olmasin servis yeni araclarda artik yazilimi anliyormus ve almanyaya online gidiyor bilgi aracta garanti disi kaliyor.