Orijinalini görmek için tıklayınız : Clio 4 Sport Tourer vs. Seat Leon 1.2 Tsi
Shadow_Dancer
22-11-2014, 19:21
Arkadaşlar çok araştırdım, bakındım, inceledim.. Nihai olarak bu ikisinden birine karar vericem..
ARabaların motorları 1.2 tsi dsg, ve 1.2 Turbo EDC şeklinde.. Kagıt üzerinde güç olarak clio önde.. Şanzımanların ikisini de kullandım biliyorum.. Edc şanzıman abimde var. Çok memnun.. 60k km'de hiç bir sıkıntı çıkarmadı..
Donanım olarak ikisi de birbirine çok yakın..
Fiyat olarak birisi 56 bin lira (clio) Digeri ise 61 lira Leon.. Arada sınıf farkı oldugunu bende biliyorum.. Leon iç malzeme kalitesi olarak daha iyi..Daha ferah bir araba..
Clionun ödeme koşulları daha rahat.. Kredi kampanyası vesaire var..
Siz olsanız ne yapardınız?
Tabiki Leon tercih ederdim. Sınıf farkı alma sebebi başlı başına...
turbo&quattro
22-11-2014, 20:32
Seninle ilk baktigimizda da soylemistim leon cok siradan duruyor diye. Ben clio tercih ederdim ikisi arasindan.
Clio sport tourer lar tasarimindan dolayi acayip dar ici ozellikle arkasi..
Bizim sirket araci olarak kullaniliyor, haftasonu mesailerde sofor dahil 5 kisi binince, acayip tikis tikis oluyor..
Onun disinda guzel araba..
Leon derim kanka. İncik boncuk aksesurlarla clio'dan çok daha şık olur. Artı, sen arabanı uzun vade kullanıyosun bunuda göz önünde bulundur derim (;
dolu paketse clio derim. seat biraz sıradan duruyor. clio tasarimi ile ve steyşın oluşu ile sınıf farkını nötürler gözümde.
turbo&quattro
22-11-2014, 21:19
Leon derim kanka. İncik boncuk aksesurlarla clio'dan çok daha şık olur. Artı, sen arabanı uzun vade kullanıyosun bunuda göz önünde bulundur derim (;
Turbo r32 fln tavsiye edersin diye bekliyorduk :D
Ah ahh, deşmeyin yaramı :D
Biraz kurcalayınca bambaşka bir araba oluyor :)
http://i.hizliresim.com/b4nAA0.jpg (http://hizliresim.com/b4nAA0)
http://i.hizliresim.com/G1dQbv.jpg (http://hizliresim.com/G1dQbv)
Clio nun sport tourer hem normalinden daha guzel duruyor hemde sanki leon sinifindaymis gibi duruyor :) sanirim birazda butce ucunda kaliyor ama olabiliyorsa bence yinede leon olsun :)
Jön Türk
22-11-2014, 22:46
Abi garanti süresi hangisinin uzun ? Bakım maliyetlerinide incelediniz mi ?
Shadow_Dancer
22-11-2014, 23:02
Guzel araba clio begeniyorum ben, illa mi renaultun bakim maliyeti daha uzundur.. Leonda 1200 lira ile iki sene uzatilmis garanti veriliyor.. Seat cok guzel araba gercekten, yakin arkadasim 10k kmdir kullaniyor asagi yukari.. Yakit ortalamasi 6.2, ben puntoda 6 yakiyorum.. Clio 56 lira, leon led far ile 59.500.. Arada ucurum yok..
Leona jant lazim o kolay, clio alirsam standart binerim..
Aradaki sınıf farkı yeter.Clio nihayetnde b sınıfı bir araba.Performans hariç hiç bir koşulda leona yaklaşamaz..
Clio fiyat fayda orani yuksek bir arac
Ozellikle 1,5 dci edc hem ciddi donanimli hem iyi bir motor hem iyi bi sanziman kombinasyonuyla gayet basarili
Lakin ic mekanda ciddi kalite problemleri ve cok ucuz detaylari can skici
Leon eski kasasinda ic mekan hem tasarim hemde kalite acisindan yerlerde surunuyordu ama yeni kasasi bambaska oldu iciyle disiyla herseyiyle cok cok iyi oldu
Bu arada jant demisken asil jant hangi donanim alirsaniz alin clio ya gerekli
Jant tasarimi konusunda daha basariz olunanazdi istisnasiz hepsi cok kotu
Leon abi :) sana yakışır.
Bence iki seçenekte benzinli ise leon . Clio olucaksa dci edc olursa güzel olur.
Shadow_Dancer
23-11-2014, 17:07
Aradaki sınıf farkı yeter.Clio nihayetnde b sınıfı bir araba.Performans hariç hiç bir koşulda leona yaklaşamaz..
