Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 94 Astra GSİ(SFİ)

hcanalagoz
27-11-2014, 08:27
Herkese merhabalar; öncelikle değerli forumunuza yeni katılan birisi olarak konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum bilen bir arkadaş yönlendirirse sevinirim:)Öğrenci olduğum için 10.000tl civarı, max 13.000tl lik bir bütcem var. Alıcağım araba, ilk arabam olucak. Ailemizde opel geleneği olduğu için bizim astra(136hp) nın yanına bir 94 GSİ çekmeyi düşünüyorum fakat 106gti veya vts mk1,mk2 larda beni cezbetmiyor değil. 94 model GSİ(SFİ) 'leri araştırdığım kadarıyla performans konusunda başarılı olduğu fakat emsallerine(gti,vts,vti) göre yol tutuşunun pek iyi olmadığını, motorla alakalı pek fazla sorun çıkarmadığını duydum. Bu araçlara güven duyabilirmiyim ufakta olsa olan bu birikimimin boşa gitmesini istemem:). Zamanının efsane araçları olan gti,gsi,vts çok ilgimi çekiyor ama sonradan hüsrana uğramak istemiyorum. Araç tavsiyelerinize açığım.

Örnek olarak :
www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-acil-satilik-fiyat-dustu-memurdan-tertemiz-gsi-167496290/detay

www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-satilik-red-devil-187529137/detay

NOT : (Bu tarz araçlar sana yaramaz öğrencisin git dizel araca bin gibi tavsiyelere ihtiyacım yok.Sizler gençken bu araçlara kanınız hiç mi kaynamadı:))

Emre Ekrem
27-11-2014, 09:32
Kocaeli de ki iyi yürüyor, aracın durumunu bilmiyorum, bir iki kere denk gelmiştim dışarıdan iyi görünüyordu.

dc_crx
27-11-2014, 09:36
honda civic si veya CRX bak en sorunsuzu bunlar ;)

DrageR
27-11-2014, 09:55
o fiyatlara araç bakıyorsan seni üzecek araçtır gsi
hem yakıtı hem masrafları hem eskiliği öğrenciye gelebilcek bir araç değil
aynı fiyatlara daha yeni spor araçlar var cebin için onları öneririm

hcanalagoz
27-11-2014, 10:12
honda civic si veya CRX bak en sorunsuzu bunlar ;)

Si fiyatları beni aşıyor.Bana göre CRX (+) larından çok (-) leri var.Bana hiç güven vermiyor piyasadakilerin coğunun rengi harita gibi, çok güzel yatak sardığını ve ek olarak kasasının su aldığını çürüdüğünü bilirim. Bir gsi,gti,vts ile crxnin karşılaştırılmamasını gerektiğini düşünüyorum. Tavsiyelerin için teşekkürler:)

hcanalagoz
27-11-2014, 10:18
o fiyatlara araç bakıyorsan seni üzecek araçtır gsi
hem yakıtı hem masrafları hem eskiliği öğrenciye gelebilcek bir araç değil
aynı fiyatlara daha yeni spor araçlar var cebin için onları öneririm

Masrafı emsallerine(gti,vts,vti) göre nasıldır biraz daha açıklayıcı olursan sevinirim.Önerilerini merak ile bekliyorum...:)

JDM VTİ
27-11-2014, 12:09
İlanını verdiğin araçlar hiç düzgün durmuyor.
Düzgünleri zaten kendini belli ediyor, onlar da senin bütçeni aşıyor.
Bence o dediğin fiyatlara mantıklı olan yüksek modelli airbag sunrooflu 106 quicksilver vs. bak.
Hem az yakar, hem bakımları çok ucuz, hem 2.eli düzgün.

hcanalagoz
27-11-2014, 15:26
İlanını verdiğin araçlar hiç düzgün durmuyor.
Düzgünleri zaten kendini belli ediyor, onlar da senin bütçeni aşıyor.
Bence o dediğin fiyatlara mantıklı olan yüksek modelli airbag sunrooflu 106 quicksilver vs. bak.
Hem az yakar, hem bakımları çok ucuz, hem 2.eli düzgün.

