Orijinalini görmek için tıklayınız : ebay gümrük vergisi
DenizKaan
06-12-2014, 09:06
merhaba arkadaşlar, ebay'dan 2.el direksiyon alıcam.
fakat aklıma takılan sorum şu;
"No additional import charges at delivery" diyor.
yani vergisini peşin olarak ödüyorum(47$).
gümrüğe takılma olasılığı varmı.
parçanın 2. el olması birşey fark eder mi
airbag varmı dıreksıyonda ?
DenizKaan
06-12-2014, 09:11
airbag varmı dıreksıyonda ?
var abi, komple direksiyon
şimdi soyle bır durum var
airbag lı dıreksıyonu ucak kargosuna almazlar
neden dıyeceksın cunku aır bag sıstemınde barut oldugu ıcın tasınması yasak bır sey
acıkcası gelme ıhtımalı yuksek
sen oradan verısını odesen bıle
urunde tr ye gelse bıle paket acıp kontrol edıyorlar
oradakı kısının ınsafına kalmıs
gecırır ıse gecıyor
gecırmezse gumruge kalıyor
ve belırlı degerde gumruk bedelını odeyıp alıyorsun urunu
tabı 100 doları gecmeyecek
ve senden pay pal cıktısı k kartı cıktısı ve urunun satıldıgı sayfanın cıktısını ıstıyorlar
bılgın olsun
Osman Bahadır
06-12-2014, 09:20
Vergiyi karşı tarafın peşin ödemesi gibi bir şey söz konusu olamaz. En azından Türkiye için olamaz. Takılırsa vergisini ödersin.
Ayrıca Mertcan'ın da belirttiği gibi airbag hava yolu ile taşınmaz. Taşınsa bile gümrükte genelde takılır. Güvenlik ekipmanı olduğundan özel tespit de isteyebilirler TSE'den. Eğer almadıysan henüz almamanı tavsiye ederim. Ancak Avrupa'da akraban vardır, aracıyla gelirken getirecektir vs öyle al.
DenizKaan
06-12-2014, 09:22
Vergiyi karşı tarafın peşin ödemesi gibi bir şey söz konusu olamaz. En azından Türkiye için olamaz. Takılırsa vergisini ödersin.
Ayrıca Mertcan'ın da belirttiği gibi airbag hava yolu ile taşınmaz. Taşınsa bile gümrükte genelde takılır. Güvenlik ekipmanı olduğundan özel tespit de isteyebilirler TSE'den. Eğer almadıysan henüz almamanı tavsiye ederim. Ancak Avrupa'da akraban vardır, aracıyla gelirken getirecektir vs öyle al.
vergiyi karşı taraf ödemiyor. Ebay global shipping diye bi kural çıkartmış. gümrük vergisi peşin olarak ebay'a ödeniyor. Yazdığına görede kargo sırasında herhangi ekstra vergi ödenmez diyor ama, emin olamadım, bu satıcının seçtiği yada istediği bi ücret değil.
en iyisi emin olana kadar almamak
darkmoon
06-12-2014, 12:07
gümrüğe takılırsa her şekil vergisini ödersin.. global shipping isminden belli global transport kargo ücreti.. ödediğin ücret shipping ücreti onun dahilinde belki fedex ups dhl gibi özel kargolarla belli anlaşmlar yapıp belli tax ödemelerini önden peşin alıyor olabilirler.. ben özel kargo kullanmadığım için hep ems kullanıyorum.. işin türkiye gümrük ayağında gümrüğü illa ödenir.. ürünün gümrüğü ürünün kilosu,fiyatı,içeriğine göre değişkendir onu ebay bile bilemez ancak gümrüğe girdiğinde gümrük memurunun insafına kalır..
darkmoon
06-12-2014, 12:10
ayrıca bilgilendirme direksiyonu ayrı sipariş edin airbagi ayrı yada satıcıya söyleyin ayrı ayrı yollasın yada airbag modülü tr de var ise ucuz ise onu burdan temin edin direksiyonu yurtdışından.. sıkıntınız yüksek oranda kalmaz.. takılsada en fazla airbag takılır barutsistemli olduğu için ama direksiyon kesin geçer..
DenizKaan
06-12-2014, 12:56
Almakdan vaz geçtim, önerileriniz için teşekkür ederim.
aliaslanim
06-12-2014, 23:26
Farklı araçlara 4 defa yolcu ve sürücü airbag i getirdim. Üstelik direksyon da vardı. Ürünler avrupa ve amerika menşeili idi. Hiçbirinde sorun yaşamadım. Kapıya kadar geldi.
o olay da cidden vergi ödenmiyor arkadaslar... i-parcel dedikleri bir servis kullanılıyor.. ürün usa den cıkarken iparcelden email geliyor tc kimlik no nuzu verdikleri linkdeki forma yazıyorsunuz..
yanlıs yaptıkları sey ise senede 5 defa kişi adına tr gumruklerı mal kabul edıyor dıyolar..
sanırım 6 ncıyı göndermezler..
tr içinde de i parcel yurtıcı kargo ile gonderımı tamamlıyor
onursumer
07-12-2014, 08:45
amazonda aynısını yapıyoru belli bir mebla uzerine tax hesaplayıp yurt içi kargo ile kapına teslim yapıyor
semsialtunbas
07-12-2014, 10:27
aynen ilk ps4 çıktığınıda amazondan çok alan oldu vergiyi oradan tahsil ediyor amazon direk kapıya kadar kargoyla yolluyor extra bir masraf çıkmadan
darkmoon
07-12-2014, 10:35
arkadaşlar dedikleriniz benim dediğime geliyor bu dedikleriniz %90 özel kargo şirketleri ile anlaşmalı olan siteler içindir.. orda tax halledilir kapıya kadar yollanır şirket takip eder ama ödenicek tax normal gümrüğe ems yoluyla takılıp ödenicek vergiden fazla olucaktır hatta baya bir fazla olucaktır.. özel kargo şirketleri oldumu işin içine ordinosu ardiyesi v.b bir sürü ekstra şey giriyor.