Orijinalini görmek için tıklayınız : Civic Vti vs. Leon Fr
Fr cı arkadaşın merakını gidermek amacıyla yapılmış bi deneme. Video çekmişken paylaşayım istedim
vtec: f/e/h+koltuklar sökük, fr: stock
http://www.youtube.com/watch?v=LA7Arpnlea0
Civic vti vs. Leon tsi Fr - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=LA7Arpnlea0)
Bazen boyle kardesler oliyo iste golf aliyolar leon aliyolar arabalar yeni diye en hizli saniyolar malesef
ahmet_xy
24-12-2014, 19:39
maşallah çok fark atmışsın. stok polo gti'ı da geçersin bence.
Bazen boyle kardesler oliyo iste golf aliyolar leon aliyolar arabalar yeni diye en hizli saniyolar malesef ����
duygularıma tercüman oldunuz vallahi, küçük memlekette yeni yeni ortaya çıkmaya başlayınca bu tarz arabalar en hızlı benim hissi oluyo :)
maşallah çok fark atmışsın. stok polo gti'ı da geçersin bence.
teşekkür ederim. gti konusunda bişey diyemem ama denemeden bilinmez.
keşke koltuklar sokuk olmasaymıs cunku gecılınce bahane hep koltuk olur :)
bu arada stock polo gti ı 170 180 e kadar gecer 180 den sonra polo gecıyor feh lı vtı
Arkadaş yürek yemiş sanırım :D
Hem daha güçsüz, hem çok daha ağır nasıl inanmışsa artık :)
rebeloghy
24-12-2014, 20:02
Bunlar hep yeni araba etkisi..
e/h vti ile soft yazılımlı fr denedik vti gene önde oluyor. 180 e kadar denendi
keşke koltuklar sokuk olmasaymıs cunku gecılınce bahane hep koltuk olur :)
bu arada stock polo gti ı 170 180 e kadar gecer 180 den sonra polo gecıyor feh lı vtı
aslında takıcaktım ama fırsatım olmadı ben de bu halde denemeyi istememiştim pek sırf o sebepten dolayı :)
Arkadaş yürek yemiş sanırım :D
Hem daha güçsüz, hem çok daha ağır nasıl inanmışsa artık :)
ah Yavuz abicim 1.6 eski araba gözüyle bakılıyo malesef buralarda hemen hemen 6 ay oldu alalı hiç bu tarz actionlara girmiyordum dayanamadım pes dedim artık :)
Canakkale'de bir b16 kullanicisi olarak sizi cok iyi anliyorum 1.6t 180hp insignia ile bile kaldirmislardi bana. :D
İyi yapmışsın, turbonun etkisiyle uçuyor kaçıyor sanıyorlar :D
fr'ı satıp vti almasa bari
Hayırlı olsun kardeşim güle güle kullan bu arada, editleyemedim mesajı :)
Gökhan Bilgin
24-12-2014, 20:22
Hahaha müstahak olmuş :D
Canakkale'de bir b16 kullanicisi olarak sizi cok iyi anliyorum 1.6t 180hp insignia ile bile kaldirmislardi bana. :D
aynı demek kaderimiz :)
fr'ı satıp vti almasa bari
ahaha şaşırmam alırsa da :)
Hayırlı olsun kardeşim güle güle kullan bu arada, editleyemedim mesajı :)
Allah razı olsun abicim çok teşekkür ederim :)
dachosen
24-12-2014, 20:37
Maşallah arabana 3. vitesten sonrayı boşa yakmışsın :)
Fr sökük yazılım dp egsoz olsaydı ne olurdu sizce?
ErenDurmus
24-12-2014, 20:43
Bosa benzin yakilmis . Masallah :)
i-vtec07
24-12-2014, 20:43
vtı gerekeni yapmış maşallah
Vti koltuklari taksin ,Fr ada bi egzoz yazilim bidaha denesinler :)
Fanatiklik yapmaya gerek yok yeni arabalar hizli.
Si-White
24-12-2014, 20:54
Bence de fanatikliğe gereke yok.Her iki aracıda kullandım. İyi yürüyen golfte bir vti kadar gidebilir. aşağıda örnekleri var.
Önemli olan deneyen araçların durumu
https://www.youtube.com/watch?v=JrEj1S2AHFY
https://www.youtube.com/watch?v=60IfHErnr9w
https://www.youtube.com/watch?v=opwtfp0X2Jc
Vti koltuklari taksin ,Fr ada bi egzoz yazilim bidaha denesinler :)
Fanatiklik yapmaya gerek yok yeni arabalar hizli.
vti da ufak bi turbo taksın ozaman şartlar eşitlensin :)
Erhanin vti zaten ayarsiz gidiyor :) diger yarislarin videosu yok mu ?
Honda fanatikliği yapmayın diyenlerin anti fanatikliği yapacak bişey yok :)
Erhanin vti zaten ayarsiz gidiyor :) diger yarislarin videosu yok mu ?
Abi onu koycam da kimse inanmaz şimdi :) elime ulaşınca ateş edicem onları da
zOnstyLe
24-12-2014, 21:45
VTi'in koltukları takılı olsada gecermiş, ama şu Leona yazılım atılsın falan denmiş yazılım atılıncamı şartlar eşitleniyor ? Saçma olmuş maşşallah araçların ikisinede VTi cigerli yurumuş.
b.ustaoglu
24-12-2014, 21:59
aslında ben de bu tarz bi deneme yapmak istiyorum. arabanın giderini çok merak ediyorum. yeni fr verilerde baya iyi ancak pratikte de o kadar iyi mi bilmiyorum. fr dışında clio rs, vti, 106 gibi orjinale veya orjinale yakın araçlarla da deneyesim var sırf merakımdan :)
Cupra2 bir vti'ın yanından bayağı gider bence. :)
pek gıdıemıyor kanka bır cok kez denedık ankara da zamanında :)
rebeloghy
24-12-2014, 22:30
Bence de fanatikliğe gereke yok.Her iki aracıda kullandım. İyi yürüyen golfte bir vti kadar gidebilir. aşağıda örnekleri var.
Önemli olan deneyen araçların durumu
https://www.youtube.com/watch?v=JrEj1S2AHFY
https://www.youtube.com/watch?v=60IfHErnr9w
https://www.youtube.com/watch?v=opwtfp0X2Jc
İyi de bu golf 5 gt 170 hp , denenen bahsi geçen fr 140 hp ?
Maşallah aracın çok cigerli yürümüş.
