Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 308 1.6HDI & 407 1.6HDI & Focus 1.6TDCI

toGah
30-11-2014, 16:59
selamlar arkadaşlar çok araba değiştirdim en son 1.9 vectram vardı.

onun performansını aratmayacak daha iyi bir araç arıyorum c veya d

şuanda

2006 407 1.6hdi excutive - 27-30 bin tl arasına bakıyorum yada
2008 308 comfort 1.6hdi 28-30 arasında araçlarda var.
2006 focus ghia 1.6tdci 26-29 arasında

performans ve problemleri konusunda hangisini almak daha mantıklı?

407 nin önü çok alçak ve sensör problemleri çok var bildiğim kadarıyla.
308 in önü güzel ama arkadan çirkin duruyor, belki 17-18 geniş taban lastikle yakışıklı olabilir.
focus tiatnyumlar güzel ama pahalı bana göre eski makyajsız olanlar pek hoş deil diğeri yanında birde bunların 7 ileri otomatik dizelleri var nasıldır otomatikler performans problem?

veya bu klasmanda c veya d 1.6 performanslı 2005 model ve üstü 25-30 arasında alabileceğim tavsiye edeceğiniz ne olabilir?

değerli tavsiyeniz için şimdiden teşekkür ederim

EmreYY
30-11-2014, 20:06
2006 exc. 407miz vardı dediğiniz gibi önü bayağı yakın suspansıyonun yumusak olmasından sebep esneyip altını vurma ihtimaliniz var.Hepsinde var mı bilmiyorum ama bizimkinde demir sac koruma vardı altında hiç bir sıkıntı yapmıyordu.sadece 407 değil bir çok fransızın elektrık arızası meshurdur çözülemeyecek seyler değildir.407lerde farlardaki xenon silecek motorunu yakıyordu onun dısında bir arıza yasamadık.
308 sportium paket yakalarsanız o fiyat aralığına yada cevirirseniz güzel araçlar premıum paket güze dolulukta.Son olarak focus ne olursa olsun temizi piyasada tutulan bir araç yalnız titanyum yada ghia dolu araçların cogu kazalı hasar kayıtlı vs iyi baktırmak gerek diye dusunuyorum.Birde psa ile ortak motor dıye hatırlıyorum.

atituti
30-11-2014, 21:40
407 nin bilinenin aksine ön tamponu değil ortası daha cok vuruyor , bugüne kadar birkez bile ön tamponu sürtmedim ama ortasını hergün vuruyorum (4 kişi gezerken) suç bizim arabalarda değil abuk subuk yapılan tümseklerde.bugüne kadar elektronik sorun yaşamadım bazen sert çukura girince lastik basıncı düştü uyarısı veriyo ama kendi kendine sönüyo ışık.407nin yakıtı kasanın ağırlığı yüzünden diğerlerinden fazladır

Erdem K.
01-12-2014, 07:50
iki seneye yakın 2010 308 1.6hdi 90 hp, yine yakın süreler seneler süresince de 2007 1.6hdi 110hp manuel 407 kullandım. 308'im comfort + stil paketti yanılmıyorsam ama ona rağmen içi çok boş, bagajı geniş, performansı eh işte, ama yakıtı süper ekonomikti. ön çamurluklarının plastik oluşu dışında pek bir şikayetim yoktu.

407'im executive paketti ve beni donanımıyla açıkçası doyuruyordu, gidişi çok ahım şahım değildi çünkü ağırdı ama yere yakın oluşunu şahsen seviyordum, yakıtı ş.içi 6.5'lardaydı. bagajı ve içi geniş güzeldi, imkan olsa yine alırım :)

Peugeot ve citroen grubunun en sevmediğim özelliği boyaları, focus'ta da 407 hdi ile aynı motor var bildiğim psa grubu... arkadaşımın 2008 tdci focusunu da defalarca kullandım, ghia değil ama fena da değil. performans olarak 3ü arasından belki en tatminkarı 110hp ise 308hdi olabilir... ama açıkçası çok hissettirecek farklar olacağını sanmam, çünkü hepsi 110hp olacaksa ağırlığı en az olan diğerlerinden en performanslı olan olacaktır :) hepsi aynı motor, aynı turbo vs...

edit: 407'imde hiç sensör problemi yaşamadım...

aslanneron
01-12-2014, 10:41
407 yi ve Focus u birer yıl arayla yazın 3 ay kulanmışlığım var.
407 executive blackline Modeliydi ve gerçekten doluluk olarak doyuruyordu insanı gidiş eh işte o kasa için biraz hantal kalıyor ama yazılımla falan 140 hp leri yakalıyormuş ve tatmin ediyor diyenler vardı. Önü değilde altı korkutsun sizi gerçekten fazla doldurunca abartı tümseklerde sıkıntı yaratıyor bizim aracın üzerinde direk orjinal lastik ve jantları vardı.tek yaşadığımız sensör sorunu lastik basınçtı onlarda kafalarına göre hata verip geçiyorlardı :D

Focus'un boşunu kullandıydım direk trendline :D yol tutuşu falan çok hoşuma gidiyordu ama 407den sonra pek donanım yokdu :) ama dediğiniz dolu paketleri çok fazla 407 yi aratmayacakdır.
Ben şahsen imkan olsa 407 alırdım nedense bana daha çok keyif veren bir araçtı konfor ve donanım olarak.

308 hakkında hiç bir fikrim yok malesef

toGah
01-12-2014, 10:57
aralarındada bana ağır basan 407 donanım olarak tatmin edici yakıtıda iyi normal performansıda kötü değil dediğiniz gibi yazılımda atılabilir. excutive donanımlı bakıyorum 1 tane kısmet bakalım finalde ne olacak altımızda :)

İbrahim33
08-12-2014, 08:11
Aynı paraya d segmenti alternatifi varken , c segmentine bakılmaz. Üstelikte d segmenti bir arabadan inmişken :)

smtkrglu
08-12-2014, 16:07
6 sene 308 1.6 HDİ ye bindim 90 bin KM yol yaprım comfort stil iki paketti aracım 90 bin km boyunca en ufak yağ esme su esmesi yaşamadım motoru kondisyonu olsun gayet memnundum Alman veya Japon otomobiline göre kalite bi tık altta ama şöyle bir şey var model KM ve tasarım olarak ele alırsan verdiğin parayıda göz önünde tutarsan mantıklı seğment olarak 407 den daha aşağıda ama yakıt pıratiklik olarak 308 derim 1.6 HDİ motor bu gün volvo S40 , fort focus , citroen gurubunda kullanılan ve gayet başalı bi motor yakıt olarak Ford ve 407 biraz daha fazla yakıyo yazılımsal farklılıklar ve mekanik ağırlık farkından dolayı...

Sadık Özyer
09-12-2014, 02:19
308 diyorum.