Orijinalini görmek için tıklayınız : Vernik atığı, yardım lütfen
Merhaba arkadaşlar, konu doğru yerdedir umarım başıma gelen ufak bir sorun için sizlerden desteğe ihtiyacım var.
Aracı ben kendim bel altı boyatmıştım 2013 temmuzda, lakin iyi dayandı diye düşünüyorum :)
Kapı çıtalarımın üzerinde vernik ve boya atıkları oluştu.
İlk fotoğrafta şöför kapısında sadece vernik atmaya başladı, diğer fotoğraflar sağ ön kapımdan ve orda daha ilginç atmalar oluşuyor sanki boya kalkacakmış gibi ?
Tek çözüm kapıların yeniden boyanması gibi güzüksede renk tutmayacağı için boyatma taraftarı pek değilim açıkçası, bu problemi boyatma haricinde nasıl bir lokal işlemle giderebiliriz sizlerin değerli fikirlerine ihtiyacım var.
Teşekkürler.
1
http://i.imgur.com/ZkQyjiA.jpg?1
2
http://i.imgur.com/ZevZAyg.jpg?1
3
http://i.imgur.com/tzKYYHO.jpg?1
çıtalar sökülmeden boyandı galiba araç. boyatmaktan veya iyice temizlenip yeni bi vernik yapılmasından başka çare görünmüyor gibi.
çıtalar sökülmeden boyandı galiba araç. boyatmaktan veya iyice temizlenip yeni bi vernik yapılmasından başka çare görünmüyor gibi.
Aynen çıtalar sökülmeden boyandı, sadece çıta bölgesi temizlenip lokal vernikle iş kurtarılabilirmi ?
lokal vernik derken 2-3 cmlik bir kısım kurtarmaz. kapının çıtadan yukarı kısmına yedirerek vernik yapmak gerekecek gibi.
kaportacı ustaların en büyük hatalarından oluyo bu durumlar. çıta dodik tampon falan sökmeden boyadıkları zaman bu tarz atmalar gelebiliyor başa. aslında hata ondan kaynaklanıyor. aranız iyiyse bu işi yapmasını ondan rica etmelisiniz bence.
Aram iyi sıkıntı yok söyledim gel hallederiz dedi, para bile vermicem ama kendisi muhtemelen uğraşmayıp komple boyamayı tercih edecek bense boyatmak istemiyorum çünkü renk farklılığı olucak mutlaka, o yüzden burda fikir araştırması yapıyorumki kendisine söyleyip onu uygulatmaya çalışıcam bakalım..
SULTANOGLU
03-12-2014, 16:11
o citalarin sokulup problemli bolgenin tamir edilmesi lazim.
vernik atmasinin nedenlerinden biri boya ile tutunma saglanmamasindan olur. alt kata atilan boya atildiktan sonra cok beklenmis olabilir.
bu atmalar basincli su ile yikandiktan sonra mi oldu ?
Yok atmalar son yağmurlarda aracın sürekli dışarda ıslak vaziyette durmasından sonra başladı, aracı genelde kendim yıkarım ayda 1 belki basınçlı su görür ondan olacağını sanmıyorum
SULTANOGLU
03-12-2014, 16:36
fotografa bakip teshis koymak yanlis olur ama burada yakinlastirip baktigimda vernikte yirtilma goruyorum. alt zemine tutunamammama problemi ve dolayisiyle yuzeyden kopmalar mevcut.
yagmurdan sonra olmasi biraz mumkun degil gibi. arac surekli islak kalsa dahi vernik attirmaz. araciniz boyanali nerdeyse 1 bucuk yil olmus. bana sorucak olursaniz uygulama hatasi.
Son ıslaklıklar iyice çoğalttı dedim, tabikide bi uygulama hatası var alt yapı iyi hazırlanmamış belliki.
Sağ kapımda (2 ve 3 fotolarda görünen) vernik atığı türünden değil zaten boya kalkmaya başlamış resmen
İnşallah kapı boyanmadan sorunu hallettirebiliriz bakalım
Abi çok geçmiş olsun. Resmen nazar değmiş bizim arabalar leş gibi durur hiçbir şey olmaz, senin arabayı tozlu gören olmaz duruma bak. Resmen folyo atmış gibi duruyor, renk farkından korkuyorsun ama lokal müdahalede daha fazla sırıtır gibi geliyor.
Abi çok geçmiş olsun. Resmen nazar değmiş bizim arabalar leş gibi durur hiçbir şey olmaz, senin arabayı tozlu gören olmaz duruma bak. Resmen folyo atmış gibi duruyor, renk farkından korkuyorsun ama lokal müdahalede daha fazla sırıtır gibi geliyor.
Zaten ne geliyosa başıma nazardan geliyor ya gerçekten inanıyorum nazara..
Saolasın kardeşim çok yıkıyoruz, eskittik artık :)
O boya kalkması Tarzı Dediğiniz yerler kazınıp macun falan yapılması gerekebilir. Boyamak tek care gibi
bu arada o noktalara hemen müdahele edilmezse oralardan paslanma da yapar ıslandıkça.
en kısa zamanda onarımı yaptırıcam