Masallah ikisinede keyifli olmus :) fr da cok agir sayilmaz gercide .yazilimla iyi gider bence
Ama polo gti sıkıntı. Hele cth lerden uzak dur :))
VTi'in koltukları takılı olsada gecermiş, ama şu Leona yazılım atılsın falan denmiş yazılım atılıncamı şartlar eşitleniyor ? Saçma olmuş maşşallah araçların ikisinede VTi cigerli yurumuş.
mevcut şartlar üzerinden değerlendirme yapılır ümidiyle paylaşımda bulundum ama hep ihtimaller üzerine gelen yorumlar.. benim aksi yönde bi iddiam yok zaten öyle bi takıntım da yok
İyi de bu golf 5 gt 170 hp , denenen bahsi geçen fr 140 hp ?
doğrudur videodaki fr 140 hp
Maşallah aracın çok cigerli yürümüş.
teşekkür ediyorum.
hata sende 140hp arac ile 175-180hp ve hafif olan aracını neden deniyorsun ki boşa benzin yaktın :)
bi yazılım ile işler değişir ama fr'cıya söyleseydin bari gariban gariban gitmesin böyle.
maşallah araçlara.
hata sende 140hp arac ile 175-180hp ve hafif olan aracını neden deniyorsun ki boşa benzin yaktın :)
bi yazılım ile işler değişir ama fr'cıya söyleseydin bari gariban gariban gitmesin böyle.
maşallah araçlara.
denemesem de benim içime sinmicekti ama mecburiyetten oldu biraz :) söyledim arkadaşa ama belki yakın zamanda yazılımlanır :)
Mehmetmert
25-12-2014, 00:24
Arac yeni kasa Frmi yoksa bir önceki kasa frmi?
canozgur106
25-12-2014, 01:35
MaşAllah etkileyici olmuş ama yukarıda yazıldığı gibi yazılım ve egzostla fark kesinlikle çok büyük ölçüde kapanacaktır..
Abi onu koycam da kimse inanmaz şimdi :) elime ulaşınca ateş edicem onları da
Diş biliyorlar bak ona göre :D
stock fr ile bir kuru yazılımlı lagunamla 220 ye kadar 1,5 boy önünde gittim. yol bitince bırakmıştık. kötü olmuş fr için.
Abi siz yanlıs cupra2 yi denemişsiniz ankarada zamanında izmirde vm cupra baya bi şakalar yaptı vti 106 gti saxo vts kategorisinde :D
Ayrıca deneme olarak cok ta iyi yapmıssınız :)
bu kategoride leon da söksün aracını güzelce yazılım egsoz yapsın birde öyle deneyin derim
aykutun delsol ile bende denedim izmirde gayette ayıra ayıra gitti ama ben zevk aldım aracımdan gidişinden en azından 30 tır boyu fark olmuyor vti da olsa :)
cam tavan led far oto klima vs vs farklarıda var konfor ıcın deger zaten :D
Erhan maşallah kardeşim sesi solugu çok güzel.
Abi siz yanlıs cupra2 yi denemişsiniz ankarada zamanında izmirde vm cupra baya bi şakalar yaptı vti 106 gti saxo vts kategorisinde :D
vm nin liste kabarıktı maşallah :)
ilkerist
25-12-2014, 08:38
Ne araba arkadas bu hondalar neyi geçse mevzu kopuyor :D Agera'yı getir taytay :D
vti ya maşallah güzel geçmiş.
b.ustaoglu
25-12-2014, 09:26
pek gıdıemıyor kanka bır cok kez denedık ankara da zamanında :)
işte gider diyen olduğu kadar gidemez diyende var. hiç vti veya rs kullanmamış biri olarak ta yorum yapamıyorum ama merak ediyorum arabamın giderini :) nette doğru düzgün videoda yok ki kardeşim fikir olsun :D
bakalım et nin listesi nolcak :D
Ayrıca deneme olarak cok ta iyi yapmıssınız :)
bu kategoride leon da söksün aracını güzelce yazılım egsoz yapsın birde öyle deneyin derim
aykutun delsol ile bende denedim izmirde gayette ayıra ayıra gitti ama ben zevk aldım aracımdan gidişinden en azından 30 tır boyu fark olmuyor vti da olsa :)
cam tavan led far oto klima vs vs farklarıda var konfor ıcın deger zaten :D
e/h vti ile soft yazılımlı fr denedik vti gene önde oluyor. 180 e kadar denendi
ilk sayfada yazdıgım gibi. Hiç birşeyi sökük olmayan headers düz boru egzoslu vti ile. Sadece soft yazılımlı fr denedik vti gene önde oluyor. Fr(3500km de idi) vti (190000 civarı idi)
mr.korhan
25-12-2014, 10:07
şartları eşitleyelim diyor herkes ama bence saçma, hiçbir türlü bu iki aracın şartları eşitlenemez, biri atmosferik biri aşırı besleme.
biri 16 yaşında biri daha 1-2 yaşında teknoloji, yani birinin hırpalanmış olma ihtimali diğerine oranla aşırı fazla :)
objektif bakarsak, Fr kendi çerçevesinde yeni teknoloji bir araç zaten üretimden çıkış standart haliyle vti dan güçsüz bir araç.
yani vti ile denersek ona haksızlık yapmış oluruz ,,
ona bi yazılım egsoz yapalım tekrar deneyelim derseniz bu defada vti a haksızlık etmiş olursunuz.çünki aşırı beslemeyi kuvvetlendirmek daha kolay.
onun koltuklarını sökelimle zaten pek bişey elde edemezsiniz, tüm koltuklarını sökseniz hafifleyeceğiniz taş çatlasın 40kilo filandır.
yani iki aracın şartları asla eşit olamaz kendimizi yormayalım şartlar şu olsaydı yok bunda bu olsaydı gibi :)
Örneğin benim aracımda sadece mantar filtre var , oda plastik boru ucunda takılı ,yani bi intake sistemi yok, egsoz oem ve headers da yok, üstelik bende ep3 typer koltukları var (vti koltuklarından ağırdır) bagajda oem ince stepnem ve bass kabinim var. yani stock halinden daha da ağırımdır, motorum yeni yapıldı oem sıkıştırma ile, yani kondüsyonu yerinde, emin olun bu halim ilede stock fr la deneyelim sonuç yine vti önde olur, (ki ben iki arkadaş denerken bir sıra arkalarında bastım gaz esnettim kameraya alabilmek için) iki üç koltuk sökmeyle kazanacağınız kilo max. 40 filandır , yani her koşulda stock v.s. stock yine vti önde olacak,
işte gider diyen olduğu kadar gidemez diyende var. hiç vti veya rs kullanmamış biri olarak ta yorum yapamıyorum ama merak ediyorum arabamın giderini :) nette doğru düzgün videoda yok ki kardeşim fikir olsun :D
bakalım et nin listesi nolcak :D
cunku vtı da 106 nın da ıyı gıdenı ve hıc yurumeyenı var bu yuzden saglıklı vtı ıle cupra denedık kafa burun aynı yuruyordu
cunku vtı da 106 nın da ıyı gıdenı ve hıc yurumeyenı var bu yuzden saglıklı vtı ıle cupra denedık kafa burun aynı yuruyordu
bide bunlarin gizli speccileri var ,parcayi eksik soyleyeni var :D kimin ne gittigini bilmek cok zor :)
vay kardesım:) ben o arabayla gtr kovalamıslıgım var fr de neymiş:D:D
kelalper
25-12-2014, 10:22
yaw vti daki sıkıştırmayı leon a atın bakalım o zaman ne olacak. Vti a turbo taksaydık ne olurdu diyenlere şunu söyliim üstündeki orjinal kol ve pistona üfle bakalım piston ve kolu ay ın hangi kraterinden topluyorsun. İşinize gelmediği zaman bırakın şu vti da turbolansa mizansenlerini. Bi de FR sökerse kaç kilo gider diyenlere şunu söyliim temiz 70 kg zayıflar. 70 kg da bayağı bir fark eder o arabada. FR standart VTI da egzoz vs var belli ki. Modifikasyon neden yapılır arabadaki potansiyel olan güçleri ortaya çıkarmak için yapılır proje falan yapmayacaksanız. O nedenle FR ın potansiyeli VTI dan çıkabilecekten çok çok daha fazla. Bunu kabul edin.
