Orijinalini görmek için tıklayınız : 208 GTi & 2013 İbiza Cupra & 2008-09 Cooper S
Arkadaşlar bu 3 araçtan birini düşünüyorum..Gönlüm ve aklım 208'den yana..Cupra'da dsg ve motorundan dolayı endişeliyim..208 ve Cooper hakkında ise pek bi bilgim yok ama 208 daha ağır basıyo gibi..Siz olsanız hangisini neden tercih ederdiniz ?
MertSerhanÖ.
17-12-2014, 10:22
Valla her an arıyorum cupramı ben:)) 208 i hiç sevemedim ben.Dış görünüşünü içini vs.Ha motoru hacimlidir,manuel vitestir ona bişey diyemem.Cupraya gelince dsg yi kafaya takıyo olmanı anlarım ama kesinlikle motor konusundaki endişeni bence kafandan silmelisin.Ki örnek vericek olursak ülkemizde stock motora defalarca nos basıp yakıt kullanıp hala sorunsuz gazlayanlar var:)
individual
17-12-2014, 10:23
Ben olsam seat ibiza cupra alırım.
Fiyat Performans DSG avantaj benim gözümde.
Edit:Araba dediğin düz manuel olur diyen arkadaşlar çıkacaktır ama devir değişti motor sporlarında ben manuel vites tercih eden bir takım araç görmedim :)
ahmet_xy
17-12-2014, 10:24
208 dıştan fena değil ama direksiyon ve kadranı herşeyi b.k ediyo
yusuf yılmaz
17-12-2014, 10:25
208 pahalı ve
dsg değil
xenon yok
kilit difransiyel yok
suspansiyon yumuşak
Commander696
17-12-2014, 10:29
208 bak bencede dostum diğerlerine nazaran daha az var piyasada.
yine geldik xds ye :D
dsg olması cok matah birşeyde degil en alt modelden en üst modele arıza cıkarma ihtimali hep var saatli bomba spec
şeklide şemalide güzel 208in
mini aralarında en yaslısı klıyor model olarak
yusuf yılmaz
17-12-2014, 10:35
dsg olması cok matah birşeyde degil en alt modelden en üst modele arıza cıkarma ihtimali hep var saatli bomba spec
dsg li gti veya cupra n oldumu
208 pahalı ve
dsg değil
xenon yok
kilit difransiyel yok
suspansiyon yumuşak
Dsg yok diye kötü mü oluyor ?
Xenon yok derken hepsinde mi yoksa sadece mercekten mi bahsettiniz ?
Bu arada biz de Mcs ve 208 bakıyoruz. Yorumlar bizim için de aydınlatıcı olacak..
i-vtec07
17-12-2014, 10:40
dsg li gti veya cupra n oldumu
abi yorum yapması için ille gtı veya cuprası mı olması gerekiyo ?
yusuf yılmaz
17-12-2014, 10:43
abi yorum yapması için ille gtı veya cuprası mı olması gerekiyo ?
dsg kullanan hele dsg yazılım yapan bi yorum yapsın
bende dsg var diye almıyordum cupra.. çok sıkı manuelciyim otomatikten nefrret ederim
ama hele yazlımlı dsg başka dünya... kullananlara sorcaksın diyeyim
burak_2885
17-12-2014, 10:50
Ben cooperdan yana kullanırdım :)
1-Cooper
2-Cupra
3- YOK :D
Valla her an arıyorum cupramı ben:)) 208 i hiç sevemedim ben.Dış görünüşünü içini vs.Ha motoru hacimlidir,manuel vitestir ona bişey diyemem.Cupraya gelince dsg yi kafaya takıyo olmanı anlarım ama kesinlikle motor konusundaki endişeni bence kafandan silmelisin.Ki örnek vericek olursak ülkemizde stock motora defalarca nos basıp yakıt kullanıp hala sorunsuz gazlayanlar var:)
Senin eski FA bizde şuanda :) Dsg şıkırtısı var hafif ama normal..Babamda da Golf 7 vardı ondada aynı şekilde dsg şıkırtı yapıyodu ama servis normal diyodu..Birazda saatli bomba gibi..O yüzden Dsg'ye pek yönelmemeye çalışıyorum :)
Ben olsam seat ibiza cupra alırım.
Fiyat Performans DSG avantaj benim gözümde.
Edit:Araba dediğin düz manuel olur diyen arkadaşlar çıkacaktır ama devir değişti motor sporlarında ben manuel vites tercih eden bir takım araç görmedim :)
Fiyat olarak aynılar hemen hemen..Performans konusunda da 208 bi adım önde galiba..Birazda manuel istediğim için 208'e yöneldim :)
208 dıştan fena değil ama direksiyon ve kadranı herşeyi b.k ediyo
Tabiki zevk meselesi göreceli bi kavram..
208 pahalı ve
dsg değil
xenon yok
kilit difransiyel yok
suspansiyon yumuşak
208 neye göre kime göre pahalı..Dsg olmaması benim için bi avantaj şuanda..Diğer söylediklerinize katılıyorum..
