PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Porsche Nissan'ı 'Ring'de hile yapmakla suçladı

TünayK
01-10-2008, 12:49
Porsche geçtiğimiz günlerde Japon üreticinin GT-R'ıyla kendi testlerini gerçekleştirdi ve aracın, Nissan'ın Nisan'da iddia ettiği 7 dakika 29 saniyelik rekor süreye 25 saniye bile yaklaşamadığını söyledi.

Aynı zamanda hem 911 Turbo'nun, hem de GT2'nin GT-R'dan daha hızlı olduğunu gördüklerini belirtti.

Porsche 911 ürün şefi August Achleitner, Avustralya'daki yeni 911 Cabrio'nun basın tanıtımında CARSguide'a konuşurken, "Bu 7:29'luk mucize aracın standart bir seri üretim olması mümkün değil," dedi.

"Bizim için, bu sürenin nasıl mümkün olduğu net değil. Düşünebildiğimiz tek şey bu Nissan'da farklı lastikler kullanmış olmaları."

Eski Formula 1 sürücüsü Toshio Suzuki'yle elde edilen bu sürenin yalnızca yarı-slick yarış tipi lastiklerle mümkün olabileceğini söylüyor.

Achleitner'in dediğine göre Porsche, normal yol lastikleriyle donatılmış standart bir GT-R'ı alıp Nürburgring'de iki saat boyunca kendi otomobilleriyle birlikte, aynı gün, tamamen aynı koşullarda sürmüş.

Araçlarında hiçbir oynamanın olmadığını söyleyen Achleitner, GT2'nin de, Turbo'nun da normal Porsche yol lastikleriyle, yani Michelin Sport Cup'larla donatıldığını belirtti.

"Arabayı Amerika'dan aldık. GT-R'ı yeni lastiklerle kullandık," diyor

Achleitner başlarda kesin tur sürelerini vermek istemedi, ki aynı gün Porsche'nin yeni dört kapılı Panamera'sı da potansiyel rakiplere karşı 'Ring'de test ediliyordu.

Fakat sonunda takımının GT-R'la 7:54, 911 Turbo'yla 7:38 ve GT2'yle 7:34 yaptığını söyledi.

Süreler Porsche'nin alışıldık pist uzmanı, eski WRC şampiyonu Walter Röhrl tarafından yapılmadı fakat markanın Nürburgring'de uzman şasi geliştirme mühendislerinden biriyle elde edildi.

Achleitner bu arka arkaya denemelerin, Porsche'nin, Nissan'ın 911'le benzer güce sahip ama ondan daha ağır olan GT-R'ı hakkındaki iddialarıyla ilgili kaygılı olmasından ötürü yapıldığını söyledi.

"Nissan iyi bir otomobil. Sözlerimle kimseyi rencide etmek istemem," dedi.

"Oldukça dengeli bir otomobil. Fakat bu araba Turbo'dan yaklaşık 200 kg daha ağır..."

Nihayetinde Porsche, testinin, GT-R'ın doğru tur zamanlarını elde etmeye ve kendi 911 kahramanlarına karşı gerçek konumunu görmeye yaradığına inanıyor.

"Bizim için sonuç net. Bu teknik yapboz şimdi biraraya geldi. Diğer rakamlarla anlamakta zorluk çekiyorduk," dedi.

[Kaynak]

http://carsguide.news.com.au/site/motoring-news/story/porsche_accuses_nissan_of_cheating_at_nurburgring/

ef186
01-10-2008, 12:54
bu uzun zamandır ortaya atılan bır ıdda idi şimdi netleşti sanıırım ...

Eriador
01-10-2008, 13:16
bu iş gerçekse çok merak ediyorum nissan ne diyecek

Serencebey
01-10-2008, 13:25
cıksınlar kapıssınlar :D

haha sorada buraya vıdeo koysunlar :D

y@sin
01-10-2008, 13:28

Kesinlikle Katılıyorum :hahaha::hahaha:

BrakeHorsePower
01-10-2008, 13:32
Olay şimdi tam karıştı;) Almanlar zaten gt-R bu kadar hızlı olamayacağını söylüolardı, fakat, 911 turbo hızlıysa bile aradaki sn. farkı bana biraz fazla gibi geldi, gt2 yi annarımda, Bakalım nissan dan nasıl bi cevap gelcek. Bence yeni gt-R kapalı kutu. Önümüzdeki aylarda anlaşılır, neyin ne olduğu...