Haa denemeyi isteyen FR kendi kaşınmış ama dediğim gibi VTI da uçak değil. Yapılı bir polo dizel geçebilir o çok övdüğünüz VTI ı.
yaw vti daki sıkıştırmayı leon a atın bakalım o zaman ne olacak. Vti a turbo taksaydık ne olurdu diyenlere şunu söyliim üstündeki orjinal kol ve pistona üfle bakalım piston ve kolu ay ın hangi kraterinden topluyorsun. İşinize gelmediği zaman bırakın şu vti da turbolansa mizansenlerini. Bi de FR sökerse kaç kilo gider diyenlere şunu söyliim temiz 70 kg zayıflar. 70 kg da bayağı bir fark eder o arabada. FR standart VTI da egzoz vs var belli ki. Modifikasyon neden yapılır arabadaki potansiyel olan güçleri ortaya çıkarmak için yapılır proje falan yapmayacaksanız. O nedenle FR ın potansiyeli VTI dan çıkabilecekten çok çok daha fazla. Bunu kabul edin.
Haa denemeyi isteyen FR kendi kaşınmış ama dediğim gibi VTI da uçak değil. Yapılı bir polo dizel geçebilir o çok övdüğünüz VTI ı.
Yine kel kafanla atıp tutmaya başladın Alper
Sen madem cok bılıyorsun bıraz arastır
vtı ın stock motoruna 0.5 bar bas benım dıyen cogu arabadan daha ıyı olur
ayrıca dunyada yapılan cogu set upda adamlar orjınal krang kullanıyor 600 hp ye kadar dayandıgı bılıyor..
1.4 tsi Leon Fr 140 Hp nin motor sıkıstırma oranı 10.5 dir
1.6 civic vti 160 hp motor sıkıstırma oranı 10.2 dir
ilovevti
25-12-2014, 10:33
hem şartlar eşit değil diyor vti ı büyütmeyin diyenler hem de fr a yazılım gelsin diyorlar. yahu vti da yazılım var mı? vti da turbo var mı? vti 2 yaşında mı? tamam fr egzoz yapsın koltukları söksün gelsin madem eşitlik istiyorsunuz. kıyasladığınız araba fr yahu 40 fırın ekmek yemesi lazım. çok boş konuşuyorsunuz. fr onu yapsa böyle geçer fr şunu yapsa şöyle geçer de vti onları yapsa nasıl geçer? 20 yıldır yürüyor vti lar daha hala sindiremedi millet anlam veremiyorum. (not: üyeliği çok eskiden almıştım ismine bakmayın vti sahibi değilim honda fanatiği de değilim)
yasindemir
25-12-2014, 10:42
FR'ın deneme isteği komik olmuş, VTI'ında koltuk söküp bilenmesi :)
ilovevti
25-12-2014, 10:48
anladığım kadarıyla vti koltuk söküp "bilenmemiş" zaten koltukları sökükmüş takmaya üşenmiş
ek kasa vti fhe golf gt 170 sanırım stoc tu
https://www.youtube.com/watch?v=sH5_6Z27Glc
Umut melek
25-12-2014, 11:02
bu vtec motorlar , başka gezegenede göcsek gitsek yine popüler yine vizyonda yine can yakmaya devam edicek allah razı olsun şu japan ve yapan kardeşlerden
fhe işlemi ile turbo araçtaki yazılımı eş değer tutmak ta başka bir mantıkmış:) fhe versin 5 hp bi vti ya verir vermez bilmiyorum 10 hp versin ya kırmayalım birbirimizi de fr bi yazılımla ne kadar güç alıcak:) madem eşitlikten yanayız ya fr yazılım yapsın diyenler fr egsoz filtre yapsın desin bari:) vti uçak değil ama gerçekçi olmakta fayda var.. 160 rocco yazılımlı hali ile vtecimin en kondisyonsuz zamanında 2 kişi denememizde 2 boy maksimum geçebiliyord. fr bi yazılımla ne kadar hızlanacak ki 20 boy mu?
hahah mertcan abi kopardın, kapağa gel :D
öncelikle şu konuya açıklık getireyim koltuklar fr için sökülmedi fr cı arkadaştan deneme talebi sökük zamanıma denk geldi takmayı isterdim kesinlikle ama yoğunluğum ve hava şartlarından biraz zor geldi diyelim. bi kaç arkadaşın da dediği gibi şartlar hiçbir zaman eşit olmaz bu iki arabayı baz alırsak sökme olayına gelirsek leonun daha fazla ağırlıktan kurtulacağı aşikar zira benim koltuklarım plastik sandalye kalır leonunkilerin yanında :)
fhe işlemi ile turbo araçtaki yazılımı eş değer tutmak ta başka bir mantıkmış:) fhe versin 5 hp bi vti ya verir vermez bilmiyorum 10 hp versin ya kırmayalım birbirimizi de fr bi yazılımla ne kadar güç alıcak:) madem eşitlikten yanayız ya fr yazılım yapsın diyenler fr egsoz filtre yapsın desin bari:) vti uçak değil ama gerçekçi olmakta fayda var.. 160 rocco yazılımlı hali ile vtecimin en kondisyonsuz zamanında 2 kişi denememizde 2 boy maksimum geçebiliyord. fr bi yazılımla ne kadar hızlanacak ki 20 boy mu?
aynen katılıyorum madem maksat şartları eşitlemek tamam vti turbo olsun demiyorum ama leon da filtre egzoz yapsın.. niye yazılım deniyor ona anlam veremedim ben de :)
yasindemir
25-12-2014, 12:09
Kardeş senin arabanın dengi 160 HP rocco'dur. FR değil zaten o arkadaş yürek yemiş. Denemek istemesi komik olmuş. Azıcık arabadan anlayan adan 140 HPlik 1350 kilo arabanın 160 HP'lik 1100 kilo arabayla yürümeyeceğini bilir. Arabaya iyi bakıldıysa yaşınında çok önemi yok. Kompresyon testinde şanzumanda sorun yoksa isterse 20 yaşında olsun geçer. VTI'ı bu videoya bakıp Allah yapmanın gezegenlere götürmenin anlamı yok.
kelalper
25-12-2014, 12:14
Yine kel kafanla atıp tutmaya başladın Alper
Sen madem cok bılıyorsun bıraz arastır
vtı ın stock motoruna 0.5 bar bas benım dıyen cogu arabadan daha ıyı olur
ayrıca dunyada yapılan cogu set upda adamlar orjınal krang kullanıyor 600 hp ye kadar dayandıgı bılıyor..