208 bak bencede dostum diğerlerine nazaran daha az var piyasada.
Daha az, daha farklı, ve göze daha güzel geliyo..
Mini hakkında bi kaç kişi gokart gibi vs. dediği için merak ediyorum :)
i-vtec07
17-12-2014, 10:51
dsg kullanan hele dsg yazılım yapan bi yorum yapsın
bende dsg var diye almıyordum cupra.. çok sıkı manuelciyim otomatikten nefrret ederim
ama hele yazlımlı dsg başka dünya... kullananlara sorcaksın diyeyim
abi sürekli dsg kullanıyorum . 3 farklı gtı mız oldu 1 sinin dsg sinde sorun yaşadık. dsg kullanan biri olarak berkan abi ye katılıyorum .
208 gti düşünen biri olarak takipteyim konuyu
olmadı olmazda zaten
yanlız burdaki ince nokta benim cupra yada gti sahibi olup olmamam değil , şahsi fikrimin bu yönde olması.
madem okadar efsaneydi 1.8e gecmeselerdi ozaman.
fiyata gelirsemde sahibindeni ornek alalım
2013-2014 208 2.eli 53-59 arasında
2013-2014 polo 48 50 civarında baslayıp 67 arasında
- hadi 0 diyelim aa gti yokmus napalım gt olsun
Gtı ile arasında dağlar kadar fark var bana göre tamamen ekonomi amaçlı getirilmiş bu şekilde olan bir araç sürüş konfor paketi ( ön , arka park sensörü ) geri görüş kamerası opsiyonu olmayan bu aracın fiyatı 70'ti.
1.4 act 150 dsg motor ve yine malesef manuel versiyonu yok
208
208 GTi 1.6 THP 200 hp - 68.500 TL
Bir araba hakkında yorum yapabilmek için illa o arabaya sahip olmamız gerekmiyor.. Bu nasıl bir düşünce yapısıdır ?
Ankete gelince.. Bende cupra ile 208 arasında kalırdım.. 208'in direksiyonu ve kadranı gerçekten kötü.. Ama az olması sebebiyle tercih ederdim.. Ortalık cupra dolu en azından farklı olsun diye alırdım..
Dsg sorunu yaşayan da oldu, yaşamayan da.. Bu iş biraz piyango. Hayırlısı olsun şimdiden..
yusuf yılmaz
17-12-2014, 11:42
kısaca dsg nin opsiyon fiyatlaına bakın vw de
ve tabi xenon farkına
xds de unutulmasın
buna göre 208 daha uygun fiyat olması gerekirken
daha pahalı
Cooper ın herzaman için bir albenisi var temizini bulursanız bence hepsinden daha güzel bir araba estetik,perf. açısından kanımca 1.tık önde cooper ikisindende modası geçmiyo arabanın ya :/
208 in ic mekani kotu diyorsunuz fakat burda ic mekani acik ara en kotusu cupra
208 in malzeme kalitesi ve tasarimi cupra dan cok daha ote
Dsg ile problem yasayan cupra veya gti sahipleri acaba merak ediyorum ceplerinden kac para cikmis sorun yasadiklari zaman bayiliyorsunuz sehir efsanelerine
Ben soyliyim en cok 200-300 tl cikmistir bumu abooow dsg ise yaklasma mantigi
Manuel arac daha zevklidir kesin ama arac gunluk kullanilacaksa istanbul trafiginde dsg ile alinan keyfi hic bir maneul arabadan asla ve asla alamazsiniz
Kirin artik su on yargilari ve sehir efsanelerini
kısaca dsg nin opsiyon fiyatlaına bakın vw de
ve tabi xenon farkına
xds de unutulmasın
buna göre 208 daha uygun fiyat olması gerekirken
daha pahalı
hangi opsiyon ortada bir secenek yokki ne dsg ne bixenon konusunda opsiyonel ="isteğe baglı" olsun
dünyada manuel 1.4 gti yok ama bixenoun olmayan gırla gti var.
yasindemir
17-12-2014, 12:36
2013 - 14 Cupra alırsanız ve bakımları yetkili serviste yapılmışsa DSG'den korkmayın derim, bişi olsada iyi niyetten yardımcı oluyor doğuş, defaatle yaşandı. Cupra şehiriçi kullanımda yakıtta da üzmez DSG olduğu için. Hemde State of art diye nitelendirebileceğimiz çok güzel bir motoru var. Kim ne derse desin,,, Yükledikçe gidiyor araba.
208 GTI içine binince otobüs gibi gelmişti bana.. Spor bir arabaya göre çok yüksek tavan ölçüleri var. 2008 Cooper S çok yaşlı.
Low-Rider
17-12-2014, 12:42
208 pahalı ve
dsg değil
xenon yok
kilit difransiyel yok
suspansiyon yumuşak
neyin kafası bu ya gerçekten
her yerde xenon yok yazıyorsun
dsg değil yazıyorsun
sanki her araçta dsg varda 208'te yok hey alllahım
Thp ile Gti arasında perf. ve donanım açısından çok fark var mıdır ?