Grs91
01-10-2008, 13:44
yaa bıldıgın cekememzlıkkkk bugra sende mılletı galyana getırme hehuaeheau ezelden beri porsche fanatıgısın sen ztn senden bole bı yorum beklerdım :D:D:D ahuehuae

ef186
01-10-2008, 13:51
yaa bıldıgın cekememzlıkkkk bugra sende mılletı galyana getırme hehuaeheau ezelden beri porsche fanatıgısın sen ztn senden bole bı yorum beklerdım :D:D:D ahuehuae

hueuheuhuhee

dorudur bu konuda tarafsız olamıyorum naaapim :D

Ama şöle bişi var çok uzun zamandır tartışılıyodu bu konu aaaalaman amcalar bile amerikadan gtr alıp alamanyalarda denedilerse bence vardır bişiler ..

BrakeHorsePower
01-10-2008, 14:52
germany 4ever;) ;)

Tuner
01-10-2008, 14:57
buğra ağabeye katılıyorum porshe bu işi iyice araştırmadan sırf polomik ve reklam olsun diye kendi markasını sonunda kötü duruma düşürücek bir işe kalkmaz sonuncunda çin yada hindistan kuruluşu bir üretici değil nissan ne açıklama yapıcak merak ediyorum

Maxiboost
01-10-2008, 15:21
buğra ağabeye katılıyorum porshe bu işi iyice araştırmadan sırf polomik ve reklam olsun diye kendi markasını sonunda kötü duruma düşürücek bir işe kalkmaz sonuncunda çin yada hindistan kuruluşu bir üretici değil nissan ne açıklama yapıcak merak ediyorum

nissan böle bişi yapar ama :D onca test var nur harici :)

ha bu arada yeni buldm

http://www.supercars.net/PitLane?viewThread=y&gID=0&fID=1&tID=145737

dergi editörünün kısmen ıslak pistte çıkarttığı süre 7.50 porsche kuruda fabrika pilotuyla 7.54 çıkarttıysa süper :D

mantıklı açıklama yapabilecek biri var mı? :D

efe-E
01-10-2008, 15:29
daha once autocar'da sutcliffe yazmıştı. bence gtr, gt2'yi sittin sene geçemez.

McS_R53
01-10-2008, 16:12
video isteriz:D yoksa inanmayız

Berk007
01-10-2008, 16:14
öyle ya da böyle geçmiş mi? geçmiş..
olay bitmiştir :D

coolvtec
01-10-2008, 16:37
Nissan da bi posrh alsın, onu sürsünsün bakalım aynı gun aynı yerde, hangisi daha hızlı. Ya da en adili herkes kendi pilotunu getirsin, taksınlar aynı semi slikleri kapışşsınlar.

KaanKY
01-10-2008, 18:14
senımı aradılar lan tunay K varmı belgen

Grs91
01-10-2008, 20:30

ha bu arada yeni buldm

dergi editörünün kısmen ıslak pistte çıkarttığı süre 7.50 porsche kuruda fabrika pilotuyla 7.54 çıkarttıysa süper :D

alayına isyan inadına nissan :D

cem
01-10-2008, 21:10

ha bu arada yeni buldm

http://i33.tinypic.com/118jfkh.jpg

TünayK
01-10-2008, 21:30
senımı aradılar lan tunay K varmı belgen

msnden konustuk yaw:)

gorke
01-10-2008, 23:20
çekememezliği bıraksınlar. nissandan onlara cvp tokat gibi gelir ztn. sanmıyorum bu adamların rakiplerinin yapacağı atakları, satış pazarını etkileme düşüncesini hesaplamıcaklarını.

