Orijinalini görmek için tıklayınız : Kredi karti saglik dolandiricilik
sabah bi telefon geldi tam aklimda degil ama saglik ile ilgili biseyler soylediler ve garanti bankasinda bulunan kredi kartim icin aradiklarini soylediler bende biraz uykuluydum, musait olmadigimi ve daha sonra aramalarini soyledim ..
Aksam uzeri tekrar aradilar ayni kredi kartimla ilgili tanimlanmis saglik ile ilgili bir paket tanimlandigini bunun 2015 yilinda devam etmesini isteyip istemedigimi sordular, bende etmemesini istedim. Devaminda kartimin visa mi master kartmi oldugunu sordular kredi karti numarasi, guvenlik kod ve son kullanim tarihini sorduklarinda killandim arastirmak icin kartimin yanimda olmadigini, sonra aramalarini soyledim.
Boyle bi olay basina gelen varmi sanirim dolandiricilar?
aranan telefon numarasida 0212 998 00 89
Noktalama hatasi yaptiysam affola telefonda yazdigim icin biraz sikintili oldu:)
Garanti bankasında arıcaklar daha önce üyelik yapmışsınız dicekler ve sonra master mı visa mı dicek?
Oldu canım başka.
most_evil
26-12-2014, 18:43
Kesinlikle dolandırıcılar.Aynı şekilde benide aradılar ama kart no falan sormadılar bende konunun devamını merak ettiğimden konuşturdum.Muhabbet aynı devam etsin mi? sigorta yoksa iptal mi edelim? iptal edelim değince efendim iptal olması için 200 TL gibi bi rakam söylediler onu yatırmam gerekiyormuş :)
Normalde arayıp bu şekilde işlem yapamazlar yeni yasada bizim bile haberimiz olmadan müşteri kart limitlerinden sağlık gideri diye limite kısıtlama getiriyorlar ama kesinlikle bu sekilde arayıp master visa sormazlar
Konuyu okuyunca kayitsiz kalmak istemedim bende bir banka calisaniyin dolandiricidir buyuk ihtimalle hatta soyle soyliyim yeri gelir sizin kredi kartinizin ilk 8 hanesini bile soyleyebilirler size sizdee bunu duyunca guvenebilirsiniz ancak belli tipdeki kartlarin ilk 8 hanesi aynidir ornek axess gold kartin 12345678 diye baslar bonus goldun 12131415 gibi size boyle bir bilgi sunanlarda dolandirici olabilir dikkat etmekte fayda var
Aynen zaten mesajların hatti hesabı yok hergün biri gelip bu mesaj sizden gelmiş bi bakarmısınızı diyipte bankayla alakası olmayan numaralar bilinçli insan cok bilinçsizi daha fazla inanıp bilgi verenler var ve %90'ı 50 yaş üzeri insanlar hep
Banka degildir o, ses frekans diye bir yerden aradilarsa aman dikkat saglik sigortasi devami diye dolandiriyorlar odemicem istemiyorum diyince de icra takibi baslaticaz diyorlar... sakin bilgilerinizi vermeyin
biz de arandık aynı şekilde iptal ettirmesseniz devam edecek kartınızdan 2000 çekilecek eğer iptal ederseniz 400 çekeriz diyolar hayır ben böle bişey yaptırmadım derseniz de siz bilirsiniz haciz gelir diolar bir de trip yapıolar :)
benıde bu ara arıyıyorlar
telefon numramı bende sahıbınden.com dan buluyorlar
cunku ne zaman yenı bır ılan acsam boyle telefonlar gelıyor
arayıp suradan aradık dıyorlar ılglenmıyorum dıyorm
ınat edıyor bende dırek kusur edıyorum telefon kapanıyor :D