Cooper verdıgın paranın herzaman 2 katı deger gosterılen bir arac. Digerleri ise verdıgın paranın asagısında dusunulen araclar. Caddede gazlama sırasında değilde kız arkadasınla biryere giderken, herhangi bir yere park ettiğinde, benzin alırken bile sanki hiç ulasılamıyacak bir arabaymış gibi davranılıyor. Sanırım cok buyuk bir kesim Cooper konusunda ''zengin oyuncağı'' olarak düşünüyor. Bazısının hosuna gider bazısının hosuna gitmez tabiki senin kararın.
yusuf yılmaz
17-12-2014, 13:41
dsg değil yazıyorsun
doğruya bendeki de kafa işte....
yasindemir
17-12-2014, 14:47
Cooper verdıgın paranın herzaman 2 katı deger gosterılen bir arac. Digerleri ise verdıgın paranın asagısında dusunulen araclar. Caddede gazlama sırasında değilde kız arkadasınla biryere giderken, herhangi bir yere park ettiğinde, benzin alırken bile sanki hiç ulasılamıyacak bir arabaymış gibi davranılıyor. Sanırım cok buyuk bir kesim Cooper konusunda ''zengin oyuncağı'' olarak düşünüyor. Bazısının hosuna gider bazısının hosuna gitmez tabiki senin kararın.
Sırf bunu düşünecek olsam 2005 Mustang alırım, süper sporlara gösterilen ilgiyi o da görüyor. Değerinin 5 katı ilgi görürsün. 2008 yaşlı bi cooper mı? Asla...
jnrjames
17-12-2014, 14:52
Ben istanbul parkta u.uzunuğlunun 208 sürüşünü incelemiştim. Küçük direksiyonunun gerçekten sürüşe etkisi olduğunu başka incelemelerimde de görmüştüm. Pozisyon gereği bazen kadranı görmeyi zorlaştırdığı aşikar değinmeden edemeyeceğim.
Tasarım olarak oldukça yakışıklı bence araç. Ne cupram, ne cooperim nede 208 im olmadı. Manuel olması sürüş hazzını arttırır diye düşünüyorum kendimce. e vaad ettiği güçte rakipleri arasında yadırganacak bi farka sahip değil. DSG nin konforu ya da hızlı vites geçiş süreleri avantaj olsada ben biraz daha eski kafalıyım diyebiliriz.
Sizin konumunuzda olsam;
bu güçlerde manuel olması, az olması , dizaynının yakışıklı olması, Bi kaç ufak değişiklikle her araç gibi daha da şık olacağı gibi nedenler ile tercihim 208 gti olurdu.
U.uzunoğlunun bahsettiğim videosunuda ekleyeyim hoşuma gitmişti.
https://www.youtube.com/watch?v=h9VQhnki36g
https://www.youtube.com/watch?v=h9VQhnki36g
Suleyman
17-12-2014, 15:37
Zamanında 2 tane peugeot sahibi ve şu an gti sahibi olarak yazıyorum.
Cooper benim için jcw dn ibaret, bu yüzden de 208 gti ve cupra arasında sadece fiyat farkını baz alıp seçim yapardım diye düşünüyorum, bütçeni en az şekilde yoracak hangisiyse.. :) İkisi de zevkli araçlar..
dsg değil yazıyorsun
Gene aynı boş muhabbetler abi:D 3 ayda bi yazılıyo :D
yusuf yılmaz
17-12-2014, 16:12
Gene aynı boş muhabbetler abi:D 3 ayda bi yazılıyo :D
Can kardeş o gece cok bekledik gelmediniz denemeye
Sırf bunu düşünecek olsam 2005 Mustang alırım, süper sporlara gösterilen ilgiyi o da görüyor. Değerinin 5 katı ilgi görürsün. 2008 yaşlı bi cooper mı? Asla...
2005 Mustang tabikide herkesın tercıhı olurdu fakat yurutme malıyetlerı Cooper ile kıyaslandıgında baya farklı cıkacaktır.
Benzın , sigorta,kasko,bakım,problemler...
ceyhun737
17-12-2014, 17:36
bi xenon diyosun yahu yolu aydınlatmıyor ki gel akşam aydınlatan bi xenon gör:D dsg demişsin o kişiye göre değişir yorum yapamam ama insanlara kullandın mi diyorsun abi asıl sen mekanik kilitli araç kullandın mı . Cupranın tipi güzel içi rezalet motor şanzıman ikilisi başarılı ama bu karşılaştırmada 208 gti alırdım biraz daha BÜTÇE artarsa LCİ cooper s alırdı
+1 temiz orijinal ok gibi duran bir Cooper nerde olursa olsun her zaman farkettirir kendini hiç bir ortamda mahcup etmez. Benim için önemli değil diyorsan o zaman seçenekler arasından elimdeki parayla km si en düşük en bakımlı ne alabiliyorsam onu alırdım.
yusuf yılmaz
17-12-2014, 18:19
Tsin180ndsg candir.diyelim.kisaca :)
ceyhun737
17-12-2014, 18:28
Yakalama be abi numaramız var ara buluşuruz daha tanımamışsın beni:)
i-vtec07
17-12-2014, 21:03
bi xenon diyosun yahu yolu aydınlatmıyor ki gel akşam aydınlatan bi xenon gör:D dsg demişsin o kişiye göre değişir yorum yapamam ama insanlara kullandın mi diyorsun abi asıl sen mekanik kilitli araç kullandın mı . Cupranın tipi güzel içi rezalet motor şanzıman ikilisi başarılı ama bu karşılaştırmada 208 gti alırdım biraz daha BÜTÇE artarsa LCİ cooper s alırdı
pazartesi günü akşam karşımdan geldin harbi iyi aydınlatıyo :D
Erdem K.
