PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arabama kalas düştü, Tahmini masraf?

huseyinturk
08-11-2014, 12:27
Aldığımız bütün önlemlere rağmen nasıl bir şans varsa şantiye şefi olarak çalıştığım inşaattan düşen kalas güvenlik ağını yay gibi kullanıp, sekerek ta yolun karşısında duran arabama düştü. Tek tesellimiz kimsenin canının yanmaması.
Çekilip düzeltilip boyanacak sanırım maliyeti ne olur bana?

http://i.hizliresim.com/1nR2Lb.jpg (http://hizliresim.com/1nR2Lb)

http://i.hizliresim.com/LojYyz.jpg (http://hizliresim.com/LojYyz)

Sh4rk
08-11-2014, 12:38
Sansa bak ... Basligi gorunce daha buyuktur diye tahmin ettim, islem yapilmasi gerek kapaorta boya temiz bir bana gore 300-400 gibi

huseyinturk
08-11-2014, 12:40
Sansa bak ... Basligi gorunce daha buyuktur diye tahmin ettim, islem yapilmasi gerek kapaorta boya

Kalasta hasar daha çok ikiye böldü araba kalası :) Boyalı arabam zaten tavan hariç 1.5 yıl kadar oldu boyanalı lokal boyada renk ayırmaz inşallah.

imprezaWRC
08-11-2014, 12:43
Geçmiş olsun, inşallah boyanmadan düzelir. Maliyetini bilmiyorum ama inşaattan düştüğüne göre vatandaşların sigortası vardır; yoksada ceplerinden karşılasınlar bir zahmet.
(Sigortaları varsa dosya açtırmaya direnirlerse poliçe numaralarını iste, kendi sigortan onlara rücu etsin)

huseyinturk
08-11-2014, 13:06
Geçmiş olsun, inşallah boyanmadan düzelir. Maliyetini bilmiyorum ama inşaattan düştüğüne göre vatandaşların sigortası vardır; yoksada ceplerinden karşılasınlar bir zahmet.
(Sigortaları varsa dosya açtırmaya direnirlerse poliçe numaralarını iste, kendi sigortan onlara rücu etsin)

Kendi çalıştığım şirket abi o konuda sıkıntı yok. Yaptırınca karşılarlar her türlü ama o konuda tek çekingem patron taşerondan taşeronda işçiden keserse üzülürüm kasıtlı bir şey yok sonuçta, hatta imkansıza yakın gerçekleşti diyebilirim.

Boyamadan düzelmez boyada hasar var çünkü o bölgedei zaten boyalıydı ama dediğim gibi.

bayramoglu
08-11-2014, 14:30
boyada yirtilma yok resimde gorulen kadariyla sadece deforme olmus iyi bi ustayla pasta cila kendine gelir. icinize sinmezse boyatabilirsiniz renkte farklilik olmaz lokal yapilir zaten ilk bi matlik olur o gozunuze carpar ama bi iki haftada eski kondisyonuna doner. buyuk gecmis olsun cana gelmesin.

SULTANOGLU
08-11-2014, 14:44
boyada yirtilma yok resimde gorulen kadariyla sadece deforme olmus iyi bi ustayla pasta cila kendine gelir. icinize sinmezse boyatabilirsiniz renkte farklilik olmaz lokal yapilir zaten ilk bi matlik olur o gozunuze carpar ama bi iki haftada eski kondisyonuna doner. buyuk gecmis olsun cana gelmesin.

Resimlere bakmadan mı yorum yaptın yoksa bu hasarın cidden pasta cila ile düzelebileceğini mi düşünüyorsun ? Yoksa cümle mi devrik ?

Kesin kaport aişi gerektiriyor, bildiğim akdarıyla o bölümün arkası kapalı oyüzden çektirme veya benzeri bir yöntemle geri çekilecek ve ardında boyanacak.

uygulama yapılacak alan boyutuda tahminen sağdaki göçükten bagaj kapağına kadar ve soldaki göçükten maks 10 15 cm uzağa kadar.

SekoLive
08-11-2014, 14:46
geçmiş olsn hüseyin kalas teğet geçmiş diyelim allah beterinden korusun kaportacı işi olmadan düzelmez.

bayramoglu
08-11-2014, 15:02
Resimlere bakmadan mı yorum yaptın yoksa bu hasarın cidden pasta cila ile düzelebileceğini mi düşünüyorsun ? Yoksa cümle mi devrik ?

