Orijinalini görmek için tıklayınız : Gaz pedalı hassasiyeti
Karbüratörlü yada enejeksiyonlu fark etmeksizin bazı araçlarda birinci viteste ilerlerken motor devri rölanti seviyesine düşmeye yakın gaz pedalını bıraktığımızda anında bir yığılma oluyor ve aynı şekilde gaz pedalına basmak istediğimizde bir anda atlayarak hızlanma oluyor.Gaz pedalına her ne kadar hassas yumuşak davranılsada bu ani yığılmaların yada ani atlamaların önüne geçilmiyor buda sürüş konforunu ciddi manada etkiliyor bozuyor.
Bu aniden yığılmanın ve bir anda gaz yemenin nedeni nedir bilgisi olan var mı ? Çok gariptir ki bu durum her araçta yok fakat bazı yeni araçlarda bile bu durumu gözlemleyebiliyorum yani bir sorun göstergesi olduğunu düşünmüyorum sanki yapısal bir durum gibi.Sizce bu durum ne ile alakalıdır ve bu durumu düzeltmek mümkünmüdür ?
Benzinde degilde gazda yapiyo benimkide dedigin gibi ciddi anlamda surus konforunu mahvediyo nedenini cozemedim hala
Bazılarında sorun 1.vites oranlarından bence. örn: vtec2
bayramoglu
19-10-2014, 00:48
vw tdi'da da var aynı problem de hiç üstüne düşünmemiştim araba işte bende vardır problem diye
Aynı bu sorun kullandığım 2011 dobloda var. Birebir dediklerinizin aynısını oluyo. Her bakıma verişimizde bunu söylüyoruz ve teslim aldığımızda sorun ortadan kalkıyo. Çünkü can sıkıcı bi durum, gazı bıraktığınız anda sanki ensenize biri sopayla vuruyorda öne eğiliyo gibi oluyosunuz :) Sebebini unuttum şu an ama servisteki yetkiliyi arayıp öğrenicem.
rebeloghy
19-10-2014, 11:50
Bazılarında sorun 1.vites oranlarından bence. örn: vtec2
Vtec2 2 seneden fazla kullandım , 1. vitesteki gariplik neydi sizce :)
Bazı araçta ben de gözlemliyorum onu , örneğin 0 c elysee ile dur kalktan soğuyor insan..
Ben daha taze vtec2 kullanıcısıyım agustostan bu yana :D
Bence sorun 1in kısa kalması. Duzgun asfaltta hareket halindeyken bile (20 30kmh) gaza abaninca sarıyor :D
Bi ihtimalde gaz teli ama bostayken sacmalamiyor 1deki gibi vites diyorum o yüzden:D
Type-Rdinc
19-10-2014, 12:13
bizdeki symboldede var aynı sorun ama sadece 1 ve 2 de yapıyor sallamayı.
1.9tdi de şahit oldum bu duruma ben...kulaklar değişmişti hatta yine geçmemişti
Dişli oranları ile alakalı değildir bence 2006 toyota avensis birinci vites ile 60 km yi görüyor ama bu silkelenme durumunun hat safhada yaşandığı bir araç.
@Runo
Öğrendiğinde buraya yazarsan çok sevinirim.
2006 dizel corollada da var bu olay 1. viteste. ayrıca mesela sıkışık trafikte ilerlerken 1. vitese atmak zorunda kalınan çok düşük hızlarda hafif gaz vermeden vitese alınca sağlam bi silkeliyor belki bununla aynı sebepdendir
melihyilmaz
19-10-2014, 13:33
Getz crdi 88hp likte dede var ayni olay ozellikle 1 ve 2 viteste yada vites kucultugumde oluyor.
Meşhur onno usta deyip duruyor herkes sözde teknik konularda bilgi birikimi konsantresiymiş..
Birde ona mail atayım sorayım dedim aynı soruyu sordum gelen cevap bu ;
"Hiç bir araç motorunda benzer bir olumsuzluk yok. Yüzlerce araç test ettim ve hala ediyorum. Olanlarda sorun vardır"
ahah sorun var da nedir yani ? :)
RafetAraç
19-10-2014, 15:34
Onno usta kim neyin nesi ??
Karbüratörlü araçları bilmem ama TPS sensörünün konumundaki değişiklik ya da voltaj bozukluğu buna etken olabilir diye düşünüyorum.
Konuya güncel çekmek istiyorum arkadaşlar zaten bir sonuca ulaşamamışız.Bu durumun nedeni nedir diğer arkadaşların da fikirlerini almak istiyorum.
Sadık Özyer
24-11-2016, 19:51
1. viteste otomobilin doğası bu heralde.
drivertech
24-11-2016, 20:52
Bi çok faktör var bu durumu tetikleyebilecek genel olarak bakarsak enjektör temizliği sensör temizlikleri ya da değişimi hava yapmış radyatör, en buyuk etken throttle position sensor yani gaz kelebeği algılıyacı sensörü ayar bozulanılır ya da oem kullanılmazsa çalıştığı değerler farklı olacağından bu durum ortaya çıkabılır motor da aşınma , yenı araçlarda yazılımsal problemler , ya da geldiği ülkede , üretildiği ülkeye göre yapılan yanlış hava basınç yazılımı , diesel de mazot filtresi enjektör , gaz algılayıcısında hata yakıt hattında pislik vs vs, uzarda gider oksijeen sensörü... Sonuç olarak aracınızın tam fabrikasyon çalışma değerlerini sensörler üzerindeki değerlerin ne zaman ne kadar ohm değerinde olması gerektiğini araştırıp bulmanız akabininde pc üzerinden bunları kontrolle başlamanız gerekir.
Bugun aracımda fakire cekme problemı vardı sanayıde actım tps soketını ıcınde şasi kısmı pini geri gelmiş temassızlık yapıyodu nadir arıza yakıyodu açtım oturttum düzeldi şimdi maşallahı var . Bu kadar yeter sanırım saygılar
kesik_çizgi
24-11-2016, 22:47
Çok eskiden sahip olduğum karburatorlu 92 broadway aracım da benim de gözlemlediğim bir durumdu bu.
Her ne hikmetse aygaz euro lpg alınca yapmıyordu, yapsa da hissedilmeyecek derecedeydi, devamlı aygaz in katkılı lpg sinden alıp devam etmiştim yaptırmadan binip öylece satmıştım
kesik_çizgi
24-11-2016, 22:50
Şuan kullandığım otobüslerde ise genelde yanlış vites değişimlerinden dolayı, belli km lerden sonra, şanzıman şaft diferansiyel hattında oluşan boşluktan dolayı yapıyor
Faruk_Vtec
25-11-2016, 00:09
vtec II'de kı 1 ncı vıtes hassasıyetı 1.6 ies emmesı takmamdan sonra tamamıyle kesılmıştı..
Düşük vitesten dolayı kompresyonu daha çok hissetmek diye yorumlarım ben..
benzinli atmo araç varken rampada hızlı kaldırdığım zaman araç rölanti seviyesi hatta aşağısına iniyordu rutin bakımlarında debriyaj ve yakıt filtresini değiştirmiştim geçmişti şaşırmıştım . dizel aracımda aynı olay başıma geldi bu sefer yazılımını oynadım yine geçti kesin olmamakla edindiğim tecrübeler böyle :)
Elektronik gaz kelebeğinin yiyeceği halta benziyo :)
Elektronik gaz kelebeğinin yiyeceği halta benziyo :)
pek alakası yok mekanik araçta da yapıyordu
Powered by vBulletin® Version 4.2.5 Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.