Terbiyeni takın ilk önce. Arabayı kişisel hakaret olayına getirmeye çalışma karşında çocuk yok. Adabını bil.
kelalper
25-12-2014, 12:17
hahah mertcan abi kopardın, kapağa gel :D
o kapağı sana takarım alican şakşakı bırak.
hahahahha :D
öğrenemedin bilipte konuşmayı, kapağı takan takmış, hala bir çaba hala bir çaba.
hadi selametle alper abi
kelalper
25-12-2014, 12:25
hahahahha :D
öğrenemedin bilipte konuşmayı, kapağı takan takmış, hala bir çaba hala bir çaba.
hadi selametle alper abi
Benim çabam falan yok da senin yalakalık hat safhada. Gördüğümde de kapağı sana takarım bi daha çıkaramazsın. Akıllı ol.
Terbiyeni takın ilk önce. Arabayı kişisel hakaret olayına getirmeye çalışma karşında çocuk yok. Adabını bil.
Ya he he
bılıp bılmeden konuyorsun sonra gelmıs oyle boyle dıyorsun
ac bı google bak oyle yorum yap
ayda 4-5 tane leon fr a yazılım yapıyoruz bız neyın nasıl gıttıgını nasıl oldugunu senden daha ıyı bılıyorum
10 yıldır da vtı kullanıyorum..
yıl olmus 2015 hala vtı yok oyle yok boyle dıyorsunuz ne arabaymıs anlamadım gıttı
Senelerdir bu vti konusu tartışılıo. Evet bir uçak degil ama kendini kanıtlamış bir araba. 17-18 yasında bir arabayı hala 1-2 yaşında araçla denenebiliyorsa bu bence bir başaradır.
Demir parçası içinde kalp kırmaya gerek yok. Ama kim ne derse desin ister gitmesin ister gitsin vti tasarım harikası BENCE.
Ya he he
ayda 4-5 tane leon fr a yazılım yapıyoruz bız neyın nasıl gıttıgını nasıl oldugunu senden daha ıyı bılıyorum
yıl olmus 2015 hala vtı yok oyle yok boyle dıyorsunuz ne arabaymıs anlamadım gıttı
Mertcan bi ara denesek mi diyecem ama, korkuyorum bu da yola çıkarken turbo keserse diye ahahah. :D
mertcan abi anlatmana ne gerek var, forumun bilir kişisi alper abi bilmiyor musun :)
not: biz seni böyle sevdik alper abi bunu da bil hemen agresife bağlama sen bize yazınca biz bişey diyor muyuz :D
Sırf benım senden aldıktan sonra denedıgım 106 lar vti ları videolasak burda kan gövdeyi götürücek o zaman hahhaa :D
Mertcan bi ara denesek mi diyecem ama, korkuyorum bu da yola çıkarken turbo keserse diye ahahah. :D
denerız valla sıkıntı yok :)
kelalper
25-12-2014, 12:56
Ya he he
Mertcan bana stock krank üzerine yeniden forged olarak kurgulanmış arabalardan bahsetme. Ben de sana dünya kadar araba sayarım o şekilde yapılmış. Bana göstersene şurada stock motor üstüne turbo yapan sağlıklı olarak 100 bin km yürütebilen adam. Neden acaba. Çok basit devir çevirdiğin motora hap kadar turbo koyamazsın koysanda vtec başladığında bitmeye yakın olacak devirden dolayı. Ee biraz büyük turbo koyman gerek. Büyük turbo demek yüksek tork demek. O zamanda basınç geldiği zaman kollar patates. Yoksa merak etme B16 nın K20 den turbolama için daha iyi olduğunu biliyorum bana anlatmaya kalkma.
Mertcan şuna cevap ver yazılımı sen kendin mi yapıyorsun yoksa bayi olarak yazılımı okuyup yollayıp remap olarak geri gelen yazılımı araba üzerine yeniden mi yazıyorsun?
şu konuyu bile çekirdeklik hale getirdinizya ne diyeyim :D
Mertcan bana stock krank üzerine yeniden forged olarak kurgulanmış arabalardan bahsetme. Ben de sana dünya kadar araba sayarım o şekilde yapılmış. Bana göstersene şurada stock motor üstüne turbo yapan sağlıklı olarak 100 bin km yürütebilen adam. Neden acaba. Çok basit devir çevirdiğin motora hap kadar turbo koyamazsın koysanda vtec başladığında bitmeye yakın olacak devirden dolayı. Ee biraz büyük turbo koyman gerek. Büyük turbo demek yüksek tork demek. O zamanda basınç geldiği zaman kollar patates. Yoksa merak etme B16 nın K20 den turbolama için daha iyi olduğunu biliyorum bana anlatmaya kalkma.
Mertcan şuna cevap ver yazılımı sen kendin mi yapıyorsun yoksa bayi olarak yazılımı okuyup yollayıp remap olarak geri gelen yazılımı araba üzerine yeniden mi yazıyorsun?
Kendımız yazıyoruz..
facebook sayfamıza bakarsın yaptıgımız aracları gorebılırsın.
rempastr
kelalper
25-12-2014, 13:18
Kendımız yazıyoruz..
facebook sayfamıza bakarsın yaptıgımız aracları gorebılırsın.
rempastr
Peki bana örnek gösterebilecek misin bu ülkede stock motora turbo yapıp sıkıntısız yürüten. Ben megane ı ilk aldığımda da bana vti iyi araba doğru düzgün sağlıklı fhe lu vti megane ı geçer diyodun. Stock yazılımla Bursa da ercan la denedik o sana anlatır istiyorsan kaç boy olduğunu. O nedenle bana VTI ın da ne olduğunu anlatmaya kalkma 98 de de VTS varken VTI larla deniodum T4 varkende.
