Orijinalini görmek için tıklayınız : 2014 model DelSol Rodaj
SERHAT07
01-12-2014, 20:38
Selam beyler, projemde nihayet rodaj kısmına başladım.
Yanlız ben alışıla gelmiş rodaj rutininden biraz daha sert bir uygulama yapıyorum :)
Aşağıda ki videoda motor 250km de 3. yağ değişiminden hemen önce, yazılım henüz bitmedi mapper dostum Alper önce AEM EMS 2 yi çözdü şimdide yazma gayretinde, şu ana kadar da oldukça başarılı :) araç video da tamamıyla fail-safe yazılımda ve çok düşük avansta.
Gaza artan ama yavaş bir ivmeyle basmaktayım, iyi seyirler.:icon_tup:
http://www.youtube.com/watch?v=ZwE4xzHQq3Y&list=UUtGQrehq6I22b8W_e2elexA
Aracın yapım asamasını bir solukta okumustum eksiksiz.Maşallah.
degişik bi rodajj :D maşallah umarım herşey istedigin gibi olur çok emek var aracında allah gönlüne göre versin agız tadıyla gazlamak nasşp etsin
SERHAT07
01-12-2014, 21:29
Aracın yapım asamasını bir solukta okumustum eksiksiz.Maşallah.
Çok teşekkürler..
degişik bi rodajj :D maşallah umarım herşey istedigin gibi olur çok emek var aracında allah gönlüne göre versin agız tadıyla gazlamak nasşp etsin
İyi temenniler için sağol, bakıp görecez ne olacak? :D
SERHAT07
01-12-2014, 21:31
Bu arada bu videodaki olayada, çocuk gibi hep özenirdim :)
http://www.youtube.com/watch?v=E6od055TbPs
benim sormak istediğimde bu konu açacaktım ama açabilirimde hala :D
Rodajda hiç mi sıkıştırmıcaz arabayı yoksa sıkıştırmak gerekir mi_? ilk 1000km çünkü araç sağır oluyor diye bir tabir var
SERHAT07
01-12-2014, 21:40
benim sormak istediğimde bu konu açacaktım ama açabilirimde hala :D
Rodajda hiç mi sıkıştırmıcaz arabayı yoksa sıkıştırmak gerekir mi_? ilk 1000km çünkü araç sağır oluyor diye bir tabir var
Hehe, :) o zaman ben gibi rodaj yap sende, bende aynı kafadayım, 1000-1500km aracı 4k rpm de çevir, rodaj bitti hooop sürekli kesicide :D
rodajı gazlıyarak mı yapıyorsunuz ?
hemde 250 km dekı motora basınc basıyorsunuz
ılgınc geldı dogrusu.
SERHAT07
01-12-2014, 21:44
Aynen öyle yapıyorum Mercan, ancak biraz farklı, kick yapıp kesiciye girer girmez ayağımı gazdan çekip komprasyona bırakıyorum bunu ilk marştan beri yapıyor ve her 100-150km de bir yağ değiştiriyorum, şu ana kadar mıknatıslı tıpaya metal bir toz zerreciği bile yapışmadı :) Bakalım hep birlikte neler olacağını göreceğiz :D
SERHAT07
01-12-2014, 21:46
pARDON NİCKİNİ YANLIŞ YAZMIŞIM, MeRtCaN ...
maşallah ama benım onerım bı 500 km hıc motoru sıkıstırmadan her 250 km de bır yag degıstırıp
ılk 500 den sonra en fazla 4000 5000 devır cevırmek ve kesınlıkle vtec acıtmrmamak
daha sonra 1000 km den sonra yagı degıstırıp
1500 e kadar vtec acıp
en son tekrar yag degıstırıp yol ayarını yapıp gazlamak daha saglıklı olur
cunku yenı takılmıs sekmanlara basınc vermek 250 km dekı bır motor ıcın bence saglıklı olmaz :)
hayırlısı be gülüm :D bende si-turbonun 2.rodajını aynen senin gibi yapmıştım ,benzetmek gibi olmasın ama ben kol çıkardım daha sonra :D
abi işte buya okadar emek sonunda binip gezebiliyorsun azmin emeklerinin keyfini sürme zamanı artık ağız tadıyla gazlamalar
rodaj ve ayardan sonra bolbol video isteriz serhat abi...
SERHAT07
01-12-2014, 21:57
Dedim ya, MeRtCaN ... Hep birlikte görecez :)
Araç şu an 320 km de bu gün 3. kez yağ değiştirdim aynı şekilde kick+komp rodaja devam, her yağdan sonra biraz daha coşuyor :D 450KM de bir kere daha yağ değişip 100-150 km sonra, asıl yağ + buji+ sübap ayarı, vuracam kırbaçı :D
SERHAT07
01-12-2014, 21:58
hayırlısı be gülüm :D bende si-turbonun 2.rodajını aynen senin gibi yapmıştım ,benzetmek gibi olmasın ama ben kol çıkardım daha sonra :D
Kol çıkar yen içinde kalır, kısmına kadar epey güldükten sonra "gurp" yutkundum, :D umarım benzetmede kalırım :)
Kol çıkar yen içinde kalır, kısmına kadar epey güldükten sonra "gurp" yutkundum, :D umarım benzetmede kalırım :)
allah kimseye göstermesin abimm ,temennilerimiz iyi yönde
abi o ne tatsız bir yorum olmuş rodaj videosu konusunda:D
rodajda illa km yapmakmi lazim?
rolantide calissa olmazmi?