18-12-2014, 16:46
belirttiğiniz 3 seçenek arasından, yıllar geçse de yüzünü halaa beğenecek olduğum mini Cooper s'i tercih ederdim ... olmazsa ikinci seçeneğim ibiza cupra, 208 gti dışarıdan bile gözümü okşamıyor :)
2005-2006 olacaksa (fiyat bazında konuşuyorum) CooperS veysa JCW veya GP, dediğiniz araçlardan hem haz, hem görüntü olarak bence çok önde..
2008-2009 nasıl bir cooper S olduğuda önemli.. :) (50 tl bandında söylediğiniz için yazdım)
halitilker
19-12-2014, 09:57
içi dışı halojen farları yakıt tüketimi ve her şeyiyle bence de 208 Gti
Aynen fiyat aralığı 50-55 arası..Aralarında en çok yakan Mcs sanırım, gerçi bu tarz arabalarda yakıta pek takılmamak lazım..Şuanda dediğim gibi benim için 208 bi adım önde gibi..Yarın bi tanesine bakmaya gidicem bakalım..
Can kardeş o gece cok bekledik gelmediniz denemeye
Yusuf abi benim islerim cok yogun ne zaman gidicegim belli olmuyo o yüzden gelemedim gecen sefer.
Benimle cok denemek istiyosan denerim abi 208 i sattim leon cupra var.
Yusuf abi benim islerim cok yogun ne zaman gidicegim belli olmuyo o yüzden gelemedim gecen sefer.
hayırlı olsun can sattın demek güzelim arabanı :)
konuyu açan arkadaş; bu üçlü arasında 208 gti derim hatta mümkünse 30th edition türkiyeye gelicekmiş onu bekle.... ben bir senedir kullanıyorum müthiş keyifli bir araba amacın konfordan çok ödün vermeden donanımlı, hızlı ve keyifli bir araba almaksa gözü kapalı gti al pişman olmazsın ....
yusuf yılmaz
19-12-2014, 14:06
hayırlısı olsun
kazasız belasız bin inşallah
hayırlı olsun can sattın demek güzelim arabanı :)
konuyu açan arkadaş; bu üçlü arasında 208 gti derim hatta mümkünse 30th edition türkiyeye gelicekmiş onu bekle.... ben bir senedir kullanıyorum müthiş keyifli bir araba amacın konfordan çok ödün vermeden donanımlı, hızlı ve keyifli bir araba almaksa gözü kapalı gti al pişman olmazsın ....
Bütçe 50-55 arası bişey olucağı için sanırım 30th edition beni aşar :)
Cooper jcw bakardım yerinizde olsam
Tekrardan merhabalar :)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-2013-boyasiz-1.6thp-200hp-gti-tesisat-plusegzoz-plusgaranti-12bin-km-192290525/detay
Linkteki aracı inceledim bugün..Sağ taraf 4 noktada ufak rutüşu var..Ekstra olarak saçma bi egzoz, tesisat ve kn filtresi mevcut..Fiyat olarak 54e bıraktılar..Belki sağlam gerçek bi pazarlıkla biraz daha düşebilirler..Sizce mantıklı mıdır ?
Suleyman
20-12-2014, 19:24
Tekrardan merhabalar :)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-2013-boyasiz-1.6thp-200hp-gti-tesisat-plusegzoz-plusgaranti-12bin-km-192290525/detay
Linkteki aracı inceledim bugün..Sağ taraf 4 noktada ufak rutüşu var..Ekstra olarak saçma bi egzoz, tesisat ve kn filtresi mevcut..Fiyat olarak 54e bıraktılar..Belki sağlam gerçek bi pazarlıkla biraz daha düşebilirler..Sizce mantıklı mıdır ?
Senin içine bile pek sinmemişken bence bulaşma bile, arayışa devam.
[QUOTE=FEYM;7700249]hayırlı olsun can sattın demek güzelim arabanı :)
Saol fehmi abi zor bi karar oldu biliyosun valla özlüyorum 208i :)
Tek kapı sorun olmaya başlamıstı mecbur sattım.
hayırlısı olsun
kazasız belasız bin inşallah
Saol yusuf abi inşallah hepimiz kazasız belasız keyifle bineriz
huseyinturk
22-12-2014, 11:34
208 iyide neden paso kırmızısı var bu aracın, siyay var mesela bir tane on numara duruyor fiyatıda yüksek diğer ilanlardan.
MertSerhanÖ.
