PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kadran selamlama Yapımı

maxima
21-11-2014, 22:34
Proje Adı : Kadran Selamlama Yapımı
Proje Yapımcısı : Recep salihoğl
Yapılan Araç Marka / model / yıl : 207 hdi 2008
Projenin Konumu: || Gösterge
Kullanılan Malzemeler: || Kadran,devre

Merhabalar,
Bunu yapmak için Tam elektronik gösterge lazım.Fakat tam hatırlamıyorum ama telden gelen bilgiyi elektroniğe çeviriyor olabilir 207 lerde.Eğer ki hız kadranı da bobinle hareket ediyorsa yapıla bilir. Bobine tam güç veririz kısa süre sonra geri düşer.
Bunun altından tek başıma kalkamam ama... Yardımlarınıza ihtiyacım var. Ona mikrokontrolcü yazdırmam lazım.Programlama yapabilecek varmı? Fakat en önemlisi öncelikle tüm kadranlar sökülüp, hız kadranı bobinlemi yoksa telden gelen güç ile mi hareket ediyor bakılması lazım.Telden gelen güç ile ise çok çok çok zor ama imkansız değil.Tele bir tane dişli eklemek, o dişliyi bir motorla sürmek lazım vs vs... O zamanda devir kadranıyla hız kadranındaki koordinasyon çok zor olur ama uğraşılırsa olur...

Yardım edecek arkadaşlar lazım . Fikri olan el kaldırsın şu işi yapalım :)

Aynı bunun gibi olabilirmi mesela :) :Defi Gauge Startup and Shut down - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=mL0Y1wIUg1g&list=UUFaFobPfD_BE4RNXCIKA_dQ)

Fatih06ank
13-01-2015, 21:21
Kadranin ibreleri kac voltla calisiyor bunu olcersek pic yazilimli bir devre ile yapilir bu is. Tabii gerekli pinleri de bulmamiz lazim. Elemanin biri golf mk4 e yapmisti ama anlatmadi ve piyasadan kayboldu. Tabi telli gostergede olmaz.

Maxi
14-01-2015, 00:42
bu başlık DIY değilde DIYF gibi bir şey olmuş, do it yourself future
burada bitmiş işleri yayınlamamız lazım değilmi?

Fatih06ank
14-01-2015, 09:43
evet henüz bitmemiş ama bu arkadaşın yazdığı da bana fikir oldu... biraz daha gayret gösterip, bitirip burada yayınlamayı düşünüyorum...

maxima
15-01-2015, 08:39
Aynen oyle Fatih'im dediğin sistemi düşünüyorum da kadranı çıkarıp kurcalamak bu soğukta baya zahmetli iş olduğu için bi türlü başlayamadım.
dedigin gibi bi pic yazılım devresi lazım bize onu yaparsak her araca kadran selamlama yapabiliriz.
bende yakında başlıyacam buna sende gelişme olursa burdan takipedecem seni.

Fatih06ank
15-01-2015, 11:47
şu ingilteredeki adama ulaşmaya çalışcam ben de...

işte videosu...

Needlesweep2.MOV - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=SMhrAynYeio)

ama telli göstergelere olmaz... servo motorlulara olur sadece... ELSA dan servo motorlara giden kablo uçlarını bulup osiloscope ile ölçersek bu iş olur... PIC yazılımlı devre kolay, o iş bende :)

Fatih06ank
15-01-2015, 11:50
al işte yapmış hali bu da :D

needlesweep withouttheannoyingbleeps - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=vBHsfLTvbEc)

Fatih06ank
15-01-2015, 11:51
3 yıl önce yapmış hem de :D

maxima
15-01-2015, 15:58
ilk videoda senkronize edememiş :)
2. video gayet başarılı :)

devrede neyi baz alıp yazmayı düşünüyorsun. sadece ilk çalıştırmayı nasıl nasıl baz alacak devren onu merak ettim.
hem bunun senkronize olması için 2 devre degilde tek devre ile iki kadrana hatta hepsine bağlasak çalışacakma oda var ?

Mantaboy
16-01-2015, 04:00
Bir Türke "yapamazsın" de ve kenara geçip izle... :)) allah kolaylık versin gerçekleştirirseniz çok güzel bi proje olacak :)

serkan_2120
16-01-2015, 08:16
valla hiç anlamam ama focusta test menüsüne girince aynen böyle yapıyo araç onu her kontak açtığımızda yapamazmıyız daha kolay bir iş olur sanki

Maxi
16-01-2015, 08:56
evet arkadaşlar konuyu teknik/genel bölüme taşıyorum
çünkü burada bitmiş DIY projeler yayınlanıyor

sizde projenizi bitirin, çalıştırın , test edin, gelin DIY bölümünde yayınlayın
yanlız unutmayın DIY, yani herkesin kendi başına yapabiliyor olması lazım.

mannerboy
16-01-2015, 09:34
benim aracımda bu işlem test menüsünde oluyor bunu aktif etme gibi bi program varmıdır madem stabil çalışıyor bunu kontağı açınca yapsa :) videoda gauge sweep olduğu zaman

Ford Focus Gauge Test Menüsü -- Gauge Sweep - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=ppomrlYJR7s)

McKrop
16-01-2015, 10:23
Replika Defi boost saatini kurcalayip fikir alabilirsin. Saate elektrik gelir gelmez kadran selamliyor. Olabiliyosa icindeki devreyide söküp alabilirsin sistem saglam

maxima
16-01-2015, 12:42
Replika Defi boost saatini kurcalayip fikir alabilirsin. Saate elektrik gelir gelmez kadran selamliyor. Olabiliyosa icindeki devreyide söküp alabilirsin sistem saglam

Güzel fikir aslında ALibabadan bitane sipariş verimde incelim onu :)

Fatih06ank
28-01-2015, 11:51
ilk videoda senkronize edememiş :)
2. video gayet başarılı :)

devrede neyi baz alıp yazmayı düşünüyorsun. sadece ilk çalıştırmayı nasıl nasıl baz alacak devren onu merak ettim.
hem bunun senkronize olması için 2 devre degilde tek devre ile iki kadrana hatta hepsine bağlasak çalışacakma oda var ?

sadece ilk çalıştırmayı kontak açılışında bulacak, devreye çift çıkış koyulacak devir ve km saatleri için...

önemli olan aracın göstergesi CAN BUS ile mi çalışıyor yoksa 12V ile mi bunu bilmek lazım. bir de hangi kablolar sevo motorları hareket ettiriyor...

aynı şekilde VAG COM cihazından test moduna girince benimki de hareket yapıyor...

yapılmayacak iş değil, devreyi de çizdiririm ama müsait zamanda detaylı söküp bakmam lazım...

Fatih06ank
28-01-2015, 11:51
birisi göstergesini söküp bakarsa kabloları bulursa devresini hazırlatırız. şu ara gösterge sökecek zamanım yok...

Manno
31-01-2015, 07:48
bunu herkes yapmak istiyor ama bir türlü sonuca varamadık :))
anlık 5 volt verilip yapılabilir yazıyordu daha önce açılan konularda fakat yarım kaldı
bir kadran bulup dağıtmak lazım aslında aracı kadransız bırakmaktansa ...