Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Soğukken yüke binince gelen sesler ?

Ko®ay
17-10-2014, 16:38
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 4-5 aydır sorununu çözemediğimiz ve son zamanlarda belkide benim iyice alışıp önemsemediğim bi problem var arabamda, dün akşam ses biraz çoğalınca ve ısınınca geçince tekrar tekrar ileri derecede kıllanmaya başladım..

Araç 2008 fiesta 1.4 TDCI, problem tam anlamıyla şu;

Soğukken dememdeki kasıt aracın 3-4 saat çalışmaması ve motorun soğuması değil,mesela akşam 8 de istop edip sabah 9 gibi yola çıkınca yada 1-2 gün hiç kullanmayıp yola çıkınca yapıyor bunu ve 3-5 km sonra düzeliyor.
Yüke binince vik vik gibi sesler geliyor,ses kabin içindeyken soldan geliyormuş gibi görünüyor fakat dışarı çıkıp kaputu açınca (el freni çekili vaziyette debriyajı kavratıp sese bakarken) sesin konumunu çözemiyoruz. Örneğin 1 den 2 ye attıktan sonra gaza basarken, yada yavaşlarken 3 ten 2 ye çektiğinde komresörde yüke binerken, yada 2 de veya 3te gaza oturup çek bırak yaparken geliyor bu sesler..

Şüphelendiğim noktalar motor kulağı ama hangisi ? ve motor kulağı olsa ısınınca ses gidermi ?
Bu arada araçta ekstra titremeler vibrasyonlar yok ? sadece ses var..
Aks bilyaları ? aynı şekilde ısınınca sesi kesermi ?
kayış sistemi ?

Genel bilgimiz, ısınınca sesin gittiği bir problem ona göre varsayımlar yaparsak problemi çözeriz.
Çeşitli ustalara gösterdim sorunu çözemedik, artık ezbere parça değiştirerek karaya bazara masrafta yapmak istemiyorum.

Sizlerinde fikir ve yardımına ihtiyacım var.

EREN34
17-10-2014, 17:19
İsiyla alakali ve sol taraf diyince aklima sanziman rulmanlari geldi

Ko®ay
17-10-2014, 17:24
Rulman uğultu yapar ya, pek zannetmiyorum sabit bir ses değil bu

Ko®ay
18-10-2014, 09:49
Bu arada bu sabah yeni bişey daha keşfettim, tam sol yapıp arabayı park yerinden çıkarırken sesis daha belirgin geldiğini farkettim düz giderken o kadar yapmıyordu, yürüyende neresi olabilir acaba ?

gemsazr9
18-10-2014, 09:54
Prizdrek rulmanı sesi olabilir

EREN34
18-10-2014, 12:24
Rulman uğultu yapar ya, pek zannetmiyorum sabit bir ses değil bu

Rulman bozuldugunda yanlizca ugultu yapmaz.

rekord2000
18-10-2014, 15:31
Kasnakları streteskop ile dınlemekte fayda var.

BurakCengizhanoğlu
18-10-2014, 16:57
geçmiş olsun yatak sarmış araba

Ko®ay
19-10-2014, 11:53
Hadi ya, öylemi dersin !