Orijinalini görmek için tıklayınız : Redbull yanlama kaza
Ankara’da düzenlene drift (yanlama) yarışlarında facia yaşandı.
Başkent’te ilk kez düzenlenen Redbull Yanlama yarışında, kontrolden çıkan araç seyirciler arasındaki bir çocuğun ağır yaralanmasına neden oldu.
Dakikalar önce yaşanan olay, EGO eski otobüs bakım şefliği alanında meydana geldi.
Meftun Çelebi’nin kullandığı modifiye otomobil, pistte yarışırken şeflik binasının sütununa hızla çarptı.
Hürriyet muhabiri Levent Arslan’ın bir kaç metre ötesinde meydana gelen kazada, sütunun dibinde yarışı izleyen 10-11 yaşlarında bir erkek çocuk ağır yaralandı.
Kaza sonucu yarışlar iptal edildi.
Allah ailesine sabir versin
cagalazade
26-10-2014, 14:53
haberin yorumlarında birisi kaza anında orada olduğunu ve ufak çocuğun vefat ettiğini yazmış, umarım yanlış bilgidir...
snan1910
26-10-2014, 14:56
İnstagramda kaza nın videosu var :(
MR.TurboALİ
26-10-2014, 15:00
Haber sitelerindede vefat yazıyor.. inşallah doğru değildir.
inşallah doğru değildir :( ben aradım arkadaşları ama bilgi alamadım orda bulunan birisi bilgilendirirse iyi olur
Organizasyon neredeyse çok köyüydü güvenlik önlemi en az seviyeseydi güvenlik görevlileride yarış izleme derdindeydi sadece insanlar orda bulunan binaların çatısına çıkmış oturuyorlardı bana göre Türk insanı böyle büyük bir organizasyonda kalitesizliğini gösterdi piste pet şişe atanlar tribünde zıplayarak tribün kıranlar tribün üzerindeki bırandaları yırtanlar demirleri kıranlar spikere ana avrat küfür edenler herşey vardı neredeyse bir kaç kendini bilmez yüzünden yarışın geç başlaması böyle etkinlikler paralı olsa daha kaliteli olacağını düşünüyorum.
Djalican
26-10-2014, 15:04
instagramda #yanlama yazın kaza videosu çıkıyor arkadaslar
biri cekmiş kaza anını
Adam çarptıktan sonra yanlamaya devam etti kırık tekerlekle insan bi durur bakar ne oldu diye Allah ailesine sabır versin adam akıllı güvenlik önlemi almamışlar sürekli tribünlere laf attılar bişi olucak diye görevlilerin olduğu yerde olay meydana geldi bu şekilde bi etkinlik yapılacaksa hiç yapılmasın
çok üzüldüm vallahi allah ailesine sabır versin tamamen güvenlik önlemleri ile ilgili o çocukcağızın orada ne işi var garibimin tehlikeli bi spor sonuçta
neothenew
26-10-2014, 15:06
Çok kötü:( Umarım çocuk yaşıyordur...
Yıllar önce OPET sponsorluğundaki drag yarışlarındaki kaza aklıma geldi. Sonrasında uzun yıllar etkinlik yapıl(a)mamıştı büyük sponsorluklar destekli.
Büyük talihsizlik:(
MR.TurboALİ
26-10-2014, 15:06
http://www.redbull.com/tr/tr/motorsports/stories/1331686736658/red-bull-yanlama-bildiri Redbullun açıklaması.
individual
26-10-2014, 15:07
Buyrun arkadaşlar linki bu sanırım
http://instagram.com/p/unfVLmACHy/
Organizasyon neredeyse çok köyüydü güvenlik önlemi en az seviyeseydi güvenlik görevlileride yarış izleme derdindeydi sadece insanlar orda bulunan binaların çatısına çıkmış oturuyorlardı bana göre Türk insanı böyle büyük bir organizasyonda kalitesizliğini gösterdi piste pet şişe atanlar tribünde zıplayarak tribün kıranlar tribün üzerindeki bırandaları yırtanlar demirleri kıranlar spikere ana avrat küfür edenler herşey vardı neredeyse bir kaç kendini bilmez yüzünden yarışın geç başlaması böyle etkinlikler paralı olsa daha kaliteli olacağını düşünüyorum.
aynen kesinlikle paralı olması lazım resmen kale arkası tribün gibi ana avrat tezahürat ediyolardı spikere insanlar üstüste izledi resmen
MR.TurboALİ
26-10-2014, 15:12
"Eray Yümsel" Doğru arkadaslar allah rahmet eylesin şimdi haber geldi" Facebookta gördüm şimdi. Allah rahmet eylsin.
Allah rahmet eylesin çok kötü olmuş. Allah ailesine yakınlarına sabır versin.
ölen gencin ailesine ALLAH sabır versin. böyle bir organizasyon yapılıyor hemde rebull sponsorlugunda peki koca ankadarda bula bula burayımı bulmuşlar g.t kadar yerde drift yapılıyor kaza olmasaydı mucize olurdu zaten.
ahmet_xy
26-10-2014, 15:17
Adam orda kaza yapmis. Izleyenlerden birisi "devam et, devam et bosver" diyo. Yorumsuz..
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27461318.asp
allah rahmet eylesin ama büyük ihmal büyük tedbirsizlik biz olimpiyat stadında bariyerlerin arkasında izleriz yıllardır bazıları illa pistin içinde olmayı tercih ediyor vefat eden kardeşimizin olduğu alanda açıklık bariyer vs yok üzücü olay peki drift pilotunun hayatı boyunca unutamıyacağı olay bu işin sorumlusu kim peki
ALPhan japan
26-10-2014, 15:27
o kadar küçük alanda yapılmaz kaza yerinde ne bi bariyer var nede başka bişey yarış bu kaza olabilir tamamen güvenlik kaynaklı pilot görmedi birine vurdugunu devam etti
Ne diyeceğimi şaşırdım. Bi ümit, gerçek değildir İnşallah
barkinakgul
26-10-2014, 15:35
etkinliğin iptalinden sonra dışarıda yaşananlarda pek iç açıcı değildi. İnşallah korkulan olmaz
Hiç bir önlem yokki. Bunu söylemek kötü ama bu kazaların olacağı baştan belliymiş zaten. İnşallah küçük çocukcağınızın birşeyi yoktur :(
Organizasyonun berbatlığına mı yanayım,çıkışta insanların arasında gösteriş yapmaya çalışanlara mı bilemedim.Yazık,gerçekten çok üzüldüm Allah rahmet eylesin.
amk hic bi amaci olmayana seye spor denip birde guvenlik onlemi almadan sikim sonik hareketleri milletin arasinda yaparsaniz boyle olur ralliye biile karsiyim millet arabalarla ic ice duruyo.kim verecek simdi bu vefatin hedabini ? cocuk orada olmasaymia bizene mk mi denicek ? yazik
çıkışta arabayı nereye saklayacağımı şaşırdım amele amele lastik yakanlar redline lar boş viteste ne çeşit bi milletiz
Onurkk06
26-10-2014, 15:46
allahım şu ankaranın yamyamları bitmedi gitdi genç kardeşimize Allah rahmet eylesin ama güvenlik önlemsiz yapılmamalıydı hele bide ankarada !! daha büyük şeyler olabilirmiş
amk hic bi amaci olmayana seye spor denip birde guvenlik onlemi almadan sikim sonik hareketleri milletin arasinda yaparsaniz boyle olur ralliye biile karsiyim millet arabalarla ic ice duruyo.kim verecek simdi bu vefatin hedabini ? cocuk orada olmasaymia bizene mk mi denicek ? yazik
Hic bir amaci olmayan spor ? Bumu yorum yani simdi...
Yeterli guvenlik onlemi almayan organizasyon sahibi kimse ondan sorulsun hesap baskasindan degil ve alakasiz yerlere laf atilmasin bence
Demin konustum hala hayattta cocuk dediler eray ??
snan1910
26-10-2014, 15:48
Ben gittiğimde saat 1di içeri almıyorlardı, kapıda arbede çıktı çevik kuvet müdahale ediyordu. Sonra iptal diye millet çıkmaya başladı. Cumartesi gidenler çok iyi organizasyon diyorlardı ama bu durum bir organizasyon eksikliği. İnşallah çocuğa birşey olmaz :(
İnsallah haberler yalandirda yasiyordur ama olay yerinde vefat ettigi soyleniyor canli sahitler yazmis
Bu nedmeel rally de ayni sey sikim sonicse ne sikime gidiyorsun saygi duy azcik bazi seylere
Allah yardım etsin inşallah en kısa sürede sağlığına kavuşur. Ama şu açıdan bakarsak her yerde bariyer var adam bariyerlere vurup savruluyor.Çocuğun durduğu yer seyirci yeri değilde çocuk oraya girdiyse suçlu olan birisi yok bu olayda.Redbull gibi bir şirket bu kadar kötü organizasyonu nasıl yapmış anlamadım.
ya yapmayin allah askina hic yoktan pompalanip durulan bi uğraş işte , neyine saygi duyayim oz ? saygi duynadigim icin gitmiyorum zaten *** yoluna iki tane adam kabak lastgi takip got attiracakta millet canindan olacak ya onlem alinsin artik yada yapilmasin artk bu tip altindan kalkamayacagimiz isler.snin önunde cesetler ucmadi heralde sifir onlemli dragda
ya yapmayin allah askina hic yoktan pompalanip durulan bi uğraş işte , neyine saygi duyayim oz ? saygi duynadigim icin gitmiyorum zaten *** yoluna iki tane adam kabak lastgi takip got attiracakta millet canindan olacak ya onlem alinsin artik yada yapilmasin artk bu tip altindan kalkamayacagimiz isler.snin önunde cesetler ucmadi heralde sifir onlemli dragda
Sacmaliyosun :) dunyada sayisiz motor sporu var senin dusuncene gore hepsi gereksiz...
oncelikle cok uzucu bir durum allah yardim etsin, bir sekilde arabayla alakali bir seye, buyuk bir firma sponsor olup organizasyon yapmisti ama yine baslamadan bitti.simdi egri oturup dogru konusalim, hep organizasyon suclu, hep guvenlikler hatali bizde hic suc yok mu? butun organizasyonlarda pistin kenarina girmek icin kicini yirtan biz, dragda padokta, start alaninda gezen yine biz, burda biz dedigim seyirci, biz seyirci olmayi bilmiyoruz, beceremiyoruz, kisaca cahiliz. dikenli tel olmadan mac izleyemeyen, xray olmazsa iceriye satir, bicak sokan, cevik kuvvet olmazsa kavga cikaran. organizasyondan, spordan, yaristan kisacasi seyircilik meziyeti gerektiren hicbirseyi medeni sekilde izleyemeyen, cahil ilkel bir toplumuz. hep guvenliklere, organizasyonlara suc atmak kolayi. tabiki uzgunum ama orda o cocugun ne isi var, kesin hatir gonul yakindan izlemek icin girdi, eeee sen girince super, baskasi girince organizasyon hatali. bu mudur?
bayanların " futbol çok saçma 22 kişi bir topun peşinden koşuyo" demesinden farksız bi yorum :)
ben ankarada neden yapıldı hala anlamış değilim mis gibi olimpiyat stadı varken adamların zaten mekanı orası,istanbuldan arabalar gidiyor ufacık yerde drift yaptırıyosun ve asıl sorun güvenlik zaafiyeti var
muzurasd
26-10-2014, 16:24
izleyicinin %80ni cahil bizim memlekette ne kadar keko tofaşcılar varsa geliyolar sonra hep problem yurt dışındaki aynı firmanın organizasyonuna bakıyoruz muhteşem görüntüler bizde ankaranın ne kadar gereksiz tipleri varsa doluşmuş oraya çevik kuvvet geliyor daha ne olsun böyle rezillik olurmu dahada böyle sponsor zor bulurlar bu tiplerin yüzünden gerçek kaliteli izleyici gidemiyor.
Ölen çocucuğada Allahtan rahmet diliyorum...
noelbaba
26-10-2014, 16:24
Hic bir alanda olmadigi gibi bu alandada Turkiye basarisiz. Yurtdisinda bu is artik spor olmus adamlar servet harciyorlar herseyin kusursuz olmasi icin.Bizdeki durum ortada . Birde arabanin onunde cakar far var sanirim buda isin ciddiyetsizligini bir nebze olsun anlatiyor. Allahtan rahmet dilemekten baska care yok. Bilincsiz zihniyet bu spordan uzak olsun..
Haber geldi simdi arkadaslar, cocuk gozunu acmis iyiymis durumuz normal bakim unitesine aliyorlarmis cok sukur
Hic bir alanda olmadigi gibi bu alandada Turkiye basarisiz. Yurtdisinda bu is artik spor olmus adamlar servet harciyorlar herseyin kusursuz olmasi icin.Bizdeki durum ortada . Birde arabanin onunde cakar far var sanirim buda isin ciddiyetsizligini bir nebze olsun anlatiyor. Allahtan rahmet dilemekten baska care yok. Bilincsiz zihniyet bu spordan uzak olsun..
Bu ülkede 2 ekmek parası mı harcanıryor sanıyorsunuz ? tofaşa kaynak atıp yanlıyolarmı sanıyorsunuz ? o araçların herbirinde min. 100 bin tl'lik "BU SPORA" adanmış emek var. Ayrıca çakar ile ciddiyetsizlik ne alaka ?
Harici olarak, genç kardeşimiz İnşallah hayattadır. Meftun abiye de çok geçmiş olsun. Harici "o çocuğun orada ne işi var ? bu soruyo redbull'a soruyorum :)
Emre Ekrem
26-10-2014, 16:29
Güvenlik namına hiç bir önlem yoktu, çok fazla durmadan terk ettik alanı, bizden sonra olmuş olay, çok üzüldüm merhuma Allahtan rahmet, geride kalanlara sabır dilerim.
Emre Ekrem
26-10-2014, 16:30
Düzeltme: Vefat etmemiş çok şükür.
HondatugraL
26-10-2014, 16:31
Haber geldi simdi arkadaslar, cocuk gozunu acmis iyiymis durumuz normal bakim unitesine aliyorlarmis cok sukur
Kesin bilgimi abi bu çok iyi yaaaa of çok sevındım gerçekten.
Ben şu afişteki '' Giriş Ücretsizdir'' notunu görünce gitmekten vazgeçmiştim.Ankara'nın göbeğinde bi yerde böyle organizasyona hücum edilmesi doğal.Hem gidenler sıkıntı baya çekmiş hem de talihsiz kaza..Umarım çocuk kurtulur..
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10645296_617038485098450_4508936369309106314_n.jpg ?oh=ffe2bea8e9aa8678671a64cc52db9924&oe=54B2F4E1
Kesin bilgimi abi bu çok iyi yaaaa of çok sevındım gerçekten.
Kesin kardesim cok sukur, meftunlada selimlede irtibattaydik
Cocuk hayattaymis. Ayrica böyle etkinlikleri toplu tasimanin olmadığı yerlere parali şekilde yaparlarsa sorunsuz biter. Adam 10 lira uyusturucu alsa 20 liralikta gazla ivedikte arabayi parcaliyor.
HondatugraL
26-10-2014, 16:34
Kesin kardesim cok sukur, meftunlada selimlede irtibattaydik
valla kendı kardeşim gibi sevindim ya saçma salak bı organızasyon yuzunden kucucuk cocuk hayatından oluyodu
Allahım sana şükürler olsun.... Son bi umut son bi umut dedim.. Beynimden kaynar sular indi ama şimdi rahatladım...
Djalican
26-10-2014, 16:42
Efişe bakarak siz oraya kimin gideceğini umuyordunuzki ??? Bedava , Tofaş ve Lastik yanıyor...
ÖZ Hakiki Redbull , Le'Redbull baska açıklaması yok...
Çocugunda kurtulduguna çok sevindim...
noelbaba
26-10-2014, 16:44
Bu ülkede 2 ekmek parası mı harcanıryor sanıyorsunuz ? tofaşa kaynak atıp yanlıyolarmı sanıyorsunuz ? o araçların herbirinde min. 100 bin tl'lik "BU SPORA" adanmış emek var. Ayrıca çakar ile ciddiyetsizlik ne alaka ?
Harici olarak, genç kardeşimiz İnşallah hayattadır. Meftun abiye de çok geçmiş olsun. Harici "o çocuğun orada ne işi var ? bu soruyo redbull'a soruyorum :)
Pardonda kac tane arabaya 100bin lira harcanmis? Sifirlari fazla koydunuz sanirim : ) bahsi gecen organizasyonu gectim Tr capinda bana 100 bin lira harcanmis kac tane araba gosterebilirsiniz yada bu organizasyonda en azindan 1 tane gosterin.. Ve evet ne yazikki piyasada tonlarca KAYNAK ATILMIS araba deli dana gibi geziniyor.
Bugunki Ferrari Racing günündede farklı bi görüntü yoktu pistin arka tarafı full kuş serisi adamlar saat 12 den 5 e 6 ya kadar bişeyler yapmaya calıştı kaç kere baktıysam hep kazanın eşiginden dönüldü
spor spor diyosunuz ben onlem alinmadan seyirciyle ic ice yapilan aktiviteyi spordan saymiyorum ne yarismaya katilanlarla seyirciyi ayiran dogru durust bi bariyer var nede kurallara uyan.madem futbolla drifti karsilastirdiniz o zaman 50 bin kisi sahaya insin hep beraber oynasinlar
Geçmiş olsun. Umarım Selçuk abinin dediği gibidir. Hayati tehlikesi yoktur.