22-12-2014, 14:14
yalnız oylamada efsane çekişmeli gidiyor.Karar için işin zor hocam:)
ahmet_xy
22-12-2014, 14:18
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-peugeot-208-gti-1.6-thp-200-hp-184697807/detay
bunu dün Göral'da gördüm. fiyatını da düşürmüşlerdi.
2013 model 200 hp araba, polodan daha ucuz ve hızlı ama satılmıyor olması beni acaba ne var bu 208 lerde diye düşündürüyor..
rebeloghy
22-12-2014, 14:28
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-peugeot-208-gti-1.6-thp-200-hp-184697807/detay
bunu dün Göral'da gördüm. fiyatını da düşürmüşlerdi.
2013 model 200 hp araba, polodan daha ucuz ve hızlı ama satılmıyor olması beni acaba ne var bu 208 lerde diye düşündürüyor..
208 lerde bi ön yargı var :)
1-2 tane 208 klasik listeler ile yüklenip roll a çıksa bakın nasıl değişir bakış açıları , neticede çoğunluk için en önemli konu O nu geçiyor mu ? Bununla yürür mü ? gibi şeyler..
ahmet_xy
22-12-2014, 14:32
208 lerde bi ön yargı var :)
1-2 tane 208 klasik listeler ile yüklenip roll a çıksa bakın nasıl değişir bakış açıları , neticede çoğunluk için en önemli konu O nu geçiyor mu ? Bununla yürür mü ? gibi şeyler..
4 kapılı olsa alırdım aslında. :)
2 kapılı araba ya S2000 gibi iki kişilik olacak ya da 4 kapılı olacak. dün bmw 220d yi inceledim. arkası mezar gibi dar. ancak 10 yaşında bir çocuk rahat edebilir. :D
yusuf yılmaz
22-12-2014, 14:37
fiyat performans olarak değerlendirildiğinde 208 i nasıl seçiyorsunuz anlamıyorum
hayır 208 neden pahalı biri bunu açıklayabilirmi
bizim garajda 208 gti de var poloda var ibizada var cooper s de var
içlerinde polo en iyisi
fiyat performans donanım olarak
208 en kötüsü
biri açıklarsa sevinirim valla
fiyat performans olarak değerlendirildiğinde 208 i nasıl seçiyorsunuz anlamıyorum
içlerinde polo en iyisi
208 en kötüsü
O kadar kötü ise neden kötü olduğunu siz açıklayın biz bilelim :ear:
yusuf yılmaz
22-12-2014, 14:48
O kadar kötü ise neden kötü olduğunu siz açıklayın biz bilelim :ear:
kötü demedim içlerinde en negatifi diyorum fiyat performans olarak
yoksa güzel araç
kötü demedim içlerinde en negatifi diyorum fiyat performans olarak
yoksa güzel araç
tamam neden negatif büyüklerimizden öğrenelim diye soruyoruz abi ...dinliyoruz
yusuf yılmaz
22-12-2014, 15:00
tamam neden negatif büyüklerimizden öğrenelim diye soruyoruz abi ...dinliyoruz
ben manuelciyim
ama tsi 180 in dsg si hele dsg yazılımı yaptıktan sonra inanılmaz birşey oluyor mauelci olmama ragmen dsg forever diyorum özellikle yazılımdan sonra
bi xenon yok 208 de
elektronik kilitli difransiyel yok özellikle xds yi stronga aldıktan sonra viraj kabiliyeti çok çok iyi tsi larda
208 68 bin tl pahalı bence cupra sıfır alıp 250 hp yaparsınız bu fiyata bu bir seçenek elbette
208 in süspansiyonu bir performans aracına göre yumuşak kalmış
bunun dışında 208 gti güzel araba kötü demiyorum
geliyorm gidiyorm aynı muhabbet dönüyor yazıyorum yazıyorum beni sallamayıosun ilk sayfadan beri. sormaktan bıkmam....
allah için kötü demedin itin bilmem neresine soktunuz aylardır arabayı
1-2013-14 model 208 gti lar daha ucuz bknz sahbinden.com
2- 0 diye tutturuyosnuz tamam 68 bin eyvallah polonun gti'ı bile yok olan blue gt eli yüzü düzgün 208 ayarında bile yaklasamadan 70bin oluyor .bununda ornegi bayide mevcut
3- hadi ibiza diyelim oda 60 TL ama iç kalitesi ne polonun nede 208in yanından gecmez. a1 fabia zaten yok 2015 kısmet neler gelcek gelmeyecek fiyatlar nolacak
4- xenon xenon diye yazıp duruyorsunuz ibiza olmasada aynı farlı leon kullandım meshur led xenon. ben bukadar cirkin uzun fara ve leş aydınlatmaya sahip arac gormemiştim daha once saolsun
yusuf yılmaz
22-12-2014, 16:11
geliyorm gidiyorm aynı muhabbet dönüyor yazıyorum yazıyorum beni sallamayıosun ilk sayfadan beri. sormaktan bıkmam....
