PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aramızda ASUS N61JQ NOTEBOOK Kullanan var mı arkadaşlar??

weST.27
04-11-2014, 13:50
Asus Bilgisayarıma format attım 4 gb ram 1 gb 128 bit ati hd 5730 ekran kartı vs mevcut, fotmattan sonra ekran kartını güncellediğimde windows açılınca siyah ekran hatası alıyorum tekrar bilgisayarı güvenli modda açtığımda ekran kartım hd5000 olarak görünüyor , driverı silip yeniden başlattığımda sorun çözülüyor ekran kartsız kullanıyorum şuanda ne yapmama gerek bu ekran kartını kullananlar var mı aramızda ATI HD 5730

Falmor
04-11-2014, 13:57
Sanırım Windows un kendi yüklediği driverda sorun var.AMD catalyst driver paketini indirip deneyebilirsin.Bilgisayara bağlı harici bir monitör yada HDMI dan bağlı TV varsa sökmeni tavsiye ederim ayrıca.

weST.27
04-11-2014, 13:58
13.4 ten 14.9 a kadar bütün serilerini indirdim olmuyor kafayı yemek üzereyim az kaldı, şuan hdmı hiç bir şey bağlı değil

rapstar
04-11-2014, 14:00
Tamamen sallamasyon olarak söylüyorum. Biosta ekran kartı chipsetini seçmek için bir ayar mevcutmu kurcaladınızmı. Hd5000 cihazın kendi onboard ekran kartı sanırım.

Falmor
04-11-2014, 14:04
Nvidia da nvidia denetim masasından tercih edilen grafik işlemciyi seçebiliyosun.Güvenli modda açıp böyle bir ayar var mı yok mu bakabilirsin.Asus forumlarında bu arızayla ilgili araştırma yapabilirsin.Telefonla destek hattından belki yardımcı olabilirler.Bir de başka bir windows sürümü deneyebilirsin.

onursumer
04-11-2014, 20:56
ekran kartı driverini ati sitesinden değilde support.asus.com dan çekmeyi denedinmi ?

EgemeN.
04-11-2014, 21:04
ekran kartı driverini ati sitesinden değilde support.asus.com dan çekmeyi denedinmi ?

Bende bunu yazacaktım. Asus'un başka bir modelini kullanıyorum Ati'nin sitesinden güncelleme yaptığımda siyah ekran problemi ortaya çıktı daha sonra Asus'un kendi sitesinden modelin sayfasına girip indirdim sorun kalmadı.

onursumer
04-11-2014, 22:00
gözlemlediğim genelde asus ürünleri sadece kendi yayınladıkları suruculeri sever ufak tefek farklar olduğundan standart suruculer sorun çıkarabiliyor

weST.27
05-11-2014, 02:23
Herkese çok teşekkürler günlerdir uğraştıktan sonra sorunu çözdüm , neler neler denedim ati iyice saçmalamış durumda ekran kart güncelleme çıkartıyor beta sürümü geiyor geri iptal ediyor vs vs... asusun kendi sitesinde bulamadığım başka bir siteden 13.4 sürümünü buldum yükledim yine olmamıştı daha sonra amd cleaner diye bir programla amd ye dair her şeyi sildim ( bilgisayarı güvenli modda çalıştırarak ) daha sonra indirdiğim 13.4 ü normal modda yükledim ve sorunum çözüldü teşekkürler cevap yazan arkadaşlara , bu sorunu olan arkadaşlar için konu kalsın silinmesin çünkü nette bir sürü kullanıcı aynı konudan şikayetçi