Orijinalini görmek için tıklayınız : Janttaki ziftler
kurtlukaya
12-12-2014, 01:27
Arkadaşlar bir arkadaşım gece yolculuk yaparken nasıl olmuşsa zifte girmiş , boyaya zarar vermeyen tiner ile biraz uğraştım çıkıyo ancak o kadar çok ki onun için bayağı uğraşmamız lazım , zift sakız gibi olmuş bunu çıkarmak için ne önerirsiniz
http://i59.tinypic.com/jqmgy8.jpg
http://i61.tinypic.com/23vjq5l.jpg
http://i58.tinypic.com/53wdug.jpg
kurtlukaya
12-12-2014, 01:28
ilk resimde görülen tüm pütürcükler zift sadece üzeri kirlenmiş
playhard
12-12-2014, 01:51
margarin sürüp sıcakta bekletin daha sonra bezle kabasını alıp yıkayın.şaka gibi gelebilir margarin ama etkili.ben arabayı güneşe çekmiştim yumuşaması için.siz ısı tabancası ufo gibi şeylerle ısıtabilirsiniz.
orkuteren
12-12-2014, 09:05
gazyağı kullan akıp gidecek zaten
kurtlukaya
12-12-2014, 09:11
yine bu forumda bi arkadasin basina gelmisti gaz yagi olayi , arkadasin arabasi giuletta idi jantlarinin vernigi atmisti , bizim de basimiza gelmesin sonra
bulabilirsen solvent sür biraz bekle sonra yumuşuyo silince çıkıyo hemen hiçte zarar vermez biçok kez kaporta üzerinde denedim yada zift çıkarıcı malzemeler satılıyor onlardan alcan sonaxın falan var heralde
ali emre
12-12-2014, 12:43
1 litre gaz yağı işini görecektir fiyatı daha uygun zararsız gaz yağı bulamassanız japon gaz sobalarında kullanılan gaz olabilir
ali emre
12-12-2014, 12:51
1 litre gaz yağı işini görecektir fiyatı daha uygun zararsız gaz yağı bulamassanız japon gaz sobalarında kullanılan gaz olabilir gaz yağını ben bir çok araca uyguladım hiç bir zararını görmedim solvent agresif bir çözüzcü genelde karburatör temizliğinde kullanılır jantların boya durumuna göre değişebilir bu yüzden risk almamak gerekir şahsen solvent gibi agresif çözücüleri önermiyorum
Cliosportve
12-12-2014, 13:01
Sonaxin bir urunu var bu isler icin
Benim jantlardada ayni sorun vardi
Beze surup ziftin oldugu yeri ivalayinca direk cikiyodu
Tinerimsi bir kokusu ve sivi sekli vardi
Mazot deneyebilirsin bide.
kurtlukaya
12-12-2014, 15:47
abilerim hepinize tesekkur ederim verdiginiz bilgiler icin , ali abi benim diger actigim konudada bana bi umit verdin cok tesekkur ederim :)
ali emre
12-12-2014, 17:10
rica ederim ne demek yardımcı olabilirsek ne mutlu bize
Gaz yağı ve mazot deneyebilirsin. Daha önceki aracımda denemiştim sıkıntı olmamıştı. Alfa olayı talihsizlik olmuş.
Mazot kullandım sorunsuz temizler.
imprezaWRC
17-12-2014, 21:08
Bilindik bir markanın zift sökücüsü iş görecektir.
kurtlukaya
20-12-2014, 23:39
teşekkür ederim sağolun gaz yağıyla deneyeceğim havalar biraz güzel olunca durumu buradan paylaşırım :)
emrahatilla
20-12-2014, 23:51
Marketten 1 litre kola işini çözebilir üstad denemekte fayda var olmazsa nano jant temizleyiciler var onları bir dene derim
endüstryel yag sökücü kullanın temizlik malzemesi satan yerlerde var hatta karakuş temizlikten temin edebilirsiniz entem agnes marka 35-40 tl 5 lt 4 janta çok çok az gider 20-+30 defa yaparsınız sıkınca direk akıtıyor ve hiçbir şekilde zararı yok
kurtlukaya
21-12-2014, 16:09
Marketten 1 litre kola işini çözebilir üstad denemekte fayda var olmazsa nano jant temizleyiciler var onları bir dene derim
ya onlardan da kullanmak istiyorum da çok uğraştıırır diye soğuyorum
kurtlukaya
21-12-2014, 16:11
endüstryel yag sökücü kullanın temizlik malzemesi satan yerlerde var hatta karakuş temizlikten temin edebilirsiniz entem agnes marka 35-40 tl 5 lt 4 janta çok çok az gider 20-+30 defa yaparsınız sıkınca direk akıtıyor ve hiçbir şekilde zararı yok
hocam verniğe filan zararı hiç yok dimi , çünkü araç arkadaşımın aracı daha sıfır gibi araba , bana güveniyor bende sizlere güveniyorum :) sonra başımıza iş almayalım
http://www.sanalpazar.com/Atas-Decabit-Zift-Cozucu-Sprey-250-Ml__isp20840079
Sundan bi kutu alın baska birşeye gerek yok :)
tiner. Ben dün akşam tinerli bezle bastırmadan sildim,çıkardım
Bolkar1st
26-12-2014, 22:07
gazyagı işini halleder ben çok yaptım hiçte sorun oılmadı boyalı plastik kapak jantta bile sen düşün :)
veliazak
27-12-2014, 20:49
Gazyağı ile sorunsuz çıkartabilirsin... Yıllardır aracımın her yerinde kullandım (iç aksam hariç) sorun oluşturmadı... Gazyağı boyayı besler, zift akne gibi maddeleri söküp atar...
Gazyağı bulmak son yıllarda mümkün olmuyor ama...
kdmavili
07-03-2015, 21:09
decabit üstüne iron-x fabrikaya döndürür jantlarınızı
gyeon iron yeter de artar.
d.berkay
08-03-2015, 22:28
Gyeon Iron tek başına bu kadar zifte karşı işe yaramaz. AutoFinesse ObliTARate ürünü öneririm. Eğer bu tarz bir ürüne ulaşma imkanı yoksa mazot denenebilir..
kurtlukaya
09-03-2015, 19:52
havalar guzeldiginde uygulamayi yapacagim onumuzdeki hafta ici yapacagim muhtemelen , gaz yagi ve mazot deneyecegim , umarim zarari olmaz , selulozik tinerlede cikiyorda cok ugrastirdi , uygulmayi yaptigim zaman burada paylasagim zaten berkay abi