Orijinalini görmek için tıklayınız : Fiat Bravo EGZOZ tavsiyesi
arkadaşlar merhaba, 98 model fiat bravo 1.6 sx model arabama egzoz taktırıcam ama ses konusunda kafamı kurcalayan bazı şeyler var. Ben gürlesin kükresin istiyorum örnek vermek gerekirse;
https://www.youtube.com/watch?v=AZHtvZF3hGM
bu sesi almam için ne yaptırmam gerekir birde bu vites değiştirirken patlama sesi nasıl çıkarır ?
şimdiden teşekkürler.
punto_multijet
15-12-2014, 20:20
O sesi 1.6 bravodan alamazsın.
Oyle bir ses icin malesef 5 tokmak gerekiyor :) 1.6nin sistemi bilmiyorum ama ben HLXte kat iptali ve spor son susturucu ile gayet tatminkar bir ses almistim. Km fazla ise katalizorun dolmus olabilir, iptali sesi degistirmez ama performansi bir nebze arttirabilir... Bir de bu susturucu isi bugunlerde polislerin cok dikkatini cekiyor, bi de belli bir sure sonra gercekten bas agrisi yapiyor. Ben muayene oncesi orjinal susturucuyu geri takmistim, valla bi daha spor susturucuya gecesim gelmedi :) Haa bi tavsiye daha katalizoru veya susturucuyu degistirirsen eskileri sakla, muayene oncesi taktirirsin yine... Yoksa benim gibi kiralik katalizor arasin fellik fellik :D
Oyle bir ses icin malesef 5 tokmak gerekiyor :) 1.6nin sistemi bilmiyorum ama ben HLXte kat iptali ve spor son susturucu ile gayet tatminkar bir ses almistim. Km fazla ise katalizorun dolmus olabilir, iptali sesi degistirmez ama performansi bir nebze arttirabilir... Bir de bu susturucu isi bugunlerde polislerin cok dikkatini cekiyor, bi de belli bir sure sonra gercekten bas agrisi yapiyor. Ben muayene oncesi orjinal susturucuyu geri takmistim, valla bi daha spor susturucuya gecesim gelmedi :) Haa bi tavsiye daha katalizoru veya susturucuyu degistirirsen eskileri sakla, muayene oncesi taktirirsin yine... Yoksa benim gibi kiralik katalizor arasin fellik fellik :D
Arabada suan zaten kat iptali ve orta susturucu iptali var duz ve son susturucu var kumandali bi guzel son susturucu olsa buna yakin ses alsam yeterli :D
MURAT_HLX
16-12-2014, 11:01
ortayı bi an evvel yerine taktır 1.6da durum nasıl bilmem ama hlxte kat,orta iptali ile araba ölüyordu yürümüyordu boru çapları ilede oynamanı tavsiye etmem.sattığım hlxi supersprint egzozla verdim tanıdık olduğu için kaliteli bi son susturucu tavsiye ederim remusta kullandım supersprintte kullandım supersprinti tavsiye ederim :) ha bu arada evlat olsa sevilmez bu 20v ama ses gelincede üzerine tanımam
ortayı bi an evvel yerine taktır 1.6da durum nasıl bilmem ama hlxte kat,orta iptali ile araba ölüyordu yürümüyordu boru çapları ilede oynamanı tavsiye etmem.sattığım hlxi supersprint egzozla verdim tanıdık olduğu için kaliteli bi son susturucu tavsiye ederim remusta kullandım supersprintte kullandım supersprinti tavsiye ederim :) ha bu arada evlat olsa sevilmez bu 20v ama ses gelincede üzerine tanımam
Valla arabada performans kaybettim yok hatta daha seri diyebilirim ben sadece duz boru ve guzel bi kumandali son susturucuyla nasil ses cikicak onu merak ediyorum olmadi kat ve ortayi geri takip sadece kumandali son susturucuyla devam edicez :D ama gercekten ses dedinmi hgt ileri duzeyde ses veriyor
Duz boru ve spor son susturucuda zaten ust devirde sikinti olmaz, alt devirlerinde guc kaybi yasarsin... Haa kati degil ama ortayi geri takarsan alt devirde de fazla sikinti yasamazsin...
Duz boru ve spor son susturucuda zaten ust devirde sikinti olmaz, alt devirlerinde guc kaybi yasarsin... Haa kati degil ama ortayi geri takarsan alt devirde de fazla sikinti yasamazsin...
Ortayi takincada duz borudaki sesi vermicek diye dusunuyorum guzel bi egzozcu bulmam gerek tabi en onemlisi :D
Peki sadece son susturucu sokulse ne olur ? Yani son susturucu kesilip birakilcak sesten baska artısı eksisi ne olur ?
Peki sadece son susturucu sokulse ne olur ? Yani son susturucu kesilip birakilcak sesten baska artısı eksisi ne olur ?
Onu denedim kat ve orta takiliydi son susturucu yoktu ses pek tatmin etmedi beni performans ancisindanda pek bi degisen olmamisti
MURAT_HLX
16-12-2014, 17:09
Valla arabada performans kaybettim yok hatta daha seri diyebilirim ben sadece duz boru ve guzel bi kumandali son susturucuyla nasil ses cikicak onu merak ediyorum olmadi kat ve ortayi geri takip sadece kumandali son susturucuyla devam edicez :D ama gercekten ses dedinmi hgt ileri duzeyde ses veriyor
Ben olsam dediğin gibi ortayı geri takarım son susturucu olarakta supersprinti takar geçerim :o farkıda göreceksin zaten
Ben olsam dediğin gibi ortayı geri takarım son susturucu olarakta supersprinti takar geçerim :o farkıda göreceksin zaten
supersprintin sesini pek beğenmedim performans olarak iyi olabilir ama ses pek hoşuma gitmedi :(
emil egzoz scirocco - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=D6LEnz7AqkI)
şu sese yakın bi ses alsam yeter bana :)
caglar06
12-01-2015, 14:04
Dostum merhaba videodaki gibi sesi alman imkansiz arkadaslarinda dedigingini ona 5 ve ustu kafa lazim ;)
Bendede 2001 sx bravo vardi. Kat ve orta susturucu iptali yapmistim orjinal susturucusuyla gayet guzel cazirdar bu sekilde bi cesit ss magnum gibi ust devirlerde caZirdar. Yinede gurlesin dersen kucuk kazanda cazirdicak buyuk kazanda kalin ve tok cikar ama performansin zayiflicak bunuda bil hatta bana kalsa ortayi hic sokturme cunku bravolar eksoz sisteminde sıkistrmayi seven bi motor. Orta kalsin sonada dedigim gibi genis kazanli bi universal abart taktir gec guzel ses verir.
Benim tavsiyemde Headers alman olucaktır , araç sıkıştırmayı sevdiği içinde egoz çaplarını büyütmemen patlatma seside istiyosan gaz çekmelerde orta susturucu yerine düz boru yapman son susturucu orginal kalsın ;) hemde performancı kaybın düşük olur yoksa 1-2 boy geri düşersin orta ve son iptalinde düz boru ile yakıtında artar.
Kati sokturme. Torkun cok duser ..geriye dusersin..gitsin diye gaza basarsin cok yakar..sadece son susturucuyla oyna...