allah için kötü demedin itin bilmem neresine soktunuz aylardır arabayı
1-2013-14 model 208 gti lar daha ucuz bknz sahbinden.com
2- 0 diye tutturuyosnuz tamam 68 bin eyvallah polonun gti'ı bile yok olan blue gt eli yüzü düzgün 208 ayarında bile yaklasamadan 70bin oluyor .bununda ornegi bayide mevcut
3- hadi ibiza diyelim oda 60 TL ama iç kalitesi ne polonun nede 208in yanından gecmez. a1 fabia zaten yok 2015 kısmet neler gelcek gelmeyecek fiyatlar nolacak
4- xenon xenon diye yazıp duruyorsunuz ibiza olmasada aynı farlı leon kullandım meshur led xenon. ben bukadar cirkin uzun fara ve leş aydınlatmaya sahip arac gormemiştim daha once saolsun
sen ne araç kullanıyorsun Allah aşkına
bi xenon diyoruz
sen yazıyorsun xenon
elbette xenon berbat
bi xenon kardeşim hani şu bmw lerde arkadan selektör yapınca şimşek çarpmışa döndüğümüz
Aynen leonun ledleri karizmatik durmaktan öteye gidemiyor, çok zayıf aydınlatma.
Shadow_Dancer
22-12-2014, 16:14
Aralarından cooper derim hiç tartışmadan..
bi xenon diyoruz
sen yazıyorsun xenon
elbette xenon berbat
bi xenon kardeşim hani şu bmw lerde arkadan selektör yapınca şimşek çarpmışa döndüğümüz
ne araç kullandığım sizi alakadar eden kısmını göremiyorum ama bukadar meraklısınız: 1 ceed var 1 adette en şimşek çaktıranından f30 var
durup durup yazdıgım seylere cevap verememek yerine son cıkıstan cıkmak kolayı tabi.
bi yada led yada baska herne haltsa bu detayada anca siz takılırdınız zaten,
bi xenon diyoruz
sen yazıyorsun xenon
elbette xenon berbat
dayı moral bozmak istemem ama o arkadaşta en şimşekli son kasadan var.
OrcunInce
22-12-2014, 16:43
Burada amaç çok önemli bence. Cupra'm oldu 208 ile de hem piste çıktım hem de günlük kullandım.
Günlük kullanımda dsg güzel evet. Hem yakıt açısından hem rahatlık açısından güzel. Ama bir gerçek var ki yüklü arabalarda dsg'nin ömrü çok uzun olmuyor.
Şangırtı sesi denilen şey karakteristik bir şey, bir sorun olduğu anlamına gelmiyor.
Viraj kabiliyeti açısından 208 daha başarılı bir araçtı, stock Cupra pinpon topu gibi, bilstein ile biraz adam olmuştu.
Freni konuşmamıza gerek yok, kesinlikle 208, cupra'nın en zayıf noktası.
Cupra'ya binerken içi beni rahatsız etmedi hiç, performans için aldığımdan olabilir bilmiyorum.
Dış görünüş zevklerle ilgili, bence cupra daha güzel daha yırtık.
208'in oturuş pozisyonu ve direksiyonu çok çok kötü.
Bana hangisini alırsın deselerdi şimdi, manuel olduğu için 208 derdim.
yusuf yılmaz
22-12-2014, 16:43
Aralarından cooper derim hiç tartışmadan..
cooper güzel araçta artık sıfırı ülkemize gelmez
şu testi seyredin bide
Oto-Park.Com | Seat Ibiza Cupra (2013) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=_KmfArhMDjg)
Test - Peugeot 208 GTi - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=RaBRkXfEy2o)
ibiza cupra mini cooper karşılaştırma
Test - Seat Ibiza Cupra // Eren Tekin - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=w_lRs0COwi4)
Konuya gelecek olursak ben tercihimi cooper'dan yana kullandım.Donanımı hiçbir zaman eskimeyen retro yüzü ile kendi başına bir dünya çünkü. Polo GTI olsa onu seçerdim ama listede yok. Yusuf abi bu arada sıfır olarak değil anket,onu göz onune alalım. coopers 08-09 demısler, ben ona rağmen seçtim. Diğer araçlar sıfır sayılır ama s başka benım gozumde.
yusuf yılmaz
22-12-2014, 16:48
ne araç kullandığım sizi alakadar eden kısmını göremiyorum ama bukadar meraklısınız: 1 ceed var 1 adette en şimşek çaktıranından f30 var
durup durup yazdıgım seylere cevap verememek yerine son cıkıstan cıkmak kolayı tabi.
bi yada led yada baska herne haltsa bu detayada anca siz takılırdınız zaten,
ee f30 iyi değil mi diyorsun işte en güzel örnek sende varmış
daha ne 10 bin tl az verip o 10 bin tl ilede aracı 250 hp yapılabiliniyor diyorum bende
herkesin görüşü farklı
biraz daha saygı birbirmize..
içlerinde polo en iyisi
208 en kötüsü
Polodan daha hızlı ve daha ucuz .
bide böyle düşün :heyoo:
rebeloghy
22-12-2014, 17:12
Yusuf abi , bey , amca ;
Anlamaya karşı kendinizi kilitlediğiniz sürece sadece siz karşıyı inkar etmiyorsunuz. Söylenen lafı anlamadan haklı olsanız dahi karşıya bunu anlatamayacaksınız. Yaşınız doğru ise benden daha iyi bilmeniz gerekir bunu. ( hoş bu ülkede kimler neler bilmiyor yazmaya kalksak kağıtla izmir-mars otoyolu dizilir de neyse)
1- XDS ; sistemi teknik olarak kilitli diferansiyel olarak çalışmıyor. Gücü diğer tekere aktarmak yerine , fren yaptırıyor.
