timuçin38
27-10-2014, 19:04
Arkadaşlar 3 senedir Honda İntegra kullanmaktayım. Hafif çukurlarda yani tam örnek vermek gerekirse, kilitli parke veya taşlı yollarda giderken geliyordu bu tıkırdı. İlk aldığımda aklınıza gelebilecek bütün parçaları değiştim. Memleketimde olan bütün rot-balanscıları dolaştım. Fakat net bir çözüm bulamadım. En son Dreksiyon kutusundan denilip revizyon yaptırdım derken hesabın altını çizdim ve 1000 tl gibi bu zamana kadar alt takıma para harcamışım.Bu kadar para harcayıp hala sorun olması insanın canını epey sıkıyor.Ses bir nevi azaldı derken acayip şekilde artma oldu. Tam en son umudumu yitirmişken kaderime razı olmaya karar vermişken bir şey fark ettim. En son dreksiyon kutusunu söken ustam fren kaliperlerinde boşluk olduğunu söylemişti ve fıt fıt fıt diye ses yapacağını demişti ki doğru ses vardı fakat frene basınca ses kesiliyordu.O yüzden onu fazla düşünmeyip diğer sesi araştırıyordum. Geçen gün rampa aşagı taşlı bir yol denk geldi ve o gıcık takırdı yine geliyorduki takii frene basana kadar. Çok şaşırıp ve kendime kızdım. bu güne kadar nasıl fark etmedim diye. Tekrar tekrar denedim. O gıcık yıllardır arayıp bulamadığım ses frene basınca gidiyordu.Sonuç olarak kaliper pimlerindeki boşluktan dolayı ses varmış.Boşluğu diyelim tornacıda aldırdım. Merak ettiğim bu burçların üstü cirarli bir tabaka var rahat çalışması için. Tornacı bu cirarı tutturabilecek şekilde boşluğu alabilir mi? Yada bu burçları bulsam işe yarar mı ? Boşluk sebebi burçlarda değil, burçun çalıştığı yuvalarda ise yeni burç tedarik etme boş yere olacak. Nasıl bir öneri sunarsınız bana bu sıkıntıyı nasıl rahat bir şekilde çözebilirim. Fren sonuçta bu. Herkes iyi biliyorki içinde can taşıyoruz. Bu sorunu nasıl çözebiliriz yardımlarınızı en kısa sürede bekliyorum. :)