Yiğit G.
26-10-2014, 16:59
yurdışında drift drag vs pistlerindeki güvenlik duvarı.Malzemeye ve kalınlıga bakarsanız kamyonu bile tutacak güçte... Pistlerde olması gereken budur...
http://image.popularhotrodding.com/f/features/12936891+w799+h499+cr1+ar0/0901phr_06_z%2Bnmca_nmra_drag_racing_chicago%2Bspe ctators.jpg
ersandeniz
26-10-2014, 17:04
önlem alınması gerektiği konusunda katılıyorum da, diğer dediklerinize katılmıyorum, sevmeyebilirsiniz, ilgilenmeyebilirsiniz ama saygı duymanız gerekiyor(en azından bu işi hakkıyla yapanlara)
Forumda konusunu gördüğümde bi an gitmeyi düşündüm, ama Ankarada olduğumuzu hatırlayınca gitmedim, redbull bundan sonra girmez böyle işlere, Türkiyede bu tarz organizasyonlarda yurtdışının 3 katı önlem alınmalı
önlem alınması gerektiği konusunda katılıyorum da, diğer dediklerinize katılmıyorum, sevmeyebilirsiniz, ilgilenmeyebilirsiniz ama saygı duymanız gerekiyor(en azından bu işi hakkıyla yapanlara)
Forumda konusunu gördüğümde bi an gitmeyi düşündüm, ama Ankarada olduğumuzu hatırlayınca gitmedim, redbull bundan sonra girmez böyle işlere, Türkiyede bu tarz organizasyonlarda yurtdışının 3 katı önlem alınmalı
ersan bey bende diyorumki önlem alınmayan gerekli kuralları olmayan yada kurallara uyulmayan aktiviteye spor falan denmez , nefes almasını bilmeyen adamlar piste çıkmaya calısıyor her köşe başında tehlike saçan adamlar piste çıkınca kendini drifter sanıp milletin yürü be aslan kaplanına gaza gelip onun bunun yaşamına kast ediyolar işte dediğim bu
çok sevindik peder beyle ya olay yeri incelemede ölüm haberi geldi deyince moralimiz baya bozulmuştu allah kurtarmış sevdiklerine bağışlamış
Ben şu afişteki '' Giriş Ücretsizdir'' notunu görünce gitmekten vazgeçmiştim.Ankara'nın göbeğinde bi yerde böyle organizasyona hücum edilmesi doğal.Hem gidenler sıkıntı baya çekmiş hem de talihsiz kaza..Umarım çocuk kurtulur..
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10645296_617038485098450_4508936369309106314_n.jpg ?oh=ffe2bea8e9aa8678671a64cc52db9924&oe=54B2F4E1
Adamlarında yanlama denince aklına Tofaş gelmişki afişe koymuşlar... Afişten belli ne kadar ciddi oldukları...
Çok şükür iyi haber. Küçük kardeşimize de kazayı yapana da büyük geçmiş olsun. O çocuğua bişey olsaydı o adam bi daha kendisini nasıl toplayacaktı? ALLAH esirgemiş.
3 yıldır Ankara'da bu şekildeki hiçbir organizasyona gitmiyorum. Bu şekilde merkezde yapılan etkinliklere kekosu, hırbosu, apaçisi, hıı noluyo lan burda? Gel bi girek de bakak belki karı kız vardır diyenleri doluşunca izleyemiyosun. İzlesen bile hiçbi keyfi kalmıyo. Küfür kıyamet, kavga,dövüş, birbirine sataşma sağda solda giriş çıkışlarda dönen, lastik yakan şahincisi vs. 2011 veya 2012'ydi kuzenimin aracını yarışa sokmuştuk. o zamanda bu tarz sebeplerden seyircilerin piste inmesi vs. iptal olmuştu. Bu işin Ankara'da olacağına ben inanmıyorum. Ha olursa da benim kanaatim şu şekilde olmalı: Şehirden uzakta, giriş ücreti en azından 20-30 TL (olmalı ki zibidilerin çoğunluğu ayıklansın), Yüksek güvenlikli,bu işe gerçekten gönül verenlerin izleyebileceği şekilde ve ortamda yapılmalı. Bu şekilde hem hazırlananların emeği boşa gitmez hem de seyirci için gerçekten zevkli bi konuma gelmiş olur. İnş. Bu tarz organizasyonlarla biz de karşılaşırız.
Hepimize buyuk gecmis olsun arkadaslar. Yaralanan kardesimiz gozlerini acmis. Hayati tehlikesi gecmis. Haberler iyi yonde. Butarz aktivitelerde birkez daha guvenlik sirketlerinin yetersiz egitimle calismalarina ve vatandasimizinda guvenlik calisanlarina ne kadar zor duruma dusurduklerini gormus olduk.
evolution_9
26-10-2014, 17:12
15 dakika zor durdum tribünün çökeceğinden korkup rezalet yerden ayrıldım. mobil tribün getirmişler arka ayaklarının bir kısmı toprağa değmiyor bir kısmı 15 cm toprağa gömüşmüş yamuk yumuk yerleştirmişler 300 kişilik tribüne 1000 kişi çıkmış biride çıkıp bişey demiyor o tirübün çökse 10larca kişi ölecekti ben böyle bktan organizasyon görmedim gittiğime gideceğime pişman oldum. koskoca ankarada ücretsiz organizsayyon yapıp 2000 kişilik yer hazırlıyorlar. çatıdan çıkanlar atlayanlar pencereden sarkanlar.. bugün bişey olacağı belliydi zaten.
Şimdi haberlerde küçük çocuğun öldüğünü söyledi ama umarım yanlış haberdir.
turbo&quattro
26-10-2014, 17:21
Bu org in redbull sponsorlugunda yapildigina eminmiyiz yoksa sadece ismimi kullanilmis?
bızım ınsanımız cok meraklıdır bızım ınsanımızın bu spora cahılce bakmasından dolayı boyle kazalar oluyor bu ısı profca yapan adamlarının baslarına ış acıyorlar onlemını alıcaksın ınsanları turubunden ızletıceksınkı boyle seylerle ugrasmıcaksın organızyasda guvenlık eksıklıgı kısaca ...kısaca egıtım sart ***** dunyanın en zor ısı cahıl ınsanla ugrasmak ne desenız ne anlatsınız anlamazlar cahıl cahıldır ....
canozgur106
26-10-2014, 17:26
Küçük kardeşimizle ilgili gözlerini açtı haberi çok mutlu etti Meftunada çok geçmiş olsun Allah tekrarını yaşatmasın..Güvenlik zaafiyetinin olduğu kesin büyük ihtimalle 3-5 sene daha böyle büyük sponsorlu etkinlik olmaz..
HellRot06
26-10-2014, 17:27
Abi organizasyon rezalet ötesiydi. Mekan desen zaten berbat. Üstüne bide ücretsiz yapmışlar. Ne kadar it kopuk varsa alayı orda. Bide instagramda ki kaza videosunu da izlediyseniz bağıran hanzolardan seyirci kalitesinide az çok anlamışsınızdır. Sadece yazık diyorum. Bize imkan vermiyorlar, yer göstermiyorlar diyoruz ama sanırım vermedikleri göstermedikleri daha iyi. Otoparkta yanlayan sıfır çizen vb.leri katmıyorum bile. Ambulansın önünü kesip sıfır çizenimi ararsınız daha neler neler. Yazıktır yani başka bişey değil. İzlemeye tenezül bile etmedik çıktık gittik.
geçmiş olsun büyük badire atlatılmış..
2006 Antalya Draglarından sonra bu kötü bitseydi eğer motorsporları TR de tamamen biterdi bence..
BEEPower
26-10-2014, 17:29
Video yu kontrol ettim insgramdan . telefonun ufak ekranından gördügüm kadarı ile kazanın oldugu yerde ne demir bariyer nede farklı bir önlem yok . Bu umursamazlık oldukça bizde Nice kazalar Nice ölümler görürüz.. Kardeşimizin inşallah birşeyi yoktur .
Organizasyon Redbull adıyla ya da sponsorluğuyla değil bizzat Redbull un kendi organizasyonu .
Orgnizasyon kalitesi, giden seyirci kalitesi. Yemin ederim şu arablar sokakta drift yapiyorya döne döne o daha kalitelidir.
Organizasyonu kim düzenlediyse suçlu odur. Birde yapmayacaksın abi ankarada falan hiç yapmayacaksın.
Redbull illa ankarada adrenalin arıyorsa meşhur pavyonlarında arasın bence. Hem vodka enerjide gırla gidiyor oralarda.
Cocuga çok üzüldüm.
Pardonda kac tane arabaya 100bin lira harcanmis? Sifirlari fazla koydunuz sanirim : ) bahsi gecen organizasyonu gectim Tr capinda bana 100 bin lira harcanmis kac tane araba gosterebilirsiniz yada bu organizasyonda en azindan 1 tane gosterin.. Ve evet ne yazikki piyasada tonlarca KAYNAK ATILMIS araba deli dana gibi geziniyor.
Olaya pek uzaksınız bunu anladım bu yazınızdan.
LifeStyle
26-10-2014, 17:38
Haberlerde şimdi gösterdi haberive öldüğünü söledi...habercilerde işini tam yapamıyor türkiyede..
Orgnizasyon kalitesi, giden seyirci kalitesi. Yemin ederim şu arablar sokakta drift yapiyorya döne döne o daha kalitelidir.
Organizasyonu kim düzenlediyse suçlu odur. Birde yapmayacaksın abi ankarada falan hiç yapmayacaksın.
Redbull illa ankarada adrenalin arıyorsa meşhur pavyonlarında arasın bence. Hem vodka enerjide gırla gidiyor oralarda.
Cocuga çok üzüldüm.
Aynı şeyleri düşünüyorum. Afişten belli zaten herşey.
Abi organizasyon rezalet ötesiydi. Mekan desen zaten berbat. Üstüne bide ücretsiz yapmışlar. Ne kadar it kopuk varsa alayı orda. Bide instagramda ki kaza videosunu da izlediyseniz bağıran hanzolardan seyirci kalitesinide az çok anlamışsınızdır. Sadece yazık diyorum. Bize imkan vermiyorlar, yer göstermiyorlar diyoruz ama sanırım vermedikleri göstermedikleri daha iyi. Otoparkta yanlayan sıfır çizen vb.leri katmıyorum bile. Ambulansın önünü kesip sıfır çizenimi ararsınız daha neler neler. Yazıktır yani başka bişey değil. İzlemeye tenezül bile etmedik çıktık gittik.
Sonuna kadar harfiyen katiliyorum cocuj hskkinda net bir bilgi varmi herkes ayri bisiy soluyor?
ersandeniz
26-10-2014, 17:48
Bu org in redbull sponsorlugunda yapildigina eminmiyiz yoksa sadece ismimi kullanilmis?
http://www.redbull.com/tr/tr/motorsports/stories/1331686736658/red-bull-yanlama-bildiri redbullun organizasyonu
Şimdi starda kazanın videosunu izledim drift organizasyonuna izleyicilerin o kadar yakın olması bence hata.
HellRot06
26-10-2014, 17:56
Şimdi starda kazanın videosunu izledim drift organizasyonuna izleyicilerin o kadar yakın olması bence hata.
Bence organizasyon komple hata.
noelbaba
26-10-2014, 17:57
Olaya pek uzaksınız bunu anladım bu yazınızdan.
Ben sizden sadece bu bahsettiginiz 100bin lira harcanmis araclari gostermenizi rica ettim : ) Belki olaya yakinlasirim bu sayede. 100 bin liraya es deger emek var diyorsaniz ona birsey diyemem emek var emek var..
turboman
26-10-2014, 18:01
emek varda böyle *** kadar yerde o uzunluktaki arabayla açı vererek yanlamaya kalkarsa olacağı budur.adam bi çarpio durmadan devam edip bidaha çarpıyo acemi desem değildir herhalde?
Ben sizden sadece bu bahsettiginiz 100bin lira harcanmis araclari gostermenizi rica ettim : ) Belki olaya yakinlasirim bu sayede. 100 bin liraya es deger emek var diyorsaniz ona birsey diyemem emek var emek var..
En yakın olduğum, kısmen yapımında yanında olduğum araca örnek vericem o zaman. Ali İnal ın Yeşil s13 üne 140 bin lira civarı para harcandı. Keza Meftun Çelebinin s14 ü ve Selim Bayrak ın s13 üne de o civarda. Yakınen takipte olduğum araçlar bunlar. Nitekim tam teşekkürlü drift araçları bunlar. Biraz drift araçlarını araştırmanızı tavsiye ediyorum :)
turbo&quattro
26-10-2014, 18:04
http://www.redbull.com/tr/tr/motorsports/stories/1331686736658/red-bull-yanlama-bildiri redbullun organizasyonu
tr de insan caninin son derece degersiz oldugunu redbull da anlamis demekki. Hicbir guvenlik onlemi alinmadan heleki drift gibi her an patlama olasiligi olan bir sporun yapilmasina nasil izin vermisler.
volkan23
26-10-2014, 18:06
bencede artık böyle organızasyonların oldugu yere dıştan bı cevırme olup 18 yaş altını almıyacaksın üstüne üstlük bıde paralı yap aklı selım adamlar gelir kafa kulak rahat olur ne o abı ya dövüşmü var eglencemı war bellı degıl ana avrak kufurler havada ucusuyor bu kadar sevıyesızlık olmaz adam gecer bı kösede uslu uslu ızler pet sıse atmak nedır kufur nedır o cocugun orda ne işi war 11 yasında cocuk kım aldı oraya sorulacak cok soru war ama neyse.. allah sabır versın
Şu an atv haberde gösteriyor
///berke
26-10-2014, 18:16
supra 2jz
3.0 lt 1,1 basınç 445 hp
walbro benzın pompası
turbo monıfold
garette GTX 30r turbo
12lt cooller
custom exhaust ve ıntercooler boruları
tıall 50mm bow
tıall 44 mm wasgate
vipec beyin
basınc saatlerı
aem wide band
evc-6
hks turbo tımer
SOGUTMA
1 ad motor yag sogutucu
1 ad drıksıyon sogutucu
2 ad radyator su sogutması
artı su pompası
4 adet fan
YÜRÜYEN
tein coilover
wisefab acı kiti
ön arka kule gergılerı
arka kamber ayar kıtı
polimid burclar dolgu burclar
arka18'' 10 ofset
ön 18'' 9 ofset jant
semi slick lastıkler
İÇ KISIM
sparco fıa koltuk
nardi direksiyon
sparco 4 nokta emnıyet kemerı
rollbar tosfed onaylı
hidrolık elfreni
carbon fiber kaplama
DIŞ KISIM
wide boddy
dtm kanat
wınly uyugulaması
Bunlar kaza yapan s14 e eklenen parçalar aracın bütün yarışlarını izledim ve listedekinden belkide daha fazla emek olduğuna ve aracın drift için hazırlandığına emin olabilirsiniz belkide araç ile parçaların fiyati 100 bin tlyi geçiyordur kullanan kişide gayet tecrübeli hata bence de red bull da ... çocuk inşallah en kisa zamanda iyileşir
oguzhansx
26-10-2014, 18:17
V8 motorlu s13 çıkıyor, millette tepki yok, 85 şahin çıkıyor herkes ayakta alkışlıyor. Gidenlerin çoğu çoluk çocuk, geri kalanlarda şahincilerdi.
Kazada da sürücünün hiçbir suçu yok, bu tür organizasyonlarda kaza olması son derece doğal. Tek problem o çocuğun orda olmasına izin verenler.
Seyirciler eski fabrikanın çatısına cıkmıslar izlemek için daha ne diyelim
noelbaba
26-10-2014, 18:19
En yakın olduğum, kısmen yapımında yanında olduğum araca örnek vericem o zaman. Ali İnal ın Yeşil s13 üne 140 bin lira civarı para harcandı. Keza Meftun Çelebinin s14 ü ve Selim Bayrak ın s13 üne de o civarda. Yakınen takipte olduğum araçlar bunlar. Nitekim tam teşekkürlü drift araçları bunlar. Biraz drift araçlarını araştırmanızı tavsiye ediyorum :)
Hocam bak nereden nereye gectin : ) ilk mesajinda BU ARACLARIN HERBIRINDE 100binlik emek var diyordun simdi ornegini verdigin araclara bakiyorum pek bir alakalari yok bu araclarla ..Kaldiki ornegini verdigin araclarin hic birine bir kerede bu paralar harcanmaz. Uzun bir surenin masrafidir bu rakamlar. Neyse ben olaylara uzak kalmaya devam edeyim. Saygilar
Bir abimizin çektiği fotolarda kadraja girmiş çocuk.Soldaki kameraman yanındaki yeşilli.Umarım çabuk toparlar kendini..
https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/10346439_10152732280919536_6504846008971875195_n.j pg?oh=fb41e194b44dbeb1186e8b582acee104&oe=54F507CD
Vts_Power
26-10-2014, 18:26
çocuk belediye çalışanlardan birinin oğlu diye bir bilgi var. zira o alana yarışmacılar bile giremezken kucuk bir cocugun girebilmesi mumkun degildi.ben zaten kaza oldugunda muhabirlere çarptı sandım çunu brifibng anında orada sadece basın mensupları vardı.