Ortalama bir sürücü uff ne güzel yol tuttu be diyebilir fakat aracınızda kilitli dif. var gibi limitleri zorlayamıyorsunuz. Bu yüzden XDS yi böyle büyük bir fark ilan etmemeniz kıyaslamayı makul kılacaktır.
2- DSG - Manuel ;
Aracı eş, anne, kardeş birisi kullanıyor ise veya araç günlük kullanımda istanbul trafigine vs giriyor ise veya otomatik alışkanlığı var ise tercih sebebi olabilir.
Söz konusu hothatch tercihi iken büyük çoğunluk manuelden yana kullanacaktır tercihini. Bakın ama hangisini isterdiniz durumu bu. Şartlar el vermeyebilir manuel yolunda fakat hothatch sever kişiler öncelikli olarak mutlak suretle manuel isteyecektir.
Yani size göre inanılmaz öne çıkarıcı buluş , bu konuda tercih yaparken ; şehir içi günlük araç değil hot hatch alıyoruz diyen kitle tarafından istenmeyebiliyor.
3- Bir aracın normal kullanımda hissedilen sertliği- yumuşaklığı aracın yol tutuş kabiliyetini anlamaya yetmez. Genel kanı sert araba yol tutar aga , olsa da ; çok daha eski inanılmaz derecede 'yatan' ama yol tutan araçlar mevcuttur.
Burada referans alınacak nokta pist testleridir bana göre. Nedeni ise basit , günlük b - c sınıfı hb araç kıyaslamıyoruz ; hot hatch diyoruz değil mi ?
Sizin de bakabileceğiniz gibi bir çok sitede polo gti ve 208 gti ın aynı pist üzerindeki süreleri mevcut olup
testlerin çoğunluğunda 208 gti daha iyi derece yapmıştır. Hem de xds ve bi xenon a rağmen.. Üstelik vites pilot tarafından değiştirilmek sureti ile...
Sözümün özü , sizi belki de hayatınızda en iyi derecede tatmin eden araç Polo gti dır. Fakat inanın başka araçlar da var , daha iyi yol tutan da var , daha iyi hızlanan da var.. Sizde bu var diye en iyisi bu olmasın , ne olur ki. Siz yine aynı keyfi alabilirsiniz, izin verin ruhunuza :)
Bakın bu yazımda sizin yolunuzda ilerleyip diyebilirdim ki
1.4 tsi motor mu ? yağ yakıyor. dert. sıfır araba alıp yağ mı taşıyalım bagajda ?
DSG kuru tip mi ? başımıza dert açma yatırımı mı yapalım , hiç gerek yok ?
Direksiyon simidi ne büyük onun öyle , çok yanlış..
Tutmazdı değil mi bunlar ? Çünkü A iyidir demenin yolu B 'ye *** atmak olmamalıdır. Akıl bunu istemez :)
Ha bir de unutmadan aynı kmlerde maksimum 10 bin km olarak 208 gti daha ucuza bulunabiliyor.
208 gti için 0 fiyatı ile konuşup fiyat/performans oranını kötülerken polo gti 'ın hangi 0 fiyatını baz alıyorsunuz ?
yusuf yılmaz
22-12-2014, 17:14
Burada amaç çok önemli bence. Cupra'm oldu 208 ile de hem piste çıktım hem de günlük kullandım.
Günlük kullanımda dsg güzel evet. Hem yakıt açısından hem rahatlık açısından güzel. Ama bir gerçek var ki yüklü arabalarda dsg'nin ömrü çok uzun olmuyor.
Şangırtı sesi denilen şey karakteristik bir şey, bir sorun olduğu anlamına gelmiyor.
Viraj kabiliyeti açısından 208 daha başarılı bir araçtı, stock Cupra pinpon topu gibi, bilstein ile biraz adam olmuştu.
Freni konuşmamıza gerek yok, kesinlikle 208, cupra'nın en zayıf noktası.
Cupra'ya binerken içi beni rahatsız etmedi hiç, performans için aldığımdan olabilir bilmiyorum.
Dış görünüş zevklerle ilgili, bence cupra daha güzel daha yırtık.
208'in oturuş pozisyonu ve direksiyonu çok çok kötü.
Bana hangisini alırsın deselerdi şimdi, manuel olduğu için 208 derdim.
senin fikirlerin önemli Orçun
dsg ömrü derken 35 binlerde kavrama değişiyor 2 bin tl çıkmaları 500 tl
Cupradan 9 bin tl fazla verip manuel 208 mi alırdın yoksa 2. eldenmi bahsediyoruz
individual
22-12-2014, 17:16
Anket abd borsası gibi dün lider olan bugün sonuncu olmuş :)
OrcunInce
22-12-2014, 17:32
senin fikirlerin önemli Orçun
dsg ömrü derken 35 binlerde kavrama değişiyor 2 bin tl çıkmaları 500 tl
Cupradan 9 bin tl fazla verip manuel 208 mi alırdın yoksa 2. eldenmi bahsediyoruz
Sıfır alacak olsam yine Cupra alırım tabii ki Yusuf abi, konu ikinci el diye bunları söyledim.
Bir de şöyle birşey var, biz maksimum 50.000 tl vererek aldık Cupra'ları şu an ki fiyatlar bana göre çok yüksek.
Ibiza'nın eleştirdiğim yönlerini millet yazılım beklerken servet dökerek çözmüştüm zaten biliyorsun.
Brembo fren bilstein amartisör vs.
Kavrama çok erken bitiyor bence, garantisini uzatıp binmek gerek yoksa açıkçası benim canımı yakardı :)
individual
22-12-2014, 17:41
Seat ibiza cupra opak renkleri ile 2013 ilk 9 ayında 46.500TL satıldı cam tavan eklendiğinde 48.250TL indirimle hadi 48.000TL desek çok çok çok mantıklıydı.
İbiza cupradaki donanımla aynısını polo gti ekleyince polo gti yanına yaklaşılmıyordu.
Sonra zam bi geldi ibiza cupranın fiyatı fırladı.
2013 de en ful sıfırına 51.000tl alınabilecek ibiza cupraya şuan ikinci elde 53.000tl vermek garip geliyor bana.
Bunuda belirtmek istedim :)
yusuf yılmaz
22-12-2014, 17:45
Seat ibiza cupra opak renkleri ile 2013 ilk 9 ayında 46.500TL satıldı cam tavan eklendiğinde 48.250TL indirimle hadi 48.000TL desek çok çok çok mantıklıydı.
İbiza cupradaki donanımla aynısını polo gti ekleyince polo gti yanına yaklaşılmıyordu.
Sonra zam bi geldi ibiza cupranın fiyatı fırladı.
2013 de en ful sıfırına 51.000tl alınabilecek ibiza cupraya şuan ikinci elde 53.000tl vermek garip geliyor bana.
Bunuda belirtmek istedim :)
ben Cupra yı 45 e aldım 60 bin verdiler vermedim ama stg 2 tabi
individual
22-12-2014, 17:51
Yusuf abi sende en en en ucuz olduğu zamana denk gelmişsin birde senin arabada opsiyon renk var.
40.500TL seat ibiza fr 1.4tsi 150hp dsg sattılar.
İkinci el gidip başka marka araç almak çok mantıksızdı bence o dönemde ;)
2013 Nisan ayı
Seat ibiza cupra 1.4tsi dsg 180hp
Cam tavan
Bluetooth+2hoparlör
Seat sport fren
51.000TL ;)
bilalasmali
22-12-2014, 18:22
Umut Kardeşm bende bırak pejoyu fln en kralından al bi cooper bak keyfine:)
individual
22-12-2014, 18:39
Cooper kapıları direksiz sırf bu sebepden tercih edilir ;)
Cupraya istediği kadar dolu olsun 55 üstü fiyat koyunca ilan örümcek ağı bağlıyor, bir kişi bile aramıyor, geçen ay 2 tane 2013 düşük km li ok gibi cupra sattık durum öyleydi. Size iyi fiyat vermişler.
ahmet_xy
22-12-2014, 21:46
Cupraya istediği kadar dolu olsun 55 üstü fiyat koyunca ilan örümcek ağı bağlıyor, bir kişi bile aramıyor, geçen ay 2 tane 2013 düşük km li ok gibi cupra sattık durum öyleydi. Size iyi fiyat vermişler.
müşteri kuşa benzer. bir ürküttünmü uçar yakalayamazsın. vermişler etmişler onlar bitti kuş uçtu artık. bir daha aynı kuşu bulamaz satıcı.
yasindemir
27-12-2014, 12:39
Çok iyi fiyat vermişler keşke verseydiniz.
Cupra mı 208 mi Cooper mı derken 2011 Polo Gti'a kaporamı verdim :)
Yorum yapan herkese teşekkür ederim :)
Onur Fatih
09-01-2015, 14:39
Emre hayirli olsun kardesim :)
Babana selamlar bu arada
yusuf yılmaz
09-01-2015, 14:56
Cupra mı 208 mi Cooper mı derken 2011 Polo Gti'a kaporamı verdim :)
Yorum yapan herkese teşekkür ederim :)
ee doğru yol
alakasız olacak ama, bu cth motor pololarda da var mı ?
yusuf yılmaz
09-01-2015, 15:15
alakasız olacak ama, bu cth motor pololarda da var mı ?
2012 sonu üretim 13 ve 14 cth
vw grubu bişi duydun mu direk geç, gti ölmez ve ucuz, mini de efsane