Orijinalini görmek için tıklayınız : HAYAT SİGORTASI (bağkur,tarım v.s) ?
svncemre
30-12-2014, 11:44
Herkese keyifli forumlar arkadaşlar geçmişe dönük sigortam vardı fakat iş feshi nedeniyle sigortam son buldu şimdi ise sağlık gibi olanaklardan yararlanmak adına bağkur,tarım sigortası gibi bir sigorta yaptırmak istiyorum fakat en iyi ve hızlı bir şekilde hangi sigortayı yaptırsam sağlıklı olur şimdiden teşekkürler keyifli forumlar...
Thracian
30-12-2014, 11:47
önceki işini yazmaışsın ama kendi iş yerini kapattığını yazmışsın sanırım. Sigortaya başvurup İsteğe bağlı sigortalılık yaptırabilirsin. Aylık ödemen ne kadar olacak ve hangi imkanlardan ne kadar faydalana bilirsin bilmiyorum. Alternatif olarakta Bireysel Emeklilikle ufaktan yatırıma başlaybilirsin
svncemre
30-12-2014, 11:51
teşekkürler...kendi işyerimi kapatma değil tam tersi olay su sekilde özel sektörde işden çıktım kendi dükkanıma geçiyorum yani dışardan sigorta ödemek için soruyorum.
Thracian
30-12-2014, 11:57
eğer kendi işyerini açıyorsan zaten zorunlu bağkur yaptırman lazım, Eğer ailenin yanında bir işe gireceksen ve seni resmi ortak yapacaklarsa yine zorunlu bağkur. Ortak değilde yanlarında çalışacaksan sigorta
Thracian
30-12-2014, 11:58
dışarıdan ayrıca sigorta ödemek zorunda değilsin, bağkuru yaptırmak zorundasın. bugüne kadarki ödenmiş ssk primlerin kaybolmaz, bundan sonra bağkur devam eder.
svncemre
30-12-2014, 12:07
verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim düşündüğün gibi dükkan da ortak değil yanlarında çalışıcam tabi sigorta şart :)
slowmotion
30-12-2014, 22:33
İstege bagli sigorta yaptirabilirsin. 350tl civariydi en son, sgk ya gidip basvuru yapiyorsunuz. Calisiyormus gibi faydalanabiliyorsunuz
svncemre
31-12-2014, 14:36
teşekkürler verdiğiniz bilgiler için abi bakalım sigorta yaptırıcam kesin ama güvencesi tam olan bir sigorta olamalı keyifli forumlar