Önüne gelenin organizasyon yaptığı memlekette sonunda bu olacağı belliydi Üzgünüm ama ne spora ne başka birşeye o küçücük çocuğun durumuna üzgünüm Allah yardımcısı olsun :(
Bu arada yazmıycaktırm yeriş zamanı değil ama bir mesajda gördüm sanki biri ferrari racing days de de durum aynıydı yazmış . İstanbulpark sınırları içinde böyle bir durum söz konusu olamaz o gördüğünüz alan TUZLA BELEDİYE ÜCRETSİZ OTOPARKIDIR. istanbulpark ile uzak yakın alakası yoktur, olmamıştır olmayacaktır . Oraya gelenler istanbulparkın ana tribününü gördüğünden oraya istanbulpark demektedir . Elma ile armutu karıştırmayın .
kardeşimiz vefat ettimi etmedimi ? her yerde birşey yazıyor
SerkanYazgan.
26-10-2014, 18:31
Eray abi cs de yarışa gideceğim dediğinde ben harbiden kaliteli birşey bekliyordum. Hepsi o kadar hazırladı aracı, gecesini gündüzüne kattı ve gittikleri mekana bakın. Bu organizasyonu yapan adam neden Ankarayı seçti ? İvedik tayfası pazar günü ivedik yerine oraya geçti. Şu kalitesizliğe şu sorumsuzluğa bakın. İnşallah bir an önce sağlığına kavuşur.
Ankara gibi bir yerde böyle bir yarışı düzenlemek gt ister. Şimdi tüm sorumlular çeksin cezasını. Böyle basit bir organizasyonla Ankarada yıkarlar orayı yıkarlar.
Hocam bak nereden nereye gectin : ) ilk mesajinda BU ARACLARIN HERBIRINDE 100binlik emek var diyordun simdi ornegini verdigin araclara bakiyorum pek bir alakalari yok bu araclarla ..Kaldiki ornegini verdigin araclarin hic birine bir kerede bu paralar harcanmaz. Uzun bir surenin masrafidir bu rakamlar. Neyse ben olaylara uzak kalmaya devam edeyim. Saygilar
bana 1 tane araç göster dediniz 3 tane araç gösterdim. bu araçlarla alakaları yok dediğğiniz "bu araçlar" hangileri oluyor ? uzaydan bi araca mı örnek verdim ben ? etkinliğe katılmıs olan 3 araçtan örnek verdim ve ben şunu anladım sizin aracınıza yaptığınız upgrade jantlastik hava filtresinden öteye geçmemiş . Hadi siz yapmadınız, yapılan projelere saygınızın olmasını diliyorum . Hayırlı aksamlar :)
seyırcı ezıp yarısa ya da her ne ....mse devam etmek nasıl bır hayvanlıktır ya.
bu sekılde rısklı bır organızasyonda araclarla seyırcıler arasında fızıksel bır kalkan olmaması apayrı bır hayvanlık zaten.
SekoLive
26-10-2014, 18:35
Allah çocuğun ve meftun arkadaşin yardımcısı olsun cok can skci kaza olmuş
SerkanYazgan.
26-10-2014, 18:36
Görmemiş olabilir, böyleyse sürücünün hiçbir suçu yok. Sonuçta bir yarış, adam kaza yapsada çocuğa vurduğunu görmeyerek yarışı toparlamaya çalışmış olabilir.
Purmol35
26-10-2014, 18:38
Çok üzücü bir durum . Ankara ora bura diyeceğim de biz türk lerde hanzoluk çok gerçekten . Hiç edep denilen şey yok . İzmir pınarbaşı pisti çok itici geliyor . Redbull un yaptığı organizasyonun da a.q ben . Ne olursa olsun firma sorumludur bana göre . Bir organizasyon yapıyorsan tam güvenlik önlemlerini alacaksın . Pist kapalı olmadıktan sonra sokaktan farkı yoktur , arabanın yanladığı yer tamamen kapalı olmak zorunda . Umarım çocuğa birşey olmamıştır , hala ne olduğu belli değil durumunun , öldü diyenler var, yoğun bakımda diyenler var , kesin bilgi nedir acaba .
İbrahim Erdem
26-10-2014, 18:43
Böyle bir durumun olması gerçekten kötü olmuş. İnşallah kazazede arkadaş kısa zamanda iyileşir.
Afişini gördüğümde zaten ciddiye almamıştım. Anlamadığım nokta stratosferden adam indiren o kadar organizasyona sponsor olan bir firma nasıl bu kadar ihmalkar olabilir ki?
Noelbaba git burdan
Bugunki Ferrari Racing günündede farklı bi görüntü yoktu pistin arka tarafı full kuş serisi adamlar saat 12 den 5 e 6 ya kadar bişeyler yapmaya calıştı kaç kere baktıysam hep kazanın eşiginden dönüldü
Senin koca organizasyondan anladığın bu mu ? Bilet alıp pıste gırseydin biz iceride gayet guvendeydık. Organızasyonla alakası olmayan abuk sabuk ınsanların yaptıklarını organızasyonla yan yana kullanmayın! 100lerce ınsanın sabahın korunden gecenın yarısıne kadar verdığı emegı kırletemezsınız! Bır sey yazmadan once 2 kere dusunun ayıp be
serkan6606
26-10-2014, 18:47
http://i.hizliresim.com/voD95D.jpg (http://hizliresim.com/voD95D)
http://i.hizliresim.com/8ErB1d.jpg (http://hizliresim.com/8ErB1d)
baslamadan yarım saat önceki görüntüler herşey ortada söylenecek söz yok ...
Haberlerde hayati tehlikenin devam ettiği söylendi, umarım kurtulur küçük kardeşimiz. :(
dj_batukaan
26-10-2014, 19:00
Cevaplara bakıyorum da, Cehaletimiz o pistin dışında da devam ediyor... Sanayiye bile girmemiş adamlar yapılan araçlarda emek sorgusuna duşmuş...
Arkadaş bir durup düşünün yaa hep güvenlik hatası deniyor, organizasyon hatası deniyor. Ancak tüm kuralları hiçe sayıp pistin göbeğine giren herşeyi maff eden hç eden bizleriz
SON OLARAK DİYECEĞİM; PİSTE GİREN PİLOTLARIN BİR ÇOĞU ARTIK BU ÜLKEDE BU SPORLARI Bİ YERE TAŞIYAN ADAMLAR.. ONLARIN YERİNDE OLSAM BÖYLE CAHİl BİR PİST ALANI GÖRÜNCE ÇIKMAM ABİ O PİSTE...
Şimdi Allah göstermesin o cocuga birşey olursa Meftun Çelebi hiç bişey yokmuş gibi hayatına devam edebileceğinmi sanıyorsunuz aklına geldiğinde banane diyebilecekmi sanıyorsunuz çok komik insanlarımız var...
o kadar redbull satılıyor 10 liralık organizasyon yapmışlar nerdeyse güvenlik sıfır mekan kötü herşey kötü redbull işi bilmiyosan işini bilen birini yaptır bundan sonra böle kazalar yaşanmasın bir daha genç kardeşimiz de iyimiş bu sevindirici haber
Önüne gelenin organizasyon yaptığı memlekette sonunda bu olacağı belliydi Üzgünüm ama ne spora ne başka birşeye o küçücük çocuğun durumuna üzgünüm Allah yardımcısı olsun :(
Bu arada yazmıycaktırm yeriş zamanı değil ama bir mesajda gördüm sanki biri ferrari racing days de de durum aynıydı yazmış . İstanbulpark sınırları içinde böyle bir durum söz konusu olamaz o gördüğünüz alan TUZLA BELEDİYE ÜCRETSİZ OTOPARKIDIR. istanbulpark ile uzak yakın alakası yoktur, olmamıştır olmayacaktır . Oraya gelenler istanbulparkın ana tribününü gördüğünden oraya istanbulpark demektedir . Elma ile armutu karıştırmayın .
Senin koca organizasyondan anladığın bu mu ? Bilet alıp pıste gırseydin biz iceride gayet guvendeydık. Organızasyonla alakası olmayan abuk sabuk ınsanların yaptıklarını organızasyonla yan yana kullanmayın! 100lerce ınsanın sabahın korunden gecenın yarısıne kadar verdığı emegı kırletemezsınız! Bır sey yazmadan once 2 kere dusunun ayıp be
Benim yazdıgımı isterseniz 2. Kez okuyun. Sizin yaptıgınız ayıp pistin arka tarafından bahsediyorum. Ben biletimi aldım bende içerde güvendeydim. Nerden anlamak isterseniz konuyu ordan anlamayın saçmalamayın.
https://www.facebook.com/video.php?v=10152821876591151
Eray bir video paylaşmış. Türübündeki kaliteye bak. Gerçi eraydaki kalitede tartışılır yani adı üstünde katil.
Demek istedigim nerde ne kadar organizasyon varsa bunun etrafında illaki o güne gölge düşürmeye çalışan aptallar var ama anlatamamışız. Herifler hiçbiryerde olmadıgı kadar ferrariyi oraya toplamış kaçırılmıycak bi olay var onlar arka tarafta aptal saptal hareket etmeyi tercih ediyor. Hemen kafanıza göre lafı anlayıp ezme cabasındasınız yok bilet alaydında geleydin bilmem ne bi elit sizsiniz zaten
Demek istedigim nerde ne kadar organizasyon varsa bunun etrafında illaki o güne gölge düşürmeye çalışan aptallar var ama anlatamamışız. Herifler hiçbiryerde olmadıgı kadar ferrariyi oraya toplamış kaçırılmıycak bi olay var onlar arka tarafta aptal saptal hareket etmeyi tercih ediyor. Hemen kafanıza göre lafı anlayıp ezme cabasındasınız yok bilet alaydında geleydin bilmem ne bi elit sizsiniz zaten
Benim yazdıgımı isterseniz 2. Kez okuyun. Sizin yaptıgınız ayıp pistin arka tarafından bahsediyorum. Ben biletimi aldım bende içerde güvendeydim. Nerden anlamak isterseniz konuyu ordan anlamayın saçmalamayın.
Orası pistin arka tarafı değil diyoruz bizde . Orası pistin önü arkası sağı solu değil orası Tuzla belediyesi otoparkı.
Böle bir konu içinde Binlerce insanın izlediği, yüzlerce insanın haftalarca gece gündüz çalıştığı bir aktivitenin ismini içinde geçirmeniz şuan günlerdir uykusuz , sabah yediği serumla 39 derece ateşle ayakta duran ve organizasyonun sağlıklı ilerlemesi için çaba gösteren ben ve o serumu koluma takma ihtiyacı duyan pist içine kurulmuş tam teşekküllü hastahanenin doktorlarından S2K Bahadırı germiş ki bu cevabı almışsınız elit melit falan bunları geçelim 89 tl ile elit anca cikletten çıkar düşünmeden yazma daha fazla ...
Türkiye de bedava katılım sağlanan hiçbir organizasyona gitmedim,gitmem..İnsan kalitesi olarak 0 ın altında maalesef.
Sinan Koc
26-10-2014, 19:36
Orası pistin arka tarafı değil diyoruz bizde . Orası pistin önü arkası sağı solu değil orası Tuzla belediyesi otoparkı.
Böle bir konu içinde Binlerce insanın izlediği, yüzlerce insanın haftalarca gece gündüz çalıştığı bir aktivitenin ismini içinde geçirmeniz şuan günlerdir uykusuz , sabah yediği serumla 39 derece ateşle ayakta duran ve organizasyonun sağlıklı ilerlemesi için çaba gösteren ben ve o serumu koluma takma ihtiyacı duyan pist içine kurulmuş tam teşekküllü hastahanenin doktorlarından S2K Bahadırı germiş ki bu cevabı almışsınız elit melit falan bunları geçelim 89 tl ile elit anca cikletten çıkar düşünmeden yazma daha fazla ...
Maalesef duzene sokmak engellemek cok zor gorunuyor..
www.otopark.com/2014/10/13/tutku-bu-degil/
Bazı şeyleri öyle yerlere çekiyorsunuz ki insan hangi safta oldugunu bile kaybediyor. Anlamak istedigi söylemek istedigi belirtmek istedigi şeyi dahi unutuyor. Sanki sizin yaptıgınız organizasyona laf söyleyen oldu. Çok enteresansınız. Sadece kendi dogrularınız var. Sadece kendi bildikleriniz sizlerin yanında başka kimse sesini cıkartamaz. 3 5 kişi olur bastırırsınız. Bugün o kadar eglenmiştim. Kız arkadaşımla ve bir çift eş arkadaşımla beraber ama başında sizin gibi organizatörler oldugunu görünce üzüldüm. 2 çift laftan söylemek istedigimiz şeydan anlamayan ne diyim bişey de söyleyemiyorum sizlere onuda alıp çevirip başka bişey yaparsınız
üzücü olay... allah kımsenın basına vermesin ama sucu herkez kendınde aramalıdır..... cocuk ne kadar sucluysa soforde o kadar sucludur... mademki bu işi prof yapıyorsun güvenlik önlemlerinin alıp alınmadıgını az cok anlarsın yeterlide değilse çıkmazsın....
Low-Rider
26-10-2014, 19:49
Her iki tarafa da geçmiş olsun, duyunca üzüldüm vefat haberi olmaması çok iyi.
Organizasyon işlerinin piri redbull Türkiye'de olunca sınıfta kaldı bu anlaşılıyor, artık maliyet kaygısımıdır başka birşeymidir bilemem ama organinazyon yapılacak en son yeri tercih etmişler..
Her iki tarafa da geçmiş olsun, duyunca üzüldüm vefat haberi olmaması çok iyi.
Organizasyon işlerinin piri redbull Türkiye'de olunca sınıfta kaldı bu anlaşılıyor, artık maliyet kaygısımıdır başka birşeymidir bilemem ama organinazyon yapılacak en son yeri tercih etmişler..
Ya redbull tüm ülkelerdeki müdürlere demiştirki hadi organiasyon yapin 1. leri ana organizasyona alalım.
Müdürde demiştir ki tamam yapiyoruz bize 100.000 tl para lazım. Müdürde kendince ulan 10.000 harcasam organizasyona 90 kağıt cebe girer ne gerek var güvenlik falan hem en fazla n'olur amuğakoyin demiştir. Klasik türk mantığını döktürmüştür.
Ve sonuç bence böyle olmuştur. %100 olay bu şekilde olmasa bile bence %90 bu şekildedir.
ogunozcan
26-10-2014, 19:53
koca redbull gıdıp hıpodrom da yapmaz ego garajında yaparsa olcagı bu acıl sıfalar
Low-Rider
26-10-2014, 19:57
Ya redbull tüm ülkelerdeki müdürlere demiştirki hadi organiasyon yapin 1. leri ana organizasyona alalım.
Müdürde demiştir ki tamam yapiyoruz bize 100.000 tl para lazım. Müdürde kendince ulan 10.000 harcasam organizasyona 90 kağıt cebe girer ne gerek var güvenlik falan hem en fazla n'olur amuğakoyin demiştir. Klasik türk mantığını döktürmüştür.
Ve sonuç bence böyle olmuştur. %100 olay bu şekilde olmasa bile bence %90 bu şekildedir.
Öyle olduysa zaten o müdürün götünden şırıngayla kan alır Redbull, götürdüğünüde sağlık masraflarına harcar :)
alan gerçekten seyircili bir organizasyon için müsait değilmiş, bunu paylaşılan bir videoyu izlediğimde düşündüm. sonrasında kaza olayını öğrendik.
kazazede çocuk umarım sağlıklı günlerine biran önce döner. Meftun bile bile çarpmış ve yarışa devam etmiş gibi ahmakça düşüncelere girenleri de anlayamadım.
dj_batukaan
26-10-2014, 20:07
Sonuna kadar aynı şeyleri düşünüyorum... Hep bi şeyleri yeme cabasındayız
Q
seyırcı ezıp yarısa ya da her ne ....mse devam etmek nasıl bır hayvanlıktır ya.
bu sekılde rısklı bır organızasyonda araclarla seyırcıler arasında fızıksel bır kalkan olmaması apayrı bır hayvanlık zaten.
Adam sence gordumu orda kimseye vurmus oldugunu ? Adamin kafasindaki burasi pist ben yarisiyorum ah vurdum dur duzeltip devam edeyim sekli. Orda bi kisinin olacagini nerden bilsin adam ? Konusmalarina dikkat et baris biraz,bahsi gecen kisi arkadasimizdir. İstanbulda lisansli olarak drift yapan hatri sayilir paralar harcamis detayli bi arabasi olan biridir. Bos beles apaci karakterli bi adamdan bahsetmiyoruz. Hemen hayt huyt saldirmaya bayiliyosunuz...
tv de gördüm bu kadar amatör bir org olamaz,güvenlik sıfır millet ağaçlara çatılara çıkmış.Arabaların arasında izleyenler falan.
