PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çözemediğim bir sorun hakkında yardım

Jeandan-R
22-10-2014, 17:48
Merhabalar;

Öncelikle konunun yeri burası değil, şimadiden özür dilerim dilenirse taşınabilir. Geçenlerde aracımdaki spor yayları söktürüp oemlere geçtim. Söktükten sonra ne olduysa tam sol yaptığımda ve sert fren yaptığımda(rampa aşağı daha belirgin) demirin demire sürtme sesi gibi bir ses geliyor ne olduğunu çözemedik. Hadi disk balata değiştireyim dedim ama sonuç yine hüsran. Böyle birşey yaşamış olan var mı? Lifte kaldırıp tekrar baktım ama hiçbiryerde de iz göremedim.

CasabLanca
22-10-2014, 18:07
amortisör bilyasından kaynaklı olabilir

Burak E.
22-10-2014, 18:53
Merhabalar;

Öncelikle konunun yeri burası değil, şimadiden özür dilerim dilenirse taşınabilir. Geçenlerde aracımdaki spor yayları söktürüp oemlere geçtim. Söktükten sonra ne olduysa tam sol yaptığımda ve sert fren yaptığımda(rampa aşağı daha belirgin) demirin demire sürtme sesi gibi bir ses geliyor ne olduğunu çözemedik. Hadi disk balata değiştireyim dedim ama sonuç yine hüsran. Böyle birşey yaşamış olan var mı? Lifte kaldırıp tekrar baktım ama hiçbiryerde de iz göremedim.

aynı şey bendede mevcut fren ve dısklerı degiştirdikten sonra başıma geldi benimde ustaya goturdum balatayı zımparaladı biraz azaldı sımdı ani fren yapıyorum otobanda felan fazla ses gelmemeye başladı bence ustaya tekrar gosterin

CLIORS
22-10-2014, 20:43
Z rotlarına bakılsın.

EREN34
22-10-2014, 21:40
z rot veya viraj denge cubugu lastiklerini degistirin

Jeandan-R
23-10-2014, 00:44
Az önce tekrar teste çıktım araç vitesteyken daha çok yapıyor, vitesteyken sola dönüşte daha fazla özellikle. Boştayken sert frenlerde yapıyor. Bildiğimiz bitik balata sesi ama disk balata yeni. Z rota ve denge çubuğu lastiklerine bakayım yarın. Nereye sürterde böyle ses olur anlamadım.

AşkınS.
23-10-2014, 07:21
Disklerin arkasindaki saca baktiniz mi hic temas var mi ?

denizhandinc
23-10-2014, 09:34
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?190527-%D6n-tak%FDm-ya-da-direksiyondan-gelen-tak-tak-ses&p=7637891#post7637891

yardımcı olabilir

Burak E.
25-10-2014, 13:40
ben sorunu buldum ve hallettirdim sag taraftaki balata uyum saglamamış bu sebeble ses yapıyormuş suan bı sıkıntı yok ama tekrar yaparsa ustam disklerin komple degişmesi gerekiyor dedi eger tekrar ses yaparsa dısk ve balatayı tekrar degiştiricem sonuçta durmak önemli

Jeandan-R
27-10-2014, 16:27
Sorunu çözdüm bugün. Aksın üzerindeki üstü plastik altı demir olan ve sanırım ismi dengeleyici olan parçanın askı rotuna sürtmesi yüzünden olmuş.