106 quicksilver'lar stock olarak abs'siz ve 75bg olması beni düşündürüyor. Frenleri ve performansı nasıl hiç bilmiyorum. Pug'cuların yardımına ihtiyacım var:)..

-48lik düz boru, ince conta, filtre, oem egsoz, chip ile max kaç bg verim alabiliriz performansı tatminkar olur mu?
-Bu işlemlerin toplam maliyeti ne olur?

JDM VTİ
27-11-2014, 15:31
Quicksilver'dan performans anlamında beklentin çok olmasın. Hatta hiç olmasın :)
İlk araban olucak heves ediyorsun normal olarak ama mantıklı olmanda fayda var benden sana nacizane tavsiye.
'94 GSI seni üzer temizi olmadıkça.
Honda Integra'lara da bakabilirsin, model yılına takılmaz isen. Donanımları zaten gayet iyi.

DrageR
27-11-2014, 16:12
Masrafı emsallerine(gti,vts,vti) göre nasıldır biraz daha açıklayıcı olursan sevinirim.Önerilerini merak ile bekliyorum...:)

o bahsettiğin araçlara göre daha fazla elektronik donanıma sahip o senelerde bu güzel bir özellik olsada bu senelerde çok titiz bakılan araçlar olmadıkça seni üzer bi arıza başlatır arkası kesilmez
sorunsuz bulabileceğini sanmıyorum hele o fiyatlara çok zor tavsiyem 2000-2002 clio sport 1.6 olabilir yada biraz daha bütçeyi zorlayıp 106 saxo tarzı bakabilirsin yada illa astra diyorsan ecotec olan versiyonları var daha yeni model onlara bakabilirsin.

Meraklısı için dohc sfi astra güzel araçtır ama senin öğrenci olman işi bozuyor yoksa meraklısı çok bir araç uğraşabilecek olan için

cdaydin
27-11-2014, 16:19
106 quicksilver'lar stock olarak abs'siz ve 75bg olması beni düşündürüyor. Frenleri ve performansı nasıl hiç bilmiyorum. Pug'cuların yardımına ihtiyacım var:)..

-48lik düz boru, ince conta, filtre, oem egsoz, chip ile max kaç bg verim alabiliriz performansı tatminkar olur mu?
-Bu işlemlerin toplam maliyeti ne olur?

Quicksilver in performansını zaten arkadaslar soylemis bende frenleriyle ilgili birsey soylemek isterdim ama söyleyemiyorum cunku frenin f si yok
Aklında olsun :)

hcanalagoz
27-11-2014, 17:56
Quicksilver'dan performans anlamında beklentin çok olmasın. Hatta hiç olmasın :)
İlk araban olucak heves ediyorsun normal olarak ama mantıklı olmanda fayda var benden sana nacizane tavsiye.
'94 GSI seni üzer temizi olmadıkça.
Honda Integra'lara da bakabilirsin, model yılına takılmaz isen. Donanımları zaten gayet iyi.

Quicksilver'da bahsettiğim specler ile verim alabilirmiyim?

Evet ilk aracım olucağı için hevesliyim haliyle hevesimi kursağımda bırakmayacak türden araba arıyorum. Sağolun sizlerde elinizden geldiğince yardımcı oluyorsunuz:)

Honda integralar benim için geniş bir araç teknik özellik,donanım vs. (+,-) sini bilmiyorum. Biraz daha ayrıntıya girelim:)

c20let
27-11-2014, 18:04
İzmirdeki gsi'a kuşadasında denk gelip baktım. Bence vakit kaybetmeyin.

hcanalagoz
27-11-2014, 18:12
Quicksilver in performansını zaten arkadaslar soylemis bende frenleriyle ilgili birsey soylemek isterdim ama söyleyemiyorum cunku frenin f si yok
Aklında olsun :)

Ufak oynamalarla adam olmaz mı dersin;)?

