Orijinalini görmek için tıklayınız : Dosya masrafi gerİ alma yardim
Bankalardan bu dosya masraflarını alan varsa yardımcı olursa sevinirim. Sorum şu bugün bankadan gidip ödediğim masrafları çıkarttım hepsi vakıfbank.
1. şubeden 6 kalemde en yükseği 1702tl olan toplamda 3354 tl
2. şube 1 kalemde 324 tl
3. şube 1 kalemde 120tl
toplamda az değilmiş uğraşayım 3800 lira para ödemişim. Nasıl yol izleyeceğim internetten biraz araştırdım edevletten başlayın dendi ama her şubeyi ayrı şikayet edip daha sonra ilçe hakem heyetine gidin yazıyor ben ilkini girdiğimde toplam 3000i geçtiği için sistem kabül etmedi ne yapacağım?
onursumer
30-12-2014, 19:21
Hakem heyeti 1272 tl den yuksek meblalara bakamiyor direk tuketici mahkemesine gitmeniz lazim o yuzden belki hata vermistir
Hakem heyeti 1272 tl den yuksek meblalara bakamiyor direk tuketici mahkemesine gitmeniz lazim o yuzden belki hata vermistir
yok o rakam 3000tl imiş
onursumer
30-12-2014, 19:29
Güncellenmiş il ilce limitleri
B. Tüketici Hakem Heyeti Aşaması
Bankanızdan aldığınız yada gelen belgelere göre sizden kesilen miktar 2000 TL’nin altında ise ikamet ettiğiniz yerde bulunan İlçe hakem heyetine dilekçe ile başvurunuz. Hakem heyetleri ilçelerde kaymakamlıklarda bulunmaktadır.
Bankanızdan aldığınız yada gelen belgelere göre sizden kesilen miktar 2000-3000 TL arasında ise ikamet ettiğiniz yerde bulunan İl Tüketici Hakem Heyetine dilekçe ile başvurunuz. İl Tükketici Hakem Heyetleri illerde Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüklerinde bulunmaktadır.
Hakem heyetlerine başvuru ücretsizdir.
Miktar 3000TL ve üstünde olduğunda bu durumda adliyelerde bulunan tüketici mahkemesine (tüketici mahkemesi bulunmaması halinde tüketici mahkemesi sıfatıyla görev yapan Asliye Hukuk Mahkemesine) müracaat etmeniz gerekmektedir.
Güncellenmiş il ilce limitleri
B. Tüketici Hakem Heyeti Aşaması
Bankanızdan aldığınız yada gelen belgelere göre sizden kesilen miktar 2000 TL’nin altında ise ikamet ettiğiniz yerde bulunan İlçe hakem heyetine dilekçe ile başvurunuz. Hakem heyetleri ilçelerde kaymakamlıklarda bulunmaktadır.
Bankanızdan aldığınız yada gelen belgelere göre sizden kesilen miktar 2000-3000 TL arasında ise ikamet ettiğiniz yerde bulunan İl Tüketici Hakem Heyetine dilekçe ile başvurunuz. İl Tükketici Hakem Heyetleri illerde Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüklerinde bulunmaktadır.
Hakem heyetlerine başvuru ücretsizdir.
Miktar 3000TL ve üstünde olduğunda bu durumda adliyelerde bulunan tüketici mahkemesine (tüketici mahkemesi bulunmaması halinde tüketici mahkemesi sıfatıyla görev yapan Asliye Hukuk Mahkemesine) müracaat etmeniz gerekmektedir.
