PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fiorino Arka Zıplama ve Ses alma Sorunu..

Ahmet Bby
23-10-2014, 14:15
Merhabalar.. Fiorino emotion ( 2009 model ) kullanıcısıyım ön koltukta oturanlar için pek sorun yok. Arka tarafta zıplama problemi var arka koltuğa oturan herkes ondan şikayetci.. ve sert plastiklerin ses yapma sıkıntısı özellikle bagaj kısmında oluyor.. Bu sorunu nasıl çözebiliriz.Fiorino kullananlar aynı sorunları yaşadılarmı?

bayramoglu
23-10-2014, 14:24
arka kısım makaslımı onlara süspansiyonmu var

Ahmet Bby
23-10-2014, 14:28
Süspansiyon var

bayramoglu
23-10-2014, 14:31
makaslılarda yapıyor normal ama van tipi olduğu için süspansiyonda da yapıyo olabilir çok fazla bilgim yok o konuyla ilgili lastik havası vs'den başkası gelmiyor aklıma. bilgisi olan biri yardımcı olacaktır :)

Dctrlprn
23-10-2014, 14:34
Bence arka amortisörleri bi kontrol ettirin çok zıplama varsa amortisörler patlamış olabilir.

Oznsrl
23-10-2014, 14:39
bu modeller böyle :D harbiden basık araba gibi zıplıyor arkası tahmin ediyorum dingil mesafesi çok kısa bu yüzdende çok zıplıyor

TOLGACANSAHIN
23-10-2014, 14:57
aynı sıkıntı bizde de var arkada oturan taş düşürüyor. :)

Ahmet Bby
23-10-2014, 18:54
bu modeller böyle :D harbiden basık araba gibi zıplıyor arkası tahmin ediyorum dingil mesafesi çok kısa bu yüzdende çok zıplıyor

aynı sıkıntı bizde de var arkada oturan taş düşürüyor. :)

Bunun bir çözümü yokmu nasıl azaltabiliriz yada tamamen zıplamayı durdurabilirz..

rebeloghy
23-10-2014, 18:57
Bindiğim her fiorino ve dobloda tecrübe ettim arkadaki beşiği :(

Ahmet Bby
23-10-2014, 19:01
Yakıtta cimri motoru kendini kanıtlamış bir araç ama bu sıkıntıyı halledemezsek satıcam arabamı..

halili
23-10-2014, 19:22
fiat forumlarında dobloların amörtisörlerini değiştirenler falan var.ticari olduğu için biraz daha sert amörtisör kullanılmış olması kısa şasiden dolayı zıplama gene olacaktır bence.

atkn
02-11-2014, 00:06
Sorun, Fiat'ın süspansiyon'un s'sini yapmamasından kaynaklanıyor (!) maalesef. Dediğiniz gibi önde pek sorun yok ama arkada oturanın kafa gerçekten bi milyon oluyor. Bir de uzun yola gittiğinizi düşünün...

Boldenon
02-11-2014, 00:34
arkadaki helezonların ortasında sarı dayanma takozları var
eğer yük taşımıyorsanız 2-3 cm kısaltın. çok uzunlar ve hemen karşı desteğe değiyorlar
hatta bulabilirseniz koltuksuz fiorino kargo arka yaylarından takın bu işlemin yanında. 2cm kadar düşüyor arka. önede corsa D , punto 3-3.5 cm yaylarından bulabilirseniz az biraz basık ama eskisinden konforlu bir aracınız olur. arkaya aynı spor yayları takmayın, aks ağırlığı fazla olduğu için 10 cm düşüyor. denedim gördüm :)

Ahmet Bby
05-11-2014, 13:11
Sorun, Fiat'ın süspansiyon'un s'sini yapmamasından kaynaklanıyor (!) maalesef. Dediğiniz gibi önde pek sorun yok ama arkada oturanın kafa gerçekten bi milyon oluyor. Bir de uzun yola gittiğinizi düşünün...
Uzun yolda yük olursa pek sıkıntı olmuyor ama işte şehir içi bozuk yollarda eziyet olmaya başladı..

arkadaki helezonların ortasında sarı dayanma takozları var
eğer yük taşımıyorsanız 2-3 cm kısaltın. çok uzunlar ve hemen karşı desteğe değiyorlar
hatta bulabilirseniz koltuksuz fiorino kargo arka yaylarından takın bu işlemin yanında. 2cm kadar düşüyor arka. önede corsa D , punto 3-3.5 cm yaylarından bulabilirseniz az biraz basık ama eskisinden konforlu bir aracınız olur. arkaya aynı spor yayları takmayın, aks ağırlığı fazla olduğu için 10 cm düşüyor. denedim gördüm :) Önerileriniz için teşekkür ederim takozlar hakkında fiat forumunda bir bilgi almıştım 2013 modellerde alt takım iyileştirilmiş o yüzden iyileştirilmiş amortisör takozları takın diyorlar.. Peki bu önerdiğiniz yaylar bana kaça maal olur?