Orijinalini görmek için tıklayınız : yurtdisi cep imei numarasi?
bazi cinli saticilara imei nunarasi veriyorsunuz
telefonu o imei numarasi ile yolluyor size
tabi gumrukte takilmazsa.
fakat bu ne kadar guvenli birsey
benim imei numaramla 500 bin tane. daha telefon olmasin dunyada?
ne dersiniz?
onursumer
23-12-2014, 19:04
Ayni imeili baska telefon tr de olmasin yeter abi cok sacma bir sistemimiz var malesef
Ama o sekilde islem yapan yer varsa direk imal ederken yaziyorlardir daha once alisveris yapan varmi firma bilgisi varsa bende merak ettim :)
meLaNchoLic
23-12-2014, 19:15
iyide abi öyle uğraşana kadar sen malı getir dışardan.. kayıt yaptırma burdada istediğin imeiyi çakarlar içine.. batı illerinde 100 TL civarı yapıyolar sanırım işlemi.. doğu illerinde 5 10 TL ye :D
Silence45
23-12-2014, 19:59
Kayıtlı olan telefonu yurtdışından kargoyla sokabiliyorsunuz yasal olarak bildiğim kadarıyla.O yüzden öyle demiş olabilir.Öbür türlü illaki yolcu ile getirmek gerekiyor.
meLaNchoLic
23-12-2014, 20:14
gumruge geldiginde imei kontrolu yapiliyomu peki demesinler imei baska telefon baska.. komple problem
Adana'da cakmak plazayi bilenler vardir. Tanidik telefoncu varsa bedava yoksa 10 15 liraya cakiyolar. Bu isin en saglami kendiniz bi tane ise yaramaz bi telefon gotureceksiniz. Ama soyle bi sikinti oluyor mesela imei caktirdiginiz telefonda 3g var atiyorm samsun s4 olsun. imei'sini caktiginiz telefon interletli olmak zorunda ve o telefonda 3g yok ise yeni telefonuzuzdaki yani S4'deki 3g calismiyor.
slowmotion
23-12-2014, 21:22
Almak istediginiz telefon nedir?
belli bir marka model telefon için sormamıştım
imei burada da değişiyor diyorsunuz ama ya benim aldığım telefonu değişemiyorlarsa?
her telefonda imei değişmez
Kayıtlı olan telefonu yurtdışından kargoyla sokabiliyorsunuz yasal olarak bildiğim kadarıyla.O yüzden öyle demiş olabilir.Öbür türlü illaki yolcu ile getirmek gerekiyor.
Aynen öyle. Telefon kayıtlı görünüyorsa gümrükten geçebilir fakat. Ya Türkiye'den alınmış faturası olmalı cihazın ya da yolcu yanında getirilen cihaz olarak görünmeli imei numarası diğer türlü gümrükte kalıyor. Yani vereceğiniz imei pasaport ile işletilmiş bir imei olmalı.
imei burada da değişiyor diyorsunuz ama ya benim aldığım telefonu değişemiyorlarsa?
Şöyle bir bilgi vereyim ;
Yakın bir arkadaşım Zopo kullanıyor ve geçenler de telefonuna msj geldi.. Telefonunuz yurt dışı olduğundan dolayı kapanıcaktır diye.. Perpa da arkadaşı vardı ona gitti içine x bir telefonunun imeini kopyaladılar sonra mesaj falan gelmedi :) Tekrar gelirse yine değiştirecek imei numarasını
onursumer
24-12-2014, 09:50
aynen oyle bir durum var ama çinli birçok firma bunun için savaşmıyor
şuan samsung,htc,apple gibi firmalar ozellikle değişmemesi için uğraşıyor
ozellikle samsung turkiye kendi satışını arttırmak için turkiye pazarında bu tarz birşey geliştirme peşinde :D
Yurtdisindan alınan android cihazlarda imei sorun olmuyor diye biliyorum.Ios bu konuda bayağı problemli.
hadı hazır telefonlar uzerınde konu varken ;
iPhone,TV ve Ev eşylarına anti-damping vergisi geliyor ! (http://www.milliyet.com.tr/iphone-a-ithal-laptop-a-lcd-tv-ye/ekonomi/detay/1988946/default.htm)
Bu da sebebi ;
VESTEL'İN KORUMA TALEBİ KABUL EDİLDİ (http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/Vestel-mobil-telefon-ithalatina-karsi-korunma-onlemi-talep-etti.htm)