Peki bana örnek gösterebilecek misin bu ülkede stock motora turbo yapıp sıkıntısız yürüten. Ben megane ı ilk aldığımda da bana vti iyi araba doğru düzgün sağlıklı fhe lu vti megane ı geçer diyodun. Stock yazılımla Bursa da ercan la denedik o sana anlatır istiyorsan kaç boy olduğunu. O nedenle bana VTI ın da ne olduğunu anlatmaya kalkma 98 de de VTS varken VTI larla deniodum T4 varkende.
1-2 ay ıcınde kendı arabamo ornek gosterecegım sana merak etme :)
Adamlar beygir gücü olarak eşit değil diyorlar yazılım yapsın da denesinler 140 hp yaklaşık olarak vti ya denk olsun diye siz hemen olayı o zaman vti da turbo taksin demeye getiriyorsunuz.Yaklaşık 5-6 farklı deneme izledim 1.4 tsi 160 golf Rocco ve fhe vti yalnızca tek bir tanesinde vti geçti.
Fr,vti ya denk araç değil özellikle vti sokuk ise tamamen aracı alan sahibinin heycani
Şimdi olaya farklı açıdan yaklaşayım..
90 lı yıllarda performans için atmosferik, devir çeviren araçlar modaydı.. 2010 sonrasında ise artık emisyonu mümkün olduğunca düşük olan, az yakmaya çalışan, düşük hacimli turbo motorlar performans için gereksinim oldu. O yüzden VTi da turbo taksın tarzı söylemler kimse alınmasın ama bence saçma olur. Gün şartları ne gerektiriyorsa üreticiler onu yapıyor/tasarlıyor.
Yapılan denemenin denk olması için ise bence de Leon'a yazılım + dp yapılmalı ki anca güç seviyelerine gelsin, daha zevkli denemeler olsun.. Tamam tork fazlası var turbo dolayısıyla ama hacmen 200cc fark var, şanzıman oranları farklı, gaz tepkisi daha kötü vs vs gibi bir çok teknolojinin getirdiği dezavantaja da sahip :)
Şöyle diyim, 2015 type r çıkıcak 280 hp deniliyor.. turbo 2lt vtec.. 280 hp ye civarı na modlanmış bir ep3 ü geçti diyelim, o zaman bu Honda fanı görünen arkadaşlar neler yazacak? ikisi de Honda, ikisi de TypeR sonuçta.. :) Ben onu merak ediyorum..
Gökhan Bilgin
25-12-2014, 14:05
Kırmayın birbirinizi boşuna vti kullanıcısına hak veriyorum kendimde kullandım fr biliyorum fr alan herkes inanıyor fr bu agaaaaaa deli makine ne biçim gidiyor falan diye farklı boyutlara taşımayın boşverin :D
Bazen boyle kardesler oliyo iste golf aliyolar leon aliyolar arabalar yeni diye en hizli saniyolar malesef ����
duygularıma tercüman oldunuz vallahi, küçük memlekette yeni yeni ortaya çıkmaya başlayınca bu tarz arabalar en hızlı benim hissi oluyo :)
teşekkür ederim. gti konusunda bişey diyemem ama denemeden bilinmez.
İyi yapmışsın, turbonun etkisiyle uçuyor kaçıyor sanıyorlar :D
Ben şartlar eşitlensin flan demedim.Ortada buyuk bı esıtsızlık olmasına ragmen Fr ı yerden yere vurmuslar. Birazda olsa Güçler birbirine yaklaşsa sonuc biraz daha farklı olurdu. ikiside stock olsaydı zaten boyle bısey yazmazdım.
Turboyu hangi arabaya taksan yurur mertcan. 160 hp, extra modlu ve ıcı sokuk ,rakip full stock 140 hp en az 200 kılo agır bır araç. yazılım yapılsın dememe karşı turbo takılsın dıyosun. Bu cıddı olarak yazdıgını dusunmek bıle ıstemıyorum :)
Çok saçma. Sanki Fr a GT30 takılsın dedım :) neyı sacma ıkısıde aynı guclere yaklasır ıste. 170 hp fan olur.
Fr yazılımla kaç HP oluyor mertcan ?
ilkerist
25-12-2014, 14:24
Ya FR ile adamlar keyfi denemiş geçmiş,FR'ın cürmumü vti,yerden yere vurulacak birşey yok.Araba yürütecek adam FR almaz işi bu değil o aracın,vti geçti diye ne dert edindiniz.Sebepsiz bir tartışmadan başka birşey değil şu konudakiler.
mr.korhan
25-12-2014, 14:32
gerilmeyin arkadaşlar hepimiz buranın eskileriyiz , hadi bir soru sorup kafanızı dağıtayım ben,
stock bir 160lık yada varmı bilmiyorum 180 lik scirocco ile stock bir vti ne oluyor denendimi hiç ?
ilkerist
25-12-2014, 14:38
gerilmeyin arkadaşlar hepimiz buranın eskileriyiz , hadi bir soru sorup kafanızı dağıtayım ben,
stock bir 160lık yada varmı bilmiyorum 180 lik scirocco ile stock bir vti ne oluyor denendimi hiç ?
f/e olan vti ile stock 160'lık manuel rocco denemesinden vti 2 boy önce yürüdü 60-200.
kelalper
25-12-2014, 15:05
1-2 ay ıcınde kendı arabamo ornek gosterecegım sana merak etme :)
doğmamış bebeğe don biçiyorsun Mertcan. Daha stock internal ile yapılmışı yok bana çıkmış şöyle olur böyle olur diyosun. Nenemin billuru olsaydı dedem olurdu.
yasindemir
25-12-2014, 15:07
Biz onu çok denedik tam tersi oluyor
http://www.youtube.com/watch?v=aGOEC2lYf-M
Biz soyle bir sey denemistik burda
160lik ecufast yazilim + downpipe + egzozlu scirocco
160lik delsol + egzoz
ibo 1.4 tsi 140 lik seat dan herhangı bır parca takmafan dv dp vg gibi 170 hp cıkartabılıyoruz
Biz soyle bir sey denemistik burda
160lik ecufast yazilim + downpipe + egzozlu scirocco
160lik delsol + egzoz
http://www.techturkey.com/forum/videolar/193365-civic-delsol-vs-scirocco.html
Link eklemeyi unutmusum
Guc farki var esitsizlik olmus iki aracada masallah, bi yazilima bakar o zaman cekismeli olabilir, fr da hafif bi arac sanildigi gibi agir degil
Biz onu çok denedik tam tersi oluyor
http://www.youtube.com/watch?v=aGOEC2lYf-M
emin misiniz?
http://www.streetfire.net/video/ek-civic-vti-vs-vw-14-scirocco-tsi_737826.htm
bunda viteslere dikkat edelim:)
http://www.streetfire.net/video/ek-civic-vti-vs-vw-14-scirocco-tsi_737827.htm
bunda da turbo arabayla kaç devirde kaçıncı viteste basıldığına dikkat edelim derim.