Kazayı yapanda vurduktan sonra bir süre devam etmiş yanlamaya !
yorumları okuyarak yorum yapın kimse görmedi birine çarptığını milletin oraya koşturma anına kadar bırakın sürücü o heyecanda nasıl görsün aracın kıç kısmına bakarak gitmiyor sonuçta o çatara patara sestede sanmam ses vs duyacağını birine çarpsa
bayramoglu
26-10-2014, 20:21
m.k hangi yarista kaza yapan durup arkasina bakiyor yaris bu yaris kaza olmasi buradan daha dogal olan biyermi var adam zaten tereddut ediyor devam et diye hayvan gibi bagiriyorlar sonrada hicbi mesuliyeti olmayan bi insan bi cocugun iyi olup olmadigini neden takip etsin hemen *** atmaya gidelim. carpanin zerre kadar gunahi yok hayvanlik o cocugu oraya koyup yarisi izletende 2.si bu organizasyonu yapanda. ilk kazayi duydugumda uzuldum sonra cocuk oldugunu ogrenince basimdan kaynar sular dokuldu Allaha sukur durumu iyiymis. dunden beri cok yakindan takip ettigim cokta gururlanarak sagda solda soyledigim bi organizasyondu yapanda izleyende icine ettik milletcek. yemin ediyorum hicbiseye layik degiliz en iyisi oturalim hayal kuralim en azindan kimse zarar gormez.
ufuksaracci
26-10-2014, 20:25
Yer yanlış hipodromda olsaydı diyorsunuz ama daha önce hipodromda olan organizasyonlar bundan çok farklı değildi. Ne zaman insanlar oturarak musabaka izlemeyi öğrenirse, bunun bir spor olduğunu namus meselesini olmadığını idrak ederse , saygıyı, yenmeyi ve yenilmeyi öğrenirse o zaman Türkiye'de düzgün organizasyonlar olur.
Sporun ne demek olduğunu daha bilmiyoruz ama veryansına gelince en öndeyiz. Drag organizasyonları yapılıyor şişeler fırlıyor organizatör suçlu, drift kazası organizatör suçlu eeeee bari time trial ...olur mu organizatör suçlu.... Arkadaşın biri belirtmiş çevik kuvvet vardı diye. Çevik kuvvet niye orada yarışmacılar birbirine mi girecek yoksa çevik hareketleriyle olası kazaları mı engelleyecek ? Çevik kuvvetin olması gereken yerler spor musabakaları mı ? Maalesef Türkiye'de böyle ama organizatör çok hatalı...
Herkese geçmiş olsun vefat olmaması sevindirici. Motorsporlarında kaza her zaman var ama güvenlik önlemi olmaması nedir? bunu kimse açıklayamaz. Birde bu org.larda otopark tayfasını ne yapıcaz ya adamlar her yerdeler.
Yok şunu anlamıyorum;kaza oldu bir insan ciddi şekilde yaralandı,burada bir çok ihmal var evet organizatörler,izleyiciler vs.
Ama pilota laf söyletmeyecek kadar savunmak nedir? Adam bir hata yaptı çocuğa vurdu,sonrasında devam etti.Evet görmemiş farketmemiş olabilir.
Ama 2 çift laf edemeyecekmiyiz ya? o çocuk kardeşiniz olsaydı yine aynı modda mı olacaktı herkes?
http://www.sondakika.com/haber/haber-drift-yarismasi-kazayla-sonlandi-6629073/
bayramoglu
26-10-2014, 20:37
Yok şunu anlamıyorum;kaza oldu bir insan ciddi şekilde yaralandı,burada bir çok ihmal var evet organizatörler,izleyiciler vs.
Ama pilota laf söyletmeyecek kadar savunmak nedir? Adam bir hata yaptı çocuğa vurdu,sonrasında devam etti.Evet görmemiş farketmemiş olabilir.
Ama 2 çift laf edemeyecekmiyiz ya? o çocuk kardeşiniz olsaydı yine aynı modda mı olacaktı herkes?
abi tamam da adamın suçu ne ki niye laf edelim bilse tereddut etse niye durmasin kacicakmi? biri ölmus oldugunu birine bise oldugunu dusunmus olsa yarisi bitirmesinin bi anlami mi olucak. tabi ates dustugu yeri yakar ama burda sucsuz bi insani sucla ithaf etmekte olmaz ki sirf onun basina geldi diye. o insan ne vijdan azabi cekmistir buna ragmen buda ayri mesele buna ragmen burda durupta onu suclamak.adaletsizlik olmazmi?
yada o pilot siz olsaydınız...
bayramoglu
26-10-2014, 20:44
hem bazi sok anlarinda insanin basireti baglanir belkide o an noldugunu bile anlayamadi neki yani suclamak sokakta caddede olsa allah belasini versinde adamin burda bi sucu yok.
abi tamam da adamın suçu ne ki niye laf edelim bilse tereddut etse niye durmasin kacicakmi? biri ölmus oldugunu birine bise oldugunu dusunmus olsa yarisi bitirmesinin bi anlami mi olucak. tabi ates dustugu yeri yakar ama burda sucsuz bi insani sucla ithaf etmekte olmaz ki sirf onun basina geldi diye. o insan ne vijdan azabi cekmistir buna ragmen buda ayri mesele buna ragmen burda durupta onu suclamak.adaletsizlik olmazmi?
kardeşim linç etmiyor kimse zaten,sürücü içinde çok tatsız mevzu.kaza işte adı üstünde,ve ben kendi adıma zaten tek suçlu pilottur demiyorum,sadece hiç bir suçu yok adam görmedi duymadı tarzında yazılanlara takıldım.
ahmet_xy
26-10-2014, 20:45
burda olan çocuğa ve pilot kardeşimize oldu. ikisine de geçmiş olsun. en büyük suç red bull'da, sonra o çocuğun oraya girmesine izin veren kavasta.
yada o pilot siz olsaydınız...
Olabilir evet,ve gayet doğal olarakta eleştirilebilirim.
Onurkk06
26-10-2014, 20:46
http://www.sondakika.com/haber/haber-drift-yarismasi-kazayla-sonlandi-6629073/
Yok sürücü aşırı heycanlıymış saçmalığa bak ya kaza bu kim ister çocuğa çarpmayı
Opet reklamı vardı cem yılmazın 'lütfen cocukları pistlerden alalım' şeklinde sosyal mesaj veriyordu hani.
Sanki bu olayı görmüş gibi. Şöförün hatası %0 dır arkadaşlar. %1 bile değil. Aslan kafesine cocuk atarsanız aslan onu yer. Yarış pistinde de aslanlar var kimse kusura bakmasın. Hiç bir yarışcı pistte lan cocuga falan vurur muyum acaba diye düşünmez. Bir çift değil tek bir laf etme lüksünüz bile yok kusura bakmayın.
ersandeniz
26-10-2014, 20:47
haklısınız yaa pilot hatalı, öyle yan yan gidilir mi dümdüz gideydi bir şey olmazdı..
yaa neyin kafası bu yaa, orada bir yarış var, adam ilk olarak bariyerin kenarına çarpıyor, artı orada olmaması gereken birileri orada.. farkındaysanız bir drift yarışması, adam nasıl sağlasın kontrolü.. güvenlik önlemleri alınmadıysa çıkmamalı diyenler var, kendinizi koyun o insanın yerine, bir işe gönül vermiş para harcamış, sonunda gönül verdiği işte harcadığı paranın belki de az bir bölümünü geri alma şansı doğmuş, birinci olursa dünya çapında yarışma şansı olacak kim bundan vazgeçebilir o anda..
bu arada ne pilotu tanırım ne de driftçi tanıdığım var ne de gittim yarışlara..
civic@ef
26-10-2014, 20:47
bence güvenlikden yana sıkıntı yoktu tribun 500 kişilik gelen izleyici 1500 kişi. Çocugun geçtiği kısma kimseyi almıyolardı birinin bişeyiki ordaydı. Arabaların geçtiği o kısım zaten dünde baya yakın geçen oldu. Bence herşey çok iyi gidiyordu ama öyle bir organizasyona böyle küçük seyirci alabilcek biyer olmamış. Güvenlik pilotların ve yarışın yapıldıpı alana seyircilerden kimseyi almadı. Ordaki çoçukda birinin oğlu felanmış herhalde yoksa oda trbünde oturuyor olurdu. 5 yılda bir olunca insanlar hücum ediyor tabi şuursuz seyirci çatıda geziyor tribünde oturup izliyemedk herkez ayakta yada biri piste sert girse oooo diyip herkez ayağa kalkıyor. Cumartesi günü antreman vardı keşke hep öyle olsa on numara etkinlikti ama yine iptal yine iptal
Pilot arkadaşımızın ve küçük dostumuzun Allah yardımcısı olsun rabbim şifa versin çok kötü olmuş drift sporu adınada kara bir leke olarak kalır bu olay.
Diğer bir konu ise videoları izlerken bakıyorumda tribünlerdeki embesillerin yorumları tavırları çok tuhaf hayvanız abi bizim neyimize bu tür aktiviteler bize göre değil.Her şeyden önce insan olamayan bir toplumuz.
civic@ef
26-10-2014, 20:49
bide pilot ile alakalı bi durum yok bence adam sonuçta piste boş diye çıkıyor ve kaza olabilir böyle bir risk her motorsporunda var pilot elinden gelenin en iyisini yapmak için çıkıyor oraya o kısma beton bariyer konsa böyle bir sonuç olmayabilirdiya olan oldu artık
bayramoglu
26-10-2014, 20:57
kimin aklina gelir abi pistte yarisirken birinemi vurdum acaba diye valla trajikomik halimiz :)
Q
Adam sence gordumu orda kimseye vurmus oldugunu ? Adamin kafasindaki burasi pist ben yarisiyorum ah vurdum dur duzeltip devam edeyim sekli. Orda bi kisinin olacagini nerden bilsin adam ? Konusmalarina dikkat et baris biraz,bahsi gecen kisi arkadasimizdir. İstanbulda lisansli olarak drift yapan hatri sayilir paralar harcamis detayli bi arabasi olan biridir. Bos beles apaci karakterli bi adamdan bahsetmiyoruz. Hemen hayt huyt saldirmaya bayiliyosunuz...
arkadas 2 defa sutuna vuruyorsun ve sutun yanında onlarca ınsanların oldugunu da goruyorsun olay anında. durman ıcın ılla bırısının "cocugu ezdın lan" dıye uyarması mı gerekıyor? ınsan bısey oldu mu olmadı mı dıye bakmaz mı durup? yarısmıs. ...eyım oyle yarısı da heyecanını da. ınsan hayatından onemlı mı yahu? cocugun orda olması, cocugun degıl organızatorun sucudur lakın pılotun sucu degıl dıye ınsanların arasına dalıp durmaması pılotun sucudur. yıne "bır arkadasımız ulan o, haklıdır" parodısı. ben senın dostunum. bırgun bırını ezersem "allah korusun" ve basıp gıdersem, benım arkamdan laf ettır kardesım. gonul rahatlıgıyla hem de.
Özellikle Ankara gibi araba konusunda yamyamı bol olan biryerde bu işi yapan yaptıran eşşeklere yazıklar olsun. Ah abdurrahman ağbi keşke ayakta olsaydın da gelip sana bir danışsaydı bu eşşekler bu işler nasıl yapılır diye. İst dan kalkıp profosyonel pilotlarımızın da oraya gitmesine şaşırdım doğrusu. Sizin antreman gününüz bile daha düzenli ne diye gidip prim vermişsiniz anlamış değilim. Sonuç olarak ucuz atlatılmış çok daha kötü sonuçlar olabilirmiş
ersandeniz
26-10-2014, 21:02
basın mensuplarının olduğu bölge orası, hepsi profesyoneldir ve pilot da onların çarpılabilecek bölgede olabileceğini düşünmemiştir..
SULTANOGLU
26-10-2014, 21:05
Hic biseyi hak etmiyoruz. Paylasilan videolardaki kitleye bakiyorum kilometrelerce oteden huzurum kaciyor. Ufacik cocuk oylece sadece tanidik diye icerde durup izleyebiliyor. Burdaki yorumlara bakiyorum arabaya hatcanan maliyeti begenmeyen adam var ya. Fatura koyarlar bundan sonra hosuna gider canisi.
Kaza yapan arkadasada, yaralanan kardesimizede cok buyuk gecmis olsun.
Bu guvenlik zafiyetine izin verende cezasini kesinlikle bulsun.
arkadas 2 defa sutuna vuruyorsun ve sutun yanında onlarca ınsanların oldugunu da goruyorsun olay anında. durman ıcın ılla bırısının "cocugu ezdın lan" dıye uyarması mı gerekıyor? ınsan bısey oldu mu olmadı mı dıye bakmaz mı durup? yarısmıs. ...eyım oyle yarısı da heyecanını da. ınsan hayatından onemlı mı yahu? cocugun orda olması, cocugun degıl organızatorun sucudur lakın pılotun sucu degıl dıye ınsanların arasına dalıp durmaması pılotun sucudur. yıne "bır arkadasımız ulan o, haklıdır" parodısı. ben senın dostunum. bırgun bırını ezersem "allah korusun" ve basıp gıdersem, benım arkamdan laf ettır kardesım. gonul rahatlıgıyla hem de.
Siz yolda çukura girince acaba kedi de ezdimmi diye durup inip bakıyormusunuz ?
Özellikle Ankara gibi araba konusunda yamyamı bol olan biryerde bu işi yapan yaptıran eşşeklere yazıklar olsun. Ah abdurrahman ağbi keşke ayakta olsaydın da gelip sana bir danışsaydı bu eşşekler bu işler nasıl yapılır diye. İst dan kalkıp profosyonel pilotlarımızın da oraya gitmesine şaşırdım doğrusu. Sizin antreman gününüz bile daha düzenli ne diye gidip prim vermişsiniz anlamış değilim. Sonuç olarak ucuz atlatılmış çok daha kötü sonuçlar olabilirmiş
İstanbuldan gelenlerin çekici ucretini redbull karsiladi diye duydum
bugpneumonia
26-10-2014, 21:13
arkadaşlar eğri oturup doğru konuşalım. O çocuğun pistin içinde ne işi var? Ben de gittim izlemeye fakat ortam düzgün olmadığı için (cam çerçeve kıran mı istersin, tribünü parçalayan mı, çatıya çıkan mı) daha yarış başlamadan çıktım. Aracın çocuğa çarptığı yer araçların piste çıkış yaptığı nokta yani pistin içi. Ben oraya geçemedim. Çocuk nasıl geçmiş acaba? Torpilliymiş herhalde, birinin yakını olmasa oraya geçemez. Geçince kaza olduğunda da başka suçlu aramaya gerek yok o çocuğu oraya sokandan ve buna göz yumanlardan başka. Organizasyonun hatası buradadır. Adamlar aynı şartlarla yurtdışında aynı organizasyonu yapsalar bu durum eminim ki olmazdı. Ama işgüzar kural tanımaz, kurallar bana işlemez biz Türk'ler böyleyiz, maalesef. Bizden adam olmaz.Pilot'a gelince bence adamın zerre kadar suçu yok. Ne bilsin adam orada çocuk olacağını, yok heyecanlıymış yok bilmem ne, yarışıyor adam orada, adrenalin hat safhada, heyecanlanır da insan, hata da yapar kaza da...pilota da çocuğa da geçmiş olsun çünkü bence bu kazada her ikisi de madur.
konunun tamamini okudum ve ne kadar super derecede laf ebeligi yapan bir toplum oldugumuzu gordum. kimse haksiz degil bizde, herkez hakli, neden cunki kendimizi yargilama yetenegimiz yok ve cok ego var. kisa ve ne ozetlemeye calisicagim. SUCLU HERKEZ!!! red bull topluma gore guvenlik saglamadigi icin, seyirci kurallara uymadigi icin, pilot ise bu sartlari gore gore orada yarismaya devam ettigi icin.
saygilar
kedi > cocuk.
tebrıkler. deger yargına hayran kaldım kardesım.
+son anda onumde kedı gorduysem ya da bır hayvanın lastık uzerınden gectıgıne daır en ufak suphem olursa dahı dururum, evet.
++ bana alıntı yapmayın. okey. HEYECAN dan sutuna vurunca cocuga zarar gordugunu farketmemıstır. bu dunyaca unlu yarısa devam etmek zorunda hıssetmıstır kendını. ben ozur dılıyorum herkesden. cocuk mu? bosverın ya. 140.000tl harcanmıs araca asıl yazık oldu bence...
konunun tamamini okudum ve ne kadar super derecede laf ebeligi yapan bir toplum oldugumuzu gordum. kimse haksiz degil bizde, herkez hakli, neden cunki kendimizi yargilama yetenegimiz yok ve cok ego var. kisa ve ne ozetlemeye calisicagim. SUCLU HERKEZ!!! red bull topluma gore guvenlik saglamadigi icin, seyirci kurallara uymadigi icin, pilot ise bu sartlari gore gore orada yarismaya devam ettigi icin.
saygilar
Yanlış anlama ama bu kadar türkçeyi katlederken türkçe bir kanunu doğru okuyup okuyamadığın konusunda kafam karıştı.
Herkez değil => Herkes
Çünki değil => Çünkü
Noktalama virgülden bahsetmiyorum bile.
kedi > cocuk.
+son anda onumde kedı gorduysem ya da bır hayvanın lastık uzerınden gectıgıne daır en ufak suphem olursa dahı dururum, evet.
++ bana alıntı yapmayın. okey. HEYECAN dan sutuna vurunca cocuga zarar gordugunu farketmemıstır. bu dunyaca unlu yarısa devam etmek zorunda hıssetmıstır kendını. ben ozur dılıyorum herkesden. cocuk mu? bosverın ya. 140.000tl harcanmıs araca asıl yazık oldu bence...
Ya wolrath kim orada cocuk olduğunun farkına varabilir allah aşkına. Pisttesin yarışın yapıldığı bir noktada duvara vuruyorsun acaba cocuga vurmuş olabilir miyim diye kim hissedebilir?
