Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaput Folyosu Üzerindeki Çizikleri Giderme
Aracımın kaputunda şeffaf folyo var. Kaliteli bir malzeme sanırım, Protac Maslak' ta yaptırmıştım. Geçen gün arabayı yıkamaya verdiğim yer artık nasıl bir bez kullandıysa silme işleminde aracın heryerinde kılcak çizikler oluşturmuş. Tekrar götürdüm, sağolsunlar komple pasta cila ( 105 kullanmışlar sanırım ) ile çizikleri yok etmişler. Ancak kaputta folyo olduğu için o yüzey üzerinde herhangi bir sonuç alamamışlar.
Fakat ben cok taktım kafama, bu kaput folyosunda ki çizikleri nasıl bir yöntem ile gidermek mümkündür ?
folyo amacını yerine getirmiş cizilmiş Sezgin oldugu gibi kalsın :)
caresi varsa telefona film cekicem hemen, sırf bir süre sonra ciziliyor ve sinirimi bozyur diye takmıoymr
Çizildi de, gunes vurdugu zaman resmen bembeyaz artık ! :) Nasıl bir bez kullandı yada nasıl bastırıp sildiyse perişan etmiş. Hani az biraz gidersem yani en azından kabasını alsam ona da razıyım artık :)
mehmetRS
23-12-2014, 18:05
acaba kullandığı bezdeki temizleyici kalıntısı , kimsayal olarak folyo malzemesine zarar vermiş olmasın?
Bence de etkileşime girip folyoya zarar vermiş gibi anladığım kadarıyla. Yeni folyo çektir derim, zaten güneşten soluyor zamanla diğerleri :)
çizilmeyeni girdi trye :) folyoya yapacak bişey yok malesef. kapatıcı özelliği olan cilalardan atıp biraz parlatıp kötü görüntüyü azaltmak mümkün.
@berkan iphone6 için geliştirilen bi malzeme vardı geçen bizim hatunun telefona yaptırdık. bütün telefonlara da çıkmış galiba şu anda. ön ekrana aynı jelatin mantığıyla cam gibi bi malzeme yapıştırıyor. maket bıçagıyla darbe vurdu adam gözümün önünde çizilmedi valla :)
meLaNchoLic
23-12-2014, 19:37
çizilmeyeni girdi trye :) folyoya yapacak bişey yok malesef. kapatıcı özelliği olan cilalardan atıp biraz parlatıp kötü görüntüyü azaltmak mümkün.
@berkan iphone6 için geliştirilen bi malzeme vardı geçen bizim hatunun telefona yaptırdık. bütün telefonlara da çıkmış galiba şu anda. ön ekrana aynı jelatin mantığıyla cam gibi bi malzeme yapıştırıyor. maket bıçagıyla darbe vurdu adam gözümün önünde çizilmedi valla :)
kırılmaz cam diye geçiyor.. telefonu düşürünce falanda o cam kırılıyor telefonunki sağlam kalıyor.. bayada sağlam.. canım sıkılınca sert cisimlerle tıklıyom bazen :D
meLaNchoLic
23-12-2014, 21:26
kesinlikle :) iphone 5s imi satıyorum mesela şuan üzerinde onuda vericem.. alıcılara duyurulur :D
Ozaman alın beyler size yeni bir soru ;
-kaputumda tırnak büyüklüğünde vernik atığı vardı. Kaputu boyatmamak ve vernik atığının daha fazla büyümemsi için zamanında bu folyoyu yaptırmıştım. Şimdi folyoyu kaldırırsak vernikte beraberinde gelmeyecek mi o atan bölgeden?
Eğer verniğe zarar vermeden sökebilecek bir yer varsa söktüreyim yenisini çektireyim ?