Orijinalini görmek için tıklayınız : yeni bir dolandırıcılık şekli....
Arkadaşlar bugün başımdan geçen bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum kime denk geleceği belli olmaz herkez bu tiplere dikkat etsin...
Video kameramı aksesuvarlarıyla beraber sahibinden.com da satılığa çıkardım bir iki gün sonra bir telefon geldi, arayan arkadaş ortaköyde düğün salonunun olduğunu kamerayı burada kullanacanı söyledi iş yoğunluğuyla gelemediğini mümkünse kamerayı benim getirmemi istedi. Bende tamam dedim. Arkadaşla beraber atladık gittik. Telefonla yaklaşık 1 saat konuştuk adam belli ortaköyü iyi bikmiyor dereboyu caddesinde(ana cadde) bir dükkanı bike adam gibi tarif edemedi, buraya kadar herşey normal zor bela tarif etiği yeri bulduk, dükkan bi kuru temizlemeci, bana dediği kardeş kamerayı oraya bırak az ilerde noterin orda benim dükkanım var oraya gel zarfın içinde paranı vereyim, babam dükkanda kamerayı aldığımı görmesin ondan habersiz alıcam. Yok abi dedim kamerayı falan bırakamam ben, delimiyim 15bin liralık malı bilmediğim yere bırakayım. Kurıtemizlemecideki elemanlada konuştum adamı bilmiyorlar. Cem diye bi çalışan varmış adam bana ona bırak dedi, kurutemizlemeciye sordum cem şuan burda yok dedi. Herneyse bende yanımdaki arkadaşıma sen burda kameranın başında bekle ben gidiyorum dedim ve kamerayı kurtemizlemcide başında arkadaşımla bıraktım ve adamın dediği yere gittim, adamı aradım dedim abi ben geldim kamera kurutemizlemecide dedim, e arkadaşın orda kameranın başında bekliyor dedi, e dedim bapacaktı, ya sen bilmediğim yerde 15bin liralık malı bırakmamı nasıl bekliyosu, abi söyle neresiyse dükkanın geliyom. Yok kardeş bem böyle iş yapmamda bilmemnede bem 100bin lik saatimi falanca yerde bıraktımda başladı palavraya... ya dedim ya sen çok zekisin yada beni salak sanıyorsun... kamerayı başıboş bırakıp gidicem sonra telefonda beni oyalarken alıp götürcek aklısıra... bide belli bizi uzaktan takip ediyor çakal arkadaşın dükkanda kameranın başında durduğunu nerden biliyorsa, arkadaşa dordum brn çıkınca dükkandaki eleman telefonla konuştumu, hayır konuşmadı dedi :)
herşeyi geçtim adamın şiveside bildiğiniz kandil şivesiydi, şimdi işin kötü yanı ben insaniyetimi bozup doğu şiveli konuşan kimseye güvenemicekmiyim artık?? Yanlış anlaşılmasın ama doğu şiveli konuşupta dolandırıcı çıkmayan bitane adama rastlamadım, arladaşa kaçtane araba bakmaya gittik şiveli konuşan herlez pert komple boyalı aracı boyasız kazasız diye çakmaya kalktı, benimde başıma bunun gibi birsürü saçma sapan şey geldi ama allahtan henüz dolandırılmadım...
herneyse arkadaşlar bu tipkansızlara dikkat edelim.. olan benim bir günüme oldu ucuz atlattık...
Ozan Özer
22-11-2014, 18:56
Geçmiş olsun..iyi niyetle neler yapıyorsunuz,karşılığına bakın..
Neyseki doğru şekilde hareket etmişsiniz :)
Bi kendileri uyanık millet salak. Gerçi salak çok ki bunu yediriyorlar.
Geçmiş olsun.. Böyle namussuzlardan korusun Allah her daim..
Herkes kolay para kazanma birini düdükleme derdinde.. İyi tongaya düşmemişsiniz böyle bir adi insancık karşısında..
Bilmemkim eyleme ktildiniz bnkadan parayi ck xx yere gotur birak ben alcam in ,sehirin icine inmis farkli versiyonu valla gecmis olsun.
Millet nelerle uğraşıyor,paranoyak eder bu memleket adamı.
