PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Euro accord-vectra gt-nİssan prİmera-mazda 626-corona-

tuvalrones_23
01-12-2014, 22:52
arkadaşlar öğrenci için tavsiye bekliyorum , bütçem 14-15 bin .ilk arabam olucak , ufak tefek araçlardan hoşlanmıyorum clio 206 vb. araçlar yerine D segmenti bir araç bakıyorum .

en çok bildiğim araç vectra gt c20xe motorlu gayet yüklenmeye musait temizleri de piyasa da nadir olsa da 13-14 e bulunabiliyor .yeterli donanımı ve çoğunda sunroof var . ama gel gelelim tip olarak çok da hoşuma gitmiyor ne kadar güzel olursa olsun eski bir duruşu var .

Nissan primera nın aklımda iki modeli var . SE ve GT modeli . baktığım kadarıyla gt nin temizi kalmadı gibi birşey temizlerinin sahipleri de çok uçuk rakamlar çekiyorlar . bu yüzden benim için SE modeli daha uygun olabilir . aynı altyapılı 2.0 motor var fakat hem ust kapakta hem şanzımanda hem de donanımsal farkları bariz fark ettiriyor . SE alsak istediğimiz performansı elde edebilirmiyim?

Mazda 626 nın iki farklı motoru mevcut 136hp ve 115 hp olmak üzere . hala daha bu güç farkının neyden kaynaklandığını internnette çok araştırmama rağmen bulamadım . piyasada sunrooflu modelleri mevcut ama bütçeden dolayı alabileceğimi sanmıyorum . 115 lik motorları oldukça fazla ama kurcalarsak elimize birşey geçer mi ?

Coronanın apex modeli yıllarca toyotanın kullandığı 126 hp lik 2.0 motor mevcut . ne kadar yüklenilir ne derece dayanıklıdır bilmiyorum

Şimdi geldik en çok sevdiğim modele . EURO ACCORD . donanım olarak çok dolu ve benim en çok hoşuma giden araç . yay ve jantla müthiş bir duruşu var ve piyasada da gayet iyi satılıyor . motor olarak f20.. kodlu 2.0 133 hp lik motor mevcut . türkiye şartlarında ne kadar yüklenilir motora bilmiyorum ?

Arkadaşlar bütçem belli alabileceğim araçlar belli yine farklı bi araç tavsiyeniz olursa dinlerim . İlk arabam olacağı için hem motorla hemde kasayla biraz oynamak istiyorum . zaten çalışıyorum aylık olarak elime para geçtikçe yavaş yavaş masraf ederim . hangisini tercih etmeliyim özellikle motoru kurcalamak istesem hangisini tavsiye edersiniz ? uçsun kaçsın demiyorum ama ettiğimiz masrafa değecek bi araçla uğraşmayı tercih etmek istiyorum .

serkan_2120
01-12-2014, 23:04
Nissan'ın GT'sini kullandıktan 1 sene kadar sonra, nasılsa ikiside 2.0 motor nolacak deyip SE aldım. Çok fazla pişman oldum, performans olarak çok gerisinde, koltuklar donanım vs zaten aşikar, yol tutuş olarak daha zayıf. Accord duruş olarak çok güzel. Vectra GT'ler efsanedir ama, temizi olmak şartıyla alınabilir. Ama kasa duruşu olarak çok eskidiler. Mazda hakkında bilgim yok malesef. Senin gibi geniş araç sevdam yüzünden bende Kia Clarus aldım, satış olarak beni zorlasa da, genişliği, konforu dikkat çekmesi, farklılığı ile memnun ediyor beni. Şu araçlar arasında ben olsam denk getirebilirsem kırmızı renk Primera GT alırdım.

rebeloghy
01-12-2014, 23:07
Fiyat aralığınıza göre tavsiyem accord yada corona hangisinde içinize sinen temizlikte bulursanız alın..

alihan_27
01-12-2014, 23:42
Bence de içlerinde en yeni yüzlü duranı euro accord. f20 motorun s2000'dekiyle alakası varsa önü açık ama honda bir numara yaptıysa bilmiyorum :).
Corona apex versiyonuda fena değil ama kalıbının aracı değil binip kullanınca.

levent
01-12-2014, 23:45
Accord daki f20 sohc.
Mazda nın 115 likleri 8v 136 lıklar 16v olması lazım net emin değilim
primera gt mantıklı, sr20det e çevrilebilir direk
corona 3sfe..

hepsini yürütmekten kasıt 200 + güç ise bi araba parası kadar daha harcarsın.

f20 de çok değişiklik lazım. sr20det için internal gerekebilir. 3sfe, 3sge ye çevrilebilir kapakla fakat bloktaki yağ jetleri nolacak.. parça getirmesi bulması dert hepsinin..

JDM VTİ
01-12-2014, 23:46
o paralara intergra bakın derim.

alihan_27
02-12-2014, 00:13
Accord daki f20 sohc.
Mazda nın 115 likleri 8v 136 lıklar 16v olması lazım net emin değilim
primera gt mantıklı, sr20det e çevrilebilir direk
corona 3sfe..

hepsini yürütmekten kasıt 200 + güç ise bi araba parası kadar daha harcarsın.

f20 de çok değişiklik lazım. sr20det için internal gerekebilir. 3sfe, 3sge ye çevrilebilir kapakla fakat bloktaki yağ jetleri nolacak.. parça getirmesi bulması dert hepsinin..

accord için s2000den çıkan kapak,kol,krank vs uyarmı, blok aynımı levent? Elimde blok hariç epey s2000 motor parçası var euro accordmu alsam diye geçiyor şimdi aklımdan :)

levent
02-12-2014, 00:26
hemşo, değil uymaz diye biliyorum ben.. adı aynı olsa da ortak noktaları yok gibi bir şey sanırım. honda konusunda o kadar bilgili değilim açıkçası, f20 grubuna en yakın örnek kadir abinin eg f20, proje kısmında konusu olacaktı. en azından fikir verir.

bu listedekilere filtre, düz boru yapar lpg ile günlük binerim ben başka türlü para harcamak gereksiz olur, şahsi fikrim :)

JDM VTİ
02-12-2014, 00:28
olmazz....

alihan_27
02-12-2014, 10:39
Bir hayalin daha sonuna geldik :). Zaten Honda'nın bir numara yapacağını tahmin ediyordum hemşo :)