Grs91
02-10-2008, 00:11
ya herkes v-spec cıkınca testlerı cıkınca susacak ztn :D

ahmetbaha-drs
02-10-2008, 00:23
Bence karizmayı kurtarma pesinde Porsche:D Nissan'ında cevapsız kalacagını zannetmiyorum..GTR>997:)

Tuner
02-10-2008, 00:28

ha bu arada yeni buldm

ya benimki fanatiklik değil hatta GTR ın yaptığı işleri görünce çok şaşırdım ve taktir ettim ama turboyu geçsede efenin dediği gibi GT2 yi geçmeside hayal gibi geliyor sonuçta GT2 ile scuderia ile aynı segment nissan şuana kadar normal bir F430 ile karşılaştırılmadı herhangi bir testte yada ben görmedim

v spec in ring time

vspec ring time 20832 m 7:25 Nissan GT-R V-Spec 550 hp/1590 kg AWD Toshio Suzuki 7 May 2008 Autoblog.com 2008-04-08 ne biliyim gerçekten bir şey var gibi.

kobeanil11
02-10-2008, 00:49
ya benimki fanatiklik değil hatta GTR ın yaptığı işleri görünce çok şaşırdım ve taktir ettim ama turboyu geçsede efenin dediği gibi GT2 yi geçmeside hayal gibi geliyor sonuçta GT2 ile scuderia ile aynı segment nissan şuana kadar normal bir F430 ile karşılaştırılmadı herhangi bir testte yada ben görmedim

v spec in ring time

vspec ring time 20832 m 7:25 Nissan GT-R V-Spec 550 hp/1590 kg AWD Toshio Suzuki 7 May 2008 Autoblog.com 2008-04-08 ne biliyim gerçekten bir şey var gibi.

katılıyorum kesinlikle, gerçi bana turboyu geçmeside hala mantıksız geliyor ''eger gerçekten geçiyorsa".. :beuj:

Maxiboost
02-10-2008, 01:25

v spec in ring time

benimki de fanatiklik degil bir suru test var nurburgring haricinde bi yerde koymustum alt alta zaten arastirirsanizda nette kanit var porsche anlamakta gucluk cekiyor olabilir :D yukaridaki aciklama icinde test sonucunu verdim dergi editoru 7:50 donuyor porsche 7:54? ve ilk turda en iyi sureyi cikarmislar toplamda da 100km yapmislar gt-r ile pist ztn 18 mi 20km fln 5 tur sadece ve hic kullanmadiklari bir arac.

Tuner
02-10-2008, 01:50
sonuç bekliyip görücez iki süper marka sonucunda

bir sürü test var onun harici izlediğim bir sürü video var LP640'ı bile geçiyor GTR

ef186
02-10-2008, 02:09
bakım millet sirkelenin bir porşeeeee yide geçtim bemeeweeyideee , nissssaaaaanıda ...
Bu firmalar ciddi firmalar ve adamlar yapmadan yaptım demezler ...
Nissanda öyle bir firma....
Porşeee almış Gtr ı ciddiye almış gerçekten demişki adamlar yapmışlar hızlıymış gerçekmi ???
bakmışlar ...

Bunda garip bişey yok sonuçta almanlar la japonlar yani bu firmalar bukadar tartışmıyordur eminim ....

Ben halen inandığımı sölüyorum ve diyorumki eşt bakmıyor olabilirim ...
Gtr sevmiyomuyum seviyorum Turbo sevmiyomuyum sevmemmi ama adamlar Satın almış amerikadan Getirip almanyada Denemişler .....
Neden böle bi konuya inandım derseniz
Daha önce butür olaylar birçok marka ve modelde yaşandı ...
Adamların gönderdiği arabalar bildiğimiz yol araçları alt yapılarına bakıldığında bir bakıyorsunuz böle bir seri üretim araç yok ...
Modifiye edilince hangisi yavaş hangisi hızlı bilemem ama üretim bandından çıkan bir GTR denenmemiş bende bu Ciddi Satın alma ve denemeden sonra bu kanaatteyim ...

