Orijinalini görmek için tıklayınız : Peugeot rcz
Herkese iyi pazarlar
Uzun süredir araç bakıyorum . 1.16i 1.18i rx 8 rcz olarak yaklaşık 55-70bin aralığında . Bmw Ler 2012 model ve üstü çok kupon araç gelmedikte boş haline 65 bin civarı isteniyor . Rx-8 içinde çok yaktığı ve çok özen gösterilmesi gerektiğini biliyorum . Bu nedenle kendi polo aracımızı satıp yerine bi araba alıcam . Kararımı rczden yana verdim . Alırsak Peugeot marka ilk araç olucak . Bu marka ve model hakkında biraz bilgide verirseniz sevinirim :) haftaya izmire gidip aracı servise sokarım diye düşündüm . Orda birşey çıkmazsa fiyatta anlaşırsak alırız . Ilan bu
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-2011-model-peugeot-rcz-1%2C6-thp-yearling-kazasiz-61%2C000-km-de-183402413/detay
Ayrıca Ankara'daki peugeot bayilerinde test sürüşü imkanı yokmuş . Bende 1 günlüğüne araç kiralayayım diye düşündüm. Ankara içi senet imzalatmayan güvenli bi yer var mı ?
aybarsdnr
09-11-2014, 10:59
Bence rcz otomatik olmamali. Yakit, performans ve sorun anlaminda 1.6 manuel 200hp olanlar daha basarili. Scirocco kullaniyorum ama rcz gorsel olarak cok daha hosuma gidiyor. İc mekan kalitesi ise diger peugeot modellerine gore daha iyi. On konsol deri kapli vs. Tek dezavantaji arka koltuklarin asiri dar olmasi ama bu tasarimda bir aracta da 4 kisi yolculuk etme dusuncesi zaten anlamsiz olur.
Bildigim kadariyla 1.6 thp motor baska bir cok aracta kullaniliyor. Pek fazla sorunu oldugunu duymadim. Sadece yakitin fazla oldugunu biliyorum. Galiba sehir ici ortalama 11 lt civari yakiyor. Ben rcz almaya karar versem dusuk km de bakardim. Satarken daha rahat elden cikarmak icin. Fiyatlarini bilmiyorum ama 2.0 tfsi bir tt de alternatif olabilir
Hocam merhaba .
Spor araba mı otomatik olmamalı yoksa rczde otomatik mi sıkıntı ? Ben otomatik araç istiyorum . 200 hp ile aralarında 1 saniye fark var 0-100 km de . Keşke 200 hp nin otomatiğinde olsa
Qashqai aracımız var o duracak . Şuan zaten Qashqaisiyi kullanıyorum . Arka koltuklarıyla alakam yok neredeyse.
TT çok güzel araç ancak En az 12 model bakıyordum bu ilandaki rcz istisna oldu :)
Tavsiye ve yorum için teşekkürler
leader_T
09-11-2014, 13:00
Gösterişli bir spor otomobil istiyorsan rcz bunu kesinlikle karşılayacak bir otomobil.
Uzun süre otomatik rcz kullandım. Çok keyifli bir araç.
ceyhun737
09-11-2014, 13:07
Manuel rcz ile otomatiği arasında ciddi performans farkı var maneul kullanmaya değer derim. TT ile fiyatları arasında baya fark var eğer tt ye bütçe yetiyorsa tabiki tt .
otm 156 lık rcz pek tatmin etmeyebilir yani beklentiyi karşılamayabilir. 0-100 demişsin de hayat 100 den sonra başlıyor zaten esas.
200 lük manuel olmadıkça rcz almazdım ben olsam. 70 lira civarına 116-118 kazasız bulmak hayal olur. beetle 160 lık belki düşük ihtimal denk getirilebilir, scirocco alınabilir. veya ceyhun'un da sahip olduğu procee'd gt tereddütsüz alınır bence.