Sanırım bi bizim çevremizdeki roccolar yürüyemiyor bu durumda... Stage 1 revo yazılımla egsozlu roccoyla arabamın üzerinde filtre headers 1.4 orta, kat ve son susturucu, hafif volan varken denerdik, 2şer kişi basıyorduk hep ve maksimum 2 boy geçiyordu beni.Arabamı izmirden getirdğim akşam tek kişi denediğimizde de tamponunda yürüyordum. Ve söylediği net şuydu: yazılım olmasa benim ağzıma .........dın. defalarca denendi bu arabalar. ki rocco buluşmalarında birsürü arabayla denenmiş sağır olmayan bir araçtan bahsediyoruz.
Unutulmaması gereken birşey var biri 2 3 yaşında araaba ne kadar kondisyonu dusuk olabılır kı 18 yıllık belkı 2 3 kere motor yapılmış bir arabaya göre? o yüzden her vti la kıstas almak doğru olmaz.
bi de o videoda both stock diyor vti için:) konu sapmış yine... kaç km kaç devirde basıldı peki?
doğmamış bebeğe don biçiyorsun Mertcan. Daha stock internal ile yapılmışı yok bana çıkmış şöyle olur böyle olur diyosun. Nenemin billuru olsaydı dedem olurdu.
ben donu biçtim cocouk içine sıctı bile merak etme sen
kel kafanı yorma
kal saglıcakla
http://www.youtube.com/watch?v=MS44h-hnIhw&list=UUipaZ4ZpaPUHM0H5YEYrTDg
bende denedım scırooco ıle
benım arabamı yurumedı
scırocco mu yazlımlıydı bılmıyorum ama
benı ıyı gecmıstı :)
rebeloghy
25-12-2014, 22:06
Konuda belirtmek gereken önemli bir detay var ki Leon boş ağırlığı 1150 kg bir araç. Öyle at deve ağırlık farkı yok yani.
F/e/h vti karşısında yazılım egzoz eşitlik mi olacak ?
İkisinde de Filtre egzoz olsun yada yazılım olacaksa , yazılım egzoz Leon ile f e h + p28 vs beyin olan yazılım yapılabilen bir vti düşünsek ?
Konu berkay ın dediği gibi biraz arada kaç yaş fark var, yeni bir araç Leon. Bir yazılımla çok güzel giden , sınıfından çok daha hafif , modern bir araç. Yazılımlı vs hem tat veriyor performansa hitap edebiliyor. Hem sakin sakin sehir dışı yapıyorsunuz 5 litreli tüketimlere düşüyor..
Vti ise yıllardır tartışması bitmeyen bir araç. Civic ten sonra 307 ye geçtim. Vay be ne güzel duruyor ne direksiyon var ne güzel dönüyor dedim. Ailede kimse geri alınmaz Civic diyor , ama gidişi , verdiği zevk dedin mi mantık devreden çıkıyor. Zevki için binilecek araba vti. Zevkine hitap etmeyen boklamasa , zevkine hitap eden de aracı gezegen yörüngesinden çıkarmasa ne kadar tatlı bir topluluğuz aslında :)
http://www.youtube.com/watch?v=MS44h-hnIhw&list=UUipaZ4ZpaPUHM0H5YEYrTDg
bende denedım scırooco ıle
benım arabamı yurumedı
scırocco mu yazlımlıydı bılmıyorum ama
benı ıyı gecmıstı :)
abi benim eski aracımı biliyorsun aj vtec.. izmirden getirdiğim akşam denedik ilk olarak 1er kişi specler dediğim gibi fiktre header 1.4 orta,son, kattı ve tamponunda yürüyordum 220 lere kadar daha basamamıştık. rocco egsoz revo stage 1 yazılımlıydı.
yazılımsız rocconun seni öyle geçmesi çok anlamsız bence.
rakımdan olabilir mi bu fark
yasindemir
26-12-2014, 16:41
Kardes Rocco'daki Tork sende yok HP aynı senin roccoyu geçme şansın yok. Stock vs Stock'ta Fizikten bahsediyoruz burada, fizikötesi inançlardan değil. Ki birçok vti sahibinden de duydum abi roccoyu alamıyorum lamı cimi yok diye. SBR ve FY type r'ı olan arkadaşlarımda şahit,,, Bu konu çok konuşuldu yazıldı çizildi. Uzatmayalım bence. Benim aracım yüklü olmasa gel deneyelim diyeceğim ama sonra bahanen çok olacak o yüzden o konuyu açmıyorum.
Stock vs stockta kesinlikle rocconun onde olacagini dusunenlerdenim ben de. Yasin abi kac kilogram bu 160lik roccolar?
Kardes Rocco'daki Tork sende yok HP aynı senin roccoyu geçme şansın yok. Stock vs Stock'ta Fizikten bahsediyoruz burada, fizikötesi inançlardan değil. Ki birçok vti sahibinden de duydum abi roccoyu alamıyorum lamı cimi yok diye. SBR ve FY type r'ı olan arkadaşlarımda şahit,,, Bu konu çok konuşuldu yazıldı çizildi. Uzatmayalım bence. Benim aracım yüklü olmasa gel deneyelim diyeceğim ama sonra bahanen çok olacak o yüzden o konuyu açmıyorum.
1300 küsür kilo olması lazım rocco doğru mudur? 150 kilo kadar ağır vti dan? uzunda 3. vites oranı var, gaz tepkimesi de vti kadar olabileceğini düşünmüyorum ( biliyorum kullandığım için ) ? ee nerde o katı fizik kuralları? geçme şansı yok mu vtecin bu durumda? biraz daha objektif bakalım kalkıpta vtec polo gti geçer vs demiyoruz scirocco diyoruz.
vti ım hala bende olsaydı hiçbir bahanem olmadan çıkar denerdim yüklüsü ile de boşu ile de problem olmazdı ki denediğimizi de yazdım sanırım. sağlıklı yürüyen bir araçtı canı çıkmışlardan değildi bu unutulmaması gereken bir faktör. 4 5 boy geçtiğim vti da vardı...
rebeloghy
26-12-2014, 17:26
Şimdi bir kaç siteden bakıyorum. Stock olarak vti 0 - 180 süresi 25.5 saniye iken Rocco 0-180 süresi 26.5 saniye.
Fizik dediğiniz Beygir gücü ve Tork üretimi midir ? Etki eden onlarca farklı faktör varken üstelik..
rebeloghy
26-12-2014, 17:28
Ek olarak stock stock Fizik çerçevesinde Beygir gücü başına düşen ağırlık oranı da bir etkendir ya ; Civic 7.8 iken Scirocco 8.8 . Fizik mesela bu da bakın
yasindemir
26-12-2014, 17:42
Track Civic 1.6 VTi VTEC Scirocco 1.4 TSI
Currently there are no lap times to compare for these cars.