OmerRS
03-10-2008, 17:11

hehee :D

Evet porsche nin haklılık payı var bence de. yani nissan da açıklamıştı aracın standart yol speclerinde olmadığını.

ancak şuna da gölge düşmesin GTR harika bir araba ona bişi demiyorum dikkatinizi çekerim:D

coolvtec
03-10-2008, 17:22
CAR dergisi, Nisan 2008 sayısı.
İngiltere'ye ilk giriş yapan beyaz GTR vs 911 Turbo vs BMW M3 vs Audi R8.

Rockingham Pisti Tur zamanları;

GTR; 82.2
911; 83.2

Hepsini de aynı kişi kullanıyor, GTR yi ise ilk defa kullanıyor bu arada. Ölçümler Datron GPS zamanlama cihazı ile yapılıyor. GTR nin en büyük avantajı üstün yol tutuşu ve virajları çok hızlı dönüyor.

coolvtec
03-10-2008, 17:34
CAR dergisi, Nisan 2008 sayısı.
İngiltere'ye ilk giriş yapan beyaz GTR vs 911 Turbo vs BMW M3 vs Audi R8.

Rockingham Pisti Tur zamanları;

GTR; 82.2
911; 83.2

Hepsini de aynı kişi kullanıyor, GTR yi ise ilk defa kullanıyor bu arada. Ölçümler Datron GPS zamanlama cihazı ile yapılıyor. GTR nin en büyük avantajı üstün yol tutuşu ve virajları çok hızlı dönüyor.

Örneğin x virajını dönüş hızları;
gtr; 78km
911; 67.6km

GTR nin neden daha hızlı olduğu bence açık:icon_tup:

senna
03-10-2008, 17:55
Örneğin x virajını dönüş hızları;
gtr; 78km
911; 67.6km

GTR nin neden daha hızlı olduğu bence açık:icon_tup:

şöyle birşeyde var ama ring bu piste göre kısa ve çoğu piste göre karakteri daha farklı bu yüzden normal pist denmesi biraz yanlış olabilir belki uzun vadede yürüyenin ısınması yada koşulların değişimi etkili olabilir iki otomobil üzerinede bunu yazdım çünkü ring daha farklı normal pistlere göre

ayrıca gerçekten ciddi bir ağırlık farkı var 911e göre elektronik elemanlar gerçekten iyi çalışıyor galiba hakikaten bu değerlerde bir sapma yoksa(yukarıdaki hıza göre yazmadım yanlış anlaşılmasın:))

DaRkNeSs-
03-10-2008, 19:47
bencede yapılması gereken her iki markanın fabrika test pilotu çıksın ring e denesinler ancak o zaman gerçek süreler açığa çıkar..iki araç da aynı lastik tipinde olmalı yarı slick veya std. yol lastiği.
yukardaki 7.50 dergi editörü ve 7.54 porsche mühendisi zamanlarını okuyunca aklıma şöyle bi söz geldi
el elin eşeğini ararken türkü çığırırmış :D
porsche deki o şase geliştirme mühendisinin nissanın hakkını verdiği yada vermek istediği ne *****??
tartışma 2 markanın aynı anda kendi test pilotlarının deneme yapması ile sonlanır anca.
v-spec i bende merak ediyorum gt2 yi zorlayacağı kesin!

Maxiboost
03-10-2008, 21:04
hehee :D

Evet porsche nin haklılık payı var bence de. yani nissan da açıklamıştı aracın standart yol speclerinde olmadığını.

ancak şuna da gölge düşmesin GTR harika bir araba ona bişi demiyorum dikkatinizi çekerim:D

araçların US spec olduğunu söylemişti :D eühe çarpıtmayalım :D

M_PROJECT
03-10-2008, 21:06
As expected, Nissan has responded to Porsche's claims that the GT-R isn't quite as fast as they say it is. In fact, representatives for the German automaker suggested that Nissan may have used racing slicks to achieve the 7:29:03 lap time of the Nürburgring. Says Nissan, "The final word from us is that it was done on absolutely standard tires which are available to customers in the showroom. They're not trick tires - absolutely standard tires, normal road tires."