Fren konusuna benimde aklım takıldı yani bu araçla ne yürürüz ne dururuz kanısına mı varıyoruz:)? Pug'cular aracı yanlış mı tanıttı anlamadım:D

hcanalagoz
27-11-2014, 18:17
İzmirdeki gsi'a kuşadasında denk gelip baktım. Bence vakit kaybetmeyin.

Araçla ilgili detaylı bilgi verebilirseniz daha sağlıklı olur:). Vakit kaybetmeyin derken neyi kastediyorsunuz, yangından mal mı kaçırıyoruz yoksa mal zaten yanmış mı:D?

HG6161
27-11-2014, 18:26
Vizelerin arasinda sanayide yatmak istemiyorsan bulasma, japonlara yonelmeni oneririm ogrenci adamin basina en az derdi japonlar acar

hcanalagoz
27-11-2014, 19:07
Vizelerin arasinda sanayide yatmak istemiyorsan bulasma, japonlara yonelmeni oneririm ogrenci adamin basina en az derdi japonlar acar

Honda hakkında pek bir bilgim yok. 10lira civarı bişeyler arıyorum tavsiye ve önerileriniz nelerdir?

Umut melek
27-11-2014, 19:16
90 's hondaların hepsine bakabilirsin 4 kapı istersen eg kasa 1,5ex lere bakabilirsin temiz düzgün olanı seni üzmez sunroof luda bulursan tadından yenmez:) parca konusunda da sıkıntı yaşamazsin her parçasını burdan konu acsan bile ertesi gün elinde olur o derece

hcanalagoz
27-11-2014, 20:21
90 's hondaların hepsine bakabilirsin 4 kapı istersen eg kasa 1,5ex lere bakabilirsin temiz düzgün olanı seni üzmez sunroof luda bulursan tadından yenmez:) parca konusunda da sıkıntı yaşamazsin her parçasını burdan konu acsan bile ertesi gün elinde olur o derece

Ef kasalar biraz eski duruyor. Eg daha oturaklı bir kasaya sahip, tavsiyeni değerlendiricem:) Başka bir abimizde integra önermişti bu 90' hondaların motor,donanım,özellikleri hakkında inanın en ufak bir bilgiye bile sahip değilim. O yüzden araç tavsiyesinde bulunurken araç ile kısa bir bilgi verirseniz birbirimizi daha iyi anlarız, teşekkürler:)

Redfish16V
27-11-2014, 20:43
GSİ güzel hoştur aşktır ama ilgi şefkat ister ki piyasada elle tutulur gsiların piyasası belli :) Belki biraz fanatiklik gibi olacak ama gsi aşığı olarak japonların öğrenciye uygun olduğu aşikar bence :) 1.5 ex felan bakardım çokta tatlı alımlı tam öğrenci arabası olurdu :)

Umut melek
27-11-2014, 21:44
Kardeşim 89 91 ef ler tr ye giren dual carb çift karbüratörlü olanlar hb sedan 90 hp tabi bunu enjeksiyona cevirip ufak tefek maddiyata bağlı birşeyler yaparsan satmak istemezsin inan buna:) 92 95 arasında çıkanlar eg kasa bildiğin si kasalar yani bunlarda d15 motor var el ve ex lerde 100 hp aynı şekilde tek karbüratör fakat ikisininde piston kodlari falan farklı 48 lik düz boru güzel bir son susturucu enjeksiyon filtre seni fena tatmin eder gibi geliyor si leri saymadım onlarda dohc 136 hp fakat ele avuca gelicek si ler piyasada hem yok hemde seni aşar fiyat olarak bu konular burda uzar gider sana bir tavsiye ilk araban olacağı için Temiz bir eg kasa bul yağına suyuna bak mezun olana kadar belkide evlenene kadar sürersin :)

hcanalagoz
27-11-2014, 21:59
GSİ güzel hoştur aşktır ama ilgi şefkat ister ki piyasada elle tutulur gsiların piyasası belli :) Belki biraz fanatiklik gibi olacak ama gsi aşığı olarak japonların öğrenciye uygun olduğu aşikar bence :) 1.5 ex felan bakardım çokta tatlı alımlı tam öğrenci arabası olurdu :)