Technical data
Engine 1600 125 bhp/tonne
Specs
Max speed 207 kph 218 kph
0 - 100 kph 7.8 s 7.9 s
0 - 100 mph 20.9 s 19.6 s
1/8 mile (est) 10.8 s @ 75 mph 10.9 s @ 76 mph
Power/weight ratio 139 bhp/tonne 125 bhp/tonne
Summary
Discipline Civic 1.6 VTi VTEC Scirocco 1.4 TSI
Track Performance 0 points 0 points
Straight line speed 82 points 84 points
Total 82 84
Fastest laps karşılaştırması, Scirocco'nun sürtünme katsayısı 0,29 Civic VTI sürtünme katsayısı 0,55 Bunun çok büyük önemi var. Daha fazla yazmayacağım fazla bile yazdım, vakit kaybı.
rebeloghy
26-12-2014, 18:04
Véhicules
VW Scirocco III 1.4 TSi V S Honda Civic 1.6 Vti (EK4)
2008 - ... 1996 - 2001
24 100 € (~25 700 € actuels) 21 000 € (~27 300 € actuels)
Boîte de vitesse : manuelle à 6 rapports manuelle à 5 rapports
Puissance Maxi : 160 ch @ 5800 160 ch @ 7600
Couple Maxi : 240 Nm @ 1500 barre 153 Nm @ 7000
Poids annoncé / vérifié UE 1 1271 kg / 1414 kg 1 barre 1090 kg / 1240 kg 1
Rapport Poids/Puissance 8.8 kg/ch 1 barre 7.8 kg/ch 1
1 Poids UE en marche le plus élevé mesuré
Vitesse Maxi annoncée : 218 km/h barre 207 km/h
0 à 100 DA annoncé : 8 s. 8 s.
Performances moyennes vérifiées*
Vitesse Maxi réelle : 218 km/h barre 21Ğ— km/h
400m DA : 1Ƽ‚9 s. barre 1Ƽ‚8 s.
Km DA : 28‚9 s. barre 29‚1 s.
0 à 40 : 2‚1 s. barre 2‚Ğ— s.
0 à 60 : Ğ—‚6 s. barre Ğ—‚7 s.
0 à 80 : Ƽ‚4 s. barre Ƽ‚7 s.
0 à 100 : 7‚9 s. 7‚9 s.
0 à 120 : 10‚7 s. 10‚7 s.
0 à 140 : 14‚2 s. 14‚2 s.
0 à 160 : 19‚6 s. barre 19‚8 s.
0 à 180 : 26‚Ƽ s. barre 2Ƽ‚Ƽ s.
Bu da zeperfs verileri, sizin verdiğinizle uyuşuyor değerler. 0-160 scirocco cok az daha cabuk fakat 0 180 vti daha iyi süreli.
Ben vti kesin geçer diyemiyorum. Sadece Scirocco kesin geçer de denilemeyecek veriler var diyorum.
Yahu ben kör kasap hesabı kronometre ile -/+1 hadi 2 olsun yanılma payı delsol 0-160 16-17 sn hesapladık, hatta 1 2 defa denedik aynı kondisyonu verdi. Egzoz ve filtre var değerlere bakınca benim yazılımlı egzozlu scirocco ile böyle yürümem normalmiş o zaman. :)
Sadık Özyer
26-12-2014, 18:24
Şu vtec i bi ben çözemedim , stok rocco > stok vti .. Roccoda arıza ışığı yanı olmasın ?
İzmir'e geldiğimde ilk işim 160'lık stock rocco ile denemek olacak zaten, gerçi benim aracım delsol ama civicten bir farkı yok. Hatta yavaş diye biliyorum civic'e göre. Bu arada benim aracın sürtünme katsayısı 0.35'miş :) Arkası paraşüt etkisi.
Manuel scirocco şahsen görüntüsü kadar gideri yok diye düşünüyorum. Gereksiz uzunlukta bir şanz.
oguz0854
26-12-2014, 23:57
bende de a3 1.8t 150 lilik varken cok muhabbetını cevırdık vti ile ne olur scırocco ile ne olur filan diye.
benım dusuncem yası geregı vtı olsun a3 olsun kondusyonun iyi olup olmaması en onemli durum.
3 araçta dişe dişe gidicek araçlar.
ayrıca net bılmıyorum scırocco da olan lastık agırlıgı genıslıgıyle bı vtı ya da a3 tekı bır degıl fazla torku olsada burada onu kaybedıyor bıraz.
ben duz boru varken scırocco yu 1 boy geçmıstım . stock SEDAN vtı yı 1 boydan daha fazla geçmiştim.
lafla kımın gecıcegı pek bellı olmaz yolda dostca denemek gormek gerek :)
Mutlu Değerli
27-12-2014, 00:33
VTi, Polo GTI'ları filan geçemez ama Roccoyu geçer bence
https://www.youtube.com/watch?v=G-pQLczTp0c
Stock vti ile stock rocco sıfırdan kalksa sonuç ne olur acaba?Videoların çoğu roll, rollde devir bir tarafın lehinedir belkide.Drag sonucunu merak ediyorum:)
yasindemir
27-12-2014, 12:51
http://www.youtube.com/watch?v=jK2IjyBsxmE
abi benim eski aracımı biliyorsun aj vtec.. izmirden getirdiğim akşam denedik ilk olarak 1er kişi specler dediğim gibi fiktre header 1.4 orta,son, kattı ve tamponunda yürüyordum 220 lere kadar daha basamamıştık. rocco egsoz revo stage 1 yazılımlıydı.
yazılımsız rocconun seni öyle geçmesi çok anlamsız bence.
kaan o gun cok fazla avans actım arabada ust devırlerı donmuyor gıbı geldı
trafıkte cok rocco ıle denk gelıp 70 den bastık hatta yazılım ıle bastım bır kere hıc bu kadar onume cıkan olmadı :)
kaan o gun cok fazla avans actım arabada ust devırlerı donmuyor gıbı geldı
trafıkte cok rocco ıle denk gelıp 70 den bastık hatta yazılım ıle bastım bır kere hıc bu kadar onume cıkan olmadı :)
dogrudur abi avans açıp yurumedıgı benımde olmustu arabamda ust vıteslerde duwar oluyor o zaman cıdden... baksana stock rocco type r lada yuruyormus:) satmasaydım aj yi yapardım adam gibi denerdik bizde stock diye:D
gökh@n_gr
27-12-2014, 18:23
http://www.youtube.com/watch?v=jK2IjyBsxmE
Bence internetten her bulduğunuz videoyu kıstas olarak koymayın. Type-r arkadaşımdaydı. Benim aracımla 2 ye tek olan videoyu koyuyorum. Her type-r aynı kondisyonda değil malesef.