Resimlerden güzel görünüyor. Alternatif olarak megane coupede bakabilirsiniz iki arabada fransız olmasından dolayı karşılaştırıyorum hatta yeni 1.6dci coupe bulursanız hiç düşünmeden alın
@levent abi önceki yorumu hızlıca yazdım . Evet performans kavramı 0-100km değil . Yinede otomatik araba istiyorum. Hep manuel kullandım çünkü . Dediğim gibi keşke 200 hp nin otomatiği olsaydı . Yinede aracı alırsak egzoz chip vb işlerine girer biraz artış sağlarım diye düşünüyorum .
@mckrop Megane coupe hiç aklıma gelmedi çünkü dizeli güçlü ve güçlenebiliyor . Ben benzinli bakıyorum . Ayda ortalama 1000 km yapıyorum . Zaten alsam megane coupe direk senin araç gibi yapardım :)
Ben illa rcz değil diğer alternatiflerden birini alırsamda 2 sene civarı binerim diye düşünüyorum aksilik olmazsa . Şuanki bütçe 55-60 . Okul bitince biraz artabilir . Ancak sabredemedim :))
Yorumlarınız için teşekkür ederim . İzmirli arkadaşlar var mıdır araç hakkında bilgisi vs olan
ceyhun737
09-11-2014, 16:07
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mini-son-fiyat-sahibinden-kazasiz-mini-cooper-s-r56-180929104/detay
r56 s otm. en güzel seçenek bence de hakkaten :)
Ben şahsen hiç bir aracın otomatiğini almam. Ama hadi otomatik vites araç lazım oldu diyelim mutlaka kendini kanıtlamış sorunsuz araçların otomatiğini alırım. Bir sorunun hiç duymamış olmakla birlikte RCZ otomatik almazdım ben otomatik ihtiyacı için.
Furkan_z3
10-11-2014, 13:30
Rcz thp200 manuel sahibiyim. Rcz almadan önce ikisinide test ettim ilk kullandığım beyazların hepsı otomatiktir beyaz bir rcz test ettim ardından 200 lük manuel kullandım ve direk kesınlıkle manuel olmalı dedim . Aralarında ciddi fark var. Motor olarak bazı şeylerıde 200 lüklerde daha farklı... Artı peugeot forumlarında otomatik olanlara yapılan uygulamalarda arıza kaydı gibi sorunlar vardı ben aldığım dönemde bunların önüne henuz geçilememişti şimdi ne durumdadır bilmiyorum ama sıkıntı yaratıyordu..Yakıt olarakta otomatiklerin sarfiyatı daha fazladır.. Benım aracımda varex susturucu komple egsoz kat iptali kn filtre forge blow off uygulaması ve yazılım var ve yazılımdan sonra hiçbir arıza kaydı ile karşılaşılmadı bu yapılanlardan ötürü...
Hocam senin instagramdan denk geldim fotoğraflarına . Maşallah araca :) ben aradaki performans farkını sorun edeceğimi sanmıyorum . Çünkü vw bora 110 haydi sanırım polo tdi 6r 90 hp ve qashqai kullanıyoruz o da 110 hp chiple 140 civarı oldu. Şimdi otomatik ve 156 hplik bir araç bana yeterli gelir diye düşünüyorum. Değerli tavsiyeleriniz için teşekkür ederim ancak otomatik araç bakıyorum . Yakıt konusuna gelirsek ben qashqai ile ankara içinde ortalamam 5.5/6 lt arasında geziniyor . Sürekli gazlayan biri değilim . Zaten yol güzergahımda öyle gazlanacak bir yol yok . Sanırım bu arabaylada 7/8 lt yakarım ki ben 10 ltyi baz alarak hesapladım
Bu arada dün aramalar yaparken can sıkıcı bir konu okudum . Biri rcz almış aldıktan 1 ay sonra mı ne turbosu gitmiş . Aracı kaça aldı kaç kmde bir fikrim yok . Yinede tırstım sonuçta az bi para vermiyoruz . Servise kontrol amaçlı sokulduğunda turbosu vs sıkıntısı var mı anlaşılır mı ? Tamamen şans mı ?
Bu arada tavsiye başka araç alabilirim