Orijinalini görmek için tıklayınız : Canon EOS 650D vs EOS 1200D + sony DSC-HX300 vs canon SX-50 hs
kompakt makina ile SLR karşılaştırılmaz biliyorum
aslında uzun zaman önce bıraktığım slr kulvarına dönmek istemiyorum
slr alırsan sonra objektifler, yardımcı aparatlar havalarda uçuşuyor, bütün parayı ona yatırıyorsun.
o yüzden kendimi kompakt makina almak için zorluyorum
fakat resim kalitesi işin içine girince adamın canı sıkılıyor.
hx300 ve sx50 hs de hayvan gibi zoom özelliği var.
fotografçı arkadaşlardan bir kıyaslama isteyecektim
1-1 özelliklerine baktım biliyorum.
asıl öğrenmek istediğim kullanıcı görüşleri
fatihcakin
29-12-2014, 07:37
650 D kullanıcısı olarak, fiyatına göre iyi bir fotoğraf makinesi, L serisi bir lens ile mükemmel fotoğraflar çıkabilir.
Nightfish
29-12-2014, 07:46
Abi aynasız SLR düşünsen ? Sony NEX serisi ya da A6000 düşünülebilir.
Abi aynasız SLR düşünsen ? Sony NEX serisi ya da A6000 düşünülebilir.
çok güzeller ama optik vizörsüz makina beni bozar.
A6000 de fiyatı bozar :)
AhmetKadir
29-12-2014, 08:27
fotograf cekmeye sızın baktıgınız sx50 nın atası sx10 ile baslamıstım. daha sonra gaza gelıp 3 objektıf harıcı flas 500d aldım. bı sure ıkısını beraber kullandım sonra paraya sıkısınca sx10 u sattım. satınca eksıklıgını hıssetmeye basladım. 0 cm makrosu. 20x optık zoom u ıle koca bı cantanın yaptıgı işi tek basına yapabılıyordu. ıkı makıneyı de hep manuel ayarda kullandım. iki dezavantajı vardı iso400 den sonra gren. odak ayarı f8 den asagı ınmıyor. orda slr nın ezıcı ustunlugu cıkıyordu ortaya. ama bi yanda her daım yanınızda tasıyabıldıgınız bı makıne dıger yanda sureklı objektıf degıstır koca canta taşı. ben pişman olmustum slr aldıgıma. ha cok havalı oluyordu o zamanlar ama suan o havasına da takılmıyorum. koca cantayı her yere her zaman goturemıyorsunuz.ogrencılık zamanında Tuning Turkıye ıcın cekım yapıyordum. ıkı makınenın cektıgı fotograflar da dergıde yayınlandı. şahsi becereksızlıklerım harıcı begenılmeyen fotografım olmamıstır. prof fotografcılara cektıgım fotografları gosterdıgımde gunduz cekılen fotografları ayırt edemedıler hangısı slr hangısı slr like diye.
prof bı ekıp calısması olmayacak bu işten para kazanılmayacaksa bence SLR-LİKE.
hatta suan para ayırabılsem slr yı bırakıp yenıden slr lıke alıcam
onursumer
29-12-2014, 09:11
aynasız istemediğini soylemişsin abi ama bence samsung nx mini yi bir incele ben çok beğendim :)
fotograf cekmeye sızın baktıgınız sx50 nın atası sx10 ile baslamıstım. daha sonra gaza gelıp 3 objektıf harıcı flas 500d aldım. bı sure ıkısını beraber kullandım sonra paraya sıkısınca sx10 u sattım. satınca eksıklıgını hıssetmeye basladım. 0 cm makrosu. 20x optık zoom u ıle koca bı cantanın yaptıgı işi tek basına yapabılıyordu. ıkı makıneyı de hep manuel ayarda kullandım. iki dezavantajı vardı iso400 den sonra gren. odak ayarı f8 den asagı ınmıyor. orda slr nın ezıcı ustunlugu cıkıyordu ortaya. ama bi yanda her daım yanınızda tasıyabıldıgınız bı makıne dıger yanda sureklı objektıf degıstır koca canta taşı. ben pişman olmustum slr aldıgıma. ha cok havalı oluyordu o zamanlar ama suan o havasına da takılmıyorum. koca cantayı her yere her zaman goturemıyorsunuz.ogrencılık zamanında Tuning Turkıye ıcın cekım yapıyordum. ıkı makınenın cektıgı fotograflar da dergıde yayınlandı. şahsi becereksızlıklerım harıcı begenılmeyen fotografım olmamıstır. prof fotografcılara cektıgım fotografları gosterdıgımde gunduz cekılen fotografları ayırt edemedıler hangısı slr hangısı slr like diye.