https://www.facebook.com/video.php?v=10150954598322454&set=vb.628442453&type=3&theater
ilkerist
27-12-2014, 18:34
dogrudur abi avans açıp yurumedıgı benımde olmustu arabamda ust vıteslerde duwar oluyor o zaman cıdden... baksana stock rocco type r lada yuruyormus:) satmasaydım aj yi yapardım adam gibi denerdik bizde stock diye:D
Bana hiç typer görmemişler gibi geldi hatta vti da görmemişler yazıp uzatmak istemedim ama hondalar artık kaç yaşlarına geldiler vti var vti var typer var typer var.Roccolara ise fabrika da bir torpil geçmedilerse :) 3 aşağı 5 yukarı hepsi denk yürür.Ama arkadaş inanmış :D
rebeloghy
27-12-2014, 18:39
Stock vti ile stock rocco sıfırdan kalksa sonuç ne olur acaba?Videoların çoğu roll, rollde devir bir tarafın lehinedir belkide.Drag sonucunu merak ediyorum:)
Bağımsız verilere göre rocco'nun 0-160 süresi daha iyi fakat vti 0-180 süresinde daha iyi. Kafa burun giderler gibi geliyor bana. Ama pratiğe dökünce bin türlü araç var her videoda farklı bir durum çıkıyor
ilovevti
27-12-2014, 19:53
arkadaş inanmış baksanıza rocco typer geçer diyor :) biz ne biliyoruz ki
Bana hiç typer görmemişler gibi geldi hatta vti da görmemişler yazıp uzatmak istemedim ama hondalar artık kaç yaşlarına geldiler vti var vti var typer var typer var.Roccolara ise fabrika da bir torpil geçmedilerse :) 3 aşağı 5 yukarı hepsi denk yürür.Ama arkadaş inanmış :D
aynen öyle ama atladıkları nokta gerçekten şu ki her vti aynı yürüyemez. 20 yaşında arabalar nerdeyse ya:D
bu da bir geçmişten bir örnek:
https://www.youtube.com/watch?v=zGJ5ghmC4Tg
Juggernaut
27-12-2014, 22:18
Track Civic 1.6 VTi VTEC Scirocco 1.4 TSI
Currently there are no lap times to compare for these cars.
Technical data
Engine 1600 125 bhp/tonne
Specs
Max speed 207 kph 218 kph
0 - 100 kph 7.8 s 7.9 s
0 - 100 mph 20.9 s 19.6 s
1/8 mile (est) 10.8 s @ 75 mph 10.9 s @ 76 mph
Power/weight ratio 139 bhp/tonne 125 bhp/tonne
Summary
Discipline Civic 1.6 VTi VTEC Scirocco 1.4 TSI
Track Performance 0 points 0 points
Straight line speed 82 points 84 points
Total 82 84
Fastest laps karşılaştırması, Scirocco'nun sürtünme katsayısı 0,29 Civic VTI sürtünme katsayısı 0,55 Bunun çok büyük önemi var. Daha fazla yazmayacağım fazla bile yazdım, vakit kaybı.
Civic'in sürtünme kat sayısının 0.55 olması için şeklinin duvara benzemesi lazım.Yazmadan önce başka kaynaklarada baksaydın keşke.Oradaki veriler bayağı yanlış anlaşılan.
Bu benim kendi arabam , internetten herhangi bi video değil yani
http://www.dailymotion.com/video/x2diios_ek4-vs-scirocco_auto
bizde bunu çok denedik hep düzü oldu
Bu benim kendi arabam , internetten herhangi bi video değil yani
http://www.dailymotion.com/video/x2diios_ek4-vs-scirocco_auto
bizde bunu çok denedik hep düzü oldu
aynen budur olması gereken vti sağlıklı ise. yaw kullanmadıgımız bılmedıgımız araba olsa gam yemıcem de... iki ayrı örnek sundum biri videolu 3. video geldi ne yorum gelicek çok merak ediyorum bunlara da:D
Bu arada evet honda çok seviyorum vtecim vardı ama asla vtecime ferrari muamelesi yapmadım hatta eleştirirdim de yeri geldiğinde, ilk defa bu kadar ağır fanatizm goruyorum başka bir model için...
B16 doğru ellerde değerlendirilmişse bu güne kadar şıkır şıkır bir motor bence.
Her zaman yeterli mekanik ve elektoniğe sahip araçlar karmaşık yapıda olanlardan iyidir derim.FR zaten hafif kaçmış ama Rocco ya inanmayanlardanım bende.
Bence yazılımsız rocco fr caddede piyasa yapmalı,manita kovalamalı =) Şekil olarak gayet müsait araçlar =)
https://www.youtube.com/watch?v=2jV3C5U42e8
https://www.youtube.com/watch?v=GFiGnQG4zgI&app=desktop
Scirocco: 160lik ecufast yazilim downpipe egzoz
Delsol: duzboru egzoz.
Ilk videoda kesicide kalinca bayagi geri dusmusum araba cikinca biraktik mecbur. 2. Videoda fark oyle gidiyor yaklask 3 boy onumde 210da falan.
Sonuç beklendiği gibi olmuş. Cigerinize sağlık
AhmetYılmaz
30-12-2014, 10:04
Vtec ağır olmuş. Si yetiyo frlara haha :)
spree1903
11-01-2015, 20:52
99 model teneke 206 gti'm ile geçtim 3 boy attım fr ye :D.bende sadece egzoz vardı.vti ayırmış zaten iyi akşamlar
CeM öZeR
12-01-2015, 08:06
Farları fazla çözemedim ama sanırım araç yeni kasa 1.4 TSI 140 lık FR. Yazılım yaptığımız fr 2011 stock plo gti'a çok tutunuyor. downpipe ve filtre ile neredeyse eşit yürür. O zaman çok çekişmeli olur hadda uzunda FR geçebilir.
Vtec ağır olmuş. Si yetiyo frlara haha :)
http://sd.keepcalm-o-matic.co.uk/i/keep-calm-and-insallah-canim-ya-2.png
Güzel konuymuş bende eskı bir videomu koyim bari :)
stock golf 170 düz .. araclar ıkı kısı.. vti feh+kısa vtec altı baslıyor sökme takma yok..
http://www.youtube.com/watch?v=MBnirXji-zs
off hemde vtec altı :)
masallah ıyı yuruyordu :)
-Murat Özcan-
12-01-2015, 14:25
Aslında FR lar hızlı düz boru falan yapıp yazılımla besledikleri zaman çatara patara gidiyor makinalar :)
Sene 2015 vtec ler ilk günkü gibi devam...maşallah
berkecelik
15-01-2015, 16:25
Stock stocka rocconun typera tutunma sansi yok ama rocco bi yazilimla gecebilir.
rocco type r geçemez diye bir söylem doğru değil ama sadece yazılımla type r geçmesine imkan yok iki araçta sağlıklıysa...