sonvedam11
24-11-2014, 09:51
arkadaşlar 1.8t AGU motor olan aracımda motor kitlemesi sonucunda tekrar motor yapımına KARTAL sanayideki ATAK otomotive aracı çekici ile bıraktık. motor yapıldı herşey bitti aracı teslim aldım. 25km uzaklıkta olan çayırova McDonalsta bulunan evime giderken yarı yolda yağ lambası yanıp sönmeye başladı. arından ustayı arayıp sordum ve yag sensöründen olduğunu ertesi günü gelip değişip sorunun çözülebilicegini söyledi bende herşeyin ustaya bağlı olduğunu söyleyip yoluma devam ettim tam çayırovaya yaklaşırken motordan dizel motor gibi ses gelmeye başladığını farkettim ***** düz boru ve egzoz olunca sadece yavaşladığınızda motorun sesi biraz duyuluyor. ve hemen kenara çekip babamı aradım eve kadar aracı çekerek götürdük ertesi gün usta eve geldi. yatakların vurdugunu söyledi çekici ile aracı alıp götürdü. aracın içinde hiç yag kalmamıştı. ne bir duman nede bir kaçak vardı sorunun ne olduğunu bulamadık yağın turbodan gitme olasılıgıda sıfırdı turboda sıfır değiştik. k04-23 ,, ustalar problemi bulamadığı için tüm herşey kendilerine ait tekrar motoru topladılar 5 gün aracı test ettiler tamam bu sefer gelip alabilirsiniz dediler. bende bi test istiyorum izmite kadar gidip gelelim beraber dedim. yola çıktık 20km bi tur attik bir şey çıkmadı usta dahada çıkmaz benim işim var sen beni bırak dedi ustayı dükkana bıraktım ve bu sefer dükkandan 10km uzaklaşmadan tekrar yag ışığı yandı. yol kenarında durdum bekledim aracın yağına baktım en ufak bir eksilme yok .. yağ kütügündeki turbo hortumunun yanın boştaki vidayı söküp manuel yag basıncı için saat bağladık rölantide 2 bar basınç gösteriyor. ama yag lambası yakıyor. herneyse usta benim aracı kaldıgı yerde çalıştırıp dükkana kadar kendi götürdü. bende özel servisin aracı nı sürdüm. peş peşe dükkana kadar gittik. dükkanda usta elinde bir adet daha saat varmı birde sensörün oldugu yere takıp orayada bakabiliriz bence dedim. bir saat daha getirip taktı şok olduk saatin birtanesi 2 bar birtane 0.4-0.5 bar gösteriyor. nasıl oluyorsa bascınç yağ filitresinden sonra düşüyor. bizde yag kütügünü sıfırı ile değiştik yag soğutucuyuda sıfır değiştirik filtreyide değiştik. yine sorunu çözemedik ne yapacağımızı bilemedik.
ayrıca arac 70 dereceye gelene kadar düzgün motor ısınınca yag ısındıktan sonra lamba yanıyor.
araçta motor yapımında
-piston
-sekman
-gömlek
-kol
-krank
-egzantirikler
yag pompası ve süzgeci (servis malı)
-komple yataklar
değişmiştir.
specler
k04-24 turbo
380 cc enjektör
auditt manifold
76 düz boru
7 litre intercoller
n75 iptali
70mm maf
forge dv
internal wg
sorun için tahminlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.
ayrıca arac 70 dereceye gelene kadar düzgün motor ısınınca yag ısındıktan sonra lamba yanıyor.
araçta motor yapımında
-piston
-sekman
-gömlek
-kol
-krank
-egzantirikler
yag pompası ve süzgeci (servis malı)
-komple yataklar
değişmiştir.
specler
k04-24 turbo
380 cc enjektör
auditt manifold
76 düz boru
7 litre intercoller
n75 iptali
70mm maf
forge dv
internal wg
sorun için tahminlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.