Kesin kaport aişi gerektiriyor, bildiğim akdarıyla o bölümün arkası kapalı oyüzden çektirme veya benzeri bir yöntemle geri çekilecek ve ardında boyanacak.

uygulama yapılacak alan boyutuda tahminen sağdaki göçükten bagaj kapağına kadar ve soldaki göçükten maks 10 15 cm uzağa kadar.
ben disarda oldugum icin telefondan baktim gordugum kadariyla yorum yaptim ayni sekilde tempranin ustune garaj yikildi ayni hasardi birebir hatta burunda falanda vardi hasari duzeltip pasta attirdik duzeldi rengi de ates kirmizisiydi acik renkte degil. iyi bi usta halledebilir diye dusunuyorum ben. ama gordugum kadariyla yapiyorum bu yorumu belirttigim gibi. yanlis anlasilmasin.

huseyinturk
08-11-2014, 16:20
Bana maaliyeti ne olur bunun tahmini?

K0213
08-11-2014, 16:30
Yerin alibeyköye yakınsa, pazartesi fiyat almak için kendi kaportacıma gösterebiliriz. Kimsenin işine kefil olmam ama söz konusu kaporta işiyse ustam çok iyidir, tavsiye ederim gözüm kapalı.

huseyinturk
08-11-2014, 19:54
Çok ters alibeyköy teşekkür ederim
Ev beylikdüzünde iş halkalıda.

Oznsrl
08-11-2014, 20:13
geçmiş olsun sinir bozucu bi durum

levent
08-11-2014, 20:20
Melih (melih-ö) ile iletişime geçsene Hüseyin illa ki yardımcı olurlar, geçmiş olsun bu arada.

Eğer oralar boyandıysa daha önce çekme vs yöntemlerle patlayacaktır boya. Kısacası işlem ve boya şart.

Time-R
08-11-2014, 20:28
Gecmis olsun bu nasil bir sans boyle... Yinede daha kotusu olabilirdi Allah'a sukur.

ygtkrmdnz
08-11-2014, 21:23
Dolu hasari yapan yerler bu isi rahatlikla boyasiz halleder Allah beterinden korusun..

ayhanas
08-11-2014, 21:33
Kaportadaki en sert yerlerden farkindaysaniz .Çekme ve boya gerekecektir.Ne,
renk ayirmazi ne pastasi wd 40 da iş görür deyinde tam olsun .
Hocam; Geçmiş olsun .İyi ki bir canliya zarar verecek şekilde gerçekleşmemiş bereket.

Millet o parcanin arkasina ulasilabilecek bir yer zannediyor .Zor yer .Birde önceden işlem gormuş .

emrah-58
08-11-2014, 23:49
boyasız düzelir takma kafana geçmiş olsun.. boyalı biryer değilse boyattırmamaya bak

Mythos
09-11-2014, 07:10
Sefim dua et yoldan gecen birinin kafasina falan dusmemis yoksa aksam haberlere cikardiniz valla...

huseyinturk
09-11-2014, 10:46
Temizlik amaçlı tavan hariç boyatmıştm zaten aracımı. O bölgedede boya var doğal olarak. 11 yaşında araba zaten boyalı olması yada olmamasında bence bir fark yok.

atituti
09-11-2014, 12:28
bence boyatmaya falan kalkma o bölgeyi kalsın oyle

edit yukarda boyattım demişsin.boyat gitsin o direği

McKrop
09-11-2014, 13:05
geçmiş olsun. işin ilginci kalas, arabanın üzerinde o bölgeden farklı bir yere gitse daha büyük hasarlara yol açardı . Şoför tarafı olması can sıkıcı ondan dolayı daha düzgün boyanmalı her arabaya binişte gözünüze takılabilir güzel yapılmazsa

halilkarakas
09-11-2014, 18:27
80 100 düzeltmeye alırlar . 100 yada 150 de boyası tutar

Seven7
09-11-2014, 21:26
Çok geçmiş olsun, kötü bir durum olmuş. Ben de konuyu açarken daha büyük bir şey düşünmüştüm ama Allah'tan pek büyük bir hasar olmamış kalas düşmesine göre. Orada boya varsa eğer boyasız işlem yapılacağını sanmıyorum o yüzden tekrar boyanacak bana göre. Tahmini 300-400 lira tutar hakkını isteyen bir ustada.

Ayrıca pasta-cila ile bunu düzeltmek nasıl oluyor Allah aşkına? Göçüğü pasta ile mi dolduruyorlar?

Sezgin
19-12-2014, 13:49
orası arabanın direği değil mi ? Orası çekiçle falan düzelmiyor. Aynı bölgede benim aracımda da tornavida izi var. Hırsız girerken zorlamış ve göçük yaratmış, ancak aracın direk kısmı olduğu için hiç bir müdahale edilemez dendi bana ?

huseyinturk
19-12-2014, 14:32
orası arabanın direği değil mi ? Orası çekiçle falan düzelmiyor. Aynı bölgede benim aracımda da tornavida izi var. Hırsız girerken zorlamış ve göçük yaratmış, ancak aracın direk kısmı olduğu için hiç bir müdahale edilemez dendi bana ?

Bir alet var adını tam bilmiyorumda, tık tık çekiyor. 50 düzeltme 150 boya isterse boya dediler. Yaptırcam bir fırsat bulabilirsem