PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Civic ek iç aydınlatma

emrahatilla
04-12-2014, 20:53
Merhaba arkadaşlar araç tavanındaki aydınlatmayı gecikmeli Led yapmak istiyorum koltuk altlarına kapı açıldığında aydınlatma ledleri nereden tedarik edebilirim montajını kendim yapabilirmiyim bilgisi olan varsa bilgi paylaşabilirmi acaba

umuttuner
04-12-2014, 21:29
Sanel veya Ünüvar marka tavan geciktirici röle alıyorsunuz,içerde A sütünun içinden geçiyor tavan lambası kabloları elektrikçi oraya takıyor röleyi.Fazla bi masrafı olmaz 15 tl role 10 tl işçilik vermişti arkadaşım takmıştık.

emrahatilla
05-12-2014, 11:13
teşekkürler üstad röleyi araştırıyım ben

Absyrtos
07-12-2014, 01:44
Bakalım bizim içinde önemli bir bilgi yaparsanız bana da sonucu söyler misiniz

onur_si
07-12-2014, 01:57
Merhaba arkadaşlar araç tavanındaki aydınlatmayı gecikmeli Led yapmak istiyorum koltuk altlarına kapı açıldığında aydınlatma ledleri nereden tedarik edebilirim montajını kendim yapabilirmiyim bilgisi olan varsa bilgi paylaşabilirmi acaba

benim aracımda orjinalden gecikmeli yanıyor tavan lambası
torbido altından koltukların altına led uygulamasını kendim yaptım 5 metre led şerit yetiyor. gücü tavan lambasından almanı öneririm kapıları açınca beraber ledler yanıyor aracı kilitleyince sönüyor vs. yanlız burada dikkat etmen gereken led ışığı direk gözle görünmemesi lazım yani yere dönük takarsan hem gözü yormaz hemde apaçi işi olmamış olur :)

Mantaboy
08-12-2014, 18:00
uzun zamandır benim de düşündüğüm bir uygulama. ancak bu geciktirici röle şart. çok güzel bi görüntü elde edilebilir. işlemi yaptığınızda fotoğraflı olarak konuyu güncellerseniz çok makbule geçer :)

şimdiden kolay gelsin :)

emrahatilla
10-12-2014, 22:51
Arkadaşlar konuyla alakalı bir devre şeması buldum ve malzemelerini alıp bu hafta sonu uygulayacağım potansiyometre de koyacağım ve gecikme süresini ayarlanabilecek küçük bir devre olacak

emrahatilla
10-12-2014, 23:01
Devrenin şema resmi budur arkadaşlar en kısa zamanda uygulayacağım

http://i.hizliresim.com/g440D0.jpg

Ve devrenin bitmiş resmi bu şekilde bir çalışma yapacağım uygulamadan sonra isteyen arkadaşlarda yapabilirim :)

http://i.hizliresim.com/n55635.jpg

emrahatilla
20-12-2014, 17:48
Devreyi hazırladım uygun orjinal bir kutu yapıp fotoğrafını paylaşıcam arkadaşlar isteyen arkadaşlarda yapabilirim