Orijinalini görmek için tıklayınız : motor yagı konusu bilgi alısverişi
Patisever
25-10-2014, 12:08
arkadaslar yuklu clio rs'imde 10-60 castrol kullanıyorum daha devirlenmesi için devri çewirebilmek babında bazı ustadlar 5-50 veya 5-40 onerdıler bu konuda bana tercure etmiş arkadaslar fikirlerini yazabilirmi hangi yag ve 10-60 dan 5 40-50 yagına geçişde arac devirlenırken ekstra durum mumkunmudur...
Teoride mümkün. Viskoziteyi azalırsa viskoziteye harcanacak güçte azalacaktır. Vizkozite temelli oluşan atalet'de azalacaktır. Dolayısıyla teoride devirlenme hızı ve aynı devirde vereceği gücün artması beklenebilir*. Ama pratikte yağın türü, kalitesi buradan oluşacak farktan daha önemli.
* Güç artışında aradaki fark hissedilecek yada ölçülecek boyutta olmaz.
Patisever
25-10-2014, 14:39
Vıskositesi aynı olduğu söyleniyor kullandıgım yağ castrol edge 10-60 dusundugum yağ mobil 5-50 dger tablosunu bulamadım ıkı yarın artı aracım yuklu atmo kalıtesiz yağ dusunmem zatende fikir danısmak istiyorum
Tam olarak aynı değil, castrolun daha yüksek, ne kadarı hissedilir bilemiyorum ama teoride mobil ile daha iyi devirlenme vs görülmesi beklenir ama uzun süreli sıkıştırmalarda daha erken pes eder mobil :)
Patisever
25-10-2014, 18:12
Vıskosite tablosu gibi şema varmı acaba