Yorumlara bakılırsa, astra sempatimi bastırmak zorunda kalıcam:D Civic 1.5ex,106quicksilver arasında kaldım diyebilirim. German style' cı olarak başlamak istediğimiz işten Jdm' ci olarak çıkıcaz:D

Redfish16V
27-11-2014, 22:09
Yorumlara bakılırsa, astra sempatimi bastırmak zorunda kalıcam:D Civic 1.5ex,106quicksilver arasında kaldım diyebilirim. German style' cı olarak başlamak istediğimiz işten Jdm' ci olarak çıkıcaz:D
Sonuçta daha çok araba sahibi olacağız,yaşımız kaç ki.. Temiz araç olsunda yine bir gün hayalimizi yaşarız :) Bazen iinsan ne zaman bi şöyle aracımız olacak diyorda,arabanın masraf konusuna gelince duygusallık kalkabiliyor :)

hcanalagoz
27-11-2014, 22:19
Kardeşim 89 91 ef ler tr ye giren dual carb çift karbüratörlü olanlar hb sedan 90 hp tabi bunu enjeksiyona cevirip ufak tefek maddiyata bağlı birşeyler yaparsan satmak istemezsin inan buna:) 92 95 arasında çıkanlar eg kasa bildiğin si kasalar yani bunlarda d15 motor var el ve ex lerde 100 hp aynı şekilde tek karbüratör fakat ikisininde piston kodlari falan farklı 48 lik düz boru güzel bir son susturucu enjeksiyon filtre seni fena tatmin eder gibi geliyor si leri saymadım onlarda dohc 136 hp fakat ele avuca gelicek si ler piyasada hem yok hemde seni aşar fiyat olarak bu konular burda uzar gider sana bir tavsiye ilk araban olacağı için Temiz bir eg kasa bul yağına suyuna bak mezun olana kadar belkide evlenene kadar sürersin :)

Honda için beklediğim yorum sonunda geldi, 92-95 1.5ex sedan d15 10lira civarı bulanabilmesi beni şaşırttı cidden. Sİ 'lar gençlikten nasibini almış geri kalanlarda dediğiniz gibi fiyatları ortada:)
Motor üstü yağlanması diye kronik bir sorunu olduğunu duydum. Bu yüzden temkinliyim, bu motor sorunu ile bilgi verirseniz sevinirim:)

-Dediğiniz speclerde(48 lik düz boru,son susturucu,enjeksiyon,filtre) kaç bg'lik bir verim alırız?

-D15' i SOHC VTEC ' e çevirmek tahminen kaça patlar?

hcanalagoz
27-11-2014, 22:24
Sonuçta daha çok araba sahibi olacağız,yaşımız kaç ki.. Temiz araç olsunda yine bir gün hayalimizi yaşarız :) Bazen iinsan ne zaman bi şöyle aracımız olacak diyorda,arabanın masraf konusuna gelince duygusallık kalkabiliyor :)

Aynen, allah herkesin gönlüne göre versin. Değerli yorumların için teşekkürler:)

bugra_0101
28-11-2014, 08:19
10-15 arasında ki araçların benim gözümde 5-10 arası masrafı var gerçi ben çok titiz ve orjinalciyim ama öyle

hcanalagoz
28-11-2014, 18:48
10-15 arasında ki araçların benim gözümde 5-10 arası masrafı var gerçi ben çok titiz ve orjinalciyim ama öyle

Bu tarz arabalarda orjinallik ayrı bir hoş olur orada hem fikiriz ama 5-10milyar masrafı olur derken?

10bin tl civarı gibi bütçem var.Tavsiye veya önerilere açığım:)

Ör: (Honda eg kasa 1.5ex,integra,crx,106quicksilver.)