tek tek giriyorum kabül ediyor şuan inşallah sövmezler
onursumer
30-12-2014, 19:37
Bende aylardir useniyorum yilbasindan sonra oturup tek tek giricem hepsini :)
elındekı dekontlar ile bulundugun yerdekı hakem heyetine basvur onlarda ornek dilekçe var zaten
her dosya masrafı için ayrı başvuru yapıyorsun, tek seferdeki limit 3000 oldu sanırım
karar 4-5 ay sonra çıkıyor millet uyandı artık eskıden 3 ayda cıkıyordu
elındekı dekontlar ile bulundugun yerdekı hakem heyetine basvur onlarda ornek dilekçe var zaten
her dosya masrafı için ayrı başvuru yapıyorsun, tek seferdeki limit 3000 oldu sanırım
karar 4-5 ay sonra çıkıyor millet uyandı artık eskıden 3 ayda cıkıyordu
teşekkürler ilk izinli günümde gidip başvurayım internetten başvuru yaptım zaten elden de belgeleri götürmem gerekiyor.
ChtArdARSL
30-12-2014, 21:32
Yaklasik 20 yasimdan beri kredi cektim 7 den fazladir. Simdi hatirlamadiklarimda var. Nasil yol izledin abi tek tek subelere gidip geri donupmu baktirdin?
Yaklasik 20 yasimdan beri kredi cektim 7 den fazladir. Simdi hatirlamadiklarimda var. Nasil yol izledin abi tek tek subelere gidip geri donupmu baktirdin?
Ben maaş aldığım bankadan çektim hep kredileri o yüzden gittim tek tek çıkarttım , normalde her bir kredi için 52, 5 tl masraf alıyorlar ben hepsine 52, 5 verdim internetten başvuru yaptım izinli günümde de gidip ilçe hakem kuruluna başvuru yapacağım, senin çektiğin krediler farklı bankalarda ise tek tek çıkartacaksin
Bu arada bankada arkadaşım var daha önce uğraşma diyordu şimdi ise uğraş alırsın dedi normalde belgeler için ücret almam ama senden alacağım göstermelik çünkü geri ödeme yaparken müfettişler bakıyor alıp almadığıma o yüzden göstermelik bir tane alacağım onun için de başvur onuda geri alacaksın nasıl olsa dedi , dişe dokunacak bir miktar varsa bırakmayın uğraşın sizde
Mivec_4G63
30-12-2014, 21:48
Forumdan Serhat Atan isimli arkadaş bu işlerle ilgileniyor, ulaşırsanız yardımcı olacaktır.
Sercan AKCAN
30-12-2014, 21:52
vdf ci bi arkadas vardı noldu o banlandı kaldı bizim iş :) diğer kredi masrafları 300-500 cok ugrasmak istemiyorum bankalarla ama vdf iyi olur tek kalemde 600 :)
Nişanlım tüketici derneğinde bu işlere bakıyorlar
bankadan öğrenmek için alacagınız belgelere istenilen ücreti ödeyin iptal basvurusunda onları da geri alabiliyorsunuz
tek yapmanız gereken istenilen evrakları ve vekaleti verip oturmak totalde 1 gunu almıyor bile
normalde günlük 50-100 tl ye calısan insanlarız 1 gunu ayırıp butun hakları almamak için bir neden yok bence zaten bankalar fazlasıyla öpüp oksuyor
ChtArdARSL
31-12-2014, 20:54
Ben maaş aldığım bankadan çektim hep kredileri o yüzden gittim tek tek çıkarttım , normalde her bir kredi için 52, 5 tl masraf alıyorlar ben hepsine 52, 5 verdim internetten başvuru yaptım izinli günümde de gidip ilçe hakem kuruluna başvuru yapacağım, senin çektiğin krediler farklı bankalarda ise tek tek çıkartacaksin
Geri alabiliyorsak kaz gelecek yerden ordek esirgemeyelim :) bir dolu dolandirici olunca bankalarda paraya basladi tabi
Forumdan Serhat Atan isimli arkadaş bu işlerle ilgileniyor, ulaşırsanız yardımcı .
Numarasini pm atarmisin?
10 sene içinde babamın çektiği kredilerin toplamı 10 15 tane olmuştur. Genelde ziraat bankasından kredi çekiyoruz. Bunların masraflarını kesin geri alabiliyormuyuz?