Clio fiyat fayda orani yuksek bir arac
Ozellikle 1,5 dci edc hem ciddi donanimli hem iyi bir motor hem iyi bi sanziman kombinasyonuyla gayet basarili
Lakin ic mekanda ciddi kalite problemleri ve cok ucuz detaylari can skici
Leon eski kasasinda ic mekan hem tasarim hemde kalite acisindan yerlerde surunuyordu ama yeni kasasi bambaska oldu iciyle disiyla herseyiyle cok cok iyi oldu
Bu arada jant demisken asil jant hangi donanim alirsaniz alin clio ya gerekli
Jant tasarimi konusunda daha basariz olunanazdi istisnasiz hepsi cok kotu
Bence iki seçenekte benzinli ise leon . Clio olucaksa dci edc olursa güzel olur.
Leondan çok memnun kullanan arkadaşlarım, bugün dolaştım istedigim araba 25 Aralıkta gelecek dediler.. Kapora alıyorlar haliyle, tek derdim zam görmemesi olur.. Bakalım artık.
Mehmetmert
23-11-2014, 17:18
Leon tabikide...
yerli malı yurdun malı renault tabiki de. :)
mert_can 41
23-11-2014, 18:26
Bence leon renault gözlemlediğim kadarıyla halen güvenlik konusunda fazla yol alamamışlar ve yeni leonlar gerçekten çok aşırı şık duruyo güvenlik ve kalite yönünden leon derim ama 1.2 nin performansı nasıl olur bilemem :)
İbrahim33
24-11-2014, 22:54
Yapma abi , leonla clio kıyaslanmaz bile. Tabikide leon tercih edilir.
Erdem K.
25-11-2014, 08:38
iki seçenek arasında 2.eli de düşünerek leon'u tercih ederim...
Bence leon renault gözlemlediğim kadarıyla halen güvenlik konusunda fazla yol alamamışlar
abs esp asr sürücü yolcu hava yan hava yastıkları daha ne yapsınlar roll cage mi :) ki cliolar 2006dan beri ncapten 5 yıldır alan araçlar
mert_can 41
25-11-2014, 11:39
abs esp asr sürücü yolcu hava yan hava yastıkları daha ne yapsınlar roll cage mi :) ki cliolar 2006dan beri ncapten 5 yıldır alan araçlar
Abs asr esp kaza yapana kadar işe yarar benim dediğim ise kazadan sonra sahibinden de hasarlı araçlar bölümüne bakıyomusunuz orda fluence lerin halini görüyomuzsunuz o büyüklükteki arabalar sürücü koltuğuna kadar arkası geliyo kağıt gibi airbag demişsiniz ama clio 4 lerde bir açılıyo diyerlerinde şanslı olmak gerekiyo çoğunluğu açmamış oluyo ben renault düşmanı değilim spor araçlarını ve eski renaultları çok severim ama güvenliğimi düşünerek tercih yaparsam bir gün kesinlikle tercih etmem
Shadow_Dancer
25-11-2014, 11:47
Bugün leon için kaporayı yatırdım, Allahtan bir mani gelmezse Aralık 25'te teslim edilecek.. Çok araştırdım, ama hiç biri Leon kadar içime sinmedi,tam istedigim gibi bir kombinasyon... Fİyatının konumlandırması çok güzel. İnşallah sene sonunda bi zam felan görmezse mal benim..
Alakadar olan arkadaşlara teşekkürler.
Bugün leon için kaporayı yatırdım, Allahtan bir mani gelmezse Aralık 25'te teslim edilecek.. Çok araştırdım, ama hiç biri Leon kadar içime sinmedi,tam istedigim gibi bir kombinasyon... Fİyatının konumlandırması çok güzel. İnşallah sene sonunda bi zam felan görmezse mal benim..
Alakadar olan arkadaşlara teşekkürler.
Hayırlı olsun abi şimdiden.
Shadow_Dancer
25-11-2014, 12:14
Hayırlı olsun abi şimdiden.
Sagolasın kardeşim.
Doğru karar :alright: Kazasız belasız şimdiden kardeşim.
Shadow_Dancer
25-11-2014, 12:53
Doğru karar :alright: Kazasız belasız şimdiden kardeşim.