prof bı ekıp calısması olmayacak bu işten para kazanılmayacaksa bence SLR-LİKE.
hatta suan para ayırabılsem slr yı bırakıp yenıden slr lıke alıcam
al işte aynısı
eskiden slr vardı bende de
onu al bunu al bitmek bilmedi, nereye gitsem omuzumda çanta
sonra dedim noluyo ya, ne var ne yok sattım
sony dsc-H1 aldım ama artık yetmiyo bu
dün akşam teknosaya uğradım
sony HX300 baktım, ne güzel makina o yaw
hic dusunmeden sony rx10 alirim
Sony Cyber-shot DSC-RX10 FotoÄŸraf makinesi incelemesi - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=wyFGJWfADdc)
AhmetKadir
29-12-2014, 13:18
al işte aynısı
eskiden slr vardı bende de
onu al bunu al bitmek bilmedi, nereye gitsem omuzumda çanta
sonra dedim noluyo ya, ne var ne yok sattım
sony dsc-H1 aldım ama artık yetmiyo bu
dün akşam teknosaya uğradım
sony HX300 baktım, ne güzel makina o yaw
marka tercihi olarak ise eliniz hangı markaya alıskın ıse bence onu tercıh edın. canon ile basladım elime nikon falan alayım yenı gelin gibi oluyorum. ama canon un hangı modelı olursa olsun el yatkınlıgı oluyor tusların yerıne falan.
bu aralar benim de istediğim bir şey ve araştırma içindeyim.
daha önce bu tarz makinem olmadı ve merak sardım yalnız ilerisini düşündüğümden direk başlangıç modellerini geçerek orta klasmana yöneldim.
evet objektiflerin konuştuğu gerçeğini biliyorum fakat arada kaldığım modeller canon 100d,700d ne nikon d5100
orj kitler 18-55 fakat zamanla yetmeyeceğini biliyorum :)
tavsiyede bulunacaklara şimdiden teşekkür ederim.
birde böyle birşey var direk alıp geçeyim diyorum??
http://www.saturn.de/mcs/product/NIKON-D5100-18-55mm-VR-55-200mm-VR,48352,241271,197887.html?langId=-3
Burak Demirci
29-12-2014, 23:38
hiçbir kompact makine slr kalitesinde çekeceğini sanmıyorum sx30is kullandım uzun bir süre sonra d3100 zoom olayı sxde güzeldi ama kalite ne olursa olsun slr gibi değildi . amacın ney o onemlı doğada ngelirse önüme kuş böcek cekicem dersen sx serisi alabilirsin kompact diğer türlü lens olarak d90 ve 55 m f 1.4 bu ikiliyi hiçbirşeye değişmem
650d yi bikenara koyalım eğer hx300 ve sx50 arasında kaldıysan kesinlikle hx300 derim. ben iki makineyle fotoğraf çekip bilgisayara atıp incelemiştim sony sensor olarak çok üstün exmor r cmos kullanıyo bu sayede gerçek renk, gece çekimi ve steadyshoot olarak daha üstün.megapixel çok önemli olmasada arada çok pixel farkı var. ayrıca video olayında sony çok bariz üstünlüğü var netleme hızı ve titreşim önleyici özelliği bariz bi şekilde üstün. ben olsam hx300 alırdım hatta bi 100 lira daha çıkar hx400 alırdım wifi özelliği koydular. sx50 çok güzel makine ama 4-5 yıl önceydi biraz geride kaldı.
mimarsertac
30-12-2014, 16:07
650D tercih edili bu dörtlüden
ohooo ben günlerdir kafayı çizdim :)
seçenekleri sadeleştirdim
işte son hali
CANON EOS 100D vs SONY HX300 ?
mimarsertac
31-12-2014, 08:55
Burda da canon avantajlı çıkar yine :) Daha önce slr kullandıysanız mutlaka lens isteyeceksinizdir. Hiç olmazsa bir 50mm f1.8 alırsınız çok ucuz canonda. Kit lensi + 50mm sizi götürür. Ben böyle arada kaldığımda fujinin dslr-like kompakt makinelerinden almıştım, insan kısa zamanda sıkılıyor.
Ben Nikon D3100 kullanıyorum. Bolca da filmli SLR Nikon'um ve lensleri var lensleri dijitalde kullanabiliyorum. Eğer el alışkanlığınız varsa analog lens kullanırım diyorsanız sorunsuz uyumluluk için Nikon alın derim.