Orijinalini görmek için tıklayınız : Ruhsatlı araç motorunu satıyorum Yardım
dj_batukaan
23-11-2014, 14:18
Merhabalar,
Ruhsatlı olan aracımın Motorunu Komple bir arkadaşa satıyorum ( blok vs herşey dahil ) bu konuda nasıl bir yol izlemem gerekir.. yani üzerinde numara vs. olduğu için noter satışımı yapılmalı, bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi
Fatura da kesmen lazım diye biliyorum. Var mı fatura kesme imkanı?
dj_batukaan
23-11-2014, 15:09
Fatura da kesmen lazım diye biliyorum. Var mı fatura kesme imkanı?
fatura derken, araç adıma kayıtlı yani sahıs satışı yapacağım fatura kesme şansım yok
dj_batukaan
23-11-2014, 15:52
güncel, satışı yarın yapacağım acil yardım lütfen
dj_batukaan
23-11-2014, 18:05
bilgisi olan varmıki
Bir tamirciden motor sokuldugune dair fatura aliyorsun. Sonra 2 tane ek-1 doldurup motor sokme yazisi almak icin trafige basvuruyorsun. Motor sokme yazisi icin extra bir ek belge vs durumunu gene sor derim.
Motor sokme yazisi ile notere gidip "motor blok satisi yapacagim" diyip motor sokme yazisini veriyorsun. Normal arac satisi gibi parani alip imzani alip isi bitiriyorsun.
O esna arac trafikten cekilmis oluyor. tek yaprak ruhsat ve plakalari teslim etmen gerek. Daha sonra evrakli yeni motoru isletme islemlerine gecebilirsin. Trafikten cektikten 30 gun icinde tekrar trafige cikartirsan iyi. Yoksa araca yeni plaka verilir. eskisi bosa cikar (ozel plakaysa dikkat etmen gerekir)
eren abi bilgiler için teşekkürler süper oldu.
dj_batukaan
23-11-2014, 18:26
Bir tamirciden motor sokuldugune dair fatura aliyorsun. Sonra 2 tane ek-1 doldurup motor sokme yazisi almak icin trafige basvuruyorsun. Motor sokme yazisi icin extra bir ek belge vs durumunu gene sor derim.
Motor sokme yazisi ile notere gidip "motor blok satisi yapacagim" diyip motor sokme yazisini veriyorsun. Normal arac satisi gibi parani alip imzani alip isi bitiriyorsun.
O esna arac trafikten cekilmis oluyor. tek yaprak ruhsat ve plakalari teslim etmen gerek. Daha sonra evrakli yeni motoru isletme islemlerine gecebilirsin. Trafikten cektikten 30 gun icinde tekrar trafige cikartirsan iyi. Yoksa araca yeni plaka verilir. eskisi bosa cikar (ozel plakaysa dikkat etmen gerekir)
hımm bu süre olayı sakat oldu şimdi benim aracı yeniden trafiğe sokmam en az 5 - 6 ay
peki şöyle bişey yapabilirmiyim; ben motoru ben yarın teslim edeceğim ama satış işini sonra yapsam ama diğer taraftan da motoru alan kişi yozgatta yani sanmıyorumki daha sonra gelsin :)
satış yapmasak ne olur
dj_batukaan
23-11-2014, 18:27
bu arada bilgi için çok teşekkür ederim
hımm bu süre olayı sakat oldu şimdi benim aracı yeniden trafiğe sokmam en az 5 - 6 ay
peki şöyle bişey yapabilirmiyim; ben motoru ben yarın teslim edeceğim ama satış işini sonra yapsam ama diğer taraftan da motoru alan kişi yozgatta yani sanmıyorumki daha sonra gelsin :)
satış yapmasak ne olur
Senin motorla diğer araç Change (cenç) olur aracını alamaz satamaz başına bişey gelirse başın ağrır .
Yeni motoru kendi aracına işletemezsin eski motoru satış yapmadan .
dj_batukaan
23-11-2014, 18:38
Senin motorla diğer araç Change (cenç) olur aracını alamaz satamaz başına bişey gelirse başın ağrır .
sonra dımız change ci Batuya çıksın :)
o zaman sabah erkenden izin alıp evrak işlerini halledeceğim artık trafikten düşecek araç :( neyse sigorta parasını geri alırız :)
eren abi bilgiler için teşekkürler süper oldu.
Williams için ayrı yoldan gitmiştik. Orada çözüm bende mevzuyu :)
satış yapmasak ne olur
Denildiği gibi change olur araban. O iş çok sakat TR'de. Babanın oğlu bile olsa noterden satışını yapmalısın. Bu arada aklımdan geçeni kaleme alırken hata yapmışım. Doğrusu şu şekilde,
0-30 gün içerisinde tekrardan trafiğe çıkarsa plaka değiştirme hakkın var.
30-1080 gün arasnda plaka değişmeden trafiğe çıkar.
1080 günden fazla zaman geçerse araç otamatikman hurdaya ayrılır ve trafiğe çıkartamazsın.
bu arada bilgi için çok teşekkür ederim
Bilginin bir kısmını yanlış vermişim ama düzelttim şimdi. Sende sağol
dj_batukaan
30-11-2014, 13:40
Williams için ayrı yoldan gitmiştik. Orada çözüm bende mevzuyu :)
Denildiği gibi change olur araban. O iş çok sakat TR'de. Babanın oğlu bile olsa noterden satışını yapmalısın. Bu arada aklımdan geçeni kaleme alırken hata yapmışım. Doğrusu şu şekilde,
0-30 gün içerisinde tekrardan trafiğe çıkarsa plaka değiştirme hakkın var.
30-1080 gün arasnda plaka değişmeden trafiğe çıkar.
1080 günden fazla zaman geçerse araç otamatikman hurdaya ayrılır ve trafiğe çıkartamazsın.
Bilginin bir kısmını yanlış vermişim ama düzelttim şimdi. Sende sağol
Öncelikle yardım için tekrar çok teşekkür ederim çok faydalı oldu bu işlemle alakalı Tüm adımları yeni bir konu olarak açtım
Motor Satışı (http://www.techturkey.com/forum/genel/195092-ruhsatli-arac-motor-satisi-resmi.html)
huseyinturk
30-11-2014, 20:49
Eskisini satmadan neden işletemiyor ? Ben işlettim yeni motoru, eskisine satış vs yapmadım sorun çıkarırmı bana ilerde ?
Sorun çıkartmaz. Belki çöpe atıcaksın. Belki yedek tutacaksın. Misal benim şuan elimde 2 adet satışı üstüme alınmış motor bloğu var. Ama hiçbir aracada işletmedim. Tıpkı senin sahip olduğun kenarda boş duran eski blok gibi.