Dağda ayıya kurşun sıkıp ulan ya köpekbalığı vurduysam dur bi bakayım demek gibi bişey bu. O cocugun orada OLMAMASI LAZIM. Eğer oluyorsa şöför suçlu değil!
ersandeniz
26-10-2014, 21:21
bazı arkadaşlar sanki adam yolda sıfır çizerken çarpmış gibi yazıyor.. adam trafiğe kapalı alanda, tamamen drift yapması için ayrılmış alanda yapıyor kazayı, sizce orada hatalı olan pilot mu, yoksa o çocuğun ve basın mensuplarının güvenli bir bölgede bulunmasını sağlamayanlarda suç
mesaji aldiysan gerisini bosver, cunku laf ebeligine gerek yok. benim bu bilgisayarda tr klavye yok. noktalama hatalarinda yazarsan sevinirim
saygilar
Ankaraya koskoca baskentte bir tane pist yok ya ne biçim bir milletiz idareyiz belediyede utanmadan orda bu organizasyona izin verdi herseyi geçtim video izlerken yabanci biri gorse neresinlan bu batakhane der hersey problem bu memlekette anasini satayim simdi orda organizasyona izin veren belediyeden organizasyon sahibi ne kadar tazminat odeyecek nenkadar ceza alacak gorecez orda 1 milyon tazminat var ortalama bu parayi davaya avukata verene kadar piste subvasyone etse adam gibi yaris olur ankarada 50 tane ciddi guclu araba var assa yukari ama drag yapacak mekan yoj drifte duzluk yok ne kadar cok fedakarlik yapiyoruz bu memlekete 50 kurusluk benzini 5 liraya aliyoruz sonra vatan haini kopekler nemalaniyor butun meyvelerinden isyan etmemek elde degil yaralanan kardesime Allah acil şifalar versin
Adam bir duruyor zaten neye vurdum noldu diye.Tiribünler oooo falan bilmem ne diyince bişey yok demek ki diyip devam etmiş
Yanlış anlama ama bu kadar türkçeyi katlederken türkçe bir kanunu doğru okuyup okuyamadığın konusunda kafam karıştı.
Herkez değil => Herkes
Çünki değil => Çünkü
katlederkenden sonra virgule koyman gerekmiyormu
Görevlilerin dur ikazını zor gördü adam. Çocugu nasıl görsün
mesaji aldiysan gerisini bosver, cunku laf ebeligine gerek yok. benim bu bilgisayarda tr klavye yok. noktalama hatalarinda yazarsan sevinirim
saygilar
Hataların tr klavye ile alakası yok. S yazman gereken yerlere Z, ü yazman gereken yerlere i yazmışsın. Bunuda türkçe klavye yok demişsin.
Sanırsam türkçe klavyede S ve Ü harfi yok. Bak yazdığım şeyi bile anlayamamışsın ki; kanunu nasıl anladın onu anlat sen önce.
katlederkenden sonra virgule koyman gerekmiyormu
Soru ekleri de ayrı yazılır. Dahi anlamında ki de de. Gerekmiyor mu?
tamam onlari duzeltim. sagol, ben ilkokul 3. kadar tr okudum ama bahane degil. sen niye bunlara takildin simdi, konuyu dagitma! ben gayet guzel bir mesaj vermeye calistim, ama senin gibi ebeler varken isimiz zor.
saygilar
Hataların tr klavye ile alakası yok. S yazman gereken yerlere Z, ü yazman gereken yerlere i yazmışsın. Bunuda türkçe klavye yok demişsin.
Sanırsam türkçe klavyede S ve Ü harfi yok. Bak yazdığım şeyi bile anlayamamışsın ki; kanunu nasıl anladın onu anlat sen önce.
Soru ekleri de ayrı yazılır. Dahi anlamında ki de de. Gerekmiyor mu?
sende virgulu eksik kullanmissin, olabilir, problem yok. konuyu nereden nereye cekmeyi basardin.
SubieGuy
26-10-2014, 21:36
Motor sporları tehlikelidir...
Araba kontrolden de çıkar, bariyere de vurur, takla da atar, yanabilir vs vs..
Burada bence birinci derecede suçlu, çocuğunu güvenli bölgenin dışında, piste sıfır yere getiren "torpilli" ama cahil babadır.
Sonraki sıralarda ise, apaçi seyirci, yerleşik adam gibi pisti olmayan başkentte derme çatma piste çevrilen yerlerde organizasyon yapanlar, sensasyonel haber peşindeki medya, ve Ankara şehridir.
Bir de, yarışı zamanında durdurmayıp, araca kırmızı bayrak sallayamayan sevgili gözetmen kardeşlerim var, ne yazık ki çok geç reaksiyon verdiler.
Pilot aracının arkasının vurduğu yerde ne bir çocuğu görebilir, ne de böyle bir ihtimal aklına gelebilir, sonuçta o güvenliği alındığını farzettiği bir pistte yarışıyor. Kırmızı bayrak yoksa durmak zorunda falan da değildir. O hakemlerin görevi.
Pist olmadan bu iş daha uzuun yıllar yalan olur Angara'da, umarım çocuk tez iyileşir, kanı gördüğümüzde çok korktuk...
foruma uye olmadan once bir turkce yeterlilik testi yapalim, uyelerin derecesine gore yetkide verin, iyi olmaz mi?
tamamda pilotlarda herseyi varsayip guvenmemeli, cogu egitimli profesyonel insanlar, pistin durumunu gorup yarismayabilir.
bayramoglu
26-10-2014, 21:42
ya abi sacma sacma konusmayin kac yasinda adamlarsiniz ya. illa muhalefet olmak icin konusuyosunuz adamin sucu var demeye nasil vijdaniniz elveriyor ya.
vtanju sadece saçmalıyorsun başka hiç birşey yapmıyorsun. Lütfen daha vazla saçmalama artık.
eger bana yazdiysan, biraz daha net olmaya calisacagim. ben meftunu suclamiyorum, ben genel konusuyorum!! guvenlik alinmamis bir pistte pilotlar yarismama haklarini kullanabilir diyorum. diyelim parasut ile atlayacaksin ve bir hata gorursun, atlamaya devam eder misin?
hondafit
26-10-2014, 21:48
onu bunu geçtim redbull bu kadar saçma bir organizasyon nasıl yapmış?
dj_batukaan
26-10-2014, 21:48
Herkez değil => Herkes
Çünki değil => Çünkü
eğer sen buna takıldıysan bu forumun %90 nını okumaman lazım, ( hatta benim yazdığımı bile )bence şuan tartışılması gereken konu bu olmamalıydı zarar gören bir Pilot ve Sağlığı tehlikede olan bir çocuk var...
herkes kafasına göre yorum yapmış sende bunun farkındasın hatta okadar saçma yorumlar bile varki; görmedimi, duymadımı, dönüp bakmadımı, gaza neden bastı, neden yan gitti bunlar alıp başını gidiyor.
ve bunların hepsinin üstüne gelmiş geçmiş tüm organizasyonlara bak mutlaka böyle salak saçma attığı adımı bilmeyen ve bu tarz sporları baltalayan insanlar var.. Hep savunduğumuz şey Kafa yapımızı değiştirip bir şekilde birilerini suçlamaktan vazgeçmeliyiz yasa ne der bilmene gerek yok. çok basit orada gaza basan bir araba varsa içeri girmemeli insan helede yanında daha 11 yaşında bir çocuğu asla sokmamalı volkan beyde bunun çok güzel bir örneğini vermiş
bencede sen saldiriyorsun, benim iletmek istedigim mesaji anlamayip, ve diger kisilerinde anlamasina engel olma!!!! ben motorsporlarina hayatimi verdim ve kotuye gitmesini istemiyorum, onun icin kimde ve nerede hata varsa soylerim, arkadasimda olsa!!! benim iletmek istediklerimi insanlara ulasmasi engellenirse, saldiri ile, tr de motorsporlari gec duzelir.
bende kaza anında ordaydım hatta nıssan cıkmadan arkadas telefonyla vıdeo cektı an ve an kaza vıdeosu var elımızde...sofor tam suclu olmasada bınevı suclu sayılır...tamam kaza olur orası drıft alanı tabıkı ama 1 kere vurunca neden daha devam edersınkı? eger ılk vurdugunda devam etmeseydı bu kaza olmazdı...adam vurdu vurdugu gıbı tam gaz devam edıp cocuga vurdu...bnce buda sorusturulmalı allah acıl sıfalar versın kuck kardesımıze...
kedi > cocuk.
kedi > çocuk diye bişey yok. oradaki pilot < siz varsınız. drift gereği bariyerlere yakın gitmek gayet normal ve sütuna çarpması da gayet olağan birşey.çocuğavurduğunu da gayet belli bişekilde anlıyoruz hissetmediğini. aynen size misalini verdiğim çukur olayı gibi. konuyu başka yere cekmezseniz sevinirim :) hayırlı geceler.
konunun kilitlenme zamanı gelmiş bence.birazdan sosyal mesaj vermeye başlayanları izlicez yoksa :)
bayramoglu
26-10-2014, 21:58
bende kaza anında ordaydım hatta nıssan cıkmadan arkadas telefonyla vıdeo cektı an ve an kaza vıdeosu var elımızde...sofor tam suclu olmasada bınevı suclu sayılır...tamam kaza olur orası drıft alanı tabıkı ama 1 kere vurunca neden daha devam edersınkı? eger ılk vurdugunda devam etmeseydı bu kaza olmazdı...adam vurdu vurdugu gıbı tam gaz devam edıp cocuga vurdu...bnce buda sorusturulmalı allah acıl sıfalar versın kuck kardesımıze...
saygı duyarak soruyorum hayatınızda kaç kez kaza yaptınız? ivmeden kaynaklı savrulmayla insan istemdışı gaza yüklenebiliyor tecrübeye sabit.
Tartışmayı bile beceremiyoruz . Evet gerçek şu toplum olarak bizden hiçbir *** olmaz yıllar geçse bile.
Vatana , gelenek göreneklerimize , eşimize dostumuza saygımız yok . Herkes bencil herkes haklı kimse kendini suçlamıyor .
3 tane şehit verdik bana göre de bu eğlence amaçlı etkinliğin iptal edilmesi gerekiyordu ama edilmedi ? Televizyonlara bakiyosun Acun bey in ve diğerlerinin programlar devam ediyor . Niye ? Artık kimsenin umrunda değil hiçbir şey .
Olan olmuş hadi organizasyon kötü güvenlik önlemi alınmamış , yaşı kaç olursa olsun hatalı ya da hatasız da olsa bir insan ağır yaralı deniliyor durumu iyi deniliyor kesin bir bilgi tam yok . Önemli olan o insanın durumu şu anda . Yapmamız gereken o kişinin iyiliğini düşünmek iken herkes birbirine atar gider peşinde .
Altımızda belki Şahin yok başka arabalar var , belki saçma sapan hareketler içine girmiyoruz araba kullanırken ; ama şöyle ortamlarda Şahinci keko müptezel diye hitap edilen kişilerden hiçbir farkımızın kalmadığı anlaşılıyor.
Evet agah'ın dediği gibi ben de şu an sosyal mesaj vermiş oldum . Çünkü zihniyet yapımız aynen böyle
bayramoglu
26-10-2014, 21:59
tabiki Allah eksik etsin başınızdan orası ayrı.
cocuk hakkında son bı bılgı varmı pekı dogru bı haber yanı herkes ayrı bıısy soluyor kıme ınansak bılemedım
eraslanb
26-10-2014, 22:08
tamamda pilotlarda herseyi varsayip guvenmemeli, cogu egitimli profesyonel insanlar, pistin durumunu gorup yarismayabilir.
yanlış yazılmadıysa yarışma birincisi yurt dışına gidecek.siz olsaydınız daha doğrusu genç haliniz olsaydı zemin toprakta olsa çıkmazmıydınız piste
eraslanb
26-10-2014, 22:12
yanlış yazılmadıysa yarışma birincisi yurt dışına gidecek.siz olsaydınız daha doğrusu genç haliniz olsaydı zemin toprakta olsa çıkmazmıydınız piste
edit dubai'ye gidecekmiş kıta finali için
ankarda artık yapmasınlar zaten organızasyon felan
guzel bir konuya degindin ama konu ben veya benim genc iken ne yapacagim degil, konu yapilmasi gereken, oda pilotlarin yarismama haklarini kullanmalari. hersey para ve odul degil, bence yurtdisana gitme imkani veya odul hic bir insanin hayatindan onemli degil. bakin sakin kimse yanlis anlamasin, ben pilotlari suclamiyorum, pilotlarin yapmasi gerekeni soyluyorum. ornekte verebilirim kendimden, su an aklima geldi, OPET Antalya yarislarinin ilk etabina katildim ve levent kesen ile yaristim, ve yaris esnasinda hakem heyetinin bitis noktasinda masa kurdugun gordum ve yarismak istemedigim soyledim, sonrasi bir suru dedikodu(korkak, kacti vsvsvs) ve ikinci Antalya etabina katilmadim ve .......
sunuda belirtmek istiyorum hatasiz kul olmaz.
dj_batukaan
26-10-2014, 22:19
edit dubai'ye gidecekmiş kıta finali için
Söylediğinizde haklısınız insanların okadar çok emeği varki işte tam onun karşılığının alınacağı organizasyonbu
ama aynı şeyi bende yazdım, konu tek pilotla yada iki kişi ile olmamalı zaten kaç tane pilotumuz var.. dünya çapında yapılan bir drift Park organizasyonunu kendi ülkesinde kıytırık bir garaja sıkıştırmaya çalışan adını kaymaca koyan zihniyeti
TÜM PİLOTLAR protesto etmeli ve çıkmamalı gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra piste girmeli...
Yoksa bizim halkımzıın cahilliği bitmez F1 pistinde azcık güvenlik açığı olsun 200 km hızla giden aracın önüne bile atlar bunlar... o yüzden kontrol kısmında pilotlarda bişey yapmalı
ufuksaracci
26-10-2014, 22:20
Bu işin Ankara'sı vb. yok ki . İzmir desek ***** Pınarbaşı'nın çıkışını herkes biliyor, Konya'daki dragları herkes hatırlıyor, konuda geçti İstabul Park ile alakasız da olsa arkasındaki otopark yüzünden dolaylı yönden orası etkileniyor, Antalyadaki kazayı kimse unutamaz.... Bilinçlenmediğimiz sürece her ildeki organizsayson böyle olacak.
bayramoglu
26-10-2014, 22:21
Tartışmayı bile beceremiyoruz . Evet gerçek şu toplum olarak bizden hiçbir *** olmaz yıllar geçse bile.
Vatana , gelenek göreneklerimize , eşimize dostumuza saygımız yok . Herkes bencil herkes haklı kimse kendini suçlamıyor .
3 tane şehit verdik bana göre de bu eğlence amaçlı etkinliğin iptal edilmesi gerekiyordu ama edilmedi ? Televizyonlara bakiyosun Acun bey in ve diğerlerinin programlar devam ediyor . Niye ? Artık kimsenin umrunda değil hiçbir şey .
Olan olmuş hadi organizasyon kötü güvenlik önlemi alınmamış , yaşı kaç olursa olsun hatalı ya da hatasız da olsa bir insan ağır yaralı deniliyor durumu iyi deniliyor kesin bir bilgi tam yok . Önemli olan o insanın durumu şu anda . Yapmamız gereken o kişinin iyiliğini düşünmek iken herkes birbirine atar gider peşinde .
Altımızda belki Şahin yok başka arabalar var , belki saçma sapan hareketler içine girmiyoruz araba kullanırken ; ama şöyle ortamlarda Şahinci keko müptezel diye hitap edilen kişilerden hiçbir farkımızın kalmadığı anlaşılıyor.
Evet agah'ın dediği gibi ben de şu an sosyal mesaj vermiş oldum . Çünkü zihniyet yapımız aynen böyle
kardeşim çok güzel yazmışsın şehitlerimize de ayrı yasım Allah belalarını versin yapanların. kalleşlikten başka bişey değil. STP abimiz çocuğun durumunun iyi olduğunu birinci ağızdan duyduğunu söylemişti ona ithafen konunun gidişatı biraz daha değişti. sosyal mesaj her zaman gerekli. ha burda olan yine o çocuğa oldu Allah anne babasına bağışlasın...
Kendi organizasyonunuzu savunurken diğerlerini neden bokladınız ki? Önüne gelen organizasyon yaparsa dediğiniz firma redbull ve dünyada organizasyonlarda kendilerini kanıtlamış bir firma.Nasıl ki o otopark tuzla belediyesininse burda çatılara çıkanlar da redbullun organizasyonunun içeriğinde değil çevre apartmanlar vs.
Diğer bir konu da drag yaparken piste biri çıkıp atlasa duramayıp vursa bu da mı pilotun suçu olacak.O çocuğun orda işi ne? Orası tribün değil bir şey değil bu konuda pilotun hiçbir suçu yok.Kaldı ki ben kaza yaptıktan sonra devam ettiğini düşünmüyorum sanki hızını alamayıp kurtarmaya çalışmış gibi.Vurduğu saniye nasıl duracak adam.
Küçük kardeşimizin de sağlığı iyiye gidiyormuş çok şükür.
nicosaint82
26-10-2014, 22:35
Türkiye burası ne bekliyorsunuz ki ? sanki bu işlerde dünya lideriyizde bu seferlik böyle oldu,,can kaybı olmaması mucize bence,,
yok supra motoru varmışta yok ls3 varmışta,,,olsa ne olcak? oraya gelen adam 95 şahin 0 çizsinde seyredelim diye gelmiş zaten,,
bizim ülkeye fazla böyle şeyler,,biz pilot çıkartıp dünya ile yarış yapacağımıza e5 te makas videoları çekeriz...