KÖROĞLU
28-11-2014, 19:08
Bu tarz arabalarda orjinallik ayrı bir hoş olur orada hem fikiriz ama 5-10milyar masrafı olur derken?

10bin tl civarı gibi bütçem var.Tavsiye veya önerilere açığım:)

Ör: (Honda eg kasa 1.5ex,integra,crx,106quicksilver.)

Senin ilacın Proton 218 bi incele derim.

4g93 1.8 136 hp mitsubishi motoru var. Klima - abs - 4 disk fren vs vs.

10 un üstüne çıkarsan biraz birkaç iyi araba var.

İbrahim Erdem
28-11-2014, 19:14
10 bin bütçe ile piyasa araçlarını unut ya da iyi araştır iyi pazarlık yap.

Benim önerilerim ilgini çekmeyebilir belki

mazda 323 veya suzuki swift derim. İkisi de sağlam temizi bulunabilen ucuz araçlar yakıt değerleri de fena değil.Ayrıca bulursan twingo al hele bir de tente tavan lı ve temizse.

Burhan
28-11-2014, 19:48
106 Quick kullandim ne fren ne kaporta hicbisey bekleme. Corsa gsi 1.5 yıldır kullanıyorum ve hıc satmyi dusunmuyorum temiz duzgun bisey bulursan hic bekleme benimki 98 model cift airbag klima sunrof abs elektrikli aynalar vs. aradigin fiyatlarda belki 98 bulamayabilirsin digerlerindede sunrof yok tek airbag

hcanalagoz
28-11-2014, 20:23
Senin ilacın Proton 218 bi incele derim.

4g93 1.8 136 hp mitsubishi motoru var. Klima - abs - 4 disk fren vs vs.

10 un üstüne çıkarsan biraz birkaç iyi araba var.

Protonun piyasası yok ve temiz coupe'lerine güzel fiyat çekiyorlar. Bu bütçeyle beklentileri fazlasıyla karşılayacak bir araba, motoruna ileri dönük birçok şey yapılabilir ama piyasası ve tipi hoşuma gitmiyor:)

hcanalagoz
28-11-2014, 20:29
10 bin bütçe ile piyasa araçlarını unut ya da iyi araştır iyi pazarlık yap.

Benim önerilerim ilgini çekmeyebilir belki

mazda 323 veya suzuki swift derim. İkisi de sağlam temizi bulunabilen ucuz araçlar yakıt değerleri de fena değil.Ayrıca bulursan twingo al hele bir de tente tavan lı ve temizse.

Civic 1.5ex eg kasa kovalamayı düşünüyorum ama görsellik açısından sunrooflu 106quickte aklımı çeliyor. 323,swift bana gelmez abi dede arabasına kaçıyor:)

hcanalagoz
28-11-2014, 21:21
106 Quick kullandim ne fren ne kaporta hicbisey bekleme. Corsa gsi 1.5 yıldır kullanıyorum ve hıc satmyi dusunmuyorum temiz duzgun bisey bulursan hic bekleme benimki 98 model cift airbag klima sunrof abs elektrikli aynalar vs. aradigin fiyatlarda belki 98 bulamayabilirsin digerlerindede sunrof yok tek airbag

Corsa gsi emsallerine güzel donanımlı ama beklentilerimi karşılamayabilir.

Eski 106quicksilver kullanıcısı olarak araç izlenimlerinizi detaylı bir şekilde anlatırmısınız:)

-48lik düz boru, ince conta, filtre, oem egsoz,
chip ile max kaç bg verim alabiliriz performans tatminkar olur mu?

Honda civic eg(1.5ex) ,integra, 106quicksilver. Bu üç araç arasında kaldım diyebilirim.