Maasallah baya ugrastiniz.umarim hersey istediginiz gibu olur.
Gözün aydın abi. Rodajın %50 si ilk marşta bitiyor. Uzmanlar ilk marşı basın 1 saat çalıştırın diyor. Snra yağ yağ filtresi değiştirip 100 km yük rodajı yapmanın kafi olduğu yeterli oluyor. Yalnız yük rodajı max devir / 2 yani 9000 donen bir araçta 4500 devir rev limt olucak. 2.. Vites 1500 devirdeyken dip gaz ile 4500 devire gelinip komprasyona bırakma daha sonra 3. Vites aynı işlem. Tabi bunu aynı gün değil de 10 gün gibi bir zamana yaymakta önemli motorun ısıtılıp soğutulması da önemli bir faktör. Rodajda olan bir makina ile tek sefer marşta 10-20 km arası yol yapmak ve bu mesafeyi geçmemeye özen göstermek sağlıklı olur. Bu yüzden rodajı uzun yolda değil de şehir içi evden işe işten eve giderken yapmak daha sağlıklı. Motor gun ıcerısınde ıkı kere ısınıp sogumus oluyor.
bu 10 gunun ardından gemel kontrol yapmakta fayda var kapak ve blok olmak uzere ondan sonra ateş :)
Ahmet
dj_batukaan
02-12-2014, 09:52
abi hep ateş ediyosun sonrada "yok yav etmedim" diyorsun :) Maşallah
huseyindk
02-12-2014, 10:17
Maşallah çok iyi :)
Ben benim Corsa GSI'da rodajı şu şekilde yaptım.
6-7 saat civarı rolantide çalıştı, belki 5 saatte olabilir tam olarak hatırlamıyorum ama tahmini minimum 5 saat rolantide çalışmıştı. Ondan sonra 2 gün uzun yol yaptım, 300-400 KM civarı.
Uzun yolda ara ara sıkıştırmalar yaptık. Ondan sonra yağını suyunu ıvır zıvır hepsini değiştirip ayarını yaptık. Ve bitti.
Allaha şükür hiç bir sıkıntı çıkmadı. 6 aydırda sorunsuz bir şekilde biniyorum. Çok kez roll vs yaptık ama hiç birşey olmadı. Maşşallah diyimde nazar değmesin :)
Senin araçta çok güzel Maşallah. Allah tekerini düz bastırsın. Güzel günlerde güle güle bin :)
SERHAT07
02-12-2014, 11:36
ö
Gözün aydın abi. Rodajın %50 si ilk marşta bitiyor. Uzmanlar ilk marşı basın 1 saat çalıştırın diyor. Snra yağ yağ filtresi değiştirip 100 km yük rodajı yapmanın kafi olduğu yeterli oluyor. Yalnız yük rodajı max devir / 2 yani 9000 donen bir araçta 4500 devir rev limt olucak. 2.. Vites 1500 devirdeyken dip gaz ile 4500 devire gelinip komprasyona bırakma daha sonra 3. Vites aynı işlem. Tabi bunu aynı gün değil de 10 gün gibi bir zamana yaymakta önemli motorun ısıtılıp soğutulması da önemli bir faktör. Rodajda olan bir makina ile tek sefer marşta 10-20 km arası yol yapmak ve bu mesafeyi geçmemeye özen göstermek sağlıklı olur. Bu yüzden rodajı uzun yolda değil de şehir içi evden işe işten eve giderken yapmak daha sağlıklı. Motor gun ıcerısınde ıkı kere ısınıp sogumus oluyor.
bu 10 gunun ardından gemel kontrol yapmakta fayda var kapak ve blok olmak uzere ondan sonra ateş :)
Ahmet
Eyvallah sağolasın, bahsettiklerinin aynısını yaptım zaten.
ilk 25 km de 2 kere yağ değiştirdim ilk marştan hmn sonra ve 25km sonra. ilk 25 km aynen dediğin gibi 4500 rpm ye kick sonra komp, kısaca zıplata zıplata. Şu anda aynı şekilde ama kick - 8600 -comp şeklinde, ama asla dipgaz gitmiyorum 370km de kapağı söküp yakınen bakacAz her hangi bir sıkıntı varmı diye biliyorum gerek yok diyenler olabilir ama ben emin olmak istiyorum :)
SERHAT07
03-12-2014, 14:19
http://youtu.be/h_ebn_vhHwo
SERHAT07
03-12-2014, 14:21
Yukarıda ki videoda rölanti ayarımızın son hali bulunuyor, mükemmel oldu, 800-850rpm de gayet sessiz ve keyifli, afr 14.8 , teşekkürler Alper :)
ferhatcam
03-12-2014, 14:39
Şu araç satılacak olsa alıcıya yapılanlar anlatılmak istense ne kadar sürede anlatılır merak ediyorum. Maşallah keyifle takip ediyorum
birşey degil serhat abi..
sadece AEM tuner 2 stajı yapıyom hepsi o :pp
Yukarıda ki videoda rölanti ayarımızın son hali bulunuyor, mükemmel oldu, 800-850rpm de gayet sessiz ve keyifli, afr 14.8 , teşekkürler Alper :)
SERHAT07
16-12-2014, 20:26
Sağolsun Alper yavaş yavaş ve emin adımlarla yazmaya devam ediyor, Rodajın 870. inci km sinden süslü kısacık bir 1. - 2. vites videosu koyayım, tadımlık :D
http://www.youtube.com/watch?v=eGa0RhoVxT4&feature=youtu.be