Araba yarısında amac yarıs bıtırmektır ve araba yuruyebılıyorsa devam edersın. Ben rallıde arabyı vurupta ulan noldu dur bı bakayım dıyen adam gormedım...
olayı şehitlere de bağladınız ya helal olsun.
eraslanb
26-10-2014, 22:36
guzel bir konuya degindin ama konu ben veya benim genc iken ne yapacagim degil, konu yapilmasi gereken, oda pilotlarin yarismama haklarini kullanmalari. hersey para ve odul degil, bence yurtdisana gitme imkani veya odul hic bir insanin hayatindan onemli degil. bakin sakin kimse yanlis anlamasin, ben pilotlari suclamiyorum, pilotlarin yapmasi gerekeni soyluyorum. ornekte verebilirim kendimden, su an aklima geldi, OPET Antalya yarislarinin ilk etabina katildim ve levent kesen ile yaristim, ve yaris esnasinda hakem heyetinin bitis noktasinda masa kurdugun gordum ve yarismak istemedigim soyledim, sonrasi bir suru dedikodu(korkak, kacti vsvsvs) ve ikinci Antalya etabina katilmadim ve .......
sunuda belirtmek istiyorum hatasiz kul olmaz.
isminizi bilmiyorum vtanju bey ama sizi az çok tanıyor yaptığınız işleri biliyorum siz istediğiniz an belki yurtdışına çıkıp yarışabiliyorsunuz gezebiliyoruz ama orada yarışmaya gidenler içinde dubai ye tırla araba gönderip uçakla gidip yarışacak insan sayısı azdır ve böyle fırsat çıkmışken direksiyonuna güvenen abilerimiz kardeşlerimiz kendilerini ispatlamak zorundalar yoksa sıyrılamazlar.
gerçekten motor sporlarında başarılı isimlerimize bakalım ben şahsım adına Kenan Sofuoğlu'ndan başkasını göremiyorum ve bu uğurda ailecek neler feda ettiklerini biliyorum
Türkiye de yaşıyorsanız ve bir konuda çok başarılı olsanız bile kendinizi ispatlamanız gerekiyor ve önünüze çok nadir fırsatlar geliyor...
Yarışçı insan (sokak yarışı da dahil) hırsları olan insanlardır. Moto GP de parmakları kırık halde yarışan pilotlar , laudanın yarışlara dönme çabası vs... Yarışırken stres, heyecan, adranalin ve kask ve rollcage nedenlerinden oluşan görüş alanı darlığıda etken. Motor sesi, kaskdan duyulmayan dış sesler ... Ben rallide aracımı vurduğumda inipte arabaya bişe oldumu diye bakmıyorum, yada önümden biri geçermi diye düşünmüyorum. O an tek gördüğüm yol oluyor, bir sonraki virajda ne yapacağım... Antrenmanda olabildiğince tedbirli gidiyorum, araç çıkarmı aman birisi gelir diyerek. Yada subarumla bir yere dokunsam inip 2 tur atan ben, yarış esnasında bariyere bodoslama girmiş olmama rağmen süre sektirmeden geri vitese atıp tekrar yola koymaya uğraşıyorum. O an bariyerin arkasını vs... göremezsin çünkü kafanda yarışı BAŞARIYLA bitirmek var. Lütfen anlamsız, bilgisiz ve cahilce yorumlar yapmayalım. Vtanjunun haklı olduğu taraf yarıştan çekincen varsa yarışmama hakkına sahipsin. Şahsen seyirci açısından sorun yaşayacak olsam yarışırmıyım inanın bilmiyorum. Ama tek başına yarışmamak saçmalık. Eğer böyle bir sıkıntı yaşanıyorsa pilotlar oy birliğiyle yarışı iptal edebilmeli. Ben bütün sezon otocross kovalıycam cebimden milyarlar harcıycam, son yarış seyirci sıkıntısı nedeniyle yarışa girmeyip rakibime al sen kazan diyeceğim. Valla ben o kadar emek, para harcamışken koskoca organizatör benim gördüğüm sıkıntıyı görüp yarışı iptal etmiyorsa ve bu nedenden birisinin canı yanıyorsa burda pilotun değil organizatörün hatası vardır.
drag pistlerinde ilk 50m den sonra kimse bulunmamali, diger motorsporlarindada, yaris cevresinde kimse bulunmamali, eger seyirciler yaris alani etrafina girebiliyorsa, bu organizasyonun hatasidir. sana katiliyorum, cocuga vurmasiyla ilgili pilotun hic bir sucu yok, cunku cocuk orada olmamasi gerekiyordu. cocugada vurabilirdi baska birine veya birilerinede........
Draniela
26-10-2014, 22:40
Ankara'da hangi işten hayır gelmiş ki bu işten hayır gelsin. Instagram'da video paylaşanlardan bir mal bu videonun altına siz siz olun yanlamayın gençler :D diye yazmış altına çocukla ilgili durumu yazana aynen aynen biliyorum ölmüş mü öyle bir şey yazmış gülüyor şerefsiz. çok ayar oldum
Ankara birkez daha Sınıfta Kaldı....
Ne kadar gereksiz insan varsa yine toplandı
Tribunlerı kırdılar
Arkadakı bınanın camlarını kırdılar
Trıbun guneslıklerını kopardılar
Barikatları yıktılar
Boç bınaların çatılarına çıktılar
Drift nedir bilmeyen sayısızca ınsan topluluguna ne desenız az...
Kusura bakmayın Ankara nın seyırcısınden bı yol olmaz
Bu organızasyonu Izmır de Istanbul da yapılsaydı boyle uzucu bır olay meydana gelmezdı...
Motorsporları Tehlikelidir Arkadaşlar bunu unutmayın
Her zaman tebbiri elden bırakmamak gerekli...
Yaralı cocugun durumu ıyımıs
şuuru acılmı
ALLAH yardımcısı olsun ınsallah en kısa zamanda ıyılesır
Harbiden su düşüncede insanlar olduğuna şaşırıyorum.Abi ortada bi alan var ve orada bi organizasyon olacak.iceride güvenlik görevlisi bile olmamali. Ki harabelerin arasında yarış yapiliyor bu kadar mi aç pilotlar drifte ? O şartlar altında yapmak icin gercekten biseyleri kabullenmis olmasi lazim pilotlarin.ben aracima bilmemkac lira harcicam ustune de gidip risklerle dolu yerde, onlemlerin alinmadigi yerde, seyirci denen yaratiklarin küfür edip koya koya birakmadiklari yerde yarisacagm.yazik.Ankara tarihi boyunca doğru düzgün yarışlara ev sahipliği edememis bi il.sasirmamak lazim. Pilot orda yaristigi icin, organizasyon sahibi o kadar berbat bi yeri tutup yaristirdigi icin, ordaki çocukta pist icinde bulunduğu için suçlu abi.kim ne derse desin.kaliteli organizasyon yapamiyosan yapmicaksin.
bayramoglu
26-10-2014, 22:44
peki bişey sormak istiyorum izmirde izmitte istanbulda vs vs vs Eşşek kadar pistlerimiz var bu organizasyonların bu pistlerde yapılmamasının sebebi ne? ben mi bilmiyorum bi sebebi var da?
Draniela
26-10-2014, 22:47
Oh sevindim umarım tez zamanda iyi olur. gece gece görünce uykum kaçtı ya cidden !
dj_batukaan
26-10-2014, 22:47
Kendi organizasyonunuzu savunurken diğerlerini neden bokladınız ki? Önüne gelen organizasyon yaparsa dediğiniz firma redbull ve dünyada organizasyonlarda kendilerini kanıtlamış bir firma.Nasıl ki o otopark tuzla belediyesininse burda çatılara çıkanlar da redbullun organizasyonunun içeriğinde değil çevre apartmanlar vs.
Diğer bir konu da drag yaparken piste biri çıkıp atlasa duramayıp vursa bu da mı pilotun suçu olacak.O çocuğun orda işi ne? Orası tribün değil bir şey değil bu konuda pilotun hiçbir suçu yok.Kaldı ki ben kaza yaptıktan sonra devam ettiğini düşünmüyorum sanki hızını alamayıp kurtarmaya çalışmış gibi.Vurduğu saniye nasıl duracak adam.
Alıntı yaptığın kişinin mesajından biraz daha farklı cevap vermişsin ama bence Bugranın ( ef186 ) yaptığı organizasyonlarda iyidir ve emek harcadığı için savunmakta hakkı..
Senin söylediğin içinde
RedBull organizasyonları evet dünyaya maal olmuş birşey ama tüm bu organizasyonları hep temsilcilikler yapar yanı REdBull un kendisi değil, şimdi ankarada bu işi alan firma kimse baya birşeylerin üzerine yatıp insanları gazlayarak kalabalığı çekip bedavaya getirmeyi planlamış gibi geldi
İbrahim Erdem
26-10-2014, 22:51
Alıntı yaptığın kişinin mesajından biraz daha farklı cevap vermişsin ama bence Bugranın ( ef186 ) yaptığı organizasyonlarda iyidir ve emek harcadığı için savunmakta hakkı..
Senin söylediğin içinde
RedBull organizasyonları evet dünyaya maal olmuş birşey ama tüm bu organizasyonları hep temsilcilikler yapar yanı REdBull un kendisi değil, şimdi ankarada bu işi alan firma kimse baya birşeylerin üzerine yatıp insanları gazlayarak kalabalığı çekip bedavaya getirmeyi planlamış gibi geldi
Abi adamlar bu hafta içi üniversitelere simulator standı kurup her zamanki gibi herkese redbull dağıttılar sırf reklam için. Bu kadar reklam yapıp da güvenliği ihmal eden organizatör %100 olmasa da suçta en büyük orana sahiptir.
Eray Yümsel
26-10-2014, 22:52
sıradan okudum şimdi bütün yazılanları %90 nınız kuru gürültüde ben şimdi detaylı bir yazı yazıyorum günün özeti olarak...
isminizi bilmiyorum vtanju bey ama sizi az çok tanıyor yaptığınız işleri biliyorum siz istediğiniz an belki yurtdışına çıkıp yarışabiliyorsunuz gezebiliyoruz ama orada yarışmaya gidenler içinde dubai ye tırla araba gönderip uçakla gidip yarışacak insan sayısı azdır ve böyle fırsat çıkmışken direksiyonuna güvenen abilerimiz kardeşlerimiz kendilerini ispatlamak zorundalar yoksa sıyrılamazlar.
gerçekten motor sporlarında başarılı isimlerimize bakalım ben şahsım adına Kenan Sofuoğlu'ndan başkasını göremiyorum ve bu uğurda ailecek neler feda ettiklerini biliyorum
Türkiye de yaşıyorsanız ve bir konuda çok başarılı olsanız bile kendinizi ispatlamanız gerekiyor ve önünüze çok nadir fırsatlar geliyor...
ismim volkan, motorsporlari maddiyat gerektiren bir spordur, kenan sofuoglu gibi ne yetenekler mevcut tr de ama sponsor yok!! kenan sofuoglu sansliymis bulmus iyi bir sponsor. hic bir zaman insan hayati ikinci planda olmamali, her nekadar para harcanirsa harcansin
peki bişey sormak istiyorum izmirde izmitte istanbulda vs vs vs Eşşek kadar pistlerimiz var bu organizasyonların bu pistlerde yapılmamasının sebebi ne? ben mi bilmiyorum bi sebebi var da?
Pist olarak değil de "Car Park" Konseptinde yarısıldığı için olsa gerek.
Serkan06
26-10-2014, 22:56
işin özeti şudur, organizasyonu yapanlar pist alanını tamamen kapatmalıydı, drifte çıkan kişi, kazayı yapan arkadaş değil başka biride olabilirdi, sonuçta düz yolda kullanılmıyor bu araçlar, amaç drift yapmak, orada o kişilerin olması tamamen organizasyon hatasıdır. çatılardaki ateşli gençler emin olun pist alanındakilerden daha güvendeydi, üstelik pistin en sert yanlanılan yerini açık bırakmak bir yana, birde insanların oradan izlemesine izin verdiler, pistin dışını çok önemsemiyorum çünkü ankara gençleri fazla ateşli, ama pist içi tam anlamıyla güvenlik altında olmalıydı. kazayı yapan arkadaşa bişey söyleyemiyorum, o an birine vurduğunu farketmemiş olabilir, farkedipte durmayacak insan evladı yoktur sanırım, o yüzden ben duvara vurdum ama gösterimi tamamlamalıyım diye düşünmüş olabilir o an, bu yüzden onada sen vurdunda durmadın demek haksızlık olur. güzel bir organizasyon olacaktı ama yine ankaranın şanssızlığı olumsuz etkiledi, genç kardeşimizin bir an önce sağlığına kavuşmasını allahtan diliyorum.
kaza olmus mıllet dısarıyacıkmıs gosterıs olsun dıye hala donmeye calısan cahıl ınsanlar var ......
Senin söylediğin içinde
Emeğine bir şey dediğim yok abi zaten sadece ilk satır buğra abiyeydi.Yoksa Buğra abinin yaptığı organizasyonlara kötü demiyorum yanlış anlaşılmasın
Bugra yaptigi organizasyonlar buyuk emek harciyor, ve bence konusma hakkina sahip biraz. guvenligi on planda tutmaya calisiyor herseye rahmen!!! beni, yarismaci olmama ragmen, guvenligimi dusundugu icin uyarmistir.
Eray Yümsel
26-10-2014, 23:03
öncelikle organizasyonun alanını boklayanlara ithafen konuşuyorum youtube a REDBULL CARPARK DRIFT yazın cıkan videoları izleyin adamların böyle bir alan seçmesi gerekiyodu konsept bu bütün dünyada bunu yapıyolar yani kısa kesersek alan yeterli hatta çok iyiydi bu konsept için
geniş özete gelirsek TR de bence gelmiş geçmiş en güzel organizasyon olacaktı bu olay olmasaydı çünkü herşey okadar profesyoneldiki şaka gibi bir yarış günü geçiriyoduk illaki eksikler vardı ama olabilir + ları - lerini götürüyodu eksilerini anlatmak gerekirse ve kaza ile bağlantı yapmam gerekirse sabah 9 da biz içeri girerken çalışanlar gayet ciddiyetli ve güvenlik hard safhada biz yarışçıların yanında +1 kişi harici kimseyi içeri dahi almadı inanın yalvardık sokmadılar orda anladık ciddi org oldugunu ve saygı duyduk aammmmaaa içeri girdikten 2 saat sonrasına kadar ana baba günü gibi oldu içersi ve volkan ışık ekibi ile redbull iflas etti işte burdan sonra peşi sıra olacaklar kaçınılmazdı redbull organizatörler insanlara müdahale edemiyo söz dinletemiyodu elemeler 3 ayrı gruptan oluşucakken birden bire dedilerki tek yarış olcak ve direk final redbull hissetti olacakları trübünler yıkılmak üzereydi seyirciler barikatları yıkıp içeri girdiler düşünün :) herneyse bize sabah racon kesen redbull pistin içine o küçük cocuguda soktu kısacası
gelelim bağlantı ya meftun çıktı yanladı etti eyvallah hepimiz kaza yapabiliriz hepimizi geçtim bütün dünyada bu org kaza yapan çok sayıda sporcu var redbull bunu zzaten bekliyo ama bizim insanımız meraklı illa en önde olcak ve sonuç güm kaza oldu coocuk yaralandı... önce org devam edecek gibi oldu baktılar cocugun durumu kritik hayatımda bukadar hızlı toplanan bir firma görmedim 1 saatte dımdızlak kaldık arabalarımızla orda polis geldi ve ilk söylediği şey çarpan kişi nerde değil bu organizasyonu yapan kim ve o çocugun pistte ne işi var diyince şaşırdım ben dedim bittik biz alayımızı bağlayacak ama anladımki işler değişmiş ;) o yüzden bir problem yaşamadık
genel değerlendirmeme gelirsek yine söylüyorum bunca olumsuzluğa rağmen mükemmel bir organizasyondu sadece il olarak yanlıs seçim yaptılar ve patladılar kaza olmasa kavga olacaktı çok az kalmıstı mutlaka bişey olacaktı ve ben 50 kere söyledim olaysız bitmesi imkansızdı herneyse benım tek umudum bu yarıştı çünkü kazanan dubai ye sınırsız sponsorluk alcaktı içimizde patladı :) yinede söylüyoruz cana gelceene mala gelsin yaralanan kardeşimize ve meftuna geçmiş olsun diliyorum bir an önce herşey bu olaylar hiç yaşanmamış gibi kaldığı yerden tüm güvenlik önlemleriyle devam eder... (tabi bu imkansız gibi bişey :) ) hayırlısı aklıma gelen başka şeyler olursa yazarım yada sormak istediğiniz bişey
Eray Yümsel
26-10-2014, 23:04
olgar beni yorma imla hatalarını düzelt evladım
Vallahi okadar çok biliyorsunuz ki bazen kendimden geçiyorum okurken . Zıpzıpa sert çıktım yorgunluktan da olabilir ama sana sert çıkıyorum cahilliğinden haberin olsun .
Redbull Organizasyonu nedir ?
Burada organizasyonu kim yada kimler yapmıştır ?
Hangi firma ve otomobil kulubü izinlerini almış bu işi organize etmiştir ?
Bunların kaçını biliyorsun hiçbirini . Kime yazıyorsun bunları bilen birine Motorsporları otoparkta araba çevirmek değildir kural kaideleri vardır .
1- Bu organizasyon federasyondan yarış olarak değil gösteri olarak izin talebinde bulunmuştur .