41AF101
28-11-2014, 21:45
Merhaba...
İlanını paylaştığınız araçlardan 11750 fiyatı olan , (plakayı net hatırlamıyorum ama sticker ve jantlar aynı) geçen sene izmit sanayide görmüştüm ve ciddi anlamda yorgundu. ezik göçükleri vardı , idare edecek kadar bile iyi değildi. Sonradan toplanmış olabilir veya o araç olmayabilir. Dediğim gibi %100 hatırlamadığım için net konuşamıyorum.
- İkinci paylaştığın araç ise yine geçen sene gebzede bir galeride 9500 e kadar fiyatı düşürmüştü. Gidip bakıp kullandım. Tam alacakken gsi cı bir abimden duyduğum 2 3 sefer motor yapılmış dikiş tutmamış. Kasa olarak ben beğenmiştim. İç döşeme ve kapı döşemeleri komple oem e çevrilmesi şart. Ben baktığımda lpg yoktu.

Özetle gördüklerimin dışında başkalarından duyduklarıma %100 doğru diyemem. Şuanki durumlarını bilmemekle birlikte, bu iki araçta bence seni üzer diye düşünüyorum.
GSİ alacaksan bence minimum 15-16.000 TL olanlara bakmalısın.

Yerinde olsam corsa b gsi alıp mantzel, yazılım, filtre gibi düşük maliyetli işlemlerle ciddi keyifli bir araba almayı düşünürdüm. Vectra a gt jantı veya 94 astra sfi jantıyla corsa b gsi'ın kaderini değiştirebilirsiniz.

Burhan
28-11-2014, 22:19
İlk arabam 98 gsi di onu sattigim gun gun Quick aldim gayet temiz olmasina ragmen surekli tak tuk ses yapiyodu kaportasi keza oyle cok zayif. Frenleri herkesin dedigi gibi berbat yakiti benzinliydi gaz yoktu bende ogrenciyim hic uzmedi. Sehir ici gayet iyidir park etmesi falan fakat kuru direksiyon hidrolik yok abs yok ve bu araba 2001 model :) ici bana gore 1970 model araba kadar eski yani bi dolgunluk yok her acidan kalitesiz bi aracti benim gozumde 106 sahipleri alinmasin BANA gore oyleydi. Benim cok merakim oldugu icin aldim ve 3 hafta icinde tiskindim :) sansima sattigim gsi mi 106 yi sattigim gun geri aldim yani ilk aracima hala biniyorum idda ediyorum corsa gsi 106 quickden cok cok fazla karsilar beklentilerini

Tayfun.O
28-11-2014, 22:22
Bir arkadaşım sizin gibi hayrandı daha geçenlerde 12.5k bir sfi aldı . Arabanın motoru iyidi iç döşemeler eh işte ön düzen bitikti 100 üstünde çok feci silkeleme yapıyordu 13k ya alaçağınız sfi aynı bunun gibi bir masrafı olucak size 14-15k ya gelicek. Bütçenizi artırın 15kya güzel bi sfi bakın derim

hcanalagoz
28-11-2014, 22:30
Merhaba...
İlanını paylaştığınız araçlardan 11750 fiyatı olan , (plakayı net hatırlamıyorum ama sticker ve jantlar aynı) geçen sene izmit sanayide görmüştüm ve ciddi anlamda yorgundu. ezik göçükleri vardı , idare edecek kadar bile iyi değildi. Sonradan toplanmış olabilir veya o araç olmayabilir. Dediğim gibi %100 hatırlamadığım için net konuşamıyorum.
- İkinci paylaştığın araç ise yine geçen sene gebzede bir galeride 9500 e kadar fiyatı düşürmüştü. Gidip bakıp kullandım. Tam alacakken gsi cı bir abimden duyduğum 2 3 sefer motor yapılmış dikiş tutmamış. Kasa olarak ben beğenmiştim. İç döşeme ve kapı döşemeleri komple oem e çevrilmesi şart. Ben baktığımda lpg yoktu.

Özetle gördüklerimin dışında başkalarından duyduklarıma %100 doğru diyemem. Şuanki durumlarını bilmemekle birlikte, bu iki araçta bence seni üzer diye düşünüyorum.
GSİ alacaksan bence minimum 15-16.000 TL olanlara bakmalısın.

