PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : mercekli fara xenon verimli olurmu

onur_si
04-11-2014, 05:43
ustalara soruyorum, mercekli farım var h3 helojen ampule göre. farlara xenon taksam ( bi xenon değil çakma xenon) mercekler ile uyumlu olurmu 4300k takmayı düşünüyorum
2. sorum ise montajı kendim yapmak istiyorum ayrıca aküden baglantı yapmak gerekir mi role vs takmak yani. far ampulune gelen elektrikten alsak balanslara sağlık lı olurmu
uzman arkadaşlar yardımcı olursa ona göre sipariş vereceğim. aracım 2005 euro hatchback

uTku^
04-11-2014, 06:24
Birçok arkadaşım bu uygulamayı yaptı.memnunlar

Mythos
04-11-2014, 06:39
Cok sikinti olmaz, merceksiz farlara gore karsinin gozunu daha az aliyor. Ancak alacagin xenon kiti dandik olursa bir sure sonra mercekte kararma yapabiliyor...

alpbodrum
04-11-2014, 06:58
Hocam zaten xenon merceksiz farlarda verimli olmaz Merceğin olayı ışığı dağıtmadan vermesidir , Xenon Ballastlarını yani beyinlerine anlattığınızın dışında bir bağlantı yapamazsınız zaten , normal ampullerinize gelen + ve - uçlarını takacaksınız ki farı açtığınızda xenonlarınız yansın :))) Bi xenon olayıda zaten mercekle ilgili bi xenon merceği düz merceğe göre kısa farda önünde bulunan bir perde sayesinde yarım açık çalışıyor, uzuna gelen kablo mercek üzerinde bulunan Motora giriyor ve uzun açıldığında mercek üzerinde bulunan manyetik mekanizma merceğin önünü tamamen açıyor olay bu ve çokta gerekli birşey değil. Siz 4300 Kelvin orta kalite ampuller ve herhangibi xenon beyinleri ile gayet memnun kalırsınız. Mtec tavsiye ederim.

Erdem K.
04-11-2014, 07:20
bildiğim kadarıyla xenon varsa zaten mercek olmalı, hem tüv için sıkıntı olmaz, hem de karşıdakinin gözüne olumsuz etkisi daha az olur...

Berkan
04-11-2014, 07:37
tüv için mercek tek başına yetmez yemezler. otomatik ayar ve far yıkmada lazım

Ozan Özer
04-11-2014, 07:58
tüv için mercek tek başına yetmez yemezler. otomatik ayar ve far yıkmada lazım
Aynen öyle..Focus1'de çok çekmiştim bu yüzden.

darkmoon
04-11-2014, 11:02
mercek varsa sıkıntı olmaz 4300k takıcaksan hele hiç sıkıntı olmaz..

ErenDurmus
04-11-2014, 11:12
Mercekli fara xenon sikinti olmaz tabiki ama muayenede sadece mercek yetmez , 4300-6000k dan şaşmayin derim yagmurda sikinti yaratabilir koyu olanlar . Orjinalden gelen ampul kablolarina baglayacaksiniz ama balanslarin sase aldigindan emin olun sikintiz kullanin .

K.Kaan
04-11-2014, 12:37
bildiğim kadarıyla xenon varsa zaten mercek olmalı, hem tüv için sıkıntı olmaz, hem de karşıdakinin gözüne olumsuz etkisi daha az olur...

katılıyorum zaten xenon u merceksiz farda kullanmak yalnış, karşıdan gelenin gözüne eziyet ediliyor çünkü:)

onur_si
04-11-2014, 22:32
peki benim eski h4 xenon kullanmıştım civic si onda tesisatçı akuden sigorta falan çekmişti, o yüzden ampul tipine göre baglantı farkı varmı diye sordum. fara gelen elektrikten balanslara baglantı yaptık mı olay tamam diyorsunuz. arabayı yakmayalım da :)

EMRE KAAN
05-11-2014, 13:25
araca takacağın ampüller kesinlikle 4300k olmalı aksi taktirde verim alamazsın.extra tesisata gerek yok.fara gelen elektiriği balanslara bağladın mı tamamdır.muayine zamanıda normal ampül takıp geçersin.