2-Bu organizasyon bir yarış olmadığından katılımcıların da yarışmacı sıfatı yoktur .
3-Bu organizasyonda ismen redbull görünsede organizatör otomobil kulubü ....tır ve ...... ta bu organizasyon için show gösteri amaçlı izin ve müsade almıştır .
Sayfalarca yazdırmayın boşunada tartışmayın .
Suçlu kim müge anlı muhabbet ve polemiklerine girmeden yazıyım size ...
Neyazıkki olacak olanlar bunlar sever sevmezsiniz size kalmış .
1- Organizatör kulübün başı derde girer mahkemelik olur .
2- Pilot arkadaşımız mahkemelik olur .
3- Atanan gözlemci böyle bir aktiviteye gerekli önlemler alınmadan onay verdiği için hamkemelik olur .
Burda bunca senelik gördüğüm geçirdiğim aktivite ve yarışlar sonrasında şahsi kanaatim ben bu organizasyona start vermezdim seyirci güvenliğinin ihlal edildiğini düşündüğüm an organizasyonu durdurur gerekli önlemi alır o şekilde devam ederdim ki bugüne kadar defalarca kez yarış durdurmuşluğum var sizlerinde bildiği gibi ...Yarışmacı olarakta marşa basmazdım bu riski almazdım . Kazalar sonrası konuşmak kolaydır önemli olan kaza olmadan önce konuşmayı başarıp olabilecek kazaların önüne geçmektir .
Ayrıca mesleki bir durum boklamak değil önüne gelenin organizasyon yapması durumu var . Size un su ve maya versek bize günde 20 bin ekmek pişirin desek fırıncı değilsenin çok net sölüyorum cuvala girersiniz ...
Bugğne kadar yüzlerce organizasyon yaptık ve bugüne kadar 1 seyircimizin bile saç teline zarar getirmedik Allaha şükür . Seyirci sayısını toplasanız küçük bir ilçenin nufusunu geçmiştir toplamda ... işimizi iyi yaparken bu tip örneklerin herşeyi *** etmesinden de bıkmış durumdayız . Bir can hastahanede bir adam vicdan azabıyla ortada binlerce kişi de redbull yanlama kaza videosunu izleyip bu işlere öcü gibi bakmakta .
o nedenle uzatmayın benden tavsiye bu yazıyı hatırlayın 6 ay sonra tekrar okursunuz ....
Vallahi okadar çok biliyorsunuz ki bazen kendimden geçiyorum okurken . Zıpzıpa sert çıktım yorgunluktan da olabilir ama sana sert çıkıyorum cahilliğinden haberin olsun .
Redbull Organizasyonu nedir ?
Burada organizasyonu kim yada kimler yapmıştır ?
Hangi firma ve otomobil kulubü izinlerini almış bu işi organize etmiştir ?
Bunların kaçını biliyorsun hiçbirini . Kime yazıyorsun bunları bilen birine Motorsporları otoparkta araba çevirmek değildir kural kaideleri vardır .
1- Bu organizasyon federasyondan yarış olarak değil gösteri olarak izin talebinde bulunmuştur .
2-Bu organizasyon bir yarış olmadığından katılımcıların da yarışmacı sıfatı yoktur .
3-Bu organizasyonda ismen redbull görünsede organizatör otomobil kulubü ....tır ve ...... ta bu organizasyon için show gösteri amaçlı izin ve müsade almıştır .
Sayfalarca yazdırmayın boşunada tartışmayın .
Suçlu kim müge anlı muhabbet ve polemiklerine girmeden yazıyım size ...
Neyazıkki olacak olanlar bunlar sever sevmezsiniz size kalmış .
1- Organizatör kulübün başı derde girer mahkemelik olur .
2- Pilot arkadaşımız mahkemelik olur .
3- Atanan gözlemci böyle bir aktiviteye gerekli önlemler alınmadan onay verdiği için hamkemelik olur .
Burda bunca senelik gördüğüm geçirdiğim aktivite ve yarışlar sonrasında şahsi kanaatim ben bu organizasyona start vermezdim seyirci güvenliğinin ihlal edildiğini düşündüğüm an organizasyonu durdurur gerekli önlemi alır o şekilde devam ederdim ki bugüne kadar defalarca kez yarış durdurmuşluğum var sizlerinde bildiği gibi ...Yarışmacı olarakta marşa basmazdım bu riski almazdım . Kazalar sonrası konuşmak kolaydır önemli olan kaza olmadan önce konuşmayı başarıp olabilecek kazaların önüne geçmektir .
Ayrıca mesleki bir durum boklamak değil önüne gelenin organizasyon yapması durumu var . Size un su ve maya versek bize günde 20 bin ekmek pişirin desek fırıncı değilsenin çok net sölüyorum cuvala girersiniz ...
Bugğne kadar yüzlerce organizasyon yaptık ve bugüne kadar 1 seyircimizin bile saç teline zarar getirmedik Allaha şükür . Seyirci sayısını toplasanız küçük bir ilçenin nufusunu geçmiştir toplamda ... işimizi iyi yaparken bu tip örneklerin herşeyi *** etmesinden de bıkmış durumdayız . Bir can hastahanede bir adam vicdan azabıyla ortada binlerce kişi de redbull yanlama kaza videosunu izleyip bu işlere öcü gibi bakmakta .
o nedenle uzatmayın benden tavsiye bu yazıyı hatırlayın 6 ay sonra tekrar okursunuz ....
Abi sana kötüsün filan demedim zaten senin organizasyonlarını bilen biliyor sadece önüne gelen organizasyon yaparsa demene takılmıştım.Redbull firmasının kötü bir organizatöre vereceğini düşünmediğimden yazdım.
Cahillik kısmına gelince senin ''Bunların kaçını biliyorsun hiçbirini'' diye hem sorup hem cevapladıktan sonra cahilim haklısın benim neyi bilip bilmediğimi bilecek kadar zekisin :D
oncelikle cok uzucu bir durum allah yardim etsin, bir sekilde arabayla alakali bir seye, buyuk bir firma sponsor olup organizasyon yapmisti ama yine baslamadan bitti.simdi egri oturup dogru konusalim, hep organizasyon suclu, hep guvenlikler hatali bizde hic suc yok mu? butun organizasyonlarda pistin kenarina girmek icin kicini yirtan biz, dragda padokta, start alaninda gezen yine biz, burda biz dedigim seyirci, biz seyirci olmayi bilmiyoruz, beceremiyoruz, kisaca cahiliz. dikenli tel olmadan mac izleyemeyen, xray olmazsa iceriye satir, bicak sokan, cevik kuvvet olmazsa kavga cikaran. organizasyondan, spordan, yaristan kisacasi seyircilik meziyeti gerektiren hicbirseyi medeni sekilde izleyemeyen, cahil ilkel bir toplumuz. hep guvenliklere, organizasyonlara suc atmak kolayi. tabiki uzgunum ama orda o cocugun ne isi var, kesin hatir gonul yakindan izlemek icin girdi, eeee sen girince super, baskasi girince organizasyon hatali. bu mudur?
ağzına sağlık.
izleyicinin %80ni cahil bizim memlekette ne kadar keko tofaşcılar varsa geliyolar sonra hep problem yurt dışındaki aynı firmanın organizasyonuna bakıyoruz muhteşem görüntüler bizde ankaranın ne kadar gereksiz tipleri varsa doluşmuş oraya çevik kuvvet geliyor daha ne olsun böyle rezillik olurmu dahada böyle sponsor zor bulurlar bu tiplerin yüzünden gerçek kaliteli izleyici gidemiyor.
Ölen çocucuğada Allahtan rahmet diliyorum...
tofaşçılar geliyor demişsin onları savunduğumdan değil de bahsettiğin firmanın bu etkinlik için dağıttığı el ilanlarında tofaş resmi vardı :) firmanın hatası temsilci ve yer seçimi konusunda olmuş bence.
.::EmrE::.
27-10-2014, 00:12
Bu ülkenin drift neyine ya.
bluefire
27-10-2014, 00:39
arkadaşlar ilk önce şu ankara insanına sürekli saçma sapan hakaretlerle konuşmayı bir bırakın. 1. istanbuldaki gibi 2 haftada bir yarış düzenlenmiyor ankarada. 2. ankaranın her tarafı düzlük ve boş olduğu halde pistimiz bile yok. 3. ankarada bu işe hevesli olan ama cebinde parası olmayan ve eğitimsiz kesim çok fazla(o yüzden şahin gibi araçlar çok fazla) bu arada TU 987 gibi saygı değer arabalarda var. 4. belediyelerin ve organizatörlerin motor sporları konusunda ankara hiç aklına gelmiyor çünkü ankara şahin doğan kesimi olarak görülüyor ki aslında bilinmiyor ankarada bmw e30, e36, 200sx gibi araçlardan çok sayıda var ve bunlar pist ve organizasyon olmadığı için teşvik edilemiyor. bugün bende oradaydım. 1. olarak saolsun belediyemiz berbat bir yer vermiş. 1 hafta beklenip AKM de yapılabilirdi ya da batıkentte hipodromun otoparkı gayet genişti orada da yapılabilirdi. 2.si ankarada çok az sayıda legal yarış olduğu için böyle bi organizasyonda katılımcı sayısının çok fazla olacağını tahmin edememek tamamen APTALLIK. 3. redbull bu alanın seçilmesine nasıl onay verdi? çünkü tribünlerin koyulduğu yerin çoğunluğunda pist görünmüyordu sadece kıytırıp ekranda izledi herkes. 4. ***** kazanın olduğu yerde redbullun kendi aracı ve ambulans vardı. o bölmelerden 2si bu araçlar için açık tutulup diğer taraflara beton bariyer koyulması gerekirdi çünkü dikkatini çeken arkadaş varsa diğer bölmelerde yığınla sokak lambası direklerinden vardı. en basitinden o çocuk orda olmasa ve drift arabalarından birinden arıza çıksa veya kaybolan kontrolü iyice kaybetseler ve oraya girseler o pilot arkadaşlarımızın can güvenliği tehlikeye atılmış olmaz mıydı? bu konulara seyirci olarak ben dikkat çekiyosam redbull ve belediye yetkililerinin de dikkat çekmesi gerekir. ayrıca çıkışta olan olaylar tamamen gereksizdi bilinçsizlikti. bende ankaralıyım ama o kadar kalabalığın içinde insanları tehlikeye atarak hava yaptığını sananlar yüzünden ankarada hiç bir etkinlik olmamakta. bunlar benim görüşüm. umarım artık bişeylerin farkına varırız ve boş muhabbet yapmayız..
Risendark
27-10-2014, 01:10
Ankara gibi hanzosu,seviyesizi,öküzü bol olan ilde ücretsiz organizasyon yaparsan hele ki bide bu Drift organizasyonu ise sonucun böyle olması normal... Kaza yapan abimize,yaralanan kardeşimize büyük geçmiş olsun Allah acil şifalar versin inşallah :(
bayramoglu
27-10-2014, 01:18
karadenizde sart boyle seyler. samsunda da drift rekoru kirilmisti halka acik on numara organizasyondu yine redbull du sanirim sponsor. bence sponsorda degil organizatorde karin agrisi var.
ugurkaban
27-10-2014, 01:23
Allah acil şifalar versin, çok üzüldüm çocuğun durumuna.
Silvia17
27-10-2014, 02:00
öncelikle organizasyonun alanını boklayanlara ithafen konuşuyorum youtube a REDBULL CARPARK DRIFT yazın cıkan videoları izleyin adamların böyle bir alan seçmesi gerekiyodu konsept bu bütün dünyada bunu yapıyolar yani kısa kesersek alan yeterli hatta çok iyiydi bu konsept için
geniş özete gelirsek TR de bence gelmiş geçmiş en güzel organizasyon olacaktı bu olay olmasaydı çünkü herşey okadar profesyoneldiki şaka gibi bir yarış günü geçiriyoduk illaki eksikler vardı ama olabilir + ları - lerini götürüyodu eksilerini anlatmak gerekirse ve kaza ile bağlantı yapmam gerekirse sabah 9 da biz içeri girerken çalışanlar gayet ciddiyetli ve güvenlik hard safhada biz yarışçıların yanında +1 kişi harici kimseyi içeri dahi almadı inanın yalvardık sokmadılar orda anladık ciddi org oldugunu ve saygı duyduk aammmmaaa içeri girdikten 2 saat sonrasına kadar ana baba günü gibi oldu içersi ve volkan ışık ekibi ile redbull iflas etti işte burdan sonra peşi sıra olacaklar kaçınılmazdı redbull organizatörler insanlara müdahale edemiyo söz dinletemiyodu elemeler 3 ayrı gruptan oluşucakken birden bire dedilerki tek yarış olcak ve direk final redbull hissetti olacakları trübünler yıkılmak üzereydi seyirciler barikatları yıkıp içeri girdiler düşünün :) herneyse bize sabah racon kesen redbull pistin içine o küçük cocuguda soktu kısacası
gelelim bağlantı ya meftun çıktı yanladı etti eyvallah hepimiz kaza yapabiliriz hepimizi geçtim bütün dünyada bu org kaza yapan çok sayıda sporcu var redbull bunu zzaten bekliyo ama bizim insanımız meraklı illa en önde olcak ve sonuç güm kaza oldu coocuk yaralandı... önce org devam edecek gibi oldu baktılar cocugun durumu kritik hayatımda bukadar hızlı toplanan bir firma görmedim 1 saatte dımdızlak kaldık arabalarımızla orda polis geldi ve ilk söylediği şey çarpan kişi nerde değil bu organizasyonu yapan kim ve o çocugun pistte ne işi var diyince şaşırdım ben dedim bittik biz alayımızı bağlayacak ama anladımki işler değişmiş ;) o yüzden bir problem yaşamadık
genel değerlendirmeme gelirsek yine söylüyorum bunca olumsuzluğa rağmen mükemmel bir organizasyondu sadece il olarak yanlıs seçim yaptılar ve patladılar kaza olmasa kavga olacaktı çok az kalmıstı mutlaka bişey olacaktı ve ben 50 kere söyledim olaysız bitmesi imkansızdı herneyse benım tek umudum bu yarıştı çünkü kazanan dubai ye sınırsız sponsorluk alcaktı içimizde patladı :) yinede söylüyoruz cana gelceene mala gelsin yaralanan kardeşimize ve meftuna geçmiş olsun diliyorum bir an önce herşey bu olaylar hiç yaşanmamış gibi kaldığı yerden tüm güvenlik önlemleriyle devam eder... (tabi bu imkansız gibi bişey :) ) hayırlısı aklıma gelen başka şeyler olursa yazarım yada sormak istediğiniz bişey
Eray abi nokta atışı yapmış.Türkiye'de hiçbir durumu tam olarak yapamadığımız gibi bunu da beceremedik.Böyle organizasyonlarda kazalar olabilir ama o seyircinin orada ne işi var demek gerekli.Ben böyle bir organizasyon yapsam pist alanın beton bloklar ile çevirir kafes tellede üstünü çevirir kafes dövüşüne sokmuş gibi arabaları yarıştırırdım içeri de.Türk halkı her zaman ki gibi merak merak merak ! Gerçeği itiraf etmek gerekirse biz türkler bu tip organizasyonlar 0 ız :(
mert_can 41
27-10-2014, 02:41
O otopark ta dönme olayı kadrolu falan heralde şuhana kadar hangı organizasyona gitsem oto parkta dönen bir tayfa vardı bunları yarışla bir tutmak hata olur zaten ama organizasyon görevlilerinin suçu olsada bir okadarda pillot ta suçludur bence anlamıyorum kaza yaparken neye çarptığını camdan veya aynadan hiçmi görmedi devam etti benim anlamadığım tek nokta bu onun dışında herkeze geçmiş olsun
https://www.facebook.com/pages/Alias-Racing-Team/262332977274939
ghibli06
27-10-2014, 08:15
Ankara'da organizasyon yapılmaz diye bir şey yok, amaç önemli amaç... herkes organizasyonum kalabalık olsun derdinde, boş verin, 150 kişi gelsin temiz olsun, ama yook, biz bunu deyince, 'elitler mi gitsin sadece' 'parası olan mı izlesin' vs gibi laflar duyarız Ankara'da... sanayisi bol bir şehiriz çok şükür, dükkan sayısı x10 kadar da çırağımız var, onların amcaoğlu dayısı hatta teyzesi ile dükkan x20 kadar seyirci potansiyelimiz var.... turbo Sadık gibi tofaş efsanelerimizi var, elbette ışıkla dönülecek şahinle, organizasyon var kaçırılır mı? o şahin gösterilecek!!! E30 lar fırıldak gibi olacak ki organizasyona zevk versin, arkasından küfür mü edilmiş? vız gelir tırıs gider, o E30 cu emek para vermiş driftçiden daha iyi 'yanlar'!!! orada yarışan, draga çıkan pilotlar, o seyircinin 'has' kankasıdır, o nedenle piste inip onunla selamlaşabilir bu gayet normaldir, 'gördünüz mü laaa İsmail abi bana selam verdi!!' (isim tamamen uydurmadır :) ) alrılar çekirdeklerini, horozun bile tüneyemeyeceği yere çıkabilirler, bu bazen çatı olur bazense 15 cm lik parapet!
malzeme bu arkadaşlar kimse gücenmesin, üzerine alınacak varsa da alınsın laflarımdan... ben en az 5-6 senedir şehir içinde toplanmalı BMW organizasyonu yapamıyorum! polis gelip yaşını başını almış, hayatta çakallık yapmamış kişilere bulaşmasın diye, artık 3 tane BMW yi arka arkaya gören yunus çevirmeye başladı, sebebi bunlar işte! biz bu şekilde bruncha gidemezken, bir de şehrin ortasında drift organizasyonu yapılıyor, yapma kardeşim, gerçekten yapma... gelmiyoruz çünkü, biz ge-le-mi-yo-ruz! gelenlerin durumu ortada, o ortama gelmek istemiyoruz!!! sonucunu biliyoruz çünkü, ama laflar da Ankara'nın tamamına geliyor haklı olarak, utanıyoruz!
cumartesi Gurcell dedi ki, abi drift etkinliği varmış, yanımızda drag olsun motorsporları olsun bu işe ömrünü veren bir sürü kişi vardı, biri bile 'hadi gidelim' demedi, oturduk kendi araçlarımızla uğraştık... Ankara'da şehrin göbeğinde herkesin dolmuş-metroyla gelebildiği bir güzergahta etkinlik olmaz arkadaşlar, bunu kimseyi küçümsemek için söylemiyorum, biraz şehirden uzak, herkesin gelemiyeceği bir alan yapılıp da etkinlik olmadığı sürece de gitmeyi düşünmüyorum...
kaza olur, kaza motor sporların içinde var, kimse o pilota kızmasın, güvenliği sağlamak onun görevi değil, o duvarın arkasında o çocuğun olduğunu nereden görsün? ama bunun ceremesini yine hep beraber çekeceğiz, bir org. için belediyeye başvurduğumuzda bu olayı önümüze koyacaklar!
kaza geçiren kardeşimize acil şifalar diliyorum, yazacak çok şeyim var ama kalsın burda...
bence olayi ankarali, kastamonulu, izmirli diyede siniflandirmak cok ama cok YANLIS!
ikinci yanı vererek akıllıca davranmış ve en az yaralanmayla kurtarmış. aksi taktirde bodozlama girebilirdi seyircilerin içerisine.
ghibli06
27-10-2014, 08:41
bence olayi ankarali, kastamonulu, izmirli diyede siniflandirmak cok ama cok YANLIS!