Despite the allegations, Nissan is remaining calm about the issue, adding that the fast time was set by its racing driver, Tochio Suzuki, and achieved using the GT-R's optional Dunlop tires. Could it be that Porsche purchased a model with the slightly slower Bridgestones? Maybe, but can having the right tires could account for a 25-second lap time difference? In any case, Nissan's taking the high-road, falling short of suggesting that Porsche's drivers are slow. Thanks for the tip, Ed!

luckdove
03-10-2008, 21:21
GTR'in lastiklerini nitrogen'le sisiriyorlar ondan farketmistir :)

Yalniz performans kriteri disinda GTR'in yolda durusu bile bir baska. Inanin hic arabadan anlamayan yasli teyzeler bile trafikte bu arabaya bakiyor :) Biraz da yeni bir araba olsa gerek trafikte tum bakislari uzerine topluyor. Yani pistte GT2 kadar hizli olmasa bile yan yana gelince Porsche'yi kimse farketmez.

TünayK
03-10-2008, 21:28
As expected, Nissan has responded to Porsche's claims that the GT-R isn't quite as fast as they say it is. In fact, representatives for the German automaker suggested that Nissan may have used racing slicks to achieve the 7:29:03 lap time of the Nürburgring. Says Nissan, "The final word from us is that it was done on absolutely standard tires which are available to customers in the showroom. They're not trick tires - absolutely standard tires, normal road tires."

Despite the allegations, Nissan is remaining calm about the issue, adding that the fast time was set by its racing driver, Tochio Suzuki, and achieved using the GT-R's optional Dunlop tires. Could it be that Porsche purchased a model with the slightly slower Bridgestones? Maybe, but can having the right tires could account for a 25-second lap time difference? In any case, Nissan's taking the high-road, falling short of suggesting that Porsche's drivers are slow. Thanks for the tip, Ed!

yane dıyorkı nıssan...bız bu dereceyı opsıyonel olarak sunulan ama tamamem yol lastıgı olan dunlop larlayaptık...porsche nın aldıgı arabada yıne opsıyonel olrak sunulan brıgdestone lar olabılır ama arada 25 sanıye lık bı fark olmaz....bu durumda porş pılotları yawaslarmıs...demıs....

BrakeHorsePower
03-10-2008, 21:31
heueh iş pilotaja sıçradı ben diom bu işin sonu yok;) bence gt-Rla ilk kim bu dereceyi elde ettiyse o denesin porscheleri de...adam hızlıymış:)

onurdestan
04-10-2008, 02:18
gt2 ye asla lafım yok ama turboyu geçmesi bile zor diyen arkadaşlar e46 m3 csl ıslak pistte bile 3 sn koyuyo turboya youtubea m3 csl topgear yazın ve izleyin bence bi ki böle bi durumda turbyu arabadan bile saymaması lazım gtr ın

team_k20
04-10-2008, 03:00
japonları kızdırmasınlar öyle bi araba yaparlarki almanlar bile onlara yaptırır :D

Tuner
04-10-2008, 03:18
yane dıyorkı nıssan...bız bu dereceyı opsıyonel olarak sunulan ama tamamem yol lastıgı olan dunlop larlayaptık...porsche nın aldıgı arabada yıne opsıyonel olrak sunulan brıgdestone lar olabılır ama arada 25 sanıye lık bı fark olmaz....bu durumda porş pılotları yawaslarmıs...demıs....

yok artık ama dimi

gtti
04-10-2008, 04:48
Porsche'a ne koymus hala konusuyolar ya.
Iclerine oturmus zavallilarin :)

Burak Mehmet
04-10-2008, 06:42
gtr ile gt2 arasındaki fiyat farkı nekadar ?

