PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Klimadan gelen mazot kokusu

oguzhansari
02-12-2014, 14:21
Merhaba arkadaşlar,

2006 model E60 dizel aracım var. Yazın az hissetirmekle beraber kışın sıcak hava üretiminde aşırı derecede mazot kokusuna maruz kalıyorum araç içinde.

Tam anlamıyla mazot da denilebilir mi bilmiyorum ama yoğun pis bir koku var. Filtre takımının tamamını ağustos ayınında değiştirmiştim.

Bu tarz sorunla karşılaşan, çözüme ulaşan birileri var mı aramızda ? Bir göz gezdirdim fakat yakın bir konu bulamadım.

Kadyr
02-12-2014, 15:26
trafikte iken mi koku ?yoksa boş bir alandada çalıştırınca geliyormu

serkanokan
02-12-2014, 16:20
Aynısı bir tanıdığımın e60ında da oldu.
Partikül filtresinin oralarda egsozda kaçak tespit edildi. Tam hatırlamamakla birlikte partikül filtresi civarlarındaki spirale benzeyen alüminyum bi parçada çatlak tespit edilmişti. Baktırmanızda fayda var.

EREN34
02-12-2014, 16:32
Arkadaşın dediği gibi egzoz sprilai kontrol ettirebilirsiniz. Bunun dışında motorda, özellikle üst kısımlardaki yağ kaçakları terlemelerde buna sebep olur

i-vtec07
02-12-2014, 16:39
motor bölümündeki herhangibi bir mazot kaçağı da bu kokuya neden olabilir. 2004 dizel corsamın mazot pompası terleme yapıyodu içindeki contaları eskidiği için, aynı şekilde mazot kokusu geliyodu içeriye.

Mr.K
02-12-2014, 16:57
ağustostan beri değiştirmediyseniz polen filtresiini dğiştirin zaten,yaşadığınız bölgeye kullandığınız yollara göre 10K 'da bir değiştirin ucuz zaten.

Ahmet Saraçoğlu
02-12-2014, 17:03
Kaput içi mazot sızıntısı ve egzost kaçağı banada mantıklı geliyor.

Mr.K
02-12-2014, 17:09
bu arada şimdi aklıma geldi mazot filtresini değiştirirken usta kimse eğer dökülen mazotu güzelce temizlemediyse ya da eliyle ordan oraya bulaştırdıysa bence önce bi motor yıkama/temizleme artık neise yaptırın sonrasında da polen filtresini değiştirin muhtemelen geçer demeyeceğim birde iç mekan ızgaralara köpük sıkın temizleyen+atom diyesim geldi aklıma gelmedi klimayı çalıştırıyousn içerde patlatıyosun(sıkıyosun yani sürekli bitene kadar paket sıkıyo o içerde sonra bitiyo) würth'ün vardı sanırsam .Sonrasında kalcağını zannetmiyorum mazot kokusunun.+ egzoz sisteminde bmw'nin kolaykolay sıkıntı çıkmıyo bazı arkadaşlar yazmış ama gene de baktırmakta fayda var.

oguzhansari
03-12-2014, 16:54
Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Bugün genelde gittiğim Bemser'e uğradım sorundan biraz bahsettim, sizin söylediklerinizi de söyledim.

Motor bölümünde daha önce var olup yapılmış olan, yağ kaçaklarından sonra temizlenme yapılmamış bölgeler var.

İkincisi motorun sağ arka tarafında mazotla alakalı bölümde terleme ve kaçak mevcut.

Motorun sıcak, işyerinin yoğunluğundan dolayı araca girişmedik.

O bölgenin yapılması ve motor bölümünün genel temizliğinden sonra, söylediğiniz gibi polen filtresini değiştireceğim. Ekstra olarak würth'ün klima temizleme spreyinden aldım bu işlemlerden sonra onuda kullanacağım. Sanırım bu işlemlerden sonra temiz bir hava akışına sahip olurum.

Tekrar yorumlarınız için teşekkür ederim.