Volkan abi, Ankara'ya geliyorsun sonuçta devamlı, görüyorsun ortamı... ANkara'da org. olmaz cümlesi üzerimize yapıştı kaldı maalesef...
mantikli ve objektif bakilirsa, ankarada olay olmasinin ana sebeplerinden biri halkin yogun ilgisi, yoksa insanimiz ankaradada ayni, antalyadada. tekrar soyluyorum siniflandirmak dogru olmaz.
Mechanix
27-10-2014, 08:50
Bizim yıllardır korktuğumuz şey sonunda oldu. Önüne gelen her kulup "aha sponnsor" diyip bilmediği işe atlarsa sorumlular için başka yere bakmamak gerekir.
Drift Kulubü olarak üzüntümüz çok büyük. Hem 12-13 yaşında bir çocuğun sağlığı söz konusu , hemde yıllarca harcanmış emek. Daha fazla diyecek bir şey yok...
organizator olmanin belirli kriterleri ve yetki belgesi olmasi gerekir bence, nasil bir ihaleye girerken yeterlilik belgesi isteniyor, bunun gibi bir yonetmelik olmasi lazim. mercilere DUYURULUR!!!!!
Emeğine bir şey dediğim yok abi zaten sadece ilk satır buğra abiyeydi.Yoksa Buğra abinin yaptığı organizasyonlara kötü demiyorum yanlış anlaşılmasın
Organizasyonu sponsorlar yapmaz, sponsorların anlaştığı yada uygun gördüğü firmalar yapar. Misal ferrari challenge'ı ferrarinin yapmayıp Intercity'nin organize etmesi gibi. Bu ne demek oluyor ? O yarışı redbull düzenlemedi, redbull'un uygun gördüğü, anlaştığı, GÜVENDİĞİ bir organizasyon firması düzenledi.
Sapla samanı karıştırmayın. Yazmak için yazmayın.
srkn.ylc
27-10-2014, 09:39
Sana katılıyorum ücrtsiz etkinlikten kaçıncaksın.
serkanokan
27-10-2014, 09:39
Öncelikle yaralanan genç kardeşimize geçmiş olsun.
Organizasyon günü 4-5 arkadaşımı aradım geleyim mi izlemeye diye,jürisinden seyircisine, hepsi sözleşmiş gibi ortam berbat, klasik ankara seyircisi cevabını verdiler. Cevap herşeyi açıklıyor sanırsam.
Yaşanılan olayda organizasyonun illaki hatası vardır ancak bir yere kadar.Zamanında yine Ankara'da çift sıra beton bariyerli ve bu iki beton bariyerin arasına yüzlerce güvenlik görevlisinin olduğu yarış da oldu, güvenlik görevlileri piste daha yakın izlemek isteyen insanlarla yumruk yumruğa kavga etmekten artık pes edip yarışı terketmişlerdi. Yaşanılan bu tip olaylarda ben öncelikli suçluyu organizatörde değil öncelikle seyircide ararım. Redbull organizasyonuna gelecek olursak kaza bir araba çarpması değil de camdan düşen bir dallama da olabilirdi.
Yapmış oldukları emeklere saygım sonsuz olmakla birlikte, bu işi bu kadar para harcayıp profesyonel bir şekilde yapan sporcular da güvenlik zaafiyetinden dolayı start almama insiyatifini kullanabilirlerdi. Sonuçta böyle bir olayın yaşanmasını isteyecek en son kişi de güvenlik bilinci olan bir sporcudur.
Bir hafta önce Ankara'da Hitit Rallisi oldu, etaplar İvedik sanayisine 10 km uzaklıktaydı. Hiçbir şekilde bir güvenlik zaafiyeti olmadı.Çünkü izlemeye gelen insan profili,egsoza daha yakın video çekme,karı kız kesme,boşta red line yapan şahin izleme derdinde olan değilde,kolasını çekirdeğini alıp bir spor izlemeye gelen kişilerdi. En kısası 10km olmak üzere, 20 km'lik etap da vardı. 1 dönümlük Redbull yarışının yapıldığı alanın kaç katı siz tahmin edin. Etapla etraf arasında ne bir bariyer ne de bir güvenlik vardı sadece prosedür gereği 100 veya 200 metrede bir tek bir güvenlik görevlisi(sektör) vardı. Ancak seyircide bilinç olduğu için nerede durması gerektiğini, nerenin güvenli olup nerenin tehlikeli olacağının farkındaydı.
İstanbulpark'ta sadece geçen yıl düzenlenen drag yarışına seyirci olarak gittim, daha önce de İstanbuldaki rallilerde etapların yolu istanbulparkın yanından geçtiği için o bölgeyi çok iyi biliyorum. Orada toplanan apaçiler istanbulparktan tamamen bağımsız. Bunu bi ankaralı olarak ben biliyorsam zaten istanbullulara bi açıklama yapmaya gerek de yok. Ve hep söylerim şu ana kadar yapılan en kusursuz, 5 dakika bile aksamanın yaşanmadığı yarıştır benim gözümde istanbulpark drag organizasyonu. Çok iyi hatırlıyorum organizasyon günü aynı otoparkta şahinler yine deli dana gibi dönmeye çalışıyolardı. 30tl verip efendi gibi yarış izlemektense 20tl gaz 10tlye de 2 bira daha cazip geliyo diye düşünmüştük hatta.
Açıkça küçümsüyorum, bu kadar cahil insanın bir araya toplandığı bir yerde böyle şeylerin yaşanması zaten kaçınılmaz olacaktır. Son 2-3 yılda Ankara'da bu tip yapılan tüm organizasyonların sonu bu kadar kötü olmasa da buna benzer hadiselerle sonuçlandı. Umutsuzca söylüyorum ama umarım bu yaşanılanlar birikip daha başarılı organizasyonların önüne engel olmaz.
BurakOzdemir
27-10-2014, 10:06
Sponsor vs birileri düzenlemişte.
yani ben olsam böyle bir pistte çıkmazdım herkes yaralamalı kaza olma ihtimalini öngörebilirdi
olimpiyat stadındaki yüzdeye göre ankaradaki pistte çok çok fazlaymış.
bunlar şahsi kanaatim..
A'dan Z'ye herkese geçmiş olsun.
Çocuk 9 yaşında imiş, şu anda hastanede yapay komada tutuluyormuş. Kaburga kırıkları nedeniyle ciğerlerinde ödem ve iç kanama oluşmuş, durumu düne göre daha olumlu olmakla beraber kritikmiş, bugün durumuna bakılıp ameliyat edilip edilemeyeceği netleşecekmiş.. Organizatör bildiğim kadarıyla Volkan Işık grubu, fakat kendisi burada değilmiş yarış esnasında, İzmit Körfez pistinde aynı anda koşulan diğer bir yarışta imiş.
Çocuk 9 yaşında imiş, şu anda hastanede yapay komada tutuluyormuş. Kaburga kırıkları nedeniyle ciğerlerinde ödem ve iç kanama oluşmuş, durumu düne göre daha olumlu olmakla beraber kritikmiş, bugün durumuna bakılıp ameliyat edilip edilemeyeceği netleşecekmiş.. Organizatör bildiğim kadarıyla Volkan Işık grubu, fakat kendisi burada değilmiş yarış esnasında, İzmit Körfez pistinde aynı anda koşulan diğer bir yarışta imiş.
haber siteleri çocuk vefat etti yazıyor.
Kazayı yapan araç sürücüsünün arkadaşları sadece kafası kırıldı durumu iyi yazıyor.
Siz başka bişey yazıyorsunuz ?
Çocuğa Allah şifa versin inş hiç bişeyi yoktur.
ahmet_xy
27-10-2014, 10:34
inşallah sağlığı düzelir. peki pilot arkadaşın moral durumu nasıl? O da kötü durumdadır sanırım.
dj_batukaan
27-10-2014, 10:57
O otopark ta dönme olayı kadrolu falan heralde şuhana kadar hangı organizasyona gitsem oto parkta dönen bir tayfa vardı bunları yarışla bir tutmak hata olur zaten ama organizasyon görevlilerinin suçu olsada bir okadarda pillot ta suçludur bence anlamıyorum kaza yaparken neye çarptığını camdan veya aynadan hiçmi görmedi devam etti benim anlamadığım tek nokta bu onun dışında herkeze geçmiş olsun
Güzel arkadaşım hiç içi kafesli ve pilot Koltuk dediğimiz dört bir yandan
desteklenmiş koltukları olan bir araç kullandı mı ? Kullanmış olsan Pilot
için bunu sormazsın.. Normal araçtaki gibi istediğin yöne dönüp aman geride
ne bırakım neye dokundum gibi şeyleri pek yapamazsın, gerideki yani
arkandaki kontrolün % 90 nı aynalardır.
Ben Meftun abiyi 10 lu yaşlarımdan bu yana tanırım öyle vicdansız acımasız
bir insan değil yani vurmuş olduğunu hissetse bile o yarışı bırakır
meftun insan olarak vicdanli ve durust bir kisidir. cocuga vurdugundan haberi yoktu ve olamazda vurus itibari ile. lutfen yorumlarimizi yaparken dikkatli olalim. hic bir yarisci bir insana carptigini bile bile yarisa devam etmez, en fazla oradan uzaklasabilirki buda mantikli sayilabilir. pilot birine carptigini gorse bile yapacagi pek birsey yoktur, zaten mevcut saglik ekipleri ilgileniyor. bunlari goz onunde bulunduralim ve pilotlarin sahsiyetlerini inciltecek yorumlar yapmayalim derim.
cumartesi akşamı ankamall'de redbull aracının yanından geçerken görevli el ilanını elime tutuşturdu. drift ankara'nın neyine, kaza bela olmasa bari dedim geçtim. şimdi yine diyorum, drift ankara'nın neyine. kelime dağarcığı "yanlayaq qanqa, el firenini çek la el firenini"den öte olmayan cahil cühela takımı.
drift motor sporudur, eminim bu işe gönül verenler de oradadır.
umarım ankara'da bu tür organizasyonlara izin verilmez, polis de sokakta daha iyi çalışır.
ahmet_xy
27-10-2014, 11:35
bu işin ankarası, istanbulu yok beyler. ülke olarak kıro, maganda, cahil sayımız eskiye oranla çok daha fazla. büyüklere saygı, küçüklere sevgi kalmadı. eğitimle oynaya oynaya çorbaya çevirdiler. eğitim şart.
samet_61
27-10-2014, 11:45
eyirciye yasak yerde cocugun ne ısı var?
Shadow_Dancer
27-10-2014, 11:50
bu işin ankarası, istanbulu yok beyler. ülke olarak kıro, maganda, cahil sayımız eskiye oranla çok daha fazla. büyüklere saygı, küçüklere sevgi kalmadı. eğitimle oynaya oynaya çorbaya çevirdiler. eğitim şart.
Aynen öyle, il bazına indirgemek kadar saçma bir şey yok.. Sanki diger iller çok mu farklı.
ghibli06
27-10-2014, 12:13
meftun insan olarak vicdanli ve durust bir kisidir. cocuga vurdugundan haberi yoktu ve olamazda vurus itibari ile. lutfen yorumlarimizi yaparken dikkatli olalim. hic bir yarisci bir insana carptigini bile bile yarisa devam etmez, en fazla oradan uzaklasabilirki buda mantikli sayilabilir. pilot birine carptigini gorse bile yapacagi pek birsey yoktur, zaten mevcut saglik ekipleri ilgileniyor. bunlari goz onunde bulunduralim ve pilotlarin sahsiyetlerini inciltecek yorumlar yapmayalim derim.
abi geçen cuma bir hafiften yayaya vurdum, 3-5 saniye ne olduğunu anlayamadan yola devam ettim... insan aynı anda anlayamaz ne olduğunu idrak süresi bile farklı bu tarz olaylarda....
http://www.cezmikalorifer.com/video/izle.php?id=720648
Ahmet Bby
27-10-2014, 12:50
Eray Yümsel olayın aslını güzel bir şekilde anlatmış. Meftun Çelebi'ye ve kazada yaralanan genç kardeşime geçmiş olsun..
Millete çok kolay geliyor anlaşılan bu işlerde , yok 100 milyara kaç araba var , yok apaçi sürücüler , yok yeteneksiz insanlar vs vs .. Para ve emek harcayıp piste çıkmayan nice insan gelmiş burda ahkam kesiyor.Bende buna tutuluyorum.
Adam çarptıktan sonra yanlamaya devam etti kırık tekerlekle insan bi durur bakar ne oldu diye Allah ailesine sabır versin adam akıllı güvenlik önlemi almamışlar sürekli tribünlere laf attılar bişi olucak diye görevlilerin olduğu yerde olay meydana geldi bu şekilde bi etkinlik yapılacaksa hiç yapılmasın
emek varda böyle *** kadar yerde o uzunluktaki arabayla açı vererek yanlamaya kalkarsa olacağı budur.adam bi çarpio durmadan devam edip bidaha çarpıyo acemi desem değildir herhalde?
Önüme ilk gelen 2 mesajı alıntıladım sadece daha birsürü var maşallah.. Pist içinde hiçbir araçta bulundunuz mu ? Daha önemlisi herhangi bir pistte herhangi bir yarışta sürücü olarak katıldınız mı ? Sürücü orda çocuğa vs vurduğunu farkedemez , Kaskından tutunda görüş açısına kadar bir sürü faktör var .. Nice büyük ralli organizasyonlarında vs kazadan sonra durmadan devam eden büyük sporcular oldu , herkes mi katil , taş kalpli?
Hangi insan küçücük çocuğa çarptıktan sonra eğer ki farketmişse kalkıp gider saçmalamayın.O ufak kardeşimiz sizin kardeşiniz olsa falan demiş herkes, birde o pilot yerinde olmak var onu düşünün .. Para emek zaman sağlık vs herşeyinden harcayarak bir organizasyona katılıyorsunuz sonra o yada bu sebeple kaza geçiriyorsunuz.Sonrada hakkınızda söylenmeyen şey kalmıyor.
Motorsporlarının neden gelişmediği de açıkca görünüyor.Çoğunluk sadece eleştirip laf sokmayı istiyor.Elini taşın altına sokup birşeyler yapmak zor geliyor.
Canım Türkiyem her motorsporları branşının sonunu getiren olaylar.
-Güvenlik önlemleri neden tam değil oraya araba yanal değil direk içeride dalabilirdi.
-Hadi bariyer yok oraya neden seyirci alındı.
geçmiş olsun allah rahmet eylesin.
Gerçi görevlilere laf söyleniyor da, Bizim görev aldığımız draglarda bile güvenlik zaptedemiyor.
Geçiş yasak olan bölge bir anda tribün oluyor. Adamları çıkartıyoruz kalkış yaptırmıyacağız diyor tanıdığımız bildiğimiz insanlar bile yüzümüze bönbön bakıyor abi bariyerin arkasına geç çıkın şuradan diyorsun.
Ya bize demi :)
MGövercin
27-10-2014, 18:40
Allah küçük kardeşimize şifa Meftun abiye sabır bu organizasyonuda bu hale getiren kim yada kimlerse BELASINI VERSİN.
Umut melek
27-10-2014, 18:46
Instagram da
Gkhnkl
Adındaki arkadaş video paylaşmış arkadaşlar kaza görüntüsünü görmeyen arkadaşlar için paylaşan varmı bilemiyorum ama yazayım dedim
Yaralanan arkadaş hakkında net bir yorum yok mu her yerde farklı bir şey yazıyor