Partyboy
04-10-2008, 09:52
Nissanı kötülüyolar,japonlar uçak gibi araba yapmış:):)

DaRkNeSs-
04-10-2008, 11:48
gtr ile gt2 arasındaki fiyat farkı nekadar ?

yanlış bilmiorsam gtr turbodan bie ucuz,gt2 yi bilemicem artık:D

OmerRS
04-10-2008, 15:15
gt2 ye asla lafım yok ama turboyu geçmesi bile zor diyen arkadaşlar e46 m3 csl ıslak pistte bile 3 sn koyuyo turboya youtubea m3 csl topgear yazın ve izleyin bence bi ki böle bi durumda turbyu arabadan bile saymaması lazım gtr ın

turboyu geçiyor diyosun şimdi sen csl. peki.

Porsche'a ne koymus hala konusuyolar ya.
Iclerine oturmus zavallilarin :)

Porsche çok zavallı gerçekten :D

Yani şuna katılmayan yok artık diyebiliriz. "fabrikadan çıktığı haliyle bir GTR 7.29 un yanından bile geçemiyor."

Maxiboost
04-10-2008, 15:58
turboyu geçiyor diyosun şimdi sen csl. peki.

Porsche çok zavallı gerçekten :D

Yani şuna katılmayan yok artık diyebiliriz. "fabrikadan çıktığı haliyle bir GTR 7.29 un yanından bile geçemiyor."

adamlara 2 sefer sordular adamlarda amerikada piyasaya sürülücek (ki şuanda piyasada, porsche unda amerikadan aracı almasının sebebi bu) tamamen fabrikasyon ve amerikada satılacak model ile yaptığını söylediler. Sonra porsche çıktı lastikler vs adamlar dediler lastiklerde opsiyonel olarak sunulan dunloplarla yaptık süreyi dedi. Ayrıca yukarıda verdiğim zamanlarla ilgili görüşünü merak ediyorum :D

Baran^
05-10-2008, 03:57
Okudum konuyu tüm yazılanları,tek yorumum :D

M_PROJECT
05-10-2008, 07:07

aynen oyle ve bu verdigim nissanin resmi aciklamasi .

M_PROJECT
05-10-2008, 07:14
http://www.gtrblog.com/media/blogs/gtrblog/Nissan/nur-7-29-001.jpg

Further to Porsche’s claims late last week of shenanigans on Nissan’s part, at the Paris Motor Show today Nissan has told press that there is absolutely nothing shady going on. Nissan Europe’s spokesman Neil Reeve spoke about the issue and defends against Porsche’s claims about the tyres used on the car to run the lap time.

“The final word from us is that it was done on absolutely standard tyres which are available to customers in the showroom.They’re not trick tyres – absolutely standard tyres, normal road tyres.

“The GT-R comes with Bridgestone and Goodyear (Dunlop). One tyre gives slightly better times around the ‘Ring.

“We did it on Dunlop. They’re available with the car,”

He goes on to say:

“This (Porsche’s questioning of Nissan’s claim) happened two days ago, it was a surprising thing to read in the press, it’s important.

“But let’s not blow it out of all proportion. We’re not crying about it. We’re not going to sook about it.

“I’m cheeky enough to say it’s flattering that Porsche have bought themselves a GT-R and flown it to Germany, they want to try it. I guess that’s some kind of stamp of approval.”

There’s also numerous other points made in the article but by and large it sounds to me like Porsche are trying to cast dispersions over Nissan’s lap time with data that is subjective at best. While an independent comparison may settle this once and for all I’m not sure the two parties could necessarily agree to do it. I’m sure Porsche will suddenly find some excuse as to why they can’t do it anyway.

http://www.drive.com.au/Editorial/ArticleDetail.aspx?ArticleID=57410&vf=12

SifirinciMurat
14-10-2008, 11:09
Nissan'dan Porsche'ye kapak. İkinci bir zaman turu videosu yayınlandı. Bu sefer standart lastikler ve 50kg'lık video/test ekipmanı da gösteriliyor.

http://www.autoblog.com/2008/10/13/nissan-offers-more-evidence-of-gt-r-ring-run-second-video-and/

opeldostlar
14-10-2008, 14:10
wallaha fuarda her 2 aracıda yakından inceledim porş un yeri ayrı fakat nıssan ne biçin bi alet yapmış bayılmamak mümkünmü