Yerinde olsam corsa b gsi alıp mantzel, yazılım, filtre gibi düşük maliyetli işlemlerle ciddi keyifli bir araba almayı düşünürdüm. Vectra a gt jantı veya 94 astra sfi jantıyla corsa b gsi'ın kaderini değiştirebilirsiniz.

GSi bütçeyi aşıyordu, bu yorumdan sonra zaten yalan olur gözümde:)Corsa b gsi donanım,özellik açısından alınası bir araç ama kasası hoşuma gitmiyor, corsada c kasa makbul.. oda bütçeyi aşıyor.

-Honda civic eg(1.5ex),integra,106quicksilver aklıma yatan bunlar. Bu üç araç arasında sizin tercihiniz ne olurdu? Kısaca bilgilendirirseniz sevinirim:)

Yorum ve önerileriz için teşekkür ederim.

41AF101
28-11-2014, 23:55
GSi bütçeyi aşıyordu, bu yorumdan sonra zaten yalan olur gözümde:)Corsa b gsi donanım,özellik açısından alınası bir araç ama kasası hoşuma gitmiyor, corsada c kasa makbul.. oda bütçeyi aşıyor.

-Honda civic eg(1.5ex),integra,106quicksilver aklıma yatan bunlar. Bu üç araç arasında sizin tercihiniz ne olurdu? Kısaca bilgilendirirseniz sevinirim:)

Yorum ve önerileriz için teşekkür ederim.

Rica ederim. Tahmin ediyorum ki aynı yaşlardayız. Emin ol bu aklındaki araçları herkes bu yaşlarda düşünüyor.
Bende 10 ay kadar önce integra vardı , bayağı toparladım sonra sattım. Öyle bi arabaki ciddi hastalık yapıyo şuan bile hala bakıyorum. (Maddiyat sebebiyle keyfi olarak tabiiki )
13 liraya güzel bir teg alınır mı dersen alınır fakat olmadık bir zamanda çıkartacağı arızalara katlanırım diyorsan al.
Sunrooflu teg almanı tavsiye etmem , % 95 inin sunroof çerçevesi çürük oluyor. Benimki de öyleydi. Kliması çalışanı cidden zor bulunur. Ön kapı camları aşırı çizik olur. Şoför koltuklarının köşesi genelde koltuk demirlerine kadar yırtık olur. 92 modellerin stop , ön tampon gibi parçaları 91 modelden farklıdır. 92 modelin stoplarını ve ön tamponunu zor bulursun. (Allah korusun arka stoplar kırılırsa 92 stopları bulmak cidden zormuş , tecrübeli teg ci lerden öğrendim.)
Aralarında çok çok temizleride var , beğendiğin araç varsa linkini paylaş sana bildiklerimi söylerim. Çoğuna yaz gidip baktım ve bakıyorum. (İstanbul içi )

Civic 1.5 ex hakkında bilgim olmamakla beraber , bu kasayı kullananlardan duyduğum motorunun sorunsuz olduğu. 1.6 Sİ larda yağlama sorunu olabiliyormuş ama 1.5 ex karbüratörlü motorlar sorunsuz diye duydum. Detayları bilemiyorum kullanıcılar söyler.

Benim integram da buydu , sayfalara tek tek bakarsan ufak masraflarla güzelleşebileceğini anlarsın. :)
Allah gönlüne göre versin..

http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/166220-ys1-sanzimanli-1992-integra-evrim-gecirdi.html?highlight=

R.I.P
29-11-2014, 16:26
üniversiteye başladığımda ilk araba olarak corsa gsi almıştım 97 model. aslında mekanik anlamda ortalamanın oldukça üzerinde bir temizlikteydi ama yine de ortalama 3-4 ayda bir problem çıkarıyordu(sorunların tamamını arabaya yüklemek yanlış olur usta problemi de yaşadım)
bana sorarsan mekanik anlamda en sorunsuzunu alıp kaportayı da zamanla toplamak hem hevesini alman hem de başının daha az ağrıması demek. bana sorarsan corsa gsi bak derim