Eyvallah kanka :)
Abs asr esp kaza yapana kadar işe yarar benim dediğim ise kazadan sonra sahibinden de hasarlı araçlar bölümüne bakıyomusunuz orda fluence lerin halini görüyomuzsunuz o büyüklükteki arabalar sürücü koltuğuna kadar arkası geliyo kağıt gibi airbag demişsiniz ama clio 4 lerde bir açılıyo diyerlerinde şanslı olmak gerekiyo çoğunluğu açmamış oluyo ben renault düşmanı değilim spor araçlarını ve eski renaultları çok severim ama güvenliğimi düşünerek tercih yaparsam bir gün kesinlikle tercih etmem
iyi güzel diyosunda kazanın nasıl olduğunu bilmeden aldığı hasarı nerden biliceksin al en basit örneği
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/194787-kaza-sonrasi-mustang.html
tank gibi mustang ne hale gelmiş
bi mercedes sağlamlığı beklemek tabiki olmaz ben diyorum ki segmentine göre güvenlik yönünde gayet başarılı bi araç clio 4
kısacası :)
http://tr.euroncap.com/tr/results/renault/clio/484.aspx
http://tr.euroncap.com/tr/results/seat/ibiza/501.aspx
benim gönlümden leon geçiyor :)
mert_can 41
25-11-2014, 15:06
iyi güzel diyosunda kazanın nasıl olduğunu bilmeden aldığı hasarı nerden biliceksin al en basit örneği
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/194787-kaza-sonrasi-mustang.html
tank gibi mustang ne hale gelmiş
bi mercedes sağlamlığı beklemek tabiki olmaz ben diyorum ki segmentine göre güvenlik yönünde gayet başarılı bi araç clio 4
kısacası :)
http://tr.euroncap.com/tr/results/renault/clio/484.aspx
http://tr.euroncap.com/tr/results/seat/ibiza/501.aspx
Şimdiye kadar ne kadar büyük kazalı araba incelediysem hepsinde bir yaşam boşluğu vardı kalmıştı ama fuluence de bulamıyorum tabi konu bu arabalar değil benim görüşüm bu birde görüşümün sebebi yakın zamanda bir abimi kaybettim çok sevdiğim clio 4 ün için de o yüzden de biraz nefretim oluştu sağlam değildi falan diye
inriale paris clio olsa tadından yenmez ama sanırım henüz gelmedi
ben yinede cam tavanlı clio tercih ederdim.
arabasızadam
25-11-2014, 20:26
Kırmızı leon + jant .
Gökhan Bilgin
25-11-2014, 20:42
Hayırlı olsun abi trim seslerini sıkıntı yapmıyorsan güzel araç ama seslere uyuz olan biriysen geçmiş olsun :)
Shadow_Dancer
25-11-2014, 20:46
Hayırlı olsun abi trim seslerini sıkıntı yapmıyorsan güzel araç ama seslere uyuz olan biriysen geçmiş olsun :)
Kardeşim indigim araba punto :)
Kırmızı leon + jant .
Aynen o kombinasyon :) Ayrıca led paket.
Gökhan Bilgin
25-11-2014, 21:01
Kardeşim indigim araba punto :)
Aynen o kombinasyon :) Ayrıca led paket.
Opsiyon olarak ne aldın abi led paket varmış şimdi gördüm sunroof , alacantara falan ? :)
İbrahim33
25-11-2014, 21:20
Doğru karar vermişsin abi , güle güle kullan kazasız belasız. Sıfır km araçlar içerisinde oldukça mantıklı bir araç fiyat/performans olarak yeni leon.
tabi ki de leon, renault a göre kalitesi yeter
Shadow_Dancer
26-11-2014, 07:38
Opsiyon olarak ne aldın abi led paket varmış şimdi gördüm sunroof , alacantara falan ? :)
O işlere girersen Şubat sonu diyorlar kardeşim, benim ayırttıgım araba hazır paket olarak gelenlerden. Sunroof ve alcantaraya girersen fiyatı çok şişiyor arabanın Golf'e yaklaşıyorsun. Sunroof çok isterdim olsun, o ferahlıgı yaşamak yeter. AMa şöyle de bi durum var sunroof kapalıyken tavan bana biraz daha yaklaşıyor, ben biraz iri bi insanım..
hb leona hayırlı olsunmu dedik :eek:
turbo&quattro
26-11-2014, 07:49
O işlere girersen Şubat sonu diyorlar kardeşim, benim ayırttıgım araba hazır paket olarak gelenlerden. Sunroof ve alcantaraya girersen fiyatı çok şişiyor arabanın Golf'e yaklaşıyorsun. Sunroof çok isterdim olsun, o ferahlıgı yaşamak yeter. AMa şöyle de bi durum var sunroof kapalıyken tavan bana biraz daha yaklaşıyor, ben biraz [/B[B]]iri bi insanım..
biraz ?
10krktr
Doğru tercih olmuş hayırlı olsun.
Shadow_Dancer
28-11-2014, 16:02
hb leona hayırlı olsunmu dedik :eek:
Dedik Berkanım, hyundai'ye gittim baktım o gün.. Bindim vs.. Elite paket bi arkadaşımda var onu kullandım, araba güzel gerçekten ama istedigim havayı vermedi bana.. Kabinin ışıklandırması vs bi garip geldi.. Leonu aldım kullandım, budur dedim.. Bi de serviste tanıdık baş teknisyen bulduk, güzel diyalog olunca ok dedim..
biraz ?
10krktr
Kes..
Doğru tercih olmuş hayırlı olsun.
Sagolasın.
Abi hayırlı olsun keşke sunrooflu denk gelseymiş artık bi sonrakine kısmet :)