Adamlar kafalarinda cizmis olayi beklebmedik kisi cikinca cevirdi aq serefsizler
Mivec_4G63
22-11-2014, 20:10
Yiğit ucuz atlatmışsın, kanım dondu valla adamın taktiğe bakar mısın tek giden biri olsa direk düşer tuzağa.
rekord2000
22-11-2014, 20:12
Gün geçmiyor ki yeni bir şerefsiz yavrusunun daha palazlandığını öğrenmeyelim! Çakalların taktiğe bakar mısın? Neyse iyiki kafayı kullanıp bırakmamışsınız kamerayı! Çok geçmiş olsun.
Osman Bahadır
22-11-2014, 20:26
Şimdi kimse yok orda işsizlik var, yok yatırım gitmiyor vs demesin. Kırşehir'den de, Çankırı'dan da, Afyon'dan da, Iğdır'dan da adam geliyor bu şehre. Hepsi de alnının teriyle kazanıyor ekmeğini. Kimisi kapıcılık yapıyor, kimisi fabrikada işçi, kimisi okuyor hizmet ediyor memleketine... Hiçbirinin de aklına gelmiyor dolandırıcılık, hiçbirinin de kanında yok çakallık... İnsan soysuz olmayagörsün...
Geçmiş olsun Yiğit.
Geçmiş olsun , Allah hepimizi böylelerinden korusun.Gün geçmiyor ki yeni bir dolandırıcılık sektörü çıksın.Herhangi birşey alıp satacağınız zaman tek gitmemek en doğrusu
dj_batukaan
22-11-2014, 20:35
insanlık ne kadar boktan bir yere gidiyor..
beyler bu arada başıma gelen olayın birebir aynısı bahçeşehirde bi arkadaşımın başına gelmiş, o.ç organize çalışıyor belli, belli yerlerdeki esnaflarla bir iki muhabbet edip ordaki bi elemana kendini tanıtıyor, sonrada alacağı malı ona emanet ettirip götürüyor, bugünde kendisine ortaköydeki kurutemizlemeciyi seçmiş o.ç. allahtan arkadaşımda tongaya düşömemiş :)
kelalper
22-11-2014, 21:03
yaw kıstıralım o.ç yi bi yerde. Verelim ilanın aynısını. Organize olalım tek gider gibi gidelim ayrı ayrı. Etrafı keselim herif nerede tespit edip verelim odunu.
yaw kıstıralım o.ç yi bi yerde. Verelim ilanın aynısını. Organize olalım tek gider gibi gidelim ayrı ayrı. Etrafı keselim herif nerede tespit edip verelim odunu.
bende bunu diyecek arkadaş nerde kaldı diyordum kendikendime ki alper abi çıkageldi imdadımıza :D
Düşünen varsa fsm köprüsünü satıyorum parayı köprünün ayağına koyun ben boğaziçi köprüsünün ayağında bekliyorum ordan notere geçeriz
http://www.youtube.com/watch?v=tOxJTsm6lZQ
Skyhawk34
22-11-2014, 21:50
Serefini duduklediimin kansiz vuruşkani
Ucuz atlatmissiniz. Ben arkadasimi bile dukkanda tek birakmazdim. Allah korusun 2 it gelip devirse hem cana hem mala :(
canozgur106
22-11-2014, 22:17
Geçmiş olsun güzel taktik yapmış ama uyanık olmasan sonuç belliymiş paylaşım için saolasın:)
Bazen insanin basireti baglanir mi ne denir ya iyiki tek gitmeyip o duruma dusmemissiniz.
GokhanK.
22-11-2014, 23:57
Valla mal alıcak adam kalkar van dan da gelir. malı satan sizsiniz neden alıcının ayağına gidiyorsunuz? iyi niyetten belki ama İstanbul artık burası. Tip tip adam var.
Çok geçmş olsun ucuz atlatmışsınız..
Emre Ekrem
23-11-2014, 09:06
Geçmiş olsun, deme ki gerçekten inanıp bırakan da var hala.
geçmiş olsun Yiğit. kansız haysiyetsiz ne kadar insan varsa bu ülkede sanki her gün hayret ettiğimiz olaylar yaşanıyor.
Şive muhabbetini düzeltirsen sevinirim
şive olayı şimdi dikkat çeken bir olay sanırım, çünkü dolandırıcıların hepsi doğudan gelmiyor, "bey efendi tam sizin istediğiniz gibi, nasıl arzu ederseniz işlemi o şekilde devam ettirebiliriz." tarzı konuşarak dolandırıcılıkta sınıf atlamış adamlar kaynıyor. hee biri araba satarken yapmaya çalışıyor, diğeri fabrika satarken. birde ***** hepimiz en ucuzuna koşan insanlar olduğumuz için, genelde en ucuzu böyle dolandırıcıların elinde pert taklalı oluyor bizde çok karşılaşıyoruz :D
Büyük geçmiş olsun, geçrekten dolandırıcılıkta her gün yeni şeyler türüyor.
muratbalci
23-11-2014, 15:02
Öncelikle geçmiş olsun. Konuyu hangi amaçla açtınız bilmiyorum ama bence kaş yapayım derken göz çıkartmışsınız. Bu tarz durumları kanla, şiveyle, yöreyle bağdaştırmanın kimseye bir faydası olmaz, hatta zararı olur çünkü suçtur. Bence yapılan yorumlar yaşanan durum kadar talihsiz olmuş.
şimdi arkadaşlar şiveyle alakalı yazanlar çizenler olmuş, yanlış anlaşılmak istemem ama son 6 ay içersinde gerek biyere araba bakmaya gitmiş olalım, gerek bişey satmaya kalkmış olalım, başıma 6 7 tane böyle olay geldi ve sadece birtanesi bu şekilde konuşmuyordu emin olabilirsiniz, bakın orayada yazdım işin kötü yanının bu olduğunu, yani benim insan ayırma etme gibi bir derdim yok ve bu durumdan inanın bende çok ama çok rahatsız oluyorum ve bunları size baba tarafı Erzurumlu olan birisi olarak yazıyorum emin olun... ve başıma 5 6 defa böyle olay geldikten sonra dahi ben şiveyle konuşan birisine halen daha şans vererek, genelleme yapmayarak ayağına kadar satıcağım malımla beraber gidiyorum ve yine aynı fiyasko... sanki bu arkadaşların hepsi sırf dolandırıcılık yapmak için istanbula göç etmişler... genelleme yapan ve faşit düşünceye sahip bir insan olsam 3. olaydan sonra biradaha şiveli konuşan adamın suratına telefonu kapatıyor olurdum, lakin ben defalarca şans verdim ve emin olun bu son değil halendaha şans vemeye devam edecem, lakin bütün bu uğursuzlukları yapan insanların tek ortak özelliği şiveli konuşuyor olması emin olun benide çok üzüyor... umarım beni anlıyorsunuzdur....
imprezaWRC
23-11-2014, 17:07
Ucuz atlatmışsın, geçmiş olsun.
İbrahim33
23-11-2014, 17:25
İyi ayıkmışsın , boş bir anına gelseydi giderdi kamera.
emirarslan34
23-11-2014, 18:30
geçmiş olsun çok yanlıs yapmıssın bir konuda.
o sana arkadasın dükkanda bekliyor dediginde olayı çakıp aaa bidakka ben arkadası arım gelsin yanıma oda dicektin. sonra arkadasını arayıp dısarı cık ve takip et ben hemen geliyorum diyip yakalıyacaktınız onu. sonrası *****....
aybarsdnr
23-11-2014, 18:35
geçmiş olsun çok yanlıs yapmıssın bir konuda.
o sana arkadasın dükkanda bekliyor dediginde olayı çakıp aaa bidakka ben arkadası arım gelsin yanıma oda dicektin. sonra arkadasını arayıp dısarı cık ve takip et ben hemen geliyorum diyip yakalıyacaktınız onu. sonrası *****....
sonra adam çıkartıp ya sıkacak ya da bıçağı takacaktı. Ders vereyim derken canından,sağlığından olacaklardı. 10 kişi olsalar tamam ama 2 kişi riske girilecek bir şey değil
emirarslan34
23-11-2014, 18:41
benı o kadar ugrastırıcak , dolandırmaya kalkacak yolun ortasına ucaksavarda kursa onun orda aq...
benı o kadar ugrastırıcak , dolandırmaya kalkacak yolun ortasına ucaksavarda kursa onun orda aq...
hahahahahahah :D
dersu_06
24-11-2014, 08:26
arkadaşınla gitmende şans olmuş geçmiş olsun
Bu ülkede adam boğaz köprüsünü satmış herşey olur :D:D Geçmiş olsun aklı selim insanmışsınızki tongaya gelmemişsiniz.
SekoLive
24-11-2014, 09:29
geçmiş olsun yiğit,
adam yanlız fantastikmiş kuru temizlemeye emanet bırakması biraz manidar geldi :D
bende bunu diyecek arkadaş nerde kaldı diyordum kendikendime ki alper abi çıkageldi imdadımıza :D
boku cıktı bahçeşehirin
burda dedigin olay aynı anlatıığın gibimi. yoksa başka bir olay varda bahçeşehirlileri kasup kavuran arkadas dedigimiz adam onüne kim geldiyse cakıp geçmişte akla hayale gelmeyecek meblalarda
Birde arkadaşın halen neden orada bekliyor diyor he
Vay şerefsiz ya
boku cıktı bahçeşehirin
burda dedigin olay aynı anlatıığın gibimi. yoksa başka bir olay varda bahçeşehirlileri kasup kavuran arkadas dedigimiz adam onüne kim geldiyse cakıp geçmişte akla hayale gelmeyecek meblalarda
hahahah bana ismini yazsana bi hahaha özelden çok merak ettim :D
Sülün Osman’ın nam-ı yeter!
Demlikte çay biter ama Sülün Osman hikâyeleri bitmezmiş bir zamanlar. Kırklı, ellili yıllarda Galata Kulesini, Boğaziçi Köprüsü’nü, Dolmabahçe Sarayındaki Saat Kulesi’ni, Dolmabahçe’de demirlenmiş 6. Filo’nun savaş gemisini ve daha nicelerini yurdumun saftirik vatandaşlarına, hacıağalarına, para babalarına satarmış ünlü özel teşebbüsçü, nam-ı diğer Sülün Osman. İstiklal caddesinin başına bir paspas atıp, gelenden geçenden “mülküme giriş yapıyorsun, ücretini öde” diyebilecek bir cengâver var mıdır aranızda? Buna cesaret edebilmekten ziyade, mal sahibi kisvesiyle özgüvenini de yanında taşımak nasıl bir zekânın ürünüdür bilinmez. Ama herkesin bildiği tek bir şey var ki, o da Osman Ziya Sülün’ün bu işte bir fenomen olduğu.
Bazı kesimlerce bir üçkâğıtçıdan ziyade, bu işin kitabını yazmış, felsefesini yapmış bir düşünür olarak görülmüş Sülün Osman. Hatta aşırı ironik bir şekilde 1962 senesinde “Alın teri ile yaşamak” konulu bir konferansı, dolandırıcılık suçundan hapiste yatarken vermiş. İşini gerçekten ciddiye alıyormuş yani.
Sülün Osman, "Benim dolandırdığım insanlar dolandırıcıydı aslında. Yani bana yaklaşma sebepleri beni dolandırmaktı” , sözleriyle ile yaptığın işin hakkaniyetini bir nebze olsun anlatmaya çalışıp, ava gideni avladım diyerek olaya noktayı koymuş.
Eskiden dolandırıcılar bile daha dürüstmüş :)
Çok geçmiş olsun ucuz atlatmışsın fakat ,
1. si 15bin tl lik malı benden sana nacizane dost tavsiyesi telefonda konuştuğun kimsenin ayağına götürme, istanbulda 100 TL için adam doğruyor millet.
2.si zaten o fiyattaki bir ürünü alacak adam senin kapına gelir malı inceler pazarlığını yapıp alır gider. Yani mal satmak para almak tatlı geliyor insana ama maalesef bu durum böyle o yüzden hemen okutayım mantığıyla gözü karartmamak lazım.
ne kadar 3kaatcı satıcı varsa o kadar da alıcı kılığında tip var bunu unutmamak lazım. Mal seninse her zaman kendi haklarını gözeteceksin yukarıda bir arkadaş yazmış zaten mal adama lazımsa vandan da gelir alır gider. Tekrar geçmiş olsun.
Diyarbakirda oturuyorum bursa dab abarth egzoz aldim adam oyle bi konustuki araba mi bile uzerine yapablrdm . egzoz soyle boyle dedi yuz lira ya satti kargo parasini da ben odedim gele gele yirmi liralk cok eski bi egzoz geld kargo dan almadm bile orda kaldi . sanal alemde cok alisveris yaptim ama dohu dan biriyle hic alsvers yapmadm
geçmiş olsun insanları bu şekilde salak yerine koymalarıda kendilerinin nekadar zekaya sahip olduğunu belli ediyor.. :)