Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Automatic sanziman problemi...

VWci
23-12-2014, 16:28
2010 Hyundai Sante Fe 3.5l V6 arac aldim... Bu araci alana kadar yaklasik 1.5 ay boyunca 100'e yakin arac baktim hepsinde bir sikinti vardi. Bunda da varmis ama biz surereken ortaya cikmamis..

Neyse sorun su, aracin kalkmasinda vs hic bir sikinti yok, sanzimandan ses de gelmiyor. fakat arada sirada automatik sanziman kendin bosa atiyormus gibi yapiyor yani devir yukseliyor ve aniden kavriyor sanki araci doldurup kaldiriyormus gibi yapiyor... Yolda giderken hareket halinde iken.

Arac yaklasik 120 bin milde yani 200 bin kmye yakin. yalniz arac hor kullanilmis bir arac degil. aracin ici sanki 30 bin kmdeki arac gibi... Motor alt takimda oldukca duzgun.

Sizce bu ariza yag degisimi ile gider mi?

Ome_RS
23-12-2014, 16:55
Arıza sanki tork konvektöründen kaynaklı gibi geldi bana basıncı düşürdüğünden dolayı kavramayı bırakıor olabilir. iyi bir otomatik sanzımancıya baktırmak gerekli.
yag değişimi ile düzelecegini sanmıyorum.

Hakan Girginer
23-12-2014, 17:11
Yağ değiştirmenin en büyük avantajı, şanzımanın ne durumda olduğunun görülebilmesine fırsat vermesidir.
Bu araçta değiştirilebilir bir filtre olup olmadığını bilmiyorum, ama eğer değişiyor ise, çok faydalı olur.

Diğer yandan, çok düşük birihtimal de olsa, TCC solenoid de kirden tıkanmış olabilir. TCC solenoid sabit hızda tork konverteri kilitler.

Benim görüşüm, bu araca doğru bakım yapılmadığı, ihmal edildiği yönünde.
Millet görmediği, anlamadığı şeyin bakımını pek yapmıyor da..

Bence en iyisi, işe ATF değişimi ile başlamak.

stlegal
23-12-2014, 17:25
Istanbulda olsan cok iyi otomatik
Sanzumancim var yonlendirirdim

XSi
23-12-2014, 17:30
Eger imkan varsa valf blogunu komple dagitip, guzelce temizleyip, sonrasinda tam yag degisimi ile devam etmek baslangic icin iyi olur.

VWci
23-12-2014, 18:31
Beyler cevaplar icin cok tesekkur ederim. Normalde otomatik araba almazdim ama Yemen/Sana'da duz arac yok gibi. Onlarinda hepsi debriyaj istiyordu...

Acikcasi otomatik sanzimandan da anlamiyordum sizin cevaplardan sonra kafamda bir resim olustu.

Arac 119389 milde Abd florida da kaza yapiyor 2014 un basinda 2014 mayista sigorta acik artirma ile satiyor, eylul.gibi yemen e giriyor, galeriya gelmesi kasim.gibi ben de aralikta aldim. Aldigimda 119500 kusur milde idi. Sigorta satisinda hasarda arac yurur ve calisir ibaresi var. Hatta abd deki sahiplerinin isimlerini bile ogrendim. :D :D :D :D...

Neyse aracin kitaplari tam ama bakim cizelgesi yok. O olsaydi en sonbakima girdigi ve neler oldugunu bakardim.

Ancak sanziman yag ozelliklerini ogrendim kitaptan ona gore bir yag bulup degistirecegim. Filitre varsa onuda degistirecegim oncellikle.