Orijinalini görmek için tıklayınız : seat leon tdi dsg vs peugeot 308 1.2 puretec eat6
dragonflydesing
26-10-2014, 18:07
merhaba arkadaşlar, önümüzdeki aylarda şehir içi kullanıma yönelik c sınıfı yeni bir araç almayı düşünüyorum. uzun zamandır aklımda son jenerasyon leon var, ancak geçenlerde çıkan 308'in puretec motorunun yakıt konusunda çok iddialı olduğunu söylüyorlar.
yeni leon'u daha önce kısa süreliğine denemişliğim var, malzeme kalitesi ve yollarda çok fazla olmasından ziyade şikayet ettiğim bir tarafı yok. dün peugeot'u bayide incelediğimde malzeme kalitesini ve en çok da tasarımını beğendim ancak peugeot hakkında çok atılıp tutulduğu için ve daha önce 301'den başka peugeot kullanmadığım için nasıldır bilmiyorum.
en çok dikkat ettiğim mevzu yakıt tüketimi, dizellerin yakıt ortalaması benzinli araçlara göre daha stabil oluyor.
kafamdaki ihtimal olarak 1.6 hdi auto6r 208'de var ancak biraz fiyat farkı koyup c sınıfı araç almak daha mantıklı geliyor
görüşleriniz ya da fikirleriniz nelerdir bu iki araç hakkında ?
Bu 308 deki motor cok basarili duruyor 1.2 130 hp
Tuketim degerleri cok iddiali 1 depo ile 1800 km rekorlari var
Turkiye de de Edirne-Ardahan arasini(1718 km ) 1 depo benzinle gittiler
Muazzam bi sonuc
dragonflydesing
26-10-2014, 19:16
evet sonuç bence de çok etkileyici. tabi bunu manuel vites ve ortalama 58 km/s hız ile elde ettikleri düşünülürse. şehir içi anlık tüketimde ne gibi sonuçlar elde edilir merak ediyorum
Shadow_Dancer
26-10-2014, 19:30
Çarşamba günü mepaya test aracı geliyor 308'in.. Geçenlerde gidip inceledim, araba bana dar geldi ve malzeme kalitesi bence çok iyi degil,bolca sert malzeme kullanmışlar...Tork konvantörlü bi şanzımanı var ,yarı otomatik degil tam otomatik.. Leon içinse söyleyecek pek bir şey yok. tdi ve dsg güzel kombinasyon fakat donanımda eksikler var..
Ben bu fiyat aralıgında kia ceed öneririm.. 74 gibi bir rakama en fullünü bırakıyorlar, station wagonunu.. Malzeme ve donanım olarak çok çok iyi fiyatına göre.. Bence tek eksigi var multimedya sisteminin olmayışı..
dragonflydesing
26-10-2014, 19:58
donanım olayına çok fazla takılmıyorum. esp, far ve yağmur sensörü dışındaki park asistanı vb. donanımlar lükse kaçıyor benim için. kia ve hyundai grubunun araçlarını da göz önünde bulundurmuştum, ancak crdi motorlar diğer markaların aynı hacimli motorlarına göre hiç bonkör değiller yakıt ortalaması konusunda. çarşamba günü mepa'ya gider bakarım.
Shadow_Dancer
26-10-2014, 20:05
1.6 crdi otomatik kombinasyonu 7 civarı diyorlar.. Bence çok kötü bi deger degil. Ben puntoda 5.7 yakıyorum..
308 in autoshow test tuketimi 7.1 lt yani 60 la 6. Viteste gezmeyeceksen o tuketim degerleri yalan olur. Benzinli motorun calisma prensibi geregi gazlayinca yakit artisi dizele gore cok olur.
dragonflydesing
26-10-2014, 20:41
1.6 crdi otomatik kombinasyonu 7 civarı diyorlar.. Bence çok kötü bi deger degil. Ben puntoda 5.7 yakıyorum..
işte benim de o civarlar (5.7) yakmam lazım gider gelirken
308 in autoshow test tuketimi 7.1 lt yani 60 la 6. Viteste gezmeyeceksen o tuketim degerleri yalan olur. Benzinli motorun calisma prensibi geregi gazlayinca yakit artisi dizele gore cok olur.
ben de bundan dolayı geleneksel bir şekilde dizele yöneldim zaten, ancak yeni teknolojiler kafada soru işaretleri bırakıyor
Shadow_Dancer
26-10-2014, 20:42
Kardeşim kafanı karıştırmayayım ama 61e clio sport tourer dizel otomatik veriyorlar. icon paketi.
dragonflydesing
26-10-2014, 21:05
Kardeşim kafanı karıştırmayayım ama 61e clio sport tourer dizel otomatik veriyorlar. icon paketi.
öneriniz için teşekkürler, yeni clio'nun dizel otomatiğini kullanmamış olsam da fluence'ın edc'lerinden uzunca bir süre dize otomatik reno tecrübe etmişliğim var. yakıt durumu bazen 6.4'lerde gezerken, sürüş modumu değiştirmememe rağmen 8.0'lere fırlayabiliyor, bunun yanı sıra edc'yi birçok kişi övmesine rağmen ben hiç beğenmiyorum. yol tutuşu ve malzeme kalitesi de beni soğutan diğer etkenlerden.
+ gazlayınca turbo benzinli motorun ucu bucağı yok gibi yani,
1.2 turbo benzinli 2.0 atmo kadar yakar diyemiyoruz..
bence leon tdi + dsg birlikteliği daha mantıklı bir seçenek gibi görünüyor. ki leon aksesuar seçildiğinde hiç de boş bir araba olarak kalmıyor