Orijinalini görmek için tıklayınız : İş Görüşmesi
Phenomenal
21-10-2014, 18:40
arkadaşlar merhaba 23 yaşındayım
ilk iş deneyimim olcak sinema tv bölümü 2. sınıf öğrencisiyim
kanal 7 de behsat uygur un sunumuyla yayınlanacak bir yarışma programının kamera arkası reji si için cv gönderdim
bugün aradılar yarın görüşmeye gideceğim ne yapmam lazım hiçbir fikrim yok. çünkü hayatımda ilk defa çalışacağım.
Tecrübeli arkadaşlardan fikirlerini almak istiyorum.
Hic kasilma,sorulann sorulara duzgun mantikli icten cevaplar ver. Kendin ol,gevsek olma karsinda ki insanlar gevse se bile kendini rahat birakma deneniyo olabilirsin. Paranoya ya baglama ama herseyden suphe et stres yapma,hayirli olsun simdiden insallah kabul edilirsin.
genel olarak gitmeden gidecegin firma hakkında arastır bilgi topla nebilim (spesifik konulara bakın bulabilirsen izlenme oranlarını karıstır).
severler boyle seyleri insan kaynakları sakal bıyık falan cok takılma ama kanuni gibide gitme takımını giy rahat rahat konusmanı gorusmeni yap
sanctuary35
21-10-2014, 19:18
gömlek pantolon giy, kot giyme, saç sakal traşın olsun mutlaka
Paranoya adli kitabi oku gitmeden is gorusmesine gidenler.icin iyi bi kaynak olabilir
Phenomenal
21-10-2014, 19:50
çok teşekür ederim arkadaşlar.
dietpepsi
21-10-2014, 20:16
program ve sunucusu hakkinda ezberleyebildigin kadar bilgi ezberle ve gorusme sirasinda abartmadan firsatini buldukca bu bilgileri onlarla paylas.
cok hoslarina gider.ayrica gorustugun kisilerin isimlerini hemen ezberle ve herbirine isimleriyle hitap etmeye calis.
cok onemli detaylaridir bunlar
Phenomenal
21-10-2014, 20:28
samimi olmak önemlidir yoksa mesafelimi olmak mesela bey diyemi hitap edim yoksa direk isimleriylemi
bayramoglu
21-10-2014, 20:33
kardesim tv'de calismis biri olarak soyluyorum kendinden emin ol ben herseyi biliyorum yapma ama bak o cizgiye dikkat et. rahat ol gerilme ve dik dur. titrek pisirik durma ellerni ayaklarini baglama. bey diye hitap edebilirsin seni cok despot bi karsilama beklemiyo rahat ol muhabbet sohbet tarzinda gecicek neler bildigin nelere hakim oldugun bu is icin oncesinde neler yaptigini sorarlar sana
alpbodrum
21-10-2014, 20:39
İsimleriyle falan hitap etme sakın , Bugüne kadar bütün iş görüşmelerimde başarılı sonuçlar aldım.
Kendine olan güvenini karşı tarafa hissettirmeli ve sana yapabileceğinden eminmisin tarzında sorular sorulduğunda Ukalalaşmadan !! ve karşındakini gıcık etmeden Yapabileceğimden eminim efendim tarzında cevap vermelisin. Büyük şirketlerde Ast - Üst çok önemlidir görüşeceğin üst düzey yönetici ise gerekiyorsa efendim demelisin işe sonra başladıktan diğer insanlara bakarak şekil alırsın .. İş görüşmesini daha sonra aynı seviyeye geleceğin birisi ile yapıyorsan ona tehlike arzetmeyeceğini , yük olmayacağını ve yardımcı olacağını hissettirmelisin. Dengeyi kurman senin zekana bağlı ..
Biz Holdinge personel alırken şunlar üzerinden not veriyoruz.
Ciddiyet :
Göz Teması :
İletişim Becerisi :
Görünüş :
Yabancı Dil :
Giyim :
Fizik :
Dürüstlük :
Ekip Çalışması Potansiyeli :
Tahsil :
Genel Kültür :
Sigara ? :
unutmuşum ama dikkat edilmesede tokalaşırken elini korkca uzatma ucundan parmaklardan değilde direk avucu kavra abartmadan sık :)
Phenomenal
21-10-2014, 20:55
genelde bildiğim kadarıyla çok ciddi bi sektör değil iş tabiki de ciddi ama bi bankada işe girme bi holding de işe girme gibi bir mülakat olacağını sanmıyorum
alpbodrum
21-10-2014, 20:58
Her iş ciddidir , Para kazanıyorsan.
Phenomenal
21-10-2014, 21:02
Her iş ciddidir , Para kazanıyorsan.
orası öylede benim gördüğüm tanıdığım yönetmenlerin hatta hocalarımın bile hafiften kafadan kırıklar tip olarakda öyle hiçbiri parlak takım elbiseli traşlı insanlar değil hepsi salaş sakallı adamlar iş konusuna gelince evet çok ciddiler en ufak hatayı kabul etmezler ben çalışanlarına deli gibi bağıran çağıran yönetmen biliyorum işi doğru yapsınlar diye
Phenomenal
22-10-2014, 18:11
arkadaşlar görüşmeye gittim denildiği gibi bizim hakkımızda ne biliyorsunuz falan diye soru soruldu bildiğim kadarıyla anlattım
biraz heyecan yaptım gerçi bir kaç kere ağzım sürçtü cuma günü arıyacaklar olumlu olumsuz kısmet artık.
yorumlarınız için teşekkür ederim
Kurumsal firmalarda çalıştım, çalışıyorum..
Üst düzeye "efendim" demek.. Bunu hiçbir yerde görmedim, asla demedim, tasvip de etmiyorum. Yeri geliyor CIO'larla konuşuyorum yine de ne "efendim" diyeni görüyorum ne de ben diyorum..
xxx Bey denir ve bu yeterlidir.
kelalper
22-10-2014, 20:01
Efendim ne ya olmadı sahip desin. İki uluslararası firmada müdürlük yaptım yurtdışında ve burada . İkisinde de sir diyen hintli personeli fırçalıodum Mr.Dora diyeceksiniz Sir yok köle değilsiniz sizde bende maaşlı çalışanız diye.
Genel olarak temel 2 şeye bakılır
İşe teknik olarak yeterlilik
2. si şirkete uyum sağlama konusu, kendini mi çok düşünüyor (parayımı) ve şirket için kendini ne kadar feda edebilir
Sorular bunlara paralel olarak gelir.