Orijinalini görmek için tıklayınız : Ehliyet hakkını kazanıp ehliyeti çıkartmamak
Az önce atv haberde bir haber vardı. 15 gün içinde hak kazandıkları ehliyetleri çıkarmayanlar tekrardan sınava girecek deniliyordu. Sanırım ehliyet sisteminin değişmesinden dolayı böyle birşey olacakmış. Kız arkadaşım 1 2 ay önce ehliyet almaya kazandı ama daha çıkartmadı. Okuldan dolayı Edirnede ama kurs yeri Kuşadası şimdi kurstan belgeleri alıp kargoyla yada postayla Edirneye gönderseler Edirne de ehliyeti çıkartabilirmiyiz? Birde bahsettiğim haber doğru mu? Dönem arası olduğunda Kuşadasına gidecek ozaman çıkartmayı düşünüyordu oda ocak sonu şubat başı gibi olacak. Yılbaşından sonra çıkartsa stajer ehliyetli mi olacak?
haber kısmını bilmiyorum fakat ehliyeti kazanıp emniyetten çıkartmadan trafik polisine araç kullanırken yakalandığımda 1400+1400=2800 tl ceza yediğimi hatırlıyorum. Aman dikkat :)
individual
13-12-2014, 20:12
Bir sürü tanıdığım var.Ehliyet almaya hak kazanmış ama belgeyi almamış.
Ben motorsiklet ehliyetimi hak kazandıktan 2 sene sonra aldım, sadece doktor raporunun süresi 1 yıl bu raporu yeniden almak ve bir de sabıka kaydını yenilemek durumunda kalırsın
3 ay oldu ehliyetı almaya hak kazanalı sertifikayıda aldım kursdan üşengeçlikden gidip almadım , en iyisi pazartesi gidip alayım şu ehliyetı yoksa başa bela olacak
ne alâ memleket. bakınız;
1) kazanıp da almayan ve bu haberi okuyana ehliyet harcı bilmem nesinden geçirecekler, ki tüm alanlara zamanında geçirdiler.
2) ehliyetler çiplenecek muhabbetinden eskiler iptal, aha bunlar da yenileri diye bir daha geçirecekler.
3) yine de ehliyeti almayana bir daha baştan kurs parası harçlar vs yine geçirecekler.
şimdi, şu konuyla ilgili fikrimde ne çok "geçirecekler" dedim, değil mi? şahsen rahatsız oldum ama devlet vatandaşını düzmek gibi bir politikaya sahipken 4 kez geçirmelerinden bahsetmişim, bir şey mi?
2 sene değilmi bunun süresi ya. parası olmayan ne yapacak?
hddsheriff
14-12-2014, 00:25
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/27765202.asp
Bu haber gerçekse sıkıntı büyük
Ben bu eylül eylül ayında tüm sinavlardan basarili olup sürücü kursundan dosyami aldım ama trafige ve vergi dairesine para yatirip belgeyi cikartmadim.Bu durumda yil basina kadar cilartmazsam sinavlara tekrar mi girmem gerekicek mi yoksa ben mi yanlis anliyorum ?
Ahmetfikri
14-12-2014, 02:16
2006da geçtiğim a2 ehliyetimi hala çıkartmadım kurs devamlı arıyor sms atıyor üstelik kursa borcum olmamasına rağmen evrak saklama parası talebinde atar gider 100 lirayı 50liraya bağladım ama istemiyorum a2 alırsam şeytan dürtcek motor alcam hatunla papaz olcaz
ehliyeti bizzat kendisi alması lazım kargoyla falan olcak işte değil tanıdık falan yoksa çünkü parmak izi falan alınıyor
haber asparagas, yalan yanlış bilgi var.
haberin altındaki yorumları okuyun, bilgiler daha net.
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/27765202.asp